Жаңа білім беру бағдарламасы

6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі в Қазақстан-Американдық еркін университеті

  • Жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздер
    Несиелер: 5

    Пән сыбайлас жемқорлықтың пайда болу себептерін, мәнін және түсінігін қалыптастырады; сыбайлас жемқорлық қылмыс үшін моральдық-адамгершілік және құқықтық жауапкершілік шаралары туралы білім қалыптасады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Экономика және кәсіпкерлік негіздері
    Несиелер: 5

    Бұл пән экономикалық ғылымның даму кезеңдерін, меншіктің формалары мен заңды аспектілерін, баға қалыптастырудың тетіктерін, шағын кәсіпкерліктің рөлі және экономиканың дамуын қарастырады. Ерекше назар кәсіпкерлік қызметті қаржыландыру және кәсіпкерлердің несиелік мекемелермен арақатынасына аударылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Математика
    Несиелер: 4

    Студенттерді курстық бағдарламаға енгізілген негізгі математика бөлімдерінің теориялық білімдерімен және практикалық математикалық әдістерімен таныстыру. Студенттердің жеткілікті жоғары математикалық мәдениетті иеленуіне және практикалық іс-әрекеттегі математикалық әдістерді қолдану дағдыларына студенттердің ие болуына үлес қосу. Студенттерге математикалық есептерді қамтитын мамандық бойынша ақпарат ағынын басқаруға үйрету.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Құқық негіздері
    Несиелер: 5

    Пән құқық ұғымдарын, қайнар көздерін, субъектілерін, әдістерін зерттеуге арналған. Қазақстан Республикасы құқығындағы жауапкершілік институтына сипаттама беріледі. ҚР Ұлттық құқығының конституциялық құқық, Әкімшілік құқық, қылмыстық құқық, Азаматтық құқық, Отбасы құқығы, еңбек құқығы, Халықаралық құқық салалары оқытылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Экология және тіршілік қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Пән адам мен биосфера өзегі болатын жалпы экологиялық мәселелерді қарастырады. Білім алушыларда экологиялық ойлауды қалыптастыруға бағытталған экологиялық қауіпсіздік, тіршілік әрекетінің қауіпсіздігі, биосфераның ластану көздері мен деңгейлері, халықты қорғау тәсілдері, құтқару жұмыстарын ұйымдастыру, төтенше жағдайларда олардың жұмысының тұрақтылығын арттыру жөніндегі іс-шаралар, халықтың іс-әрекеттері, азаматтық қорғаныстың қорғаныш құрылыстары мен олардың құрылғылары, халықты Азаматтық қорғаныс бойынша оқыту бөлімдері не бағыт береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясының негіздері
    Несиелер: 4

    «Қонақжайлық индустриясының негіздері» пәнін оқып үйрену болашақ мамандардың тұрмыстық қызмет көрсету саласындағы негізгі теориялық білімдерін және практикалық дағдыларын, сондай-ақ әлеуметтік-мәдени қызметтер мен туризмнің тиісті қызметтерін дамытуға мүмкіндік береді. Қонақжайлылық индустриясының және олардың салаларының өзара байланысындағы қызмет көрсетудің сипаттамалары ашылады. Қонақ үйдің қызмет көрсету саласының күрделілігі мен көпфункционалдылығын көрсететін дәстүрлі және ең жаңа әдістер мен басқару технологиялары қарастырылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Микроэкономика
    Несиелер: 3

    Жеке экономикалық субъектілердің мінез-құлқын зерттейді: үй шаруашылықтары, фирмалар, мемлекет. Оның негізгі мақсаты - тауарлардың, жеке нарықтардың салыстырмалы бағалары. Қазіргі микроэкономикалық теория шешім қабылдау үдерістерін зерттеуге бағытталған. Басқару шешімдерін қабылдаудың экономикалық тәсілін жасау микроэкономика үрдісінде зерттелетін негізгі мәселе болып табылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Бос уақыт және көңіл көтеру индустриясы
    Несиелер: 5

    «Бос уақыт және көңіл көтеру индустриясы» пәні әртүрлі елдерде демалыс және ойын-сауық саласының даму тәжірибесін егжей-тегжейлі сипаттайды. Көңіл көтеру процестері табиғи және жасанды түрде құрылған ортада жүзеге асырылады. емалыс және ойын-сауық индустриясы бос уақытты өткізуге, яғни демалыс пен көңіл көтеру процестерін анықтайтын құбылыстар жиынтығын жасауға жағдай жасайды. Көңіл көтеру, адам немесе адамдар тобы өздерінің рухани қажеттіліктерін қанағаттандырады, олардың жеке қасиеттерін бағалайды, түрлі әлеуметтік жүйелер ауқымында олардың рөлін талдайды. Демалыс және ойын-сауық индустриясы - оның заңдарын қалыптастыратын және оның типтік сипаттамаларын бағалайтын күрделі әлеуметтік-экономикалық жүйе.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мейрамханалық және қонақ үй бизнесіндегі бухгалтерлік есеп пен аудит
    Несиелер: 4

