6B07502 Стандарттау, сертификаттау және метрология (салалар бойынша) в Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Еңбек нарығының қазіргі заманғы талаптарына жауап беретін тұтынушы тауарлары мен қызметтері саласында стандарттау, сертификаттау және метрология бойынша инновациялық бағдарланған, бәсекеге қабілетті мамандарды сапалы даярлауды қамтамасыз ету
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
ЖОО атауы Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)
-
ҰБТ-дағы пәндер Математика және Физика
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
Пәндер
-
Физика
Пән жаратылыстану-ғылыми дүниетаным негіздерін, физикалық құбылыстар мен процестерді зерттеу дағдыларын, қолданбалы есептерді шешу үшін физика заңдарын қолдануды қалыптастырады. Келешектегі кәсіби қызметтерінде физиканы оқытудың рөлі. Кинематика. Динамика. Импульстің және энергияның сақталу заңдары. Тербелістер мен толқындар. Статистикалық физика және термодинамика негіздері. Электромагниттік тербелістер. Оптика. Кванттық теория
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Химия
Келешек кәсіби қызметінде химияны оқытудың рөлі. Химияның негізгі ұғымдары мен заңдары. Атом құрылысы. Химиялық байланыс және молекулалардың құрылысы. Су химиясы. pН ортасының сутектік көрсеткіші. Тұздардың гидролизі. Концентрацияны белгілеу тәсілдері. Тотығу-тотықсыздану реакциялары. Электрохимиялық процестер. Электролиз. Элементтердің және олардың маңызды қосылыстарының химиясы.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Органикалық химия
Болашақ кәсіби қызметтегі пәннің рөлі. Органикалық химия саласындағы білімді қалыптастыру: Алкандар. Алкендер. Алкиндер. Алкадиендер. Арендер. Гидроксид қосылыстары. Оксоқосылыстар. Карбон қышқылдары және олардың туындылары. Нитроқосылыстар. Аминдер. Азо-және диазоқосылыстар. Амин қышқылдары. Липидтер. Көмірсулар.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Физикалық және коллоидты химия
Болашақ кәсіби қызметтегі пәннің рөлі. Заттың құрылысы туралы оқу элементтері. Химиялық тепе-теңдік. Фазалық тепе-теңдік. Ерітінділер. Электрохимия. Коллоидтық химия. Беттік құбылыстар. Дисперсті жүйелердің жекелеген өкілдері. Коллоидтық беттік белсенді заттар. Жоғары молекулалы қосылыстар және олардың ерітінділері.
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 4
-
Аналитикалық химия
Болашақ кәсіби қызметтегі пәннің рөлі. Гравиметриялық талдау әдісі. Титриметриялық талдау әдісі. Қышқылдық-негізгі титрлеу әдісі. Тұндыру әдісі. Комплексонометрия әдісі. Рефрактометриялық, поляриметриялық, Потенциометриялық, кулонометриялық, хроматографиялық талдау әдістері. Тамақ өнімдерін талдау.
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 4
-
Математика
«Математика» пәнін оқып үйрену қазіргі заманғы математиканың негізгі ұғымдарын, заңдарын, нақты мәселелерді шешудің әдістерін меңгеруге мүмкіндік береді. Бұл студенттердің болашақ саласында маман ретінде экономикалық үрдістер мен құбылыстарды математикалық модельдердің көмегімен зерттеп және болжамдауды білу үшін қажет. Пәнді оқыту мақсаты студенттерді қолданбалы экономикалық мәселелерді модельдеуге, талдауға және шешуге көмектесетін математикалық аппараттың негіздерімен таныстыру.
