Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07203 Тамақ өндірісінің тұрақты технологиялары мен инновациялары в Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Тамақ өндірісі технологиялары саласында зерттеу және инновациялық қызмет дағдыларына ие, тұрақты даму жағдайында озық технологияларды енгізуге қабілетті жоғары білікті ғылыми-педагогикалық және басқарушы кадрларды даярлау
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
ЖОО атауы Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Көптілді курс Ғылыми зерттеу жұмысын ұйымдастыру және жоспарлау
Азық-түлік өндірісінің ғылыми негіздері
Шет тілі (Кәсіби)
Жоғары мектеп педагогикасы
Зерттеу әдістері және деректерді талдау
Ғылым философиясы мен тарихы
Басқару психологиясы
Азық-түлік өнімдерінің ресурс үнемдейтін және қалдықсыз технологиялары
Жоғары технологиялық тамақ өнімдерін өндіру
Академиялық хат негіздері (ағыл.)
Инновациялық менеджмент (тереңдетілген курс)
Жоғары мектепте оқыту әдістері мен технологиялары
Қолданбалы жасанды интеллект
Тұрақты өндіріс
Жасанды интеллект жүйелері
Сыни тұрғыдан ойлау және шешім қабылдау
-
2 Оқу жылы
Функционалды және мамандандырылған тамақ өнімдерін өндірудің перспективалық технологиялары
Синтетикалық және жасанды тамақ өнімдері
Тамақ өндірісінің заманауи жабдықтары
Жекелендірілген тамақтану негіздері
Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету
Өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтаудың және өңдеудің инновациялық технологиялары
Қоғамдық тамақтандыру өнімдерінің инновациялық технологиялары
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының жабдықтарындағы инновациялар
Тамақ өндірісінің заманауи трендтері
Ет және сүт өнімдерін өндірудің заманауи технологиялары
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Тамақ өнеркәсібі саласындағы кәсіби міндеттерді шешу үшін заманауи әдістерді қолдана отырып, ғылыми зерттеулер жүргізеді және олардың нәтижелерін талдайды
- Кәсіби және білім беру қызметінде мемлекеттік, орыс және ағылшын тілдерінде ауызша және жазбаша нысанда әлеуметтік өзара іс-қимыл, басқару психологиясы, тұлғааралық, мәдениетаралық және кәсіби-педагогикалық қарым-қатынас дағдыларын қолданады
- Жасанды интеллект пен сыни ойлау технологияларын қолдана отырып, есепке алуды, сараптама жасауды ұйымдастыру, ғылыми-зерттеу және педагогикалық қызметті жүзеге асыру
- Кәсіби және ғылыми қызметте ақпаратты, идеяларды, қорытындыларды, мәселелер мен шешімдерді нақты және дәлелді түрде ұсыну үшін академиялық жазу дағдыларын қолданады
- Өзгермелі өндірістік және ғылыми жағдайларда ғылыми және практикалық міндеттерді шешу үшін тамақ өндірісінің технологиялық процестерінің әдіснамалық негіздері және олардың тиімділігін арттыру тәсілдері туралы заманауи білімді қолданады
- Инновациялық тәсілдер мен тұрақты даму қағидаттары негізінде кәсіпорынның өндірістік процестері мен ресурстарын тиімді басқарады
- Әлеуметтік, этикалық және ғылыми факторларды ескере отырып, озық білімді қолдану және негізделген шешімдер қабылдау арқылы инновациялық технологиялар мен жаңа тамақ өнімдерін әзірлейді
- Технологиялық процестерді жетілдіру және тамақ өндірісінің өнімділігі мен сапасын арттыру үшін инновациялық жабдықты тиімді пайдаланады
- Ғылыми әдістерді қолдана отырып және тамақ өндірісінің даму перспективаларын ескере отырып, жаңа технологиялар мен инновациялардың тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігіне әсерін талдайды және бағалайды
- Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету процестерін нормативтік талаптарға және тұтынушылардың өзгермелі қалауына сәйкес ұйымдастырады, бақылайды және басқарады
- Тамақ өндірісінің технологиясы саласындағы ғылыми педагогикалық және зерттеу қызметін кәсіби деңгейде қолдана отырып, білімін жүйелейді, интеграциялайды және өзектендіреді