    «Мейрамхана және қонақ үй бизнесі саласындағы бухгалтерлік есеп және аудит» пәні студенттердің негізгі есептік категорияларын меңгеруге бағытталған, олар экономикалық және басқаруды дамытудың қазіргі деңгейін барабар түрде көрсете отырып, олардың теориялық білімдерін дамытуға мүмкіндік береді, бұл оларға мейрамханадағы ұйымдардың бухгалтерлік жүйесін ұйымдастыру мен жұмыс істеуінің негізгі принциптерін меңгеруге мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мейрамхана-қонақ үй бизнесіндегі PR
    Несиелер: 3

    «PR мейрамханалық-қонақ үй бизнесі» пәні PR-ның кәсіпорын қызметінің тиімділігіне әсерін қарастырады, мейрамхана және қонақ үй бизнесі мысалында. Ақпараттандыру негізгі мақсаттардың бірі ретінде мұқият зерделенеді, оларға қол жеткізу үшін PR-кампаниялар әзірленеді. PR өзара түсіністікті орнату, оң қарым-қатынас және клиенттің мейрамхана-қонақ үй бизнесі кәсіпорнының ұзақ уақытқа ұсынысына деген сенім арқылы қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кәсіби қазақ (орыс) тілі
    Несиелер: 3

    Пән студенттерді болашақ мамандық бойынша кәсіби-бағдарлы оқытуды жүзеге асырады. Оқытудың кәсіби бағыттылығы принципін жүзеге асыру, студенттердің болашақ мамандығы үшін коммуникативтік құзыреттілігін қалыптастыру, орыс тілінде барабар кәсіби қызмет үшін қажетті.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қызмет көрсету технологиясы және сервис
    Несиелер: 4

    «Қызмет көрсету және қызмет көрсету технологиясы» пәні, оқушыларға ғылыми және теориялық аспектілерді үйренуге мүмкіндік береді өндіріс технологиясы бойынша қызмет көрсету сонымен қатар өндірісті құру мен пайдаланудың практикалық мәселелері қызмет көрсету саласындағы процестер. Осы пәнді оқытудың негізгі мақсаты: студенттерді технология туралы теориялық және практикалық білімдермен өндіріс және өндірістік процестер.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Шет тілі: тілдік қарым-қатынас мәдениеті бойынша практикум
    Несиелер: 5

    Пән білім алушылардың коммуникативтік және мәдениетаралық құзыреттілігін дамытуға және күнделікті және кәсіби-бағытталған қарым-қатынас жағдайында тілдік қарым-қатынастың мәдени-барабар стратегиясы мен тактикасын қалыптастыруға ықпал етеді, студенттердің мәдениетаралық қарым - қатынас субъектісі ретінде шет тілде сөйлеу мәдениетінің дағдыларын қалыптастырады, сөздік қорын кеңейтеді, тіл тасымалдаушылармен және басқа да мәдениет өкілдерімен қарым-қатынаста тілдік кедергінің алынуына ықпал етеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Брондау және резервтеудің электрондық жүйелері
    Несиелер: 3

    Қонақжайлылық саласындағы брондау және резервтеу жүйесі мәселелерін қарастырады, сонымен қатар оларды кәсіпорын мүддесіне пайдалану нұсқаларын негізді таңдауға көмектеседі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мейрамхана және қонақ үй сервисінің мәдениеті
    Несиелер: 4

    Студенттерді қонақ үй және мейрамхана бизнесі саласындағы сервистің психологиялық, этикалық, эстетикалық, ұйымдастырушылық мәдениетінің негіздерімен, сондай-ақ қонақ үй және мейрамхана кешенінің жарнамалық қызметінің ерекшеліктерімен және қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарының корпоративтік мәдениетінің ерекшеліктерімен таныстырады, қонақ үй-мейрамхана сервисінің этикалық мәдениеті және қызметкерлердің кәсіби этикасы, қонақ үйлер мен мейрамханалардың интерьерін безендіру эстетикасы, сондай-ақ мейрамханаларда өнімдерді ресімдеу эстетикасы туралы білім береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Санитария және гигиена
    Несиелер: 5

    Денсаулық сақтау туралы қазіргі заманғы кешенді ғылым ретінде санитария мен гигиенаның тұжырымдамалық негіздерін қарастырады, жалпы және өнеркәсіптік санитария мен әр түрлі өндіріс гигиенасының негіздерін қарастырады, тамақтану, туризм және қонақ үй мейрамхана кешендерін жобалау, ұйымдастыру және пайдалану бойынша санитарлық нормалар мен талаптар саласындағы негізгі білім мен іскерліктер кешенін қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Ғылыми зерттеулер әдістемесі
    Несиелер: 4

