6B11102 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі в Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Кәсіби өсу мен жеке дамудың негізі ретінде еңбек нарығының заманауи талаптарына сай келетін, мейрамхана және мейманхана бизнесі саласындағы инновациялық-бағдарланған, бәсекеге қабілетті кадрларды сапалы дайындауды қамтамасыз ету.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
ЖОО атауы Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
-
ҰБТ-дағы пәндер География және Шетел тілі
-
Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
-
Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
Пәндер
-
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл негіздері
"Сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл негіздері" пәні сыбайлас жемқорлыққа қарсы күрестің теориялық және әдіснамалық мәселелерін; Сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл жөніндегі нормативтік-құқықтық актілерді зерделеуге; сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті қалыптастыруға бағытталған. Курсты игеру студенттердің болашақ кәсіби қызметінде алған білімдерін қолдану дағдылары мен практикалық дағдыларын қалыптастыруға мүмкіндік береді.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қонақжай индустриясының негіздері
Пәннің мақсаты студенттердің қонақжайлылық индустриясының құрылымы мен қызметі туралы негізгі теориялық және практикалық білімдерін қалыптастыру, сондай-ақ қонақ үй және мейрамхана қызметтерінің заманауи нарығымен танысу болып табылады. Қызмет көрсетуді ұйымдастырудағы кәсіби құзыреттіліктерді дамытуға, қонақжайлылық саласындағы кәсіпорындардың сапа стандарттары мен жұмыс принциптерін түсінуге ерекше назар аударылады.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Қаржылық cауаттылық
Қаржылық сауаттылық деңгейін арттыру білім алушыларға ұтымды қаржылық шешімдер қабылдауға, туындайтын қаржылық мәселелерді шешуге және қаржылық алаяқтықтарды уақтылы тануға мүмкіндік береді. Курс жеке қаржыны басқару саласында білім мен дағдыларды алуға бағытталған. Курс шеңберінде білім алушылар қаржы саласындағы барлық құралдарды практикада қолдануды, жинақтарды сақтауды және көбейтуді, бюджетті сауатты жоспарлауды үйренеді, салықтарды есептеу және төлеу және салық есептілігін дұрыс толтыру бойынша практикалық дағдыларға ие болады, қаржылық ақпаратты талдауды және барабар инвестициялық стратегияны таңдау үшін қаржы өнімдерінде бағдарлауды үйренеді.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Экономикалық теория
«Экономикалық теория» пәнінің модульдері аясында кәсіпкерлік, фирманың шығындары мен табысы, нарықтық қатынастар, меншік және экономикалық жүйелер тақырыптары қарастырылады. Кәсіпкерліктің ұйымдастырушылық-құқықтық нысандары, ауқымы, капитал мен табысты қалыптастыру, сондай-ақ нарықтық ортада бәсеке мен нарық құрылымын ескере отырып жүзеге асырылуы зерделенеді.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Микроэкономика
Курс белгілі бір экономикалық субъектілердің қызметі деңгейінде экономикалық механизмнің жұмысын зерттеуге, экономикалық теорияны зерттеу барысында алынған теориялық білімді бекітуге, шектеулі ресурстар жағдайында ұтымды экономикалық ойлау дағдыларын игеруге, сондай-ақ осы салада жүргізілген мемлекеттік саясаттың негізінде бағалауға мүмкіндік береді.
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 4
-
Экономикадағы математика
Курс студенттердің экономикалық есептерді моделдеуге, талдауға және шешуге көмектесетін математикалық аппаратты меңгеруіне; студенттердің әлеуметтік-экономикалық процестерді мемлекеттік басқару саласындағы процестер мен құбылыстарды зерделеуге және болжауға мүмкіндік беретін математикалық әдістерді меңгеруіне; өз бетінше зерттеулердің дағдылары мен біліктерін қалыптастыруға, өз жұмысын жетілдіру жолдарын ғылыми іздестіруге ұмтылысты дамытуға бағытталған.
