Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07206 Тағам қауіпсіздігі (1 жыл) в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Білім беру бағдарламасының мақсаты ҚР индустриялық - инновациялық даму стратегиясын кадрлық қамтамасыз ету үшін, азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігі саласындағы мемлекеттік, жергілікті, өңірлік, шетелдік мекемелер, кәсіпорындар үшін еңбек нарығында бәсекеге қабілетті кадрларды дайындау болып табылады
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 1 год
-
Кредиттер көлемі 60
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық процестерін модельдеу
Астықты қайта өңдеу өнімдерінің мамандандырылған сараптамасы
Тамақ өнімдерінің сапасын басқару
Менеджмент және басқару психологиясы
Тамақ өнімдерін экспорттық бақылау және лицензиялау
Азық-түлік өнімдерін және ауыл шаруашылығы шикізатын зерттеудің заманауи әдістері
Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз етудің технологиялық аспектілері
Азық-түлік өнімдерін сәйкестендіру және бұрмалау-қауіпсіздік аспектісі
Жемістердің, көкөністердің және оларды қайта өңдеу өнімдерінің қауіпсіздігінің негізгі өлшемдері
Шет тілі (кәсіби)
Тамақ өнеркәсібіндегі ғылыми зерттеу әдістері
Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында сапаны қамтамасыз ету модельдері
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Ғылыми материалды шет тілінде баяндайды; кейіннен алынған ақпаратты талдау және бағалау жөнінде мамандық бойынша түпнұсқа әдебиеттерді оқиды, аударады; кәсіби қызметтің іскерлік хат алмасуы шет тілінде жүргізеді
- Кәсіби қызметте дүниетанымдық, әлеуметтік-лингвистикалық және басқарушылық міндеттерді шешу қабілетін көрсетеді. Басқару психологиясының негізгі аспектілерін қажеттіліктерін және басқарушылық өсудің өзіндік перспективаларын ұғынуын көрсетеді
- Дағдарыстық жағдайларда коммуникацияларды жүзеге асыру, сапаны бақылау және кешенді басқарудың заманауи тәсілдерін қолдана отырып, мультимәдени командаларды басқарады
- Заңнамалық және нормативтік құқықтық актілерді, мемлекеттік қадағалау және бақылау бойынша әдістемелік материалдарды білу
- Тамақ өнеркәсібінде ғылыми зерттеу әдістерін қолданады; шынайылық пен тиімділікті бағалау әдістерімен
- Өсімдік және жануарлар шикізатынан тамақ өнімдерін өндіру технологиясының сапасын басқару білімін қолдану; өндірістік процестер мен қуаттарды қалыптастыру жөніндегі жұмысты ұйымдастыру
- Азық-түлік өнімдерін бірдейлендіруді жүргізу; Азық-түлік өнімдерін бұрмалаудың әртүрлі түрлерін тану; тиісті әдістердің көмегімен азық-түлік өнімдерін бұрмалауды анықтау
- Тамақ өнімдерін өндіру технологиясын әзірлеу және жетілдіру кезінде ғылыми және әдістемелік тәсілдерді қолданады
- Заманауи жабдықтар мен компьютерлік жүйелерді пайдалана отырып зертханалық зерттеулердің әдіснамалық негіздерін қолданады
- Жануарлардан және өсімдіктерден алынатын тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық процесін ұйымдастыру. Дайын өнімнің сапасына технологиялық бақылауды жүзеге асыру