Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07208 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы (сала бойынша) в Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Білім беру бағдарламасының мақсаты тағам және қайта өңдеу өндірістері саласының мемлекеттік, өңірлік және халықаралық мекемелері үшін еңбек нарығында бәсекеге қабілетті маман дайындау, сондай-ақ жоғары оқу орындарына, колледждер үшін ғылыми-педагогикалық кадрлар дайындау болып табылады.
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Тамақтанудың гигиеналық негіздері, тағам өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі
Диеталық және балалар тағамы технологиясының негізі
Жоғары мектептің педагогикасы
Заманауи тағам қоспалары, пайдалану ерекшеліктері
Қайта өңдеу өндірістері өнімдерінің сапасын бағалау әдістері
Шет тілі (кәсіби)
Тағам өндірістерінің гигиеналық дизайны
Ғылым тарихы мен философиясы
Ғылыми зерттеулердегі экспериментті жоспарлау
Басқару психологиясы
Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясындағы ғылыми зерттеулер әдіснамасы
Кәсіпкерлік саласындағы жобаларды басқару
Нан, макарон және кондитерлік өнімдер өндірісінде дәстүрлі емес шикізатты пайдалану
Өсімдік шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу және сақтаудың инновациялық технологиясы
-
2 Оқу жылы
Бизнес шешімдерді модельдеу
Конфликтология
Арнайы мақсаттағы нан-тоқаш өнімдерін әзірлеу
Тағамдық заттарды майдалау технологиясы
Наубайхана, макарон және кондитер өндірісі жартылай фабрикаттарының және шикізаттың реологиясы
Көп дәнді өнімдерді өндіру технологиясы
Толық түрде ұнтақталған ұн өндіру технологиясы
Наубайхана өндірісінің биотехнологиялық негіздері
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Жаратылыстану және әлеуметтік-экономикалық ғылым саласында жаңа білімдер, дағдылар алу және оларды кәсіби қызметте қолдану.
- Шет елдердің бір тілінде жазбаша және ауызша кәсіптік қарым-қатынас жасай білуге қабілетін көрсету.
- Білім беру қызметінің міндеттерін орындауда жоғары білім беру педагогикасының, кәсіптік білімнің теориялық және әдістемелік негіздері туралы білімді қолдану.
- Әлеуметтік, этникалық, конфессиялық және мәдени айырмашылықтарды толерантты қабылдай отырып, өзінің кәсіптік қызмет көрсету аймағындағы ұжымға жетекшілік етуге дайындығын көрсету.
- Ақпаратты, үрдістерді, қызмет көрсетуді талдау және бағалау, өндірістік үрдістерді басқару кезіндегі мәселелерді идентификациалау.
- Кешенді зерттемелер жүргізуге, соның ішінде пәнаралық, ғылыми тұжырымдаманың бүкіл жүйесі негізінде қауқарлы болу.
- Зерттеу кезінде қол жеткізілген жаңалықтарды және тәжірибелік қызмет көрсету білімін қолдануға қауқарлы болу және ұжым мүшелерінің ойларын ескере отырып өз позициясын сақтай білу.
- Өзінің қызмет көрсету нәтижесін болжау, технологиялық үрдістер барысын қадағалау және олардың нәтижесін талдау.
- Ғылыми жетістіктер негізінде тағам және қайта өңдеу өндірісінің өнімдерін өндірудің инновациалық технологиясын жасауға қауқарлы болу.
- Зерттемелер жүргізу үшін теориялық және тәжірибелік білім қолдануға қауқарлы болу, осы зерттеулерді ғылыми және тәжірибелік мәселелерді шешу үшін пайдалану.
- Ғылыми қызмет көрсетуде және сапалы өнім жасау үшін әдістемелеу және эксперименталды зерттеулер әдістері білімін қолдану.