Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

8D09102 Мал өнімінің санитариялық экологиялық қауіпсіздігі в Сәкен Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Білім беру бағдарламасының мақсаты докторанттар тарапынан техногенді және биогенді факторлар кезінде мал шаруашылығы өнімдерінің санитариялық-экологиялық бағасы мен қауіпсіздігін өткізу саласына қатысты ғылыми негізделген білім алу мен машықтану болып табылады. Осы орайда білім беру бағдарламасының мазмұны Кедендік одақ пен Бүкіл әлемдік Сауда Ұйымы жағдайында, сонымен қатар, халықаралық ветеринариялық ұйымдардың (ЖДДҰ, ФАО, ДДҰ т.б.) талаптарына сәйкес мал шаруашылығы өнімдерінің ветеринариялық-санитарлық сараптамасы мен қауіпсіздігін жүргізу үшін білім алу мен машықтануын шыңдауға бағытталады.
  • Академиялық дәреже Докторантура
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
  • Оқу мерзімі 3 года
  • Кредиттер көлемі 180
  • Білім беру бағдарламаларының тобы D138 Ветеринария
  • Білім беру саласы 8D09 Ветеринария
  • Дайындық бағыты 8D091 Ветеринария

Оқыту нәтижелері

  • Жануарлар денсаулығы мен өнімділігіне географиялық ортаның әсері мен жануар аурулары таралуының заңдылықтарын білу. Республиканың нақты аумақтарында байқалатын аурулардың алғышарттарын, олардың таралу сипаты мен аурулар ағымына ықпал етуші факторлардың табиғи-аумақтық кешендерін (табиғи-климаттық, әлеуметтік-экономикалық) бағалау кезінде ветеринариялық география әдістерін қолдану.
  • Тағам қауіпсіздігі бойынша ғылыми деректерді және тағам қауіпсіздігінің заманауи теориялық концепциялары мен бағыттарын талдай алу және синтездей білу, дұрыс бағалай білу, жазу техникасын пайдалана алу, жоспар құру және эссе құрастыру, ғылыми жазбалармен жұмыс жасай білу
  • Ветеринарияда ғылыми зерттеулердің заманауи әдістері мен тәсілдерін пайдалану, алынған нәтижелерді талдау және пайымдау
  • Тәуекелділіктерді талдауды өткізу, қайшылық бақылау нүктелерін айқындау, ет, сүт және балық өңдеу өңдеу кәсіпорындарында, тасымалдауда, сақтауда және сату орындарында сапа мен азық-түлік қауіпсіздігін басқару жүйесін енгізуді білу.
  • Қоршаған ортаның техногенді және биогенді факторлары кезінде жануар және өсімдік текті тағам өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі туралы негізгі ұғымдарды білу және оларды санитариялық-экологиялық нормаларға сәйкес бағалауға машықтану, санитариялық-экологиялық «таза» тағам өнімдерін (сүт, ет, жұмыртқа, бал, балық т.с.с.) зерттеу әдістері мен оларды алу әдіс-тәсілдерін меңгеру
Top