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 4
-
Азық-түлік өнімдерінің тауартануы
Азық-түлік өнімдерінің тауартану саласындағы білімді қалыптастыру: тауартанудың теориялық негіздері. Азық-түлік тауарларының сапасын бағалау әдістері. Астық тауарлары. Жаңа піскен және қайта өңделген көкөністер. Жаңа піскен және өңделген жемістер. Тағамдық майлар. Сүт және сүт өнімдері. Ет және ет тауарлары. Балық және балық тауарлары. Жұмыртқа және жұмыртқа тауарлары. Алкогольді, алкогольсіз және алкогольсіз сусындар.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Шикізат пен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі
азық-түлік өнімдерін өңдеуді, дайындауды және сақтауды тамақтанатын ауруларды жұқтырудың алдын алатын тәсілдермен сипаттайтын ғылыми пән. Кәдімгі тамақтану нәтижесінде ұқсас аурулардың екі немесе одан да көп жағдайларының пайда болуы тамақ ауруының өршуі деп аталады
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Междисциплинарный курс "Экономика предприятий гостеприимства"
бұл қонақжайлылық қағидаттарына негізделген, қонақтарға деген достықпен сипатталатын қызмет түрлерінен тұратын кәсіпкерлік саласы
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
"Бизнестің құқықтық негіздері" майноры ҚР азаматтық құқығы
Азаматтық құқықты жүзеге асыру және қорғау. Заңды тұлға. Мәмілелер. Өкілдік. Сенімхат. Заттық құқық ұғымы, түрлері және оларды қорғау. Міндеттемелер туралы жалпы ережелер. Шарт ұғымымен талаптары. Шарт жасасу, өзгерту және бұзу. Мүліктік жалдау. Кешенді кәсіпкерлік лицензия (франчайзинг). Жұмыс жасау және қызмет көрсету бойынша міндеттемелер. Конкурстық міндеттемелер
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
"Қонақжайлылық индустриясының психологиясы мен этикасы" пәнаралық курсты
Пәннің мақсаты студенттер қазіргі заманғы Этика психологиясының негізгі теориялық мәселелерімен болашақ кәсіби қызметтің ерекшелігімен байланысты дәрежеде танысады. Курсты аяқтағаннан кейін студент көшбасшы қызметінің тиімділігіне, ұйымдағы адамдардың іс-әрекетін ынталандыруға әсер ететін өзекті этикалық мәселелерді түсінуі керек.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Мейрамхана және қонақ үй сервисінің мәдениеті
Пәнді игерудің мақсаты-студенттерді қонақ үй және мейрамхана бизнесі саласындағы сервистің психологиялық, этикалық, эстетикалық, ұйымдастырушылық мәдениетінің негіздерімен, сондай-ақ қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарының корпоративтік мәдениетінің ерекшеліктерімен таныстыру.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Пәннің сипаттамасы "Кәсіптік-бағдарланған тіл" 2 пәнаралық курсы
Курстың мақсаты - кәсіби қазақ тілін іс жүзінде меңгеру. Бұл болашақ маманға сандық дизайн мен мультимедиа саласында жазбаша және ауызша ақпарат алмасуға, белсенді кәсіби лексиканы жүйелі түрде кеңейтуге, мемлекеттік тілде іс қағаздарын жүргізуге мүмкіндік береді. Курсты оқу барысында студенттер сөйлеу әрекетінің барлық түрлерін дамытады, біртіндеп қазақ тілінің күрделі синтаксистік құрылымын үйренуге көшеді. Курсты оқу нәтижесінде білім алушы кәсіби мәтіндерді және ғылыми терминологияны түсіну үшін қажетті коммуникативтік дағдылар мен білімді меңгереді, диалог барысында өзін қызықтыратын кәсіби және әлеуметтік тақырыптар бойынша өз ойларын анық және еркін жеткізеді, мемлекеттік тілдің тыныс-тіршіліктің барлық салаларындағы маңызын түсінеді және қазақ халқының рухани мұрасына құрмет көрсетеді.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 3