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 4
-
Қаржылық cауаттылық
Қаржылық сауаттылық деңгейін арттыру білім алушыларға ұтымды қаржылық шешімдер қабылдауға, туындайтын қаржылық мәселелерді шешуге және қаржылық алаяқтықтарды уақтылы тануға мүмкіндік береді. Курс жеке қаржыны басқару саласында білім мен дағдыларды алуға бағытталған. Курс шеңберінде білім алушылар қаржы саласындағы барлық құралдарды практикада қолдануды, жинақтарды сақтауды және көбейтуді, бюджетті сауатты жоспарлауды үйренеді, салықтарды есептеу және төлеу және салық есептілігін дұрыс толтыру бойынша практикалық дағдыларға ие болады, қаржылық ақпаратты талдауды және барабар инвестициялық стратегияны таңдау үшін қаржы өнімдерінде бағдарлауды үйренеді.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Қазіргі өмір шындығы әрбір адамнан құқықтық сауатты іс-әрекетке қабілетті болуды, сыбайлас жемқорлықтың зияндылығын сезіне отырып, заңнама нормаларын күнделікті өмірде және практикалық жұмыста қолдана білу дағдыларын меңгеруді, оның алдын алу мен оған қарсы тұруға жан-жақты ұмтылуды талап етеді. Бұл пән студенттердің мемлекет пен құқықтың пайда болу, қызмет ету және даму заңдылықтары туралы білімдерін кеңейтуге және тереңдетуге, құқықтың қоғам мен мемлекет өміріндегі рөлі туралы түсініктерін қалыптастыруға, сыбайлас жемқорлықты жоққа шығаруға және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мінез-құлықты қалыптастыруға ықпал ететін құндылықтардың, нанымдар мен тәжірибелердің жиынтығын қалыптастыруға арналған.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
"Кәсіпкерліктің экономикалық негіздері " Майноры Қаржы
Пән Жаңа Қазақстанның орнықты даму стратегиясы жағдайында қазіргі заманғы қаржы-экономикалық процестер мен даму құбылыстары мен трендтерін объективті бағалауға және талдауға қабілетті қаржылық-сауатты және әлеуметтік-белсенді мамандарды қалыптастыру үшін ақша, қаржы және кредит туралы жалпы/ тұтас идеяны, олардың қоғамдық ұдайы өндірістегі рөлін, оларды ұйымдастыру және басқару негіздерін қалыптастыруға ықпал етеді.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Экономикалық теория
Экономикалық теорияның негізгі бағыттарының қорытындыларына негізделе отырып, үй шаруашылығы, фирма, ұлттық және әлемдік экономика деңгейінде экономиканың дамуы мен қызметін анықтайтын экономикалық құбылыстың мәнін ашатын негізгі ұғымдар мен теориялық ережелерді оқытады, пән экономикалық пәндерді оқыту әдістерін қолдана отырып, ғылыми зерттеулер жүргізу дағдыларын үйретеді
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Элекротехника негіздері
Электротекникаға кіріспе. Болашақ кәсіби қызметтегі пәннің рөлі. Тұрақты токтың сызықты электр тізбектері. Кирхгоф заңдары және олардың қолданылуы. Айнымалы токтың сызықты электр тізбектері. Синусоидалды ток тізбегінің өткізгіштігі. Электронды техника элементтері. Электрондық құрылғылар.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
«Кәсіби бағытталған тіл» пәнаралық курсы - 1
"Кәсіби бағдарлы тіл" пәнаралық курсты оқытудың мақсаты кәсіби-бағдарлы сөйлеудің барлық формаларының икемділігін шет тілінде жетілдіру, сонымен қатар болашақ кәсіби қызметінде өндірістік процесте оларға қажетті коммуникативтік және мәдениетаралық құзыреттілікті дамыту болып табылады.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 3
-
Стандарттау және сертификаттау
