Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

8D09102 Ветеринарлық санитария в А.Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Ветеринария саласындағы педагогикалық, ғылыми және зерттеу жұмыстарын жүргізу дағдысына ие болатын, биологиялық және тағамдық қауіпсіздікті қамтамасыз етуге қабілетті мамандарды даярлау.
  • Академиялық дәреже Докторантура
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша
  • Оқу мерзімі 3 года
  • Кредиттер көлемі 180
  • Білім беру бағдарламаларының тобы D138 Ветеринария
  • Білім беру саласы 8D09 Ветеринария
  • Дайындық бағыты 8D091 Ветеринария
  • Малшаруашылығы өнімдерінің санитариялық-экологиялық қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Жануарлар организміне қоршаған орта факторларының әсері, сондай-ақ жануарлар ауруларының алдын алудың қазіргі заманғы жалпы шаралары; мал шаруашылығы, балық шаруашылығы және Өсімдік шаруашылығы өнімдерін ветеринариялық-санитариялық сараптау мәселелері зерттеледі; докторанттар қоршаған орта объектілеріне ветеринариялық-санитариялық қадағалауды жүзеге асыра алады және жануарларды ұстау, азықтандыру және пайдалану жағдайларын және ветеринариялық-санитариялық режимді оңтайландыру бойынша ұсыныстар әзірлейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ветеринариядағы ветеринариялық-санитариялық ережелер, нормативтер және стандарттар
    Несиелер: 5

    Әр түрлі жануарларды ұстау бойынша қазіргі заманғы ветеринариялық-санитариялық ережелер, әр түрлі мал шаруашылығы объектілерін жобалау, дезинфекция, дезинсекция, дератизация бойынша ветеринариялық-санитариялық ережелер егжей-тегжейлі зерттеледі. Докторанттар ветеринарлық-санитарлық ережелерді, норма мен стандарттарды отандық жағдайда қолдану және пайдалану дағдыларын меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылыми зерттеу әдістері
    Несиелер: 5

    Ғылыми зерттеу. Ғылыми-техникалық ақпарат. Тео-риялық зерттеулердің әдіснамасы. Эксперименталды зерттеулердің әдіснамасы. Теориялық-эксперименталды зерттеулерді талдау. Тұжырымдар мен ұсыныстарды қалыптастыру. Ғылыми зертте-улерді енгізу және оның тиімділігі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • ХАССП жүйесі негізіндегі ветеринариялық санитариялық сараптау
    Несиелер: 5

    Пәнді оқу кезінде шығарылатын жануарлардан алынатын өнімдер мен шикізаттың қауіпсіздігіне әсер ететін қатерлерді сәйкестендіру және бағалау бойынша теориялық білім мен практикалық дағды игеріледі; рұқсат етілген шектерде тәуекелдердің туындауының алдын алу немесе тоқтату үшін қажетті технологиялық бақылау тетіктерін енгізуді меңгереді, бақылау механизмдерінің жұмыс істеу мониторингін және ағымдағы есепті жүргізуді меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мал өнімдерінің ветеринариялық-санитариялық сараптаудын қазіргі заманның лабораториялық әдістері
    Несиелер: 5

    Жануарлардан алынатын өнімдер мен шикізаттың сапасын анықтау және сараптау бойынша ветеринарлық-санитарлық талаптар, сараптауға арналған заманауи жабдықтар, сондай-ақ жаңа эспресс-әдістер қарастырылады. Докторанттар жаңа әдістер мен құралдарды пайдалана отырып, өнімдер мен шикізаттарға ветеринариялық - санитариялық бағалау жүргізу дағдыларын алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Академиялық хат
    Несиелер: 5

    Ғылыми контекст шеңберінде академиялық хат, реферат және аннотация ерекшеліктері оқытылады. Докторанттар ғылыми-зерттеу жұмысының, ғылыми мақаланың мәтінін жасау жән ерәсімдеу, дәйек сөздің ережелерін қолдану, ғылыми-зерттеу тақырыбына презентация-баяндаманы қалыптастыру дағдыларын меңгереді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Бөгде заттармен зақымданған өсімдік өнімдерін ветеринарлық-санитарлық сараптау
    Несиелер: 5

    Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өндіру ерекшеліктерін нарықтық қатынастардың қазіргі жағдайында, малдарды дәстүрлі емес азықпен азықтандыру кезінде, Минералдық, биологиялық белсенді басқа заттарды қолдану кезінде азық-түлік сапасын анықтауды зерттейді. Докторанттар өсімдік өнімдеріндегі бөгде заттардың (ксенобиотиктердің) қалдық мөлшерін анықтау тәсілдерін меңгереді. ХАССП принциптері негізінде тамақ өнімдерінің сапасын басқару дағдылары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Өнімді малға арналған азықтардын және азық қосымшаларының сараптамасы
    Несиелер: 5

    Жемшөп пен жемшөп қоспаларының қазіргі заманғы жіктелуі; қоректендіруді бағалау әдістері; жемшөптің сапалық көрсеткіштері; азық қоспаларын бағалау әдістері және сапасының халықаралық стандарттары; өндіріс технологиясы, сақтау және қоректендіруге дайындау тәсілдері мен талаптары; уланудың алдын алу оқытылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Код ON1

    Өзінің зерттеу нәтижелерін ұлттық және халықаралық деңгейде таныстыру және жариялау

  • Код ON5

    Тағам өнімдерін айналдыру және өндіріс (дайындау) сатысындағы санитариялы-эпидемиологиялық бақылауға жататын тағам өнімдері қауіпсіздігін бақылауды жүргізу;

  • Код ON2

    Заманауи теориялар мен әдістер негізінде дербес ғылыми зерттеу жүргізу, зерттеу ақпаратын талдау және өңдеу;

  • Код ON7

    Қойылып отырған зерттеу міндеттеріне сәйкес, жаңа әдістерді құрастыру және қазіргілерді оңтайластыру, қажетті зерттеу әдістерін таңдау;

  • Код ON6

    Тағам өнімдерінде токсиндік элементтерді, патогенді қоздырушыларды, генді-модифицирленген және тағы басқа нысандарды анықтау;

  • Код ON4

    Санитариялы-эпидемиологиялық бақылауға жататын тағам өнімдері қауіпсіздігі аумағындағы техникалық регламенттерді жасау;

  • Код ON3

    Ветеринариялық-санитариялық бақылауға жататын өнімдер мен шикізаттардың қауіпсіздігі аумағындағы талаптарды орындау үшін мемлекеттік бақылауды жүргізуді ұйымдастыру және нұсқауландыру жұмыстары;

Top