Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07112 Технологиялық машиналар және жабдықтар в Қазақ ұлттық аграрлық университеті

  • Математика
    Несиелер: 5

    Математика курсы маманның математикалық білімінің негізгі іргетасы болып табылады. Бөлімдер (сызықтық алгебра, векторлық алгебра, Аналитикалық геометрия және математикалық талдау элементтері) қазіргі заманғы талдау әдістерін қамтиды және қолданбалы есептерде математикалық әдістерді қолдануға бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Іскерлік хат-хабарлар
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың негізгі мақсаты іскери салада бағдарлай білу, іскерлік хат алмасу және келіссөздер жүргізу дағдыларын кеңейту болып табылады. Іскерлік хат алмасудың жалпы талаптары мен ерекшеліктері. Қазақстандағы іскерлік хат. Қазақстандағы хат жазысудың заңнамалық және нормативтік-әдістемелік негіздері. Іскерлік хатты рәсімдеу ережелері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Бизнес этикасы
    Несиелер: 5

    Студенттерге кәсіптік этика талаптарын және бизнес жүргізу мен персоналды басқару тәжірибесінде осы талаптарға сәйкес әрекет етуге дайын болуды үйрету.Кәсіби этика табиғаты мен мәні. Бизнестегі іскерлік қатынастардың этикасы. Бизнес этикасы ерекшеліктері. Іскерлік этика элементтері мен түрлері. Бизнестегі этикалық стандарттар, принциптер мен заңдылықтар. Этика және корпоративтік мәдениет. Заманауи бизнес этикасы. Басқару этикасы және басқару коммуникация этикасы. Жетекшінің этикасы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мамандыққа кіріспе
    Несиелер: 6

    Инженерлік істің басталуы. Қазіргі қоғамның инженерлік мамандықтарға қажеттілігі. Эвристика. Интуиция. Шығармашылық негіздері. Техникалық құралдардың объектілері. Инженерлік психология: инженерлік шығармашылыққа тәрбиелеу, инженерлік дағдыларды меңгеру. Болашақ инженерлерді дайындау принциптері. Мақсатқа жету үшін психологиялық дайындық. Инженерді дайындауда мәні мен білімін көтеру мақсатында шығармашылық және қолданбалы ғылымдар және олардың инженердің қалыптасуындағы маңызы. Техникалық құралдарды есептеу негіздері. Техниканы әзірлеуге эстетикалық талаптар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Физика
    Несиелер: 5

    Жаратылыстану және ғылыми-техникалық прогрестің дамуын анықтайтын материяның құрылысы, онда болып жатқан құбылыстардың табиғаты туралы терең түсінік қалыптастыру. Физиканың басқа жаратылыстану ғылымдарымен, аралас пәндермен байланысы. Техника мен жаңа технологиялардың жаңа салаларын құрудағы және дамытудағы физиканың рөлі. Техниканың физиканың дамуына әсері. Физикалық зерттеу әдістері: тәжірибе, гипотеза, эксперимент, теория.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Инжиниринг негіздерімен компьютерлік графика
    Несиелер: 6

    Жүйенің Пайдаланушы интерфейсі. Сызбаны құру негіздері. Түрлерді құру. Тіліктерді жасау. Өлшемдерді құру. Мәтінмен жұмыс. Примитивтермен жұмыс. Графикалық ортада қарапайым командалар көмегімен примитивтерді құру. Сызбаларды рәсімдеу. Үшөлшемді модельдердің сызбаларын құру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Теориялық механика
    Несиелер: 5

    Механиканың негізгі ұғымдары мен аксиомалары; күштер жүйесін түрлендіру тәсілдері; күштер әсерінен қатты денелердің тепе-теңдік шарттары; нүктенің қозғалысын тапсыру тәсілдері, оның жылдамдығы мен үдеуін анықтау; дененің үдемелі, айналмалы және тегіс қозғалысы, нүктенің күрделі қозғалысы; нүкте динамикасының негізгі міндеттері; механикалық жүйе массасының геометриясы; динамиканың жалпы теоремалары.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Материалдар кедергісі
    Несиелер: 5