Өнім және қызмет көрсетудің сапасы және қауіпсіздігін қамтамасыз етудегі стандарттаудың рөлі. Ұлттық стандарттау жүйесі. Тұтынушылардың құқықтарын қорғау қызметіндегі стандарттау. Стандарттау бойынша құжаттар. Сертификаттау дамуының жай-күйі және негізгі үрдістері. Сертификаттау саласындағы ҚР заңнамасының құрылымы мен негізгі ережелері.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Теориялық механика
Болашақ кәсіби қызметтегі пәннің рөлі. Механикалық қозғалыс. Кинематиканың пәні мен міндеттері. Нүкте кинемватикасы. Қатты дене кинематикасы. Қатты дененің үдемелі қозғалысы және айналуы. Қатты дененің жазық қозғалысы. Нүктенің күрделі қозғалысы. Статиканың негізгі ұғымдары мен аксиомалары. Күштің параллель ауысуы туралы теорема. Денелер жүйесінің тепе-теңдігі. Динамиканың негізгі ұғымдары мен заңдары және олардың практикаға қосымшасы.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қазақстан Республикасының Еңбек құқығы
Пән еңбекті реттеу және халықты әлеуметтік қорғау саласындағы негізгі теориялық білімді, заңнамалық базамен жұмыс істеу дағдысын, практикада туындайтын күрделі жағдайларда бағдарлануды және алынған білімді өндірісте қолдануды қалыптастырады. Курс жұмыспен қамту және жұмысқа орналастыру, еңбек қатынастары саласындағы әлеуметтік серіктестік, әлеуметтік қамсыздандыру құқығы, еңбекке жарамсыз азаматтарды зейнетақымен қамсыздандыру, мемлекеттік атаулы әлеуметтік көмек, әлеуметтік қамсыздандыруды халықаралық-құқықтық реттеу жөніндегі іс-шараларды қаржыландыру туралы білімді қалыптастырады.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
«Кәсіби бағытталған тіл» пәнаралық курсы - 2
"Кәсіптік-бағдарланған тіл" пәнін оқытудың мақсаты-кәсіптік-бағдарланған сөйлеудің барлық түрлерінің іскерлігін жетілдіру, сондай-ақ болашақ кәсіби қызметінде өндірістік процесте оларға қажетті қазақ/орыс тілінде коммуникативтік және мәдениетаралық құзыреттілікті дамыту.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 3
-
Қазақстан Республикасының кәсіпкерлік құқығы
Кәсіпкерлік қызметтің ұйымдық-құқықтық негіздері; жеке кәсіпкерлікті мемлекеттік реттеу және қолдау; кәсiпкерлiк қызметтiң аса маңызды бағыттарын құқықтық реттеу: халыққа тауарларды (жұмыстарды, қызметтердi) сату, сондай-ақ мемлекеттiк қажеттер үшiн; банктік қызмет; бағалы қағаздар нарығындағы қызмет; сақтандыру қызметі; валюта нарығы; сыртқы сауда қызметі.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Өлшеудің жалпы теориясы
Өлшеу қателіктері, қателіктердің математикалық модельдері. Жүйелік қателіктер: табу, алып тастау және есепке алу тәсілдері. Кездейсоқ қателіктер, ықтималдық сипаттамасы және таралу заңдары. Сенім ықтималдығы және сенім интервалы. Өлшеу нәтижелерін өңдеу. Өлшенетін шамалар мен өлшеу құралдарының математикалық модельдері.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Қолданбалы механика
Кәсіби қызметтегі пәннің рөлі. Қарапайым қозғалыс түрлерінің кинематикалық сипаттамалары. Материалдар кедергісінің негізгі ұғымдары. Созылу, сығылу. Материалдардың механикалық сипаттамалары және беріктікке есептеулер. Бұралу. Серіппелерді есептеу. Иілу кезінде эпюрларды құру. Иілу кезіндегі кернеу. Бұраумен иілу. Айнымалы кернеу кезіндегі беріктілік. Дәнекерленген қосылыстар. Бұрандалы қосылыстар. Ремендік және тізбекті берілістерді есептеу.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Жылутехника
Жылу техникасы саласындағы білімді қалыптастыру және оларды кәсіби қызметте қолдану. Термодинамикадағы негізгі ұғымдары және бастапқы позициялар. Термодинамика Заңы. Термодинамикалық процестер, ағынның термодинамикасы. Нақты газдар. Су буы. Ылғалды ауа. Термодинамикалық циклдар. Жылу алмасу теориясының негіздері. Өнеркәсіптік жылу техникасы. Жылу алмасу аппараттарын есептеу негіздері.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Минор кәсіпкерліктің экономикалық негіздері Менеджмент
