Ешкі шаруашылығы

  • Ешкі шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы бойынша білім мен дағдыларды қалыптастыру. Ешкілердің биологиясы мен шаруашылық ерекшеліктері, сүті, мамығы, жүні, еті, аралас тұқымдары, ешкі өсірудегі селекциялық және асыл тұқымдық жұмыстар, ешкілерді өсіру техникасы, табынның құрылымы, ешкілерді көбейту, ешкілерді лактациялау, ешкілерді нормалап азықтандыру, ешкі шаруашылығы өнімінің негізгі түрлерін – жүн, мамық, сүт, ет және жанама өнімдерін, ешкі шаруашылығы өнімдерін өндіру тиімділігін қарастырады.
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top