    Білім алушыларда ғылыми-зерттеу қызметінің дағдыларын қалыптастырады, білім алушыларды ғылыми білімге, олардың ғылыми-зерттеу жұмыстарын жүргізуге дайындығы мен қабілетін қалыптастырады. Білім алушылардың оқылатын пәндер мен ғылым салаларының бар теориялық білімдерін тереңдетуге және бекітуге ықпал етеді, сондай-ақ білім алушылардың ғылыми зерттеулер жүргізудегі, алынған нәтижелерді талдаудағы және қызметтің қандай да бір түрін жетілдіру бойынша ұсыныстар әзірлеудегі практикалық іскерліктерін дамытады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейрамхана ісінің және қонақ үй бизнесінің менеджменті
    Несиелер: 5

    Пән білім береді басқару практикасына нарықтық принциптер мен әдістерге негізделген аспектілер қонақ үйлер мен мейрамханалар басқармасы; есеп бөлімшелердің жұмыс істеуін талдау және басқару жүйесі қызметтерінің әртүрлі меншік түріндегі мейрамханалар; Оқу барысында басқарушылық шешімдерді қабылдау маңызды рөлге бөлінеді, келіссөздер жүргізу, тиімді басқару персоналды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейраханалар мен қонақ үйлерде персоналды басқару
    Несиелер: 4

    Пәнді оқу кезінде студент қонақ үй қызметтері мен бөлімдерімен, сондай-ақ олардың қызмет ету ерекшеліктерімен танысады; қонақ үй-мейрамхана кешені үшін персоналды іріктеу әдістерін қарастырады. Пәнде қонақжайлылық индустриясындағы қызмет көрсетуші персоналға қойылатын талаптар, сондай-ақ әкімшілерге арналған ережелер егжей-тегжейлі оқытылады. Қонақ үйлерде Еңбек ресурстарын басқаруға талдау жүргізіледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Кәсіби бағдарланған шет тілі
    Несиелер: 3

    Бұл пән білім берудің мәдениетаралық және кәсіби бағыттылығын жетілдіруді, қарым-қатынасты�� кәсіби саласында коммуникация дағдыларын қалыптастыруды, шет тілінде кәсіби маңызы бар ақпаратты іздеу және ауызша және жазбаша беру, тілдік дайындықтың жалпы танылған жалпы ғылыми және кәсіби деңгейіне қол жеткізуді көздейді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қонақжайлық кәсіпорындарының экономикасы
    Несиелер: 4

    «Қонақжайлылық кәсіпорындарының экономикасы» пәні бойынша негізгі экономикалық ұғымдар, тұжырымдамалар, функциялар, өндірісті ұйымдастыру және қызмет көрсету әдістері, шаруашылық қызметті жоспарлау және талдау мәселелері беріледі. Осы сала кәсіпорындарының тиімді дамуына әсер ететін факторлар, туындайтын проблемалар мен оларды шешу жолдары талданады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Шипажайтану
    Несиелер: 5

    «Шипажайтану » пәні студенттердің курорттық демалыс туралы білімін қалыптастыруға арналған. Қоғамдық денсаулық қызметін құру негізінде аурулардың алдын алу, ел халқының денсаулығын сақтау және нығайту. Бұл курс студенттерге қағидаттар, әдістер және жаңа тәсілдер туралы түсінік алуға мүмкіндік береді рекреациялық оңалту мекемелері жағдайында курорттық сауықтыру мен демалысты ұйымдастыру туралы, курорттық мекемелердегі дене шынықтыру құралдарының орны туралы

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясында стандарттау және сертификаттау
    Несиелер: 5

    «Қонақжайлылық индустриясында стандарттау және сертификаттау» пәні қонақжайлылық саласындағы стандарттау, сертификаттау және лицензиялаудың мәнін зерттеуге бағытталған. Студенттер стандарттау және сертификаттау жүйесін басқару негіздерін Қазақстан Республикасының мемлекеттік деңгейде меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мерчандайзинг
    Несиелер: 5

    Мерчандайзинг құралдарының көмегімен сауда процесін жоспарлау мен ұйымдастырудың теориялық білімі мен практикалық дағдыларымен таныстырады, сондай-ақ маркетингтің теориялық негіздерін, маркетингтік зерттеулерді жүргізу әдістемесін, сату жүйесінің жалпы заңдылықтарын, сатудың психотехнологияларының негізгі әдістемесін, тауарлық ассортиментті қалыптастыру және тауар саясатын жүзеге асыру негіздерін зерделейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Іскер қатынастың қағидалары
    Несиелер: 5