Курс кәсіпорынды, ұйымды басқарудың теориялық және практикалық мәселелерін зерттейді, олар менеджменттің теориялық концепцияларымен танысуды, басқару шешімдерінің стилін анықтауды және қалыптастыруды, өзгерістерді, қақтығыстарды басқаруды және фирманың даму тиімділігін анықтайтын басқа да мәселелерді қамтиды.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Техникалық реттеудің негіздері
Техникалық реттеудің міндеттері, мақсаттары мен принциптері. Техникалық реттеу объектілері. Техникалық регламенттердің талаптары. Техникалық регламенттерде белгіленген талаптардың сақталуын мемлекеттік бақылау. Техникалық реттеу бойынша жұмыстарды ұйымдастыру.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Азық-түлік өнімдерінің тауартануы
Азық-түлік өнімдерінің тауартану саласындағы білімді қалыптастыру: тауартанудың теориялық негіздері. Азық-түлік тауарларының сапасын бағалау әдістері. Астық тауарлары. Жаңа піскен және қайта өңделген көкөністер. Жаңа піскен және өңделген жемістер. Тағамдық майлар. Сүт және сүт өнімдері. Ет және ет тауарлары. Балық және балық тауарлары. Жұмыртқа және жұмыртқа тауарлары. Алкогольді, алкогольсіз және алкогольсіз сусындар.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Тамақ өндірісінің жалпы технологиясы
Тамақ өндірісі және тамақ өнімдері. Негізгі тамақ өндірісінің жалпы технологиясы: ет және балық өнімдері; сүт және сүт өнімдері; өсімдік майы мен майлар және т.б. Қоғамдық тамақтану және арнайы мақсаттағы өнімдердің жалпы технологиясы. Құжаттмаларды әзірлеу.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қызмет көрсету технологиясы және сервис
Қызмет көрсету және сервис технологиясы саласында білімді қалыптастыру: мінездеме және қызмет тұжырымдамасы. Мейрамханалық бизнес. Даму ерекшеліктері. Меню және шарап картасы: мейрамхананың маркетингтік қаруы. Мейрамхана жабдығы. Асхана ыдысы, аспаптар, асхана киімі. Сауда үй-жайларын қызмет көрсетуге дайындау. Үстелдерді қою және клиенттерге қызмет көрсету.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Микробиология
Микроорганизмдердің негізгі морфологиялық, физиологиялық және экологиялық сипаттамаларын және олардың жіктелуін, сондай-ақ биосфераның жаһандық циклдерінде микробтық бірлестіктердің әсер ету механизмдерін және қоршаған орта факторларының микроорганизмдердің тіршілік әрекетіне әсерін зерттейді. Студенттерді табиғатты тиімді пайдаланудағы қазіргі заманғы тазалау жүйелерін және аз қалдықты технологияларды әзірлеуде биосфера компоненттерінің микроорганизмдермен өзара әрекеттесу заңдылықтарымен таныстырады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Патенттану
Өнеркәсіптік меншік объектілерін құқықтық қорғау бойынша білімді қалыптастыру және дағдыларды игеру. Өнеркәсіпте патенттерді, ноу-хауды қолдану ерекшеліктері. Патенттік зерттеулер. Зияткерлік меншік.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Минор" кәсіпкерліктің экономикалық негіздері " фирма экономикасы
Пәнді игеру барысында студент кәсіпорынның / фирманың субъектісі ретіндегі мәнін зерттейді, ұйымдардың ресурстық базасын және осы ресурстарды пайдалану тиімділігінің көрсеткіштерін қарастырады және талдайды, компанияның/кәсіпорынның жұмыс істеу механизмін талдайды және Компания қызметінің нәтижелерінің тиімділігін бағалайды.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Метрология
