Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
8D07203 Тағам қауіпсіздігі в АТУ
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Ғылымның, білімнің, менеджмент пен өндірістің заманауи талаптарына жауап беретін жоғары білікті, бәсекеге қабілетті кадрларды даярлау; тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі саласындағы және онымен байланысты пәндер бойынша жан-жақты білімі бар, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі саласындағы ғылыми және өндірістік мәселелерді шешу үшін инновациялық білімді өз бетінше синтездеуге және біріктіруге қабілетті маман дайындау.
-
Академиялық дәреже Докторантура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
ЖОО атауы Алматы технологиялық университеті
-
Оқу мерзімі 3 года
-
Кредиттер көлемі 180
-
Білім беру бағдарламаларының тобы D111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 8D07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 8D072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Академиялық хат (ағылшын тілінде)
Ғылыми зерттеу әдістері (ағылшын тілінде)
Идентификация және қауіп-қатерлерді бағалау
Өнеркәсіптік орта және қауіптің потенциалды көзі
Тағам өндірісі кәсіпорындарындағы ветеринарлық және санитарлық бақылау
Тағам өнімдері қауіпсіздігінің менеджмент жүйесін сараптау, жақсарту және өлшеу
Азық өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету стратегиясы
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Зерттеу дағдылары мен әдістерін меңгереді, интеллектуалдық және аналитикалық қабілеттерін жетілдіреді және дамытады, ғылыми ойлау мәдениетін қалыптастырады.
- Академиялық және кәсіби контексте білімге негізделген қоғамның технологиялық, әлеуметтік және мәдени дамуын ілгерілету мақсатында білікті кадрларды дайындау бойынша білім беру қызметін жүзеге асырады.
- Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі саласындағы жүйелі түсінігін, тексеру, әдістерді әзірлеу, бақылау, өлшеу, аудит процедураларын білуді көрсетеді.
- Өнімдердегі бөгде заттардың қауіпсіз деңгейін сыни тұрғыдан бағалайды, өндірістік процесті қауіпті және зиянды факторлардан қорғау мәселелерін шешеді.
- Азық-түлік қауіпсіздігі жүйесін ойлау, жобалау және дамыту қабілетін көрсетеді, қауіп көздерін анықтаудың жаңа әдістерін енгізе алады және ғылыми көзқараспен зерттеу процесін бейімдейді.
- Тәуелсіз ғылыми бағалауды пайдалана отырып, шикізатты ветеринариялық-санитариялық сараптауда қауіптіліктерді анықтауды сыни тұрғыдан талдайды.
- Ғылымның соңғы жетістіктерін, отандық және шетелдік тәжірибенің пайдалана отырып, ұлттық немесе халықаралық деңгейде жариялануға лайық тағам қауіпсіздігі саласындағы өзіндік зерттеулерімен үлес қосады
- Тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындарында сапалық және сандық талдау мен синтезді жүзеге асыра отырып, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігінің инновациялық технологияларын енгізеді, өз білімі мен жетістіктерін әріптестеріне, ғылыми қоғамдастыққа және қалың жұртшылыққа жеткізеді.