Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07209 Тамақ биотехнологиясы в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Тамақ өнеркәсібі үшін озық биотехнологиялар мен жаңа биотехнологиялық өнімдер саласындағы заманауи ғылыми-практикалық мәселелерді шешуге қабілетті, ғылыми-зерттеу және оқытушылық дағдылары бар магистрлерді дайындау
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Шет тілі (кәсіби)
Кәсіптік пәндерді оқыту әдістемесі
Өсімдік шикізатын экструзиялық өңдеу
Тамақ өнімдерінің қаптамасы
Жоғары мектеп педагогикасы және психологиясы
Басқару психологиясы
Ғылым тарихы мен философиясы
Өсімдік және жануар текті шикізаттың биотрансформациясы
Ғылым мен білімдегі ақпараттық технологиялар
Биомиметика
Тамақ биотехнологиясындағы инновациялар
Инновациялық тамақ өнімдерін жасаудың биотехнологиялық әдістері
Тамақ биотехнологиясында ферменттік препараттарды қолдану
Биотехнологияның қазіргі мәселелері
Биотехнологиядағы зерттеулердің әдістемелік негіздері
Тамақ өндірісінде ферменттік препараттарды қолдану технологиясы
Шикізат пен биотехнологиялық өнім сапасының көрсеткіштерін анықтаудың қолданбалы аспектілері
-
2 Оқу жылы
Микроорганизмдердің генетикалық түрлендірілген штамдарын алу
Биотехнологиялық өндірісті ұйымдастыруға арналған нормативтік-техникалық құжаттама
Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының экологиялық мониторингі
Биотехнологиялық өнімдердің қауіпсіздігі
Биотехнологиялық өндірісті тәжірибелік жоспарлау және оңтайландырудағы статистикалық әдістер
Тамақ биотехнологиялық өндірісі кәсіпорындарын және тағамдық қоспаларды жобалау
Генетикалық инженерия
Бионанотехнология
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Ғылым философиясының принциптеріне сүйене отырып, қазіргі ғылымның негізгі идеялық-әдістемелік мәселелерін кеңірек пәнаралық контексте, сондай-ақ фактілер мен құбылыстарды талдау.
- Ғылыми мәтіндерді, хабарламаларды құрастыру және ғылыми зерттеулердің нәтижелерін мамандармен де, маман еместермен де ғылыми пікірталастарда қорғау кезінде заманауи коммуникациялық технологияларды, арнайы лексиканы және шет тілін қолдану.
- Әлеуметтік, этникалық, діни және мәдени ерекшеліктерді дұрыс қабылдай отырып, алға қойған мақсатқа жету үшін топтық стратегияны дамыта отырып, ұжымға жетекшілік ету.
- Оқушыға бағдарланған оқыту және бағалау принциптерін ескере отырып, білім беру қызметінде заманауи және инновациялық (оның ішінде цифрлық) оқыту технологияларын пайдалана отырып, білім, ғылым және инновация, психологиялық-педагогикалық білімнің интеграциясын қамтамасыз ету.
- Тамақ өнеркәсібі үшін өнімдердің жаңа түрлерін өндірудің озық технологияларын енгізу нәтижелері бойынша нормативтік-техникалық құжаттаманы әзірлеу, соңғы жетістіктер контекстінде қауіпсіз биотехнологиялық өнімдердің жаңа түрлеріне рецепттік композицияларды жасау, оларды қаптау және сақтау.
- Экономикалық, экологиялық, әлеуметтік және басқа шектеулерді ескере отырып, жаңа білім мен зерттеулерге негізделген тамақ биотехнологиясының ғылыми және өндірістік салаларында практикалық қолдану арқылы инновациялық шешімдерді әзірлеу.
- Тамақ өнеркәсібі үшін биотехнологиялық өнімдердің бәсекеге қабілеттілігі мен тұтынушылық сапасына жаңа технологиялардың, шикізаттың және технологиялық жабдықтардың жаңа түрлерінің әсерін талдау.
- Тамақ биотехнологиясы және халықаралық сапа стандарттары саласындағы кешенді эксперименттік және теориялық зерттеулерді, іргелі және қолданбалы білімді талдау, қорытындылау және пайдалану арқылы бар және жаңа мәселелерді шешу.
- Тамақ өнеркәсібі үшін гендік инженерия, бионанотехнология және перспективалы биотехнологиялық өнімдерді өндіру саласындағы ғылыми-зерттеу жұмыстарын басқару.
- Тағамдық биотехнологиялық өнімдерді өндіру жобаларының технологиялық бөлігін автоматтандырылған жобалау үшін стандартты бағдарламалық және ақпараттық технологияларды пайдалану