Метрология негіздерімен танысу: метрологияға кіріспе. Метрология - өлшеу туралы ғылым. Метрологияның ұйымдастырушылық, ғылыми және әдістемелік негіздері. Қазіргі метрологияның талаптары. Өлшем бірлігін қамтамасыз етудің құқықтық негіздері, ҚР "Өлшем бірлігін қамтамасыз ету туралы" Заңының негізгі ережелері. Метрология жөніндегі заңнаманы бұзғаны үшін жауапкершілік. Өлшенетін шамалар. Физикалық шамалар бірліктерінің халықаралық жүйесі. Өлшеу түрлері мен әдістері.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Шикізат, материалдар мен тұтыну тауарлардың тауартануы
Шикізаттарды, материалдарды және тұтыну тауарларын тауартану саласында теориялық және практикалық дағдыларды меңгеру: тұтынушылық қасиеттері. Ассортименті. Сапаға қойылатын талаптар.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Пәнаралық курс «Санитария және гигиена»
Шикізатқа және дайын тамақ өнімдеріне қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар. Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарындағы санитария және гигиена. Тағам өнімдерін өндіру және саудадағы санитария және гигиена. Тауарларды сертификаттау схемаларындағы санитарлық-гигиеналық ережелер мен нормативтер.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Квалиметрия
Қажетті сапаға жету бойынша кейіннен басқара отырып, өнім, жұмыс және қызмет сапасының деңгейін бағалаудың базалық аспектілері. Өнеркәсіптік өнімнің жіктелуі. Сапа көрсеткіштерінің номенклатурасы. Өнім сапасының деңгейін бағалау әдістемесі.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Материалтану
Материалтанудың мәні мен міндеттері. Материалдардың құрамы, құрылымы мен қасиеттерінің өзара байланысы. Материалдардың сапасын бақылау. Материалдарды дайындау және пайдалану кезінде олардың қасиеттеріне әртүрлі факторлардың әсері.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Сынаудан өткізу, өнім қауіпсіздігі мен бақылау
Сынаулар мен бақылауды жоспарлау, ұйымдастыру және жүргізу әдістерінің негізгі ережелері туралы білімді қалыптастыру: сынаулар мен бақылаудың міндеттері мен түрлері. Сынау технологиялық процесс ретінде. Сынақтарды дайындау және өткізу. Сынақтарды сертификаттау, сынау сапасының жүйесі. Сынауды автоматтандыру
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Стандарттар мен нормативтік техникалық құжаттарды әзірлеу технологиясы
Стандарттау бойынша құжаттарды жіктеу және оларға қойылатын талаптар. Ұлттық стандарттау жоспарын әзірлеу. Әртүрлі санаттар мен түрлерді стандарттау бойынша құжаттарды әзірлеу ерекшеліктері. Өнімдерді, қызметтерді және технологиялық процестерді стандарттауға қойылатын талаптар. Конструкторлық, технологиялық құжаттаманы құру принциптері. Нормативтік техникалық құжаттарды әзірлеу және қолдану.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Тауарлар және қызмет көрсетудің сапасын сараптау
Тауар сапасын сараптау түсінігі және оның жіктелуі. Сараптаудың жалпы ережелері. Сараптау нәтижесін талдаудағы сандық технологиялар. Сарапшының біліктілік сипаттамасы. Тауар сапасын бағалау әдістері. Қызмет сапасын сараптау ерекшеліктері.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Азық- түлік өнімдерін өндіру жабдықтары
Тамақ өнімдерінің машиналық технологияларын ұйымдастыру. Ауыл шаруашылығы шикізатын компоненттерге бөлшектеу жолымен тамақ өнімдерін өндіруге арналған технологиялық желілер. Ауыл шаруашылығы шикізаты компоненттерінен жинау жолымен тамақ өнімдерін өндіруге арналған технологиялық желілер. Ауыл шаруашылығы шикізатын аралас қайта өңдеу жолымен тамақ өнімдерін өндіруге арналған технологиялық желілер.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