    Созылу және сығылу кезіндегі деформациялар. Тік өзектің көлденең және көлбеу қималарындағы кернеулер. Статикалық және Анықталмайтын жүйелер. Жазық қималардың геометриялық сипаттамалары. Таза қозғалыс. Тегіс иілу. Таза иілу. Эпюры көлденең күштер және июші сәті. Қиғаш иілу. Тұрақтылықты есептеу

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тіршілік әрекетінің қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Мал шаруашылығындағы еңбек қауіпсіздігі. Еңбекті қорғаудың ұйымдастыру-құқықтық мәселелері. Жарақаттану мен кәсіби ауруларды талдау, олардың алдын алу. Оқыту, нұсқаулықтар, нұсқаулар, еңбекті қорғау бойынша. Өндірістік үй-жайлардың микроклиматы. Өндірістік шу, діріл. Өндірістік жарықтандыру. Қауіпсіздікті қамтамасыз етудің техникалық құралдары. Электр қауіпсіздігі. Өрт қауіпсіздігі. Өндірістік қауіпсіздік

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Экономика
    Несиелер: 5

    Пәннің зерттеу мақсаты экономикалық теорияның жалпы негіздерін ашып көрсету; - әртүрлі деңгейдегі шаруашылық жүргізуші субъектілердің басқару және ұтымды мінез-құлқын зерттеу, экономикалық даму принциптері мен заңдарын түсіндіру; негізгі экономикалық түсініктер мен санаттарды ашу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Экология
    Несиелер: 5

    Адамның тіршілік ету ортасының жағымсыз факторлары, әсер ету салдарлары, оларды сәйкестендіру және адамдарды қорғауды қамтамасыз ету принциптері, объектілердің жұмыс істеу тұрақтылығын арттыруды зерттеу әдістері, ТЖ болжау және авариялар, апаттар мен дүлей зілзалалардың салдарын жоюға дайындығын анықтайтын үлгілерді әзірлеу туралы білімді қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Нарықтық экономика
    Несиелер: 4

    Модульді оқу мақсаты әртүрлі экономикалық жүйелердегі қоғамның әлеуметтік-экономикалық дамуының эволюциясы мен заңдылықтарын, сондай-ақ шектелген ресурстар жағдайында адамның экономикалық қызметінің принциптері мен себептері туралы теориялық білімдерді зерделеу, мемлекеттің экономикалық және әлеуметтік саясатын жүзеге асыруда экономикалық дүниетаным мен белсенді азаматтық ұстанымды қалыптастыру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Экономикалық теория
    Несиелер: 4

    Экономикалық ойлауды қалыптастыру, нарықтық экономика туралы білім алу, мемлекеттің экономикалық саясатын түсіну. Экономикалық теорияның пәні мен әдісі. Қоғамның дамуындағы экономикалық теорияның орны мен рөлі. Қоғамдық өндіріс негіздері. Меншік қатынастары және олардың экономикадағы рөлі. Қоғамдық шаруашылық түрлері. Сұраныс пен ұсыныс теориясының негіздері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет
    Несиелер: 5

    Пәнді оқып-үйрену нәтижесінде студент эстетикалық түсінік мен санаттарды, құқықтық қызметтің кәсіби этикасының мәні мен ерекшеліктерін, кәсіптік қызметінде моральдық қақтығыстың жағдайын шешудің ықтимал жолдарын (тәсілдерін), кәсіби және моральдық ауытқудың мәні мен оны жою жолдарын, кәсіби қызметтің фактілерін және құбылыстарын этикалық тұрғыдан бағалауға, белгілі бір өмір жағдайында мінез-құлық нормаларын нормаларын қолдана білуді үйренеді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Машиналардың технологиялық сервисін ұйымдастыру
    Несиелер: 6

    Көлік техникасы жүйесіндегі техникалық сервис орны. Техникалық қызмет көрсету, ақаулықтарды жою және техниканы сақтау. Жөндеу-қызмет көрсету базасы. Машиналарға техникалық қызмет көрсетуді жоспарлау және ұйымдастыру. Техниканы жалға алудың лизингтік нысаны.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары
    Несиелер: 7

    Пәннің негізгі ережелері мен ғылыми негіздері. Технологиялық процестердің өтуінің жалпы заңдылықтары. Тағам өндірісінің үрдістерін жіктеу. Физикалық қасиеттері тел. Модельдеу процестері мен аппараттары. Құрастыру негіздері және тамақ өнеркәсііндегі аппараттарға қойылатын талаптар. Гидравлика негіздері және гидравликалық машиналар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Азық-түлік өнімдерінің реологиясы
    Несиелер: 6

    Реологияның негізгі ұғымдары мен анықтамалары. Реология - реологияның орны, міндеттері, нақты денелердің негізгі реологиялық қасиеттері. Тағам өнімдерінің реологиялық қасиеттері мен текстуралық белгілері бойынша жіктелуі, тамақ өнімдерінің дисперстік жүйелерінің типтері. Дисперсті жүйелер құрылымының жіктелуі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Конструкциялау негіздері және машина бөлшектері
    Несиелер: 5

    Жазық және кеңістіктік механизмдердің негізгі түрлері. Механизмдердің құрылымдық синтезі және талдауы. Графикалық және аналитикалық әдістермен механизмдердің кинематикалық талдауы. Механизмдердің силовойанализі. Механизмдердің динамикалық талдауы. Механизмдер мен машиналар қозғалысының дифференциалдық теңдеулері және оларды кесу әдістері. Механизмдерді теңдестіру.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Азық-түлік тауарларының тауартануы
    Несиелер: 7

    Азық-түлік тауарларының тұтынушылық қасиеттерінің ерекшеліктері. Азық-түлік тауарларының пайдалылығы адамның тамақтануға қажеттілігін қанағаттандыру қабілеттілігімен айқындалады және негізгі тұтынушылық қасиеттерімен сипатталады. Оларға тамақ өнімдерінің тағамдық, биологиялық, энергетикалық, физиологиялық құндылығы, сондай-ақ өнімнің сіңімділігі, және органолептикалық қасиеттері жатады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Механизмдер мен машиналар теориясы
    Несиелер: 5

    Жазық және кеңістіктік механизмдердің негізгі түрлері. Механизмдердің құрылымдық синтезі және талдауы. Графикалық және аналитикалық әдістермен механизмдердің кинематикалық талдауы. Механизмдердің күштік талдауы. Механизмдердің динамикалық талдауы. Механизмдер мен машиналар қозғалысының дифференциалдық теңдеулері және оларды шешу әдістері. Механизмдерді теңдестіру.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Ашыту өндірісінің технологиялық жабдықтары
    Несиелер: 5

    Курстың мазмұны ашыту өнеркәсібіне арналған технологиялық жабдықтардың түрлерін оқу болып табылады. Технологиялық жабдықтардың құрылымдық формалары. Технологиялық потмкалардың, процестер мен операциялардың түрлері. Ашыту өнеркәсібінің қазіргі заманғы технологиялық жабдықтарының жіктелуі. Технологиялық жабдықтарға және оның жұмыс бөлшектеріне қойылатын негізгі талаптар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Ауыл шаруашылығы машиналары
    Несиелер: 5

    Ауыл шаруашылығы өндірісінің болашақ мамандарын теория негіздері мен құрылымы бойынша біліммен қаруландыру. Ауыл шаруашылығы машиналарының жұмыс процестерін есептеу, сондай-ақ оларды берілген жұмыс шарттарына теңеу. Топырақты негізгі және арнайы өңдеуге арналған машиналар. Топырақты беттік өңдеуге арналған машиналар мен құралдар. Тыңайтқыштарды енгізуге арналған машиналар. Егуге және отырғызуға арналған машиналар. Егістерді күтуге арналған машиналар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Өзара алмастыру негіздері
    Несиелер: 5

    "Өзара алмастыру негіздері" пәні ауыл шаруашылығы техникасын дайындау, пайдалану және жөндеу сапасын арттыру, белгіленген техникалық талаптарды өзара алмастыруды және бақылауды қамтамасыз ету міндетін қарастырады. Пәннің мақсаты болашақ бакалаврларда жалпы техникалық стандарттардың кешенді жүйелерінің талаптарын қолдану және сақтау, ауыл шаруашылығы техникасын өндіру, пайдалану және жөндеу кезінде метрологиялық қамтамасыз ету мен дәлме-дәл есептеулерді анықтау.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Өнеркәсіптік желдету қондырғылары және аспирация жүйелері
    Несиелер: 5

    Желдету қондырғыларының жіктелуі. Желдету және қорғау құрылыстарының ауаны кондиционерлеу, шаңсыздандыру қондырғылары мен технологиялық және электр техникалық жабдықтарға арналған құрылғылар; технологиялық жабдықтардан аспирациялау, пневмокөлік және шаң-газ шығару. Желдету қондырғысының мақсаты бойынша артықшылықтары мен кемшіліктері. Технологиялық жабдықтың аспирациялық жүйелерінің мақсаты, құрылысы, жұмыс принципі. Мақсаты бойынша аспирациялық желілердің артықшылықтары мен кемшіліктері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Ақпаратты кодтау
    Несиелер: 5

    МӨЖ бойынша кодтау түрлері, кәсіпорынның (Бизнестің) қысқаша сипаттамасы, маркетингтік жоспар, нарықты зерттеу, өндірістік жоспар, қаржылық жоспар, заң жоспары, түйіндемелер.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Машиналарды техникалық пайдалану
    Несиелер: 5

    Топырақты негізгі және арнайы өңдеуге арналған машиналар. Топырақты беттік өңдеуге арналған машиналар мен құралдар. Тыңайтқыштарды енгізуге арналған машиналар. Егуге және отырғызуға арналған машиналар. Егістерді күтуге арналған машиналар. Өсімдіктерді қорғауға арналған машиналар. Жем дайындауға арналған машиналар. Дәнді, техникалық және көкөніс дақылдарын жинауға арналған машиналар. Мелиорация және суландыруға арналған машиналар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Конструкциялық материалдар және термоөңдеу
    Несиелер: 5

    Пән механиканың негізгі ұғымдары мен аксиомаларын; күш жүйелерін түрлендіру тәсілдерін; күш әсерімен қатты денелердің тепе-теңдік шарттарын; нүктенің қозғалысын тапсыру тәсілдерін, оның жылдамдығы мен үдеуін анықтауды; дененің үдемелі, айналмалы және тегіс қозғалысын, күрделі қозғалғыштарды; нүкте динамикасының негізгі есептерін; механикалық жүйе массасының геометриясын; динамиканың жалпы теоремаларын.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Агробизнесті ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Агробизнес: түсінігі, мәні, негізгі түрлері және ұйымдастыру формалары. Ауыл шаруашылығы салаларында кәсіпкерлік қызметті ресурстық қамтамасыз ету. Агробизнес жүйесіндегі бизнес-жоспарлау. Аграрлық нарықтың маркетингтік зерттеулерінің ерекшеліктері. Аграрлық бизнестегі тәуекелдер. Агробизнесті қаржыландыру. Лизинг және факторинг. Кәсіпкерлік қызметте кадрлық қамтамасыз ету. Агробизнеске қызмет көрсетуді ұйымдастыру. Кәсіпкерлік мәмілелер ұйымдастыру. Агробизнес субъектілерінің жауапкершілігі. Кәсіпкерлік мәдениеті және этикасы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Тамақ өндірісінің көліктік-технологиялық жүйелері
    Несиелер: 5

    Салалық мекемелерде тағам тасымалын өндіру-технологиялық жүйелер: астықты сақтау және қайта өңдеу, кондитерлік өнімдерді өндіру, шмколад және т. б., алкоголь-сусынмк, өндіріс-технологиялық жүйелер мен жабдықтарды тасымалдау. Тасымалдау-қондырғының және технологиялық жабдықтың /механизмдердің негізгі тораптары. Тасымалдау-технологиялық жабдықтардың түрлері: үздіксіз және принципті жақсы. Түйіндерді құрастыру негіздері, есептеу әдістемесі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Бизнес жоспарлау
    Несиелер: 5

    Мерзімі бойынша бизнес-жоспарлау түрлері, кәсіпорынның (Бизнестің) қысқаша сипаттамасы, маркетингтік жоспар, нарықты зерттеу, өндірістік жоспар, қаржылық жоспар, заңды жоспар, түйіндемелер.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Инновациялық қаржылық талдау
    Несиелер: 6

    Қаржылық талдаудың мәні мен міндеттері. Экономикалық талдаудың әдістері мен тәсілдері. Экономикалық талдау түрлері. Басқарушылық және қаржылық талдау. Кәсіпорынның инновациялық стратегиясын қаржылық талдаудың экономикалық-математикалық модельдері. Кәсіпорындардың стратегиялық құндық талдауының моделі. АӨК кәсіпорындарының инновациялық қызметін кешенді бағалау. Кәсіпорынның қаржылық тұрақтылық мәселелерін зерттеудегі инновациялық тәсілдер

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Еңбекті қорғау
    Несиелер: 6

    Еңбекті қорғаудың ұйымдастыру-құқықтық мәселелері. Жарақаттану мен кәсіби ауруларды талдау, олардың алдын алу. Оқыту, нұсқаулықтар, нұсқаулар, еңбекті қорғау бойынша. Өндірістік үй-жайлардың микроклиматы. Өндірістік шу және діріл. Өндірістік жарықтандыру. Қауіпсіздікті қамтамасыз етудің техникалық құралдары. Жөндеу және техникалық қызмет көрсету кезіндегі еңбек қауіпсіздігі. Жер асты-көліктік және энергия күштік жабдықтарды пайдалану кезіндегі еңбек қауіпсіздігі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Ұн тарту, құрама жем және жарма өндірісінің технологиялық жабдықтары
    Несиелер: 6

    Ұн тарту және жарма зауыттарының дайындық бөлімшесінің технологиялық машиналары мен жабдықтары: аэродинамикалық, ауа-елеуіш және електі сепараторлар, астықты тазалауға арналған триерлер. Ұн өндіруге арналған машиналар мен жабдықтардың жіктелуі: құрылымы, артықшылықтары мен кемшіліктері. Астықты гидротермиялық өңдеуге арналған жабдық. Кептіру аппараттары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Технологиялық машиналарды монтаждау және пайдалану
    Несиелер: 6

    Технологиялық машиналарды құрастыру және пайдалану" оқу курсы техникалық (физика, жылутехника) және жаратылыстану (химия, биология, физиология) пәндері түйіскен пән болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Технологиялық машиналарды жөндеу
    Несиелер: 6

    Технологиялық машиналар мен жабдықтардың тозуы . Жабдықты жоспарлы-алдын ала жөндеу жүйелері. Тазалау, жуу және ақау табу технологиялық процесінің теориялық негіздері. Түйіспелерді қалпына келтірудің, машиналарды құрастырудың және сынаудың теориялық негіздері. Беттік пластикалық бөлшектерді қалпына келтіру процесінің негіздері. Қолмен, жартылай автоматты және автоматты дәнекерлеу және үтіктеу арқылы бөлшектерді қалпына келтірудің технологиялық процесінің теориялық негіздері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Экономикалық талдау және статистика
    Несиелер: 6

    Экономикалық талдау және статистика. Экономикалық талдаудың әдістері мен тәсілдері. Экономикалық талдау түрлері. Басқарушылық және қаржылық талдау. Талдау қор бөлуді, материал сыйымдылығының және еңбек өнімділігі. Өнімнің, жұмыстар мен қызметтердің көлемін, сапасын және құрылымын талдау. Өндіріс шығындары мен өнімнің өзіндік құнын талдау. Кәсіпорындардың қаржылық нәтижелері мен қаржылық жағдайын талдау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Астық өңдеу өндірістерінің технологиялық жабдығы
    Несиелер: 6

    Ұн тарту, жарма және құрама жем өндірісінің технологиялық жабдықтарының құрылымы мен жіктелуін зерттеу. Ұн тарту және Жарма зауыттарының дайындық бөлімшесінің технологиялық машиналары мен жабдықтары: аэродинамикалық, ауа-елеуіш және електі сепараторлар, астықты тазалауға арналған триерлер. Ұн өндіруге арналған машиналар мен жабдықтардың жіктелуі: құрылымы, артықшылықтары мен кемшіліктері. Астықты гидротермиялық өңдеуге арналған жабдық. Кептіру аппараттары. Ткