Тағам массасының инженерлік реологиясы

  • Пәннің мақсаты мен міндеттері. Шикізат пен дайын өнім сапасын басқару, реттеу және басқаруды қамтамасыз етуде инженерлік реологияның рөлі. Инженерлік реологияның ғылыми негіздері. Жалпы ережелер. Тұжырымдар мен анықтамалар. Дисперсия түрлері. Нақты тамақ массасының қасиеттерін сипаттау үшін реологиялық модельдерді қолдану. Тамақтың негізгі құрылымдық және механикалық қасиеттері. Тамақ өнімдерінің құрылымдық және механикалық қасиеттеріне технологиялық факторлардың әсері: температура, ылғалдың мөлшері, қысым, ұнтақтау дәрежесі, ұзақтығы
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top