" Кәсіпкерліктің экономикалық негіздері " Майноры Кәсіпкерлік
"Кәсіпкерлік" пәнін оқытудың мақсаты теориялық негіздерді игеру және бәсекелестік ортада кәсіпорындардың Кәсіпкерлік қызметін ұйымдастырудың практикалық дағдыларын қалыптастыру болып табылады. Пән интеграцияланған сипатта болады, кәсіпкерлікті ұйымдастыру ерекшеліктерін (бизнес әкімшілендіру) зерделеуді, кәсіпкерлік құрылымдардың тиімділігін бағалауды (экономикалық, қаржылық, әлеуметтік тиімділік мәселелері), бизнес идеяны бағалауды және бизнес жоспарды дамытуды біріктіреді.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Сапа менеджменті экономикасы
"Сапа менеджменті экономикасы" пәнін зерделеу тиімді басқару шешімдерін қабылдау үшін процестік тәсіл негізінде сапа менеджменті экономикасы саласында, сапа шығындарын есепке алу және басқару әдістері туралы білім жүйесін қалыптастыруға ықпал етеді.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Халықаралық және мемлекетаралық стандарттау
Стандарттау саласындағы халықаралық және мемлекетаралық ынтымақтастық, оған ҚР қатысуы. Стандарттау бойынша халықаралық және аймақтық ұйымдар. Халықаралық және мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу тәртібі. Халықаралық және мемлекетаралық стандарттарды әзірлеу, өзгерістер енгізу, қайта қарау тәртібі
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 6
-
Өндірісті метрологиялық қамтамасыз ету
Метрологиялық қамтамасыз етудің міндеттері. Ғылыми-ұйымдастыру негіздері. Өндірісті дайындауды метрологиялық қамтамасыз ету. Метрологиялық қамтамасыз етудің нормативтік құжаттары. Өнімнің өмірлік циклінің сатыларын қамтамасыз ететін өндірісті метрологиялық қамтамасыз ету жағдайын талдау. Сандық технологияларды қолдану.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 6
-
Сапа жүйелері
СМЖ мақсаттары мен міндеттері. Өнім сапасының факторлары. TQM концепциясы мен модельдері. СМЖ әзірлеу, енгізу, жұмыс істеу кезіндегі іс-қимыл тәртібі. Процесстерді басқару. Ақау себебтерін жою. CALS, ARIS-технологиялар
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 6
-
Өнім және қызмет көрсетудің сәйкестігін растау
Сәйкестікті растау рәсімі. Өнімдер мен қызметтерді сертификаттаудың нормативтік-құқықтық негіздері. Қазақстан Республикасында өнімді сертификаттауды жүргізу тәртібі. ЕАЭО өнімнің сәйкестігін растау. Сапа менеджменті жүйелерін сертификаттау. Қызметтерді сертификаттау.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Пәнаралық курс «Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарының өндірісін ұйымдастыру»
ҚТК жіктелуі. ҚТК жабдықтауды ұйымдастыру. Қойма және ыдыс шаруашылығын ұйымдастыру. Өндірісті жедел жоспарлау және технологиялық құжаттама. Өндіріс құрылымы. Қосалқы үй-жайлардың, тарату және дайын өнімнің бракераж жұмыстарын ұйымдастыру. Еңбекті ұйымдастыру және нормалау
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Пәнаралық курс "Азық-түлік өнімдерінің өндірісің басқару және экономика"
Тамақ өнеркәсібі және қоғамдық тамақтану кәсіпорындары кәсіпорындарының ұйымдық-құқықтық нысандары. Өндірісті басқару. Кәсіпорын персоналын басқару. Кәсіпорынның пайдасы мен рентабельділігін басқару. Кәсіпорын қызметінің тиімділігін бағалау.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қауіпсіздік және еңбекті қорғау стандарттары
Кәсіби қауіпсіздік және еңбекті қорғау менеджменті жүйесі, тамақ өнімдерінің қауіпсіздік менеджменті жүйесі және экологиялық менеджмент саласындағы басқару. Құжатталған ақпарат