    Іскерлік қатынастар саласындағы тұлғааралық өзара іс-қимыл мәдениетін зерттейді, іскерлік келіссөздер процесін дербес ұйымдастыру дағдыларын үйретеді, іскерлік қарым-қатынастарды орнатудағы шығармашылық көзқарасты белсендіреді, сондай-ақ тұлғааралық қатынастардың жалпы заңдылықтарын және іскерлік этика мен іскерлік этикеттің теориялық және әдіснамалық негіздерін зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Тағам өнімдерін тауартану
    Несиелер: 5

    Азық-түлік өнімдерінің әр тобы нарығының проблемаларын және тауарлардың нарыққа түсу көздерін зерделейді, өндірісте, пайдалануда және тұтынуда қазіргі заманғы бағыттардың талаптарын ескере отырып, азық-түлік өнімдерін қоғамдық тамақтандыруда пайдалануға үйретеді, оларды қоғамдық тамақтандыруда пайдаланудың мүмкіндігі мен мақсаттылығы тұрғысынан азық-түлік өнімдерінің сапасын бағалауды жүргізудің теориялық білімі мен практикалық дағдыларын береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Практикалық маркетинг
    Несиелер: 5

    Кәсіпорындағы маркетингтік қызметтің практикалық тәсілдерін, маркетингтің заңдылықтарын, принциптері мен функцияларын зерттейді. Жобалармен жұмыс жасауда қолданылатын практикалық әдістемелердің көп санымен таныстырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Шешендік өнер
    Несиелер: 5

    Ол сөйлеу мәдениетін жақсартуға, болашақ менеджерлердің коммуникативтік құзыреттілігіне ықпал етеді, бұл олардың кәсіби іс-әрекеттеріне типологиялық болып табылатын белгілі бір коммуникативтік сөйлеу жағдайларында түрлі тілдік құралдарды таңдауға мүмкіндік береді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Ұйымдастырушылық тәлім
    Несиелер: 5

    Әртүрлі типтегі және сыныптағы әлеуметтік ұйымдастырылған жүйелердегі адам тәртібінің теориялық негіздерін, қоғамдағы адамның өмір сүру және мінез-құлқын ұйымдастырудың мәні, принциптері, заңдары мен тәсілдерін, басқару қызметін қоса алғанда, әртүрлі сыныптар мен ұйымдастыру іс-әрекетінің түрлерін жүзеге асырудың ерекшеліктерін анықтайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Бизнес этикасы
    Несиелер: 5

    «Бизнес этика» пәнін оқып үйренуге мүмкіндік береді қазіргі қоғамның іскерлік саласының этикалық-құндылық және этикалық-коммуникативтік негіздерін және проблемаларын үйрену. Іскерлік этика тұжырымдамалық және категориялық аппараты басқару ісіндегі контекстте іскерлік қатынастарды сапалы түсіндіру және модельдеу үшін егжей-тегжейлі қарастырылады. Бұл пәнді меңгеру нәтижесінде бизнес саласындағы моральдық мәселелерді шешуде тәжірибелік дағдылар қалыптасады қазіргі заманғы бизнестің коммуникациялары. Осылайша, «Бизнес этика» пәнін оқып үйрену мақсаты - заманауи менеджердің іскерлік мәдениетінің құндылық негіздерін сапалы болудың қажетті шарты ретінде қалыптастыру. бизнестегі коммуникацияларды құру және талдау, өнімді қалыптастырудың кепілі компания менеджментінің философиясы және жұмыс тобындағы және ұйымның барлық іскерлік байланыстары аясында оң психологиялық климат базасы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Сервис кәсіпорындарының қызметін бизнес-жоспарлау
    Несиелер: 5

    «Сервис кәсіпорындарының қызметін бизнес-жоспарлау» пәнін оқу барысында студенттер сервисті ұйымдастыру қызметіндегі бизнес-жоспарлау рөлімен; ұйымның сыртқы ортасының сипаттамасымен; бизнес-жоспарлау түрлерімен танысады; бизнес-жоспар және оның құрылымы егжей-тегжейлі қарастырылады; кәсіпорынның Имитациялық қаржылық моделі қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамханалық және қонақ үйлік маркетинг
    Несиелер: 5

    "Мейрамхана және қонақ үй маркетингі" пәні маркетинг құралдарын, маркетингтік жоспарлау және туризм және қонақ үй-мейрамхана сервис кәсіпорындарын басқаруды есепке ала отырып, Кәсіпорын қызметінің негізгі процестерін зерттеуге бағытталған. «Мейрамхана және қонақ үй маркетингі» пәні туристік және қонақ үй-мейрамхана маркетингі туризм және қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындары қызметінің ерекшеліктерін ескереді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақ үй бизнес
    Несиелер: 5