-
Мейрамхана және қонақ үй шаруашылығы
Пәннің мақсаты студенттерде мейрамхана және қонақ үй шаруашылығын жүргізу принциптері, мейрамханалар мен қонақ үйлердің функциялары мен түрлері, үй-жайлардың негізгі түрлері, мейрамхана мен қонақ үй шаруашылығының инженерлік-техникалық жабдықтары туралы тұтас түсінік қалыптастыру болып табылады. Бұл пәнде қоғамдық тамақтандыру құралдары мен кәсіпорындарының түрлері, қонақ үйлердің архитектуралық орналасуы мен инженерлік жабдықталу ерекшеліктері, пәндік-кеңістіктік ортаны ұйымдастыру, ішкі инфрақұрылым, мейрамханаларды аймақтарға бөлу, жиһаз таңдау, технологиялық процестер, қойма және ыдыс шаруашылығы, сондай-ақ буфеттер, барлар, қызмет көрсету және киім-кешек функциялары қарастырылады.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Тамақтандыру кәсіпорындарында қызмет көрсету технологиясы
Пәннің мақсаты мейрамхана және қонақ үй бизнесінде қызмет көрсетудің әртүрлі технологияларын қолдану ерекшеліктерімен танысу, атап айтқанда, қонақ үй және мейрамхана сервисінің негіздерін, қабылдау және орналастыру қызметінің жұмысын, нөмірлік қорды пайдалануды, тамақтану процестерін ұйымдастыруды және т. б. зерттеу болып табылады. Бұл пәнде қабылдау және орналастыру қызметінің жұмысын, нөмірлік қор мен тамақтануға қызмет көрсетуді, қосымша және арнайы қызметтер көрсетуді, мейрамхана өнімдерін өндіру және өткізу процесін, сондай-ақ клиенттерге қызмет көрсету нысандарын және банкеттер өткізуді қоса алғанда, қонақ үй және мейрамхана сервисін ұйымдастырудың тұжырымдамалары мен технологиялары қарастырылады.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесін ұйымдастыру және жоспарлау
Пәннің мақсаты студенттерде мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының қызметін ұйымдастыру және жоспарлау саласында базалық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыру болып табылады. Курс қонақжайлылық индустриясында басқару, ресурстарды жоспарлау, қызмет көрсету тиімділігі мен сапасын арттыру принциптерін игеруге бағытталған.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
"Бизнестің құқықтық негіздері" майноры. Халықаралық құқықтық бизнесті қолдау
Студенттерді халықаралық бизнес саласындағы жобалық жұмыстар туралы теориялық идеялармен таныстыру; студенттердің халықаралық коммерциялық жобаларды қолдау үшін кәсіби заңгерлік қызметте қажетті қолданбалы білім, дағдылар мен дағдыларды меңгеруі; студенттердің кәсіби құқықтық көкжиегін кеңейту.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Пәннің сипаттамасы "Кәсіптік-бағдарланған тіл" 1 пәнаралық курсы
«Кәсіби бағытталған тіл» пәнаралық курсы ақпараттық дизайн және мультимедиа білім беру бағдарламасына сәйкес кәсіби салада студенттердің тілді (қазақ, орыс, ағылшын, неміс) меңгеру деңгейін дамытуға, лексикалық және коммуникативтік құзыреттіліктерді қалыптастыруға бағытталған. Курс аясында студенттер мамандандырылған терминологияны оқып, құжаттамаға тән тілдік құрылымдарды меңгереді, сонымен қатар бағдарламалау, деректер қоры, киберқауіпсіздік, желілік технологиялар, жобалық жұмыс, цифрлық дизайн және т.б. кәсіби тақырыптар бойынша ауызша, жазбаша коммуникация дағдыларын дамытады.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 3
-
Салықтар және салық салу
Курстың мақсаты студенттердің елдің салық жүйесі туралы біртұтас түсінігін қалыптастыру, салық салу саласындағы білімді жүйелеу, жекелеген салықтарды есептеу әдістемесіне үйрету, микро және макро - деңгейде басқару мақсаттары үшін салық ақпаратын талдау және пайдалану бойынша дағдыларды алу болып табылады. Курстың мазмұны салықтардың пайда болуы мен қажеттілігінің маңызды мәселелерін, салық теорияларының дамуын, сондай-ақ Қазақстанның салық жүйесін қалыптастыру мен реформалау кезеңдерін қамтиды. Отандық салық жүйесінде арнайы салық режимдерінің жұмыс істеу ерекшеліктері қарастырылады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Туризм индустриясындағы сапаны басқару
Пәннің мақсаты туризм және қонақжайлылық саласындағы қызметтерді сертификаттаудың қажетті стандарттары мен ережелері, сондай-ақ көрсетілетін қызметтердің сапасын басқару және бағалау тәсілдері, Туризм индустриясы кәсіпорындарында көрсетілетін қызметтер мен сапа менеджменті жүйелеріне қойылатын талаптарды белгілейтін отандық және халықаралық нормативтік құжаттардың мазмұнын зерделеу бойынша өзіндік жұмыс дағдылары туралы білімді қалыптастыру болып табылады
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Туризм және қонақ үй бизнесіндегі бухгалтерлік есеп
Пәнді оқу туристік кәсіпорындарда бухгалтерлік есепті ұйымдастыру жүйесін қарастыруға, туристік және қонақ үй қызметтерін жылжытудың практикалық дағдыларын меңгеруге, сондай-ақ туристік және қонақ үй бизнесінің шығындары мен кірістерінің есебін зерделеуге мүмкіндік береді.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қонақ үй және мейрамхана дизайны
Курстың мақсаты-студенттердің қонақ үй мен мейрамхана ғимараттарын жобалау мен кеңістіктік ұйымдастырудың принциптері мен тенденциялары туралы түсініктерін дамыту. Курс эстетика, функционалдылық, эргономика, брендинг және қызмет көрсету сапасы мен тұтынушылардың қанағаттануын арттыратын жайлы ортаны құру сияқты негізгі аспектілерге бағытталған. Дизайнды корпоративтік сәйкестікпен, қызмет көрсету стандарттарымен, маркетингтік мақсаттармен және қонақтардың жалпы тәжірибесімен біріктіруге ерекше назар аударылады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Тауарлар және қызмет көрсетудің сапасын сараптау
Тауар сапасын сараптау түсінігі және оның жіктелуі. Сараптаудың жалпы ережелері. Сараптау нәтижесін талдаудағы сандық технологиялар. Сарапшының біліктілік сипаттамасы. Тауар сапасын бағалау әдістері. Қызмет сапасын сараптау ерекшеліктері.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
"Бизнестің құқықтық негіздері" майноры ҚР кәсіпкерлік құқығы
Кәсіпкерлік қызмет (ұғымы, түрлері,нысандары). Кәсіпкерлік қызметтің субъектілері. Кәсіпкердің құқықтық мәртебесі. Жеке кәсіпкерлікті мемлекеттік реттеу және қолдау. Кәсіпкерлік саласындағы ҚР заңнамасын бұзғаны үшін жауапкершілік. Биржалық қызметті құқықтық реттеу. Инвестициялық қызметті құқықтық реттеу.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Пәнаралық курс "Мейрамхана ісі техникасының негіздері'
Курстың мақсаты-студенттерге мейрамханалар мен басқа да тамақтану орындарында технологиялық процестерді тиімді ұйымдастыру және жүзеге асыру үшін қажетті іргелі білім мен практикалық дағдыларды беру. Курс техникалық жарақтандыру принциптерін, технологиялық құрылғылардың түрлері мен функцияларын, санитарлық-гигиеналық нормаларды, сондай-ақ құралдар мен машиналарды дұрыс пайдалану мен техникалық қызмет көрсетуді қамтиды. Жұмыс орнындағы қауіпсіздікті қамтамасыз етуге, ресурстарды тиімді пайдалануға және мейрамхана жұмысының өнімділігін арттыруға ерекше көңіл бөлінеді.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Туризм және қонақжайлылық аясында көңіл көтеру уақытын ұйымдастыру