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Сәйкестікті растау органдарды және сынақ зертханаларын (орталықтарын) аккредиттеу
Негізгі ұғымдар. ҚР-дағы аккредиттеу жүйесі. Аккредиттеу жөніндегі органның құрылымы. Аккредиттеу жөніндегі органның сапасын қамтамасыз ету. СРО және СЗ аккредиттеу рәсімі. Халықаралық аккредиттеу жүйесі және ҚР-ның олардың қызметіне қатысуы.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 6
-
Шикізат және тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі
Шикізат пен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі. Түсінігі, мәні және жету жолдары. Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін басқару және қамтамасыз ету.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Шикізат пен азық-түлік өнімдерінің сапасын бақылау және бағалау
Шикізат пен дайын азық-түлік өнімдерінің сапасын бақылау әдістерінің жіктелуі мен сипаттамасы. Нормативтік негізі. Бақылау жүргізу алгоритмі. Сапаны бақылаудағы сандық технологиялар. Сапаны бағалаудың әртүрлі әдістерін қолдану. Сапаны арттыру бойынша іс-шаралар.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 6
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Қазақстан дамуының негізгі заңдылықтары мен қозғаушы күштерін, тұрақты даму мақсаттарын, техносферадағы адам өмірінің денсаулығы мен экологиялық тазалығын сақтау шарттарын білетінін көрсете алады; айналасына сыни тұрғыдан қарай алады, әлеуметтік-саяси және экономикалық салаларда болып жатқан оқиғаларға өзіндік баға бере алады; инклюзивті ортада бейімделу үшін әлеуметтенудан алған білімін тиімді қолдана алады; құқықтық сананы, экономикалық ойлауды, қаржылық сауаттылықты, сыбайлас жемқорлыққа қарсылығын және академиялық адалдық мәдениетін көрсете алады
- Тіл сауаттылығын көрсетеді; коммуникативті дағдылары мен академиялық жазу дағдылары қалыптасқан, қазақ, орыс және шет тілдерінде ауызша және жазбаша қарым-қатынас жасай алады
- Әртүрлі АКТ түрлерін пайдаланады: ақпаратты іздеу, сақтау, өңдеу, қорғау және тарату үшін интернет-ресурстарды, бұлттық және мобильді сервистерді қолданады, сондай-ақ стандарттау, сертификаттау және метрологияның әртүрлі салаларындағы нақты мәселелер мен тапсырмаларды шешу үшін жасанды интеллект әдістері мен тәсілдерін қолданады
- Ой-өрісі кең тұлғаны қалыптастыратын әлеуметтік-гуманитарлық және жаратылыстану ғылымдары саласындағы базалық білімі бар
- Кәсіптік қызметте есеп жүргізе алады, физика-химиялық үрдістер, микробиология және санитария негіздері білімін қолдана алады
- Стандарттау, сертификаттау, метрология негіздерін біледі, нормативтік-құқықтық және нормативтік құжаттарды және оларды қолдану тәртібін түсінеді
- Өнім, процестер, қызметтер сапасының деңгейін квалиметриялық және сараптамалық бағалауын жүзеге асырады
- Өнімді сәйкестендіре алады, тауартану, технология және шикізат, материалдар, тауарлар мен қызметтерді сараптау білімін қолдана алады
- Өнімдер мен қызметтерді өндіруге, енгізуге және нарыққа жылжытуға қатысты техникалық объектілерге нормативтік-техникалық құжаттаманы әзірлейді және өзектілендіреді
- Таңдалған MINOR бағдарламасына сәйкес саладағы қосымша құзыреттіліктерді меңгерген
- Технологиялық/өндірістік процестерді, кәсіпорын өндірісін басқару жүйесін ұйымдастыруды, жұмыс істеуін және жетілдіруді қамтамасыз етеді
- Стандарттау, сәйкестікті растау және метрология бойынша жұмыстарды жүргізу технологиясын, кәсіби қызметті тиімді жүзеге асыруға мүмкіндік беретін өзін-өзі талдау дағдыларын меңгерген