Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M07203 Тамақ өнімдерінің технологиясы (1 ж.) в С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті

  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 2

    Басқару қызметінің әлеуметтік-психологиялық мазмұны мен құрылымы; және менеджмент функциялары; басшы тұлғасының психологиялық ерекшеліктері; ұйымдастыру мақсаттарына қол жеткізу бойынша бірлескен қызметтің психологиялық заңдылықтары; басқарушылық міндеттерді шешудің базалық тәсілдері және оларды нақты жұмыс істейтін өндірістік құрылымдар жағдайында шешу ережелері, олармен жұмыс істеу әдістері менеджердің қызметіндегі функционалдық жай-күйлер, басқару процестерін оңтайландыру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдері өндірісінің ғылыми негіздері
    Несиелер: 5

    «Азық-түлік өнімдерінің өндірісінің ғылыми негіздері» курсын зерттеу тақырыбы - тиімді жұмыс істеуі және мамандығы үшін қажетті өсімдік және жануарлардан алынатын шикізаттан азық-түлік өнімдерін өндіру технологиясының теориялық және практикалық негізі, оны өңдеу үшін шикізатқа қойылатын талаптарды зерделеу, технологиялық процестерді ұйымдастыру және жүргізу дағдыларын игеру, азық-түлік өндірісіндегі процестер мен кездесетін проблемаларды шешу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Менеджмент
    Несиелер: 1

    Қазіргі ұйымдағы менеджердің рөлі, функциялары және міндеттері. Ұйымдағы негізгі бизнес-процестер. Ұйымдастыру жоспарлаудың түрлері мен әдістері. Ұйымдастыру құрылымдарының түрлері, ішкі бақылаудың негізгі түрлері мен процедуралары. Басқару шешімдерінің түрлері және оларды қабылдау әдістері. Ұйымдағы адамдардың өзара әрекеттесуінің негізгі теориялары мен ұғымдары. Ұйымдастыру мәдениетінің түрлері және оларды қалыптастыру әдістері. Салааралық байланыс. Ауыл шаруашылығындағы инновациялық технологияларды басқару.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ауыл шаруашылық өнімдерін өңдеу және сақтау кәсіпорындарындағы бизнесті жоспарлау
    Несиелер: 5

    Кәсіпкерлікті дамыту стратегиясын таңдау және о��ың бизнес-жоспарлардағы көрінісі. Бизнес-жоспарларды әзірлеуге қойылатын негізгі талаптар. Бизнес-жоспардың негізгі үлгілері. «Өндірістік жоспар» бизнес-жоспарының бөлімін әзірлеу Бизнес-жоспар әзірлеуге дайындық. Маркетинг жоспарын әзірлеу әдістері. Өнімдерді (қызметтерді) өндіруді және сатуды анықтау. Ресурстарды пайдалануды бағалау. Қызметкерлерді жоспарлау. Болжамдық теңгерім

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шет тілі (кәсіби)
    Несиелер: 3

    Тіл жоғары деңгейде кәсіби және академиялық мақсаттар үшін мамандықтың ғылыми-ұғымдық аппаратымен еркін жұмыс істеуге мүмкіндік береді, ғылыми-ақпараттық базаны кеңейту, ғылыми ақпаратты интерпретациялау, дәлелдеу, сендіру, ғылыми өріс, академиялық хат дағдысын меңгеру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Заманауи тамақ өнімдерінің жабдықтары
    Несиелер: 5

    Технологиялық жабдық туралы жалпы ақпарат; Қазіргі заманғы технологиялық жабдықтардың классификациясы; Ет өнеркәсібінің технологиялық жабдықтары, олардың негізгі параметрлері; Шикізатты ұнтақтау үшін машиналар; Араластыру машиналары; Жуғыштар мен қондырғылар; Гетерогенді ортаны бөлуге арналған машиналар; Қысымды өңдеуге арналған машиналар; Сүзгілер; Сепараторлар; Сары май өндіру үшін пайдаланылатын жабдықтар; Сүтті ірімшік өндіруге арналған жабдықтар; Қуыру жабдығы

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тамақ өндірісінің биотехнологиялық негіздері
    Несиелер: 4

    Микробтық синтез өнімдерін өндірудің жалпы биотехнологиялық схемасы. Ферменттік препараттарды алу және оларды тамақ өнеркәсібінде қолдану. Органикалық қышқылдарды, спирттерді, тәттілерді, амин қышқылдарын, витаминдерді алумен астық шикізатын терең өңдеу. Мал шаруашылығы өнімдерін терең өңдеу. Сүт қышқылды бактерияларды ірімшік, ашыған сүт өнімдерін алуға, консервациялауға қолдану. Ет және балық өнімдерін терең өңдеу. Микробтық протеин

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Код ON1

    Білім беру қызметінің міндеттерін іске асыруда жоғары мектеп педагогикасының, кәсіптік білім берудің теориялық және әдіснамалық негіздерін жетік меңгереді

  • Код ON2

    Тұлғааралық және мәдениетаралық өзара іс-қимыл міндеттерін шешу үшін қабілетті

  • Код ON3

    Шет тілдерінің бірінде жазбаша және ауызша кәсіби коммуникацияға қабілетті

  • Код ON4

    Әлеуметтік, этникалық, конфессиялық және мәдени айырмашылықтарды толерантты қабылдай отырып, өзінің кәсіби қызметі саласында ұжымды басқаруға дайын

  • Код ON5

    Ғылым жетістіктері негізінде қайта өңдеу саласы мен тамақ өнімдерін өндіру үшін инновациялық технологияларды жоспарлауға және әзірлеуге қабілетті

  • Код ON6

    Кәсіби қызмет саласында ақпараттық технологияларды қолданады, өнім өндірісінің технологиялық процестерін жетілдіру бойынша іс-шараларды әзірлейді

  • Код ON7

    Тәжірибелік зерттеулердің әдіснамасы мен әдістерін меңгерген, сапалы және қауіпсіз өнім жасау қабілетін көрсетеді

  • Код ON8

    Шикізатты терең өңдеу технологияларының қалдықсыз технологияларының теориялық және практикалық негіздерін меңгерген

Top