Пәннің мақсаты студенттердің туристік және қонақ үй индустриясындағы демалыс бағдарламаларын жобалау және іске асыру саласында кәсіби құзыреттіліктерін қалыптастыру, туристік қызметтердің сапасын, тұтынушылардың қанағаттануын және туристік дестинациялардың бәсекеге қабілеттілігін арттыруға бағытталған ойын-сауық және анимациялық іс-шараларды ұйымдастыру және өткізу әдістерін игеру болып табылады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Ұлттық және шетелдік асүй технологиясының ерекшеліктері
Әлемнің әр түрлі халықтарының ұлттық асүйінің ерекшеліктері: ұлттық және шетелдік асүйдің халық мәдениетін дамытудағы рөлі. Қазақ ұлттық тағамдары. Жақын шетел халықтарының асүйлері. Асүйдің ерекшеліктері және еуропа елдерінің аспаздық артықшылықтары.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Мейрамхана және қонақ үй бизнесі
"Мейрамхана ісі Және Қонақ үй Бизнесі" пәнінің мақсаты студенттерге мейрамхана және қонақ үй индустриясының құрылымы, функциялары, пайдалану ерекшеліктері туралы жан-жақты түсінік беру, сонымен қатар қонақжайлылық кәсіпорындары үшін практикалық басқару дағдыларын дамыту болып табылады.бәсекелестік ортада және қызмет көрсету сапасының заманауи стандарттарына сәйкес.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Брондау жүйелері
Пәнді оқудың мақсаты студенттердің туристік саладағы заманауи брондау жүйелерімен жұмыс істеудің теориялық білімі мен практикалық дағдыларын қалыптастыру болып табылады. Пән онлайн-брондау технологияларын игеруге, GDS және мамандандырылған платформалар арқылы туристік өнімдерді басқаруға, сондай-ақ туроператорлық және турагенттік қызметте цифрлық құралдарды тиімді пайдалану бойынша құзыреттерді дамытуға бағытталған.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Мейманхана және мейрамхана менеджменті
"Қонақ үйлер мен мейрамханалар менеджменті" пәнінің мақсаты студенттердің қонақжайлылық индустриясындағы басқару принциптері мен функциялары туралы жүйелі түсініктерін қалыптастыру, бәсекелестік орта жағдайында қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарының қызметін тиімді ұйымдастыру үшін менеджменттің заманауи әдістерін қолдану дағдыларын дамыту болып табылады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Инфографика және коммуникациялар
Пәнді оқытудың мақсаты-күрделі ақпаратты аудиторияға дейін тез және түсінікті түрде ұсыну арқылы мәліметтерді визуализациялау. Инфографика құралдары экономиканың кез келген саласы үшін медиалық өнімдер жасауға мүмкіндік беретін бейнелерді, графиктерді, диаграммаларды, блок-схемаларды, кестелерді, карталарды, тізімдерді қамтиды. Инфографика компанияның сыртқы және ішкі коммуникациясын жеңілдету үшін тиімді.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Мейрамхана ісі және қонақ үй шаруашылығының инфрақұрылымы
"Қонақ үйлер мен мейрамханалар менеджменті" пәнінің мақсаты студенттердің қонақжайлылық индустриясындағы басқару принциптері мен функциялары туралы жүйелі түсініктерін қалыптастыру, бәсекелестік орта жағдайында қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарының қызметін тиімді ұйымдастыру үшін менеджменттің заманауи әдістерін қолдану дағдыларын дамыту болып табылады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Туризмдегі логистика пәнаралық курс
Пәннің мақсаты туристік ағындарды ұйымдастыруды, материалдық, ақпараттық және сервистік ағындарды басқаруды, сондай-ақ туристік қызметтер көрсету кезінде ресурстарды оңтайландыруды қоса алғанда, туризм индустриясындағы логистикалық процестер туралы білім алушылардың жүйелі түсінігін қалыптастыру болып табылады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Мейрамхана және қонақ үй маркетингі
Курс бағдарламасы қонақ үй және мейрамхана бизнесі кәсіпорындарында маркетингті ұйымдастырудың негізгі құрамдас элементтерінің сипаттамасын қамтиды. Студенттер мейрамхана және қонақ үй кәсіпорнының маркетингтік қызметін ұйымдастыру мен басқаруды, дизайн ерекшеліктерін және өнім стратегиясын қалыптастыруды зерттейді, осы бизнестегі маркетингтік коммуникациялардың рөлін талдайды.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
"Бизнестің құқықтық негіздері" майноры ҚР еңбек құқығы
Еңбек құқығының субъектілері. Азаматтарды жұмыспен қамту және жұмысқа орналасуын құқықтық реттеу. Еңбек шарты. Жұмысшылардың жекелеген санаттарының еңбек қатынастарын құқықтық реттеу. Жұмыс және демалыс уақыттары. Жалақы. Кепілдіктермен өтемақылық төлемдер. Еңбекті және еңбек құқығын қорғау.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Туризм және қонақжайлылық индустриясында зерттеулер мен ақпараттар
Курсты оқу барысында студенттер қонақжайлылық және туризм саласындағы қазіргі заманғы зерттеу бағыттарымен танысады. Қонақжайлылық және туризм индустриясындағы әлеуметтік медианың маңыздылығы, заманауи бизнестегі зерттеулердің мәні мен рөлі, зерттеу түрлері, зерттеулер үшін мәселелерді анықтау ережелері мен алгоритмі, қонақжайлылық индустриясының зерттеулерінде қолданылатын психология әдістері қарастырылады.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Санаторлы-курортты бизнесті ұйымдастыру
Пәннің мақсаты әлем өңірлерінің әлеуметтік-экономикалық дамуы туралы жүйелі түсінік қалыптастыру, жаһандық және өңірлік үрдістерді, құрылымдық ерекшеліктерді, әлемдік экономиканың даму әлеуеті мен проблемаларын анықтау болып табылады. Аймақтық айырмашылықтарды, бәсекеге қабілеттілік факторларын және экономикалық интеграцияны талдауға ерекше назар аударылады, бұл студенттердің әлемдік экономикалық процестерді бағалауда аналитикалық және болжамдық дағдыларын қалыптастыруға мүмкіндік береді.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 6
-
Кейтеринг және банкеттік қызмет көрсету
қоғамдық тамақтандыру саласы алыс нүктелерде қызмет көрсетумен байланысты, оның ішінде үй-жайда және көшпелі қызмет көрсетуде компаниялар мен жеке тұлғалардың қызметкерлерін тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша мердігерлік қызметтер көрсететін барлық кәсіпорындар мен қызметтер, сондай-ақ әр түрлі мақсаттағы іс-шараларға қызмет көрсетуді және дайын аспаздық өнімді бөлшек сатуды жүзеге асырады.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 6
-
Туризм және қонақжайлылық индустриясындағы қызметтерді жобалау және технологиясы
Пәннің мақсаты студенттердің қауіпсіздікке, санитарияға, инвестициялық тартымдылыққа және қызметтерді жылжыту мен сатудың тиімді технологияларына қойылатын заманауи талаптарды ескере отырып, қонақ үй және туристік кәсіпорындарды жобалау, ұйымдастыру және басқару бойынша кешенді білімдері мен практикалық дағдыларын қалыптастыру болып табылады. Бұл пәнде тұрғын үй және қоғамдық аймақтарды жоспарлау шешімдерін, функционалдық қызметтерді ұйымдастыруды, қауіпсіздік пен санитария талаптарын, сондай-ақ қонақ үй және мейрамхана бизнесі саласындағы инвестицияларды басқару, маркетинг және сату технологияларын қоса алғанда, қонақ үй және туристік объектілерді жобалау негіздері қарастырылады.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 6
-
Емдік тамақтану технологиясы
Пән студенттерде емдік тағам өнімдерін дайындау технологиясы төңірегінде білімді қалыптастыруға бағытталған. Пәнді оқу барысында студент диетотерапияның пайда болу себептері мен принциптерін, диеталық тағамдарды дайындау технологиясын меңгереді, геронтологиялық тамақтану мен сәнді диеталардың ерекшеліктерін қарастырады.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 6
-
Турқызмет нарығындағы қонақ үйлердің өзара іс-қимыл технологиясы
"Тамақтандыру кәсіпорындарында қызмет көрсету технологиясы" пәнінің мақсаты студенттердің қазіргі заманғы сапа стандарттарына, санитарлық-гигиеналық нормалар мен тұтынушылардың талаптарына сәйкес қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында қызмет көрсету процесін ұйымдастыру және жүзеге асыру үшін қажетті кәсіби білімдерін, дағдыларын қалыптастыру болып табылады.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 6
-
Туризм және қонақжайлылық индустриясындағы жарнамалық-ақпараттық қызмет
Пәнді игерудің мақсаты - студенттердің мейрамхана және қонақ үй бизнесінде жарнама қызметін ұйымдастыру және басқару туралы білімдерін игеру, жарнамалық өнімді құру, мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының жарнамалық қызметін жоспарлау, ұйымдастыру, басқару және қаржыландыруды талдау, жарнамалық іс-шаралардың тиімділігін бағалау.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Туристік бизнесті жоспарлау және ұйымдастыру
Пәннің мақсаты студенттердің туристік кәсіпорындарды жоспарлаудың, құрудың және жұмыс істеудің теориялық негіздері мен практикалық тәсілдерін игеруге бағытталған нарықтық экономика жағдайында туристік қызметті басқарудың принциптері, құралдары мен тетіктері туралы білім кешенін қалыптастыру; бизнес-модельдерді әзірлеу, ресурстарды басқару және туризм саласында басқару шешімдерін қабылдау қабілеттерін дамыту болып табылады.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
"Қонақжайлылық және туризм индустриясындағы Маркетинг" пәнаралық курсы
"Қонақжайлылық және туризм индустриясындағы Маркетинг" пәнін оқудың мақсаты-студенттердің қызмет менеджеріне қажетті маркетинг және құзыреттілік саласындағы білімдері мен дағдыларын игеру. Бұл пәнде қонақжайлылық нарығының конъюнктурасын талдаудың теориялық және қолданбалы әдістері, осы саланың қызметтерін сегменттеу және орналастыру, сыртқы және ішкі маркетингтік ортаны бағалау, қонақжайлылық индустриясының кәсіпорындары үшін маркетинг бағдарламасын, маркетингтік стратегияны қалыптастыру және маркетинг жоспарын құру мүмкіндігі қарастырылады.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарының өндірісін ұйымдастыру
Пәннің мақсаты студенттердің қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында өндірістік процесті ұйымдастырудың принциптері, әдістері мен технологиялары туралы білім жүйесін қалыптастыру болып табылады. Курс шеңберінде студенттер өндірістік құрылымдарды жобалау және ұтымды жұмыс істеу негіздерін меңгереді, нормативтік-құқықтық аспектілермен, санитарлық-гигиеналық талаптармен, заманауи жабдықтармен, сондай-ақ өндірістік қызметтің тиімділігі мен сапасын арттыру әдістерімен танысады. Жоспарлау, еңбекті ұйымдастыру, ресурстық қамтамасыз ету және өнім мен қызмет сапасын бақылау саласындағы кәсіби құзыреттерді дамытуға ерекше назар аударылады.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 6
-
Пәнаралық курс қызмет көрсету саласындағы маркетингтік зерттеулер
Пәнді оқытудың мақсаты - "қызмет көрсету саласындағы маркетингтік зерттеулер" - студенттердің қызмет көрсету саласындағы маркетингтік зерттеулер саласындағы білімдерін және қызмет менеджеріне қажетті құзыреттерді игеруі. Бұл пән нарықтағы туризм кәсіпорындарының қызметіне байланысты шешімдер қабылдау, нарықты таңдау, сату көлемін анықтау, қызметті болжау және жоспарлау үшін қажетті ақпаратты жинаудың, талдаудың теориялық және қолданбалы әдістерін қарастырады.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Қазақстанның дамуының негізгі заңдылықтарын, орнықты даму мақсаттарын, техносферада және инклюзивті қоғамда адам өмірінің денсаулығы мен экологиялық тазалығын сақтау шарттарын білу мен түсінуді көрсетеді, әлеуметтік-саяси және экономикалық салаларда болып жатқан оқиғаларға баға береді; құқықтық өзін-өзі тануды, қаржылық сауаттылықты, сыбайлас жемқорлыққа төзбеушілікті және академиялық адалдық мәдениетін көрсетеді.
- Тілдік сауаттылықты көрсетеді, қазақ, орыс және шет тілдерінде ауызша және жазбаша нысанда коммуникацияларды жүзеге асырады, қоршаған шындықты сыни тұрғыдан түсінуді біледі, академиялық жазу дағдыларын меңгереді.
- Төтенше жағдайларда дене шынықтыру, қауіпсіздік пен қорғауды қамтамасыз ету әдістері мен құралдарын қолданады
- Мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі практикалық есептерді шешуде теориялық білімін көрсетеді, бағдарламалық қамтамасыз етудің мүмкіндіктерін, математикалық әдістерді пайдаланады, АКТ саласындағы білімін қолданады, АКТ-ның әртүрлі түрлеріне иелік етеді, АКТ дамуының қазіргі тенденцияларын болжайды және жасанды технологиялардың әдістері мен әдістерін қолданады. әртүрлі салалардағы нақты мәселелерді шешуге арналған интеллект
- Менеджмент және маркетинг құралдарын пайдалана отырып, қонақжайлылық индустриясының кәсіпорын стратегиясын әзірлеуге және бизнесті енгізуге қатысады; қызмет көрсету мәдениеттерінің негізгі құрамдас бөліктеріне ие
- Мейрамхана мен қонақ үй кешенін ұйымдастыру мен басқаруға қатысты практикалық білімі және қонақжайлылық өнімін әзірлеу, ұсыну және ілгерілету дағдылары бар
- Қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарының қызметін реттейтін нормативтік және технологиялық құжаттаманы біледі және қолдануға дайын.
- Мейрамхана мен қонақүйге қызмет көрсету жүйесіндегі өндірістік, экономикалық, логистикалық және басқа да қызметті жоспарлау және ұйымдастыру дағдыларына ие
- Мейрамхана және қонақ үй индустриясының инфрақұрылымын басқаруда білім мен дағдыларды көрсетеді, қонақжайлылық индустриясында тиімді сервистік бағдарламаларды әзірлейді және енгізеді
- Экономикалық процестердің табиғатын түсіну, кәсіпкерлік, көшбасшылық, жаңашылдыққа бейімділік, тиімді нәтижеге жету үшін оларды пайдалану, кәсіптік салада бизнесті құру және дамыту, оның табысты жұмыс істеуіне жағдай жасау мүмкіндігін көрсетеді.