    «Қонақ үй бизнесі» курсы қонақ үй кешенін ұйымдастыру және қонақ үй қызметтерін енгізу және қонақ үй бизнесін орнықты дамытуға бағытталған. Қонақ үй қызметтерінің өзара әрекеттесуінде жинақталған отандық және шетелдік тәжірибеге ерекше көңіл бөлінеді. Қазақстан Республикасында қонақ үй секторының дамуы мен жай-күйіне талдау жасалды. Қонақ үй өнімдерінің сапасын жақсарту және нарықтық тартымдылығын жоғарылату жолдары, осы өнім тұтынушыларының құрамы және оған сұраныс көздері қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана және қонақ үй шаруашылығы
    Несиелер: 4

    «Мейрамхана және қонақ үй индустриясы» курсы мейрамханалар мен қонақ үйлердің шаруашылық қызметін жоспарлау және талдау, негізгі экономикалық ұғымдар, тұжырымдамалар, қызметтерді ұсыну, қызметтерді ұйымдастыру және ұйымдастыру әдістерін анықтайды. Осы саладағы кəсіпорындардың тиімді дамуына ықпал ететін факторлар, пайда болған мәселелер жəне оларды шешу жолдары талданады. Сонымен қатар, ашылған қызмет мейрамханалар мен қонақ үйлердің жұмыс істеу аспектілері, сондай-ақ қазіргі заманғы мейрамхана мен қонақ үй сервисінің технологиясы.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • МІ мен ҚБ есеп және есептілік
    Несиелер: 5

    Мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарында шаруашылық операциялар мен қаржылық есеп берудің теориялық және практикалық мәселелерін қарастырады, сондай-ақ қаржылық көрсеткіштерді және жеткізушілермен және сатып алушылармен есеп айырысудың дұрыстығын және бюджетке төлемдердің уақтылы түсуін бақылау дағдыларын қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Мейрамхана және қонақ үй кешендерін жобалау негіздері
    Несиелер: 5

    Пән студенттерде облыста негізгі білім кешенін қалыптастырады қонақжайлылық саласындағы кәсіпорындарды жобалау, салу, қайта жаңарту және пайдалану – рекреациялық кешендер, қонақ үйлер, қоғамдық тамақтану. Қазіргі заманғы үрдістер, нормалар мен ережелер зерттеледі. қонақ үй-мейрамхана кешендері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Сапа менеджменті жүйесі
    Несиелер: 4

    Өнімнің сапасына қатысты тапсырмаларды орындау үшін кәсіпорын стандарттарын іске асырады және дамытады. Кез-келген жүйе сияқты, бұл да мақсаттар, құрылымдар, элементтер, сондай-ақ оларды байланыстыратын сілтемелер арқылы анықталады. Сапа менеджменті жүйесі жоспарлау, басқару және сапаны қамтамасыз ету бойынша міндеттерді іске асыруға бағытталған әдістерді, үрдістерді, ресурстарды біріктіреді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Логистика
    Несиелер: 5

    Жабдықтау, негізгі өндіріс, көлік және өткізу операциялары саласында ұйымдық-экономикалық қызметті жүзеге асыратын күрделі динамикалық өндірістік-коммерциялық кешендерді зерттейді. Өнімді сатып алу, өндіру және өткізу кезеңдерінде тауар қозғалысы саласындағы ұйымдастырушылық-экономикалық қатынастарды зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Сервистік қызмет
    Несиелер: 4

    Сервистік қызметтің пайда болуы мен дамуының әлеуметтік алғышарттарын, адамның қажеттіліктерін және оларды сервис ұйымдарының қызметінде қанағаттандыру принциптерін, еңбек ұжымындағы өзара қарым-қатынас этикасын, тұтынушылармен қарым-қатынаста, сондай-ақ қызмет көрсету сапасының өлшемдері мен құрамдас бөліктері, оларға қатысушы индивидтердің ұстанымдарынан кәсіби жағдайларды талдауға үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Мейрамхана ісінің техника негіздері
    Несиелер: 5

    «Мейрамхана ісінің техника негіздері» пәні болашақ мамандарға олардың практикалық жұмысына қажетті тамақ кәсіпорындары, мейрамхана өнімдері, мейрамхана құрылымы туралы білім береді. Тамақтану кәсіпорындарының жіктелуімен және мейрамханалардың құрылымымен, сондай-ақ олардың материалдық-техникалық базасымен құрылымдық жағынан таныстырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Сервистің этикасы мен эстетикасы
    Несиелер: 5

    Негізгі этикалық және эстетикалық ұғымдар мен сервис категориялары, этика мен сервис эстетикасының қалыптасу кезеңдері, этика мен сервис эстетикасының қалыптасу мәселелерін зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Ұлттық асханалар мен сусындар
    Несиелер: 5

