Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

8D09102 Ветеринариялық санитария в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

  • Мал шаруашылығы өнімдерінің ветеринариялық-экологиялық қауіпсіздік көрсеткіші
    Несиелер: 5

    Бұл әлеуметтік-экономикалық үлкен маңызға ие пән. Дайын өнім алу үшін заманауи құрал – жабдықтарды пайдалану маман иесі үшін маңызды, шартты-жарамды және жарамсыз өнімдерді залалсыздандыру адамдардың қауіпсіздігі мен жануарлар арасында аурулардың таралуының алдын алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Өсімдік тектес өнімдердің нитратын ветеринариялық-санитариялық бақылау
    Несиелер: 5

    Өсімдік тектес өнімдердің нитриттермен, нитраттармен және нитрозоқосылыстар мен ластануына түсінік беру Қысқаша мазмұны: азық түлік өнімдері мен шикізаттарындағы нитрит пен нитрат көзі. Адам ағзасына нитраттар мен нитриттердің биологиялық әсері. Азықтық шикізаттарындағы нитраттардың техникалық әдістермен төмендету. Нитрозоқосылыытар мен олардың улы көрсеткіштері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Академиялық хат
    Несиелер: 5

    Академиялық хаттың ерекшеліктері. Академиялық хаттың жанры. Академиялық мәтін. Ғылыми мәтінді құрудың принципі. Зерттеу сұрақтарын құру. енгізудің құрылымы. Ғылыми жобалар бойынша есептік құжаттама мен грантқа тапсырыс беруді жазу. Библиографиялық және анықтамалық аппарат. Аннотация және оларды құруды ерекшеліктері. Диссертация ғылыми-квалификациялық академиялық мәтін ретінде. Ғылыми мәтінді пікірлеу

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылыми зерттеу әдістері
    Несиелер: 5

    Ветеринарияда ғылыми зерттеу жұмыстарының теориялық және қазіргі ғылыми зерттеу әдістері бойынша ғылыми дүние танымды қалыптастыру.Информация түрлерін,көздерін, информация іздестіру. Ветеринарида қолданылатын зерттеу әдістері.Ветеринарияда эксперимент жүргізуді жоспарлау және ұйымдастыру.Алынған нәтижені өңдеу.Алынған нәтижені ғылыми зерттеу жұмыстарына енгізу.Ғылыми мақалалардың жазылу ережелері.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • ХАССП негіздерімен ветеринарлық-санитарлық сараптама
    Несиелер: 5

    ХАССП негіздерімен ВСС даму тарихы. Жаһандану жағдайындағы ХАССП жүйесінің негізгі принциптері. Ветеринарлық санитария саласындағы ХАССП жетістіктері. ХАССП жоспарын әзірлеу. Қауіпті факторларды талдауды ескере отырып, ветсансараптама жүргізу, ХАССП жүйесі бойынша технологиялық процесс кезеңдерінің (операцияларының) сыни нүктелерін анықтау. ХАССП бойынша мониторинг жүйесін, ХАССП жүйесі бойынша түзету әрекеттерін әзірлеу. ХАССП жүйесі бойынша заманауи зертханада жұмысты ұйымдастыру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Эмерджент вирустық инфекциялар
    Несиелер: 5

    Конвенциялық аурулардың эпизоотологиясы және алдын алу. А және В тізімдері (бұрын С). ХЭБ. Белгілі емес экзотикалық және тропикалық инфекциялардың эпизоотологиясы және алдын алу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Табиғи аурулардың эпизоотологиясы
    Несиелер: 5

    Табиғи-ошақты аурулардың эпизоотологиясы, эпизоотологиялық ерекшеліктері. Табиғи-ошақтық аурулардың ошақтарын эпизоотологиялық-эпидемиологиялық тексеру әдістері. Табиғи-ошақтық ауруларға диагноз қою және эпизоотологиялық-эпидемиологиялық қадағалау алгоритмі. Табиғи-ошақтық аурулар кезінде алдын алу және эпизоотияға қарсы іс-шараларды жүргізудегі қазіргі заманғы ветеринариялық және ұйымдастырушылық технологиялар. Эпизоотология және табиғи-ошақтық аурулардың алдын алу саласындағы нормативтік, құқықтық және заңнамалық құжаттар. Табиғи-ошақтық аурулар мәселелері бойынша ғылыми-зерттеу жұмыстары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Құс эмерджент аурулар
    Несиелер: 5

    Құстардың эмерджменттік инфекцияларының санитарлық-эпизоотологиялық мониторингі және олармен күрес ("үшбұрышты жүрек синдромы", "RSS (дене салмағы бойынша табынның қабыну синдромы", "Флавивирустық инфекция", "Астровирустық нефрит"). Классикалық инфекциялар – тауықтардың жұқпалы бронхиті (ИБК), эшерихиоз және т. б.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Мал мен құс шаруашылығында санитарлық-эпидемиологиялық мониторинг
    Несиелер: 5

    Өсімдік тектес өнімдердің нитриттермен, нитраттармен және нитрозоқосылыстар мен ластануына түсінік беру Қысқаша мазмұны: азық түлік өнімдері мен шикізаттарындағы нитрит пен нитрат көзі. Адам ағзасына нитраттар мен нитриттердің биологиялық әсері. Азықтық шикізаттарындағы нитраттардың техникалық әдістермен төмендету. Нитрозоқосылыытар мен олардың улы көрсеткіштері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Код ON6

    Білім беру үдерісіне педагогикалық технологиялардың инновациялық тәсілдерін енгізу

  • Код ON7

    Табиғи-ошақтық және эмердженттік аурулардың эпизоотологиялық мониторингін жүзеге асыру

  • Код ON8

    Табиғи-ошақтық және эмердженттік аурулар кезінде эпизоотологиялық іс-шараларды ұйымдастыру

  • Код ON11

    Ветеринария бойынша ғылыми зерттеулерді ұйымдастыру және жүргізу

  • Код ON10

    Аралар ауруларының эпизоотиялық жағдайын зерттеу және бағалау

  • Код ON12

    Ғылыми-педагогикалық және өндірістік қызметте заманауи әдістерді қолдану

  • Код ON9

    Табиғи-ошақтық және эмердженттік аурулардың пайда болу қаупін түсіндіру

  • Код ON1

    ХАССП қағидаттары негізінде мал, өсімдік тектес өнімдер мен гендік - модификацияланған объектілердің ветеринариялық-санитариялық сараптамасының ғылыми әзірлемелерін қолдану

  • Код ON2

    Мал шаруашылығы және құс шаруашылығы объектілеріне санитариялық-экологиялық мониторинг жүргізу

  • Код ON5

    Жануарлардан, өсімдіктерден алынатын өнімдерді ветеринариялық-санитариялық сараптау әдістерін қолдану

Top