    Тағамдарды өңдеу технологиясының ерекшелігіне, жылу өңдеудің әртүрлі тәсілдеріне және өнімдердің әр түрлі үйлесімділігіне байланысты әр түрлі халықтардың асханасын қарастырады, сонымен қатар студенттерге сусындардың әр түрлілігі, олардың таралу географиясы, әлемнің жеке аймақтарында әртүрлі сусындарды қолдану мәдениетінің даму тарихы туралы жүйелі түсінік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Экономиканы жобалау
    Несиелер: 5

    Ұйымдастыру негіздерін, жоспарлаудың нормативтік базасын, стратегиялық жоспарлау мәселелерін қарастырады, кәсіпорында жоспарлы жұмысты ұйымдастыру негіздерін, жоспарлаудың нормативтік базасын, стратегиялық жоспарлауды, өнім өндірісін жоспарлауды, өндіріс шығындарын, кадрларды жоспарлауды және әлеуметтік дамуды зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Бизнес-коммуникациялар
    Несиелер: 5

    «Бизнес-коммуникация» оқу пәнін оқытудың мақсаты студенттердің іскерлік бизнес-хаттама аясында іскерлік және ресми тұлғалармен және шетелдік (және қоғамдық) серіктестермен іскерлік қарым-қатынастың этикалық негіздерін, нысандары мен салаларын, әдеп нормаларын, тарихи тәжірибе негізінде қалыптасқан этикет талаптарын және нормативтік құжаттар мен халықаралық конвенцияларда бекітілген ішінара бекітілген этикет талаптарын меңгеруі болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Мейрамхана ісінде азық-түлік өндіру технологиясы
    Несиелер: 5

    «Мейрамхана бизнесі тамақ өнімдерінің технологиясы» пәнін оқу барысында қоғамдық тамақтану өндірісінің теориялық негіздері, шикізатты қайта өңдеудің негізгі әдістері мен әдістері, ет өнімдерін, құс және балықты, кондитерлік өнімдерді және сусындарды дайындау технологиясы қарастырылады. Тамақтану өнімдерінің сапасына қойылатын талаптарға ерекше назар аударылады, мейрамханаларда үстелде қызмет көрсету кезінде оның дизайны. «Мейрамхана бизнесі саласындағы тамақ өнімдерінің технологиясы» пәнін оқып үйрену мақсаты студенттердің шикізатты қайта өңдеудің технологиялық үрдістері, аспаздық өнімдерді өңдеу және сату, олардың сапасы мен қауіпсіздігін бағалау туралы теориялық білімдерін алу болып табылады. Тиісінше, осы пәнді оқу пәні: қоғамдық тамақтанудағы жартылай фабрикаттар мен дайын өнімді өндіру технологиясы; олардың өнімдерін өңдеу кезінде өнімдерде кездесетін физика-химиялық және биохимиялық үдерістер; аспаздық өнімдердің сапасына қойылатын талаптар; процестерді басқару әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Кәсіпорынның экономикалық қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    «Кәсіпорынның экономикалық қауіпсіздігі» курсы «экономикалық қауіпсіздік», «қауіп», «қауіп», «қауіпсіздік» ұғымдарының мәнін және тағы басқаларын көрсетеді. Қазақстан Республикасындағы экономикалық қауіпсіздікті заңнамалық қамтамасыз ету ұсынылған. Макро және микро деңгейлерде түрлі экономикалық жүйелердің экономикалық қауіпсіздігін қамтамасыз етудің теориялық және практикалық негіздері қарастырылады. Түрлі экономикалық жүйелердің экономикалық қауіпсіздігіне қауіп төндірді. Оқу барысында бұл курс жүреді әртүрлі экономикалық жүйелердің экономикалық қауіпсіздігін жақсарту жөніндегі ұсыныстарды әзірлеу және қауіп-қатерлер��і төмендету бойынша шараларды әзірлеу әдістері мен тәсілдерін қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейрамхана ісіндегі дағдарысқа қарсы басқару
    Несиелер: 5

    Пәнде негізгі себептер жүйеленді, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындары дағдарысқа қарсы басқару шараларын қолдануға мәжбүр етеді. Зерттеу барысында ұйымдағы дағдарысты жағдайды жеңу үшін негізгі іс-шаралар ұсынылады. Сондай-ақ, мейрамхананың түрлі кәсіпорындарында дағдарысты жағдайларды ескеру тәжірибесі ұсынылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қаржы
    Несиелер: 5

    Қаржы саласындағы мәселелерді, тұтастай алғанда мемлекеттің қаржы жүйесін ұйымдастыру және жұмыс істеу негіздерін, оның жекелеген салалары мен буындарын қарастырады. Қаржының мәні мен функцияларын, олардың өсімін молайту процесіндегі рөлін, қаржыны басқару құралдарын, қаржылық бақылаудың нысандары мен әдістерін, қаржыны ұйымдастыру қағидаларын, әртүрлі деңгейдегі бюджеттерді орындау көрсеткіштерін талдауды зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының даму стратегиясы
    Несиелер: 5

    Қонақжайлылық индустриясының базалық терминологияларын, әлемдегі қонақжайлылық индустриясының тарихы мен даму перспективаларын, қонақжайлылық индустриясының құрылымы мен нормативтік құжаттарын зерделейді, қонақжайлылық индустриясының басқару тәсілдері мен даму стратегиясымен таныстырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тауарлар мен қызметтер сапасының сараптамасы
    Несиелер: 5

    Өнімдер мен қызметтерге сараптама жүргізу тәртібін зерделейді, сараптама жүргізу әдістері; сараптама жүргізу кезінде қолданылатын зерттеудің негізгі құралдары студенттерге қажетті теориялық білім мен тәжірибелік ойлар мен сараптама саласындағы дағдыларды береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Сервис аясында бизнесті жүргізудің заманауи технологиялары
    Несиелер: 5

    Қызметтерді өндіру технологиясының теориялық негіздерімен және олардың ұсынылатын қызметтердің сапасын бағалауда біліктері мен дағдыларын меңгеруімен таныстырады, қызмет көрсетудің түрлі салаларында қызмет көрсету ерекшелігін, сондай-ақ қызметтерді өндіру технологиясының тәсілдері мен ерекше тәсілдерін зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясы сферасындағы бизнесті жүргізудің қазіргі технологиялары
    Несиелер: 5

    Сервис саласында кәсіпкерлік қызметті ұйымдастырудың құқықтық, экономикалық және техникалық аспектілерімен таныстырады, кәсіпорынды мемлекеттік тіркеу және сервистік қызметті лицензиялау жүйесін; бизнес-жоспарлау және бизнес - жобалау технологиясын; жаңа ақпараттық және коммуникациялық технологиялар негізінде қонақ үй өнімдерін зерделейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Шикізат пен тағамдық тауарлардың сапасын бағалау және бақылау
    Несиелер: 5

    Пән студенттерді шикізат пен азық-түлік өнімдерінің сапасын бақылау мен бағалаудың негізгі әдістерімен таныстырады. Келіп түсетін шикізат сапасының, өндірілетін өнім сапасының белгіленген талаптарға сәйкестігін тексеруге ерекше көңіл бөлінеді нормативтік-техникалық құжаттама талаптарына, өндірістің рецептуралары мен технологиялық режимдеріне қойылатын талаптар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Сервистік қызметтің инновациялық технологиялары
    Несиелер: 5

    «Сервистік қызметтің инновациялық технологиялары» пәні сервистік сала кәсіпорындарының инновациялық қызметінің теориясы мен практикасын зерттейді. Курс инновациялық қызметке мамандарды даярлауды жеке қарастырады., негізді және ең аз тәуекелді шешімдер қабылдауға инновациялар енгізу бойынша сервис және туризм саласындағы ұйымдар мен кәсіпорындардың жұмыс тәжірибесі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Бағалар және баға қалыптасуы
    Несиелер: 5

    Пән баға құру механизмі, баға саясаты мен кәсіпорынның баға стратегиясын анықтау мәселелерінде қажетті білім алуға көмектеседі. Студент үшін жалпы экономикалық тәсілдер баяндалды,қолданбалы аспектілерді талдау ұсынылған, баға белгілеудің ұлттық практикасы жинақталған, прогрессивті әлемдік тәжірибе ескерілген, әлемнің жетекші фирмаларының табысты баға саясаты ашылған. Тауар желілеріне баға белгілеу, пакеттік баға белгілеу, уақыт факторын ескере отырып баға белгілеу, электрондық сауда жағдайында баға белгілеу мәселелері және баға белгілеу мен бизнесті бағалаудың өзара байланысының мүлде жаңа мәселесі қаралды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Код ON3

    3. Кәсіби қарым-қатынас, экологиялық, дене, этикалық, құқықтық,ақпараттық, экономикалық мәдениетті және ойлау мәдениетін қалыптастыруға, сондай- ақ кәсіби қызметте ары қарай білім алуды өзіндік жалғастыру үшін қажетті оқу дағдылары мен іскерлігі;

  • Код ON2

    2. Оқылатын тілдің нормаларына сәйкес дұрыс грамматикалық формаларды қолдану және сөйлеуді синтаксистік құру дағдыларына сүйене отырып, сөйлеу тәсілін таңдауды жүзеге асыру, сөйлеу тәртібін жоспарлау және күнделікті және кәсіби қарым-қатынас жағдайларына қажетті ақпаратты, идеяларды, мәселелерді және шешімдерді (қазақ, орыс және шет тілдерінде) саладағы мамандарға да, маман еместерге да хабарлау;

  • Код ON5

    5. Кәсіби деңгейде білім мен түсінуді қолдану, дәлелдерді қалыптастыру және оқылатын саладағы мәселелерді шешу: - қызмет көрсету және сервистік қызмет көрсету, Қызмет көрсету саласында стандарттау және сертификаттау бойынша жұмыстарды ұйымдастыру кезінде білімді қолдану; - стандарттарды қолдану және келу, кету, бос нөмірлерді броньдау тізімін жасау процедураларын жүргізу кезінде білімді қолдану;

  • Код ON1

    1. Жалпы адамзаттық және әлеуметтік-тұлғалық, рухани және мәдени құндылықтарын қалыптастыру, отансүйгіштік, Қазақстан Республикасы халықтарының достығы, әр түрлі мәдениеттерге, салт-дәстүрлерге құрмет көрсету рухында тәрбиелеу мақсатында ақпаратты жинау және түсіндіру;

  • Код ON7

    7. Мамандарға, сондай-ақ маман емес мамандарға ақпарат, идеялар, мәселелер мен шешімдерді хабарлау: - мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесіндегі сапа менеджменті жүйесін жақсарту бойынша; - туризм және сервис саласында клиенттерге қызмет көрсетудің жаңа инновациялық әдістері мен рәсімдерін жетілдіру және енгізу бойынша;

  • Код ON4

    4. Осы саладағы озық білімге негізделген оқылатын салада білім мен түсініктерді көрсету: - мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесінің жұмыс істеуіне қатысты кәсіби қызмет саласын реттейтін негізгі нормативтік-құқықтық құжаттарды білу; - мейрамханалар мен қонақ үйлердің дамуының заңдылықтары мен теориялық негіздерін білу;

  • Код ON6

    6. Әлеуметтік, этикалық және ғылыми пайымдауларды ескере отырып, пайымдауларды қалыптастыру үшін ақпаратты жинау мен түсіндіруді жүзеге асыру: - заманауи техника мен технологияларды қолдану негізінде мейрамхана және қонақ үй бизнесі мекемелерін жоспарлау және жобалау туралы; - ҚР және шетелде қонақ үй бизнесі мен мейрамхана ісі жүйесін дамытудың өзекті мәселелері туралы;

  • Код ON8

    8. Оқылатын салада одан әрі оқуды өз бетінше жалғастыру үшін қажетті оқыту дағдылары: - қонақ үй және мейрамхана бизнесін ұйымдастыру саласында өз білімдерін пайдалану дағдысы болу; - халықаралық және отандық туристік және қонақ үй нарықтарының конъюнктурасы мен динамикасында, туристік және қонақ үй қызметін ұйымдастыру негіздері саласында бағдарлай білу. -жалпыадамзаттық және әлеуметтік-тұлғалық, рухани және мәдени құндылықтарды қалыптастыру, Қазақстан Республикасы халықтарының достығы мен патриотизм рухында тәрбиелеу, түрлі мәдениеттерге, салт-дәстүрлерге құрмет көрсету мақсатында ақпаратты жинау мен интерпретациялауды жүзеге асыру

  • Код ON9

    9. Ғылыми зерттеулер мен академиялық хаттардың әдістерін білу және қонақ үй шаруашылығы мен Қоғамдық тамақтанудың инвестициялық және инновациялық жобаларын, сондай-ақ ұйымды дамытудың стратегиялық бағдарламаларын әзірлеу, іске асыру және енгізу кезінде жалпы экономикалық қағидаттарды қолдануды ескере отырып, оларды оқылатын салада, оның ішінде мемлекеттік және шет тілдерінде қолдану.

  • Код ON10

    10.Маңызды шешімдерді қабылдауға байланысты денсаулық сақтау, экономика, басқару саласында, сондай-ақ стратегиялық, инновациялық және экологиялық менеджмент саласында олардың арасындағы күрделі тәуелділікті және фактілерді, құбылыстарды, теорияларды білу мен түсінуді қолдану.

  • Код ON11

    11. Курстық және дипломдық жұмыстарды, практика бойынша есептерді, мақалалар мен зерттеулерді дайындау және жазу кезінде Академиялық адалдық принциптері мен мәдениетінің мәнін түсіну

6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Бакалавриат

Қазақстан-Американдық еркін университеті

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Бакалавриат

Алматы технологиялық университеті (АТУ)

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Бакалавриат

"Тұран" университеті мекемесі

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Бакалавриат

Қазақ спорт және туризм академиясы

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Бакалавриат

Шет тілдер және іскерлік карьера университеті

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Бакалавриат

Абылай хан атындағы Қазақ халықаралық қатынастар және әлем тілдері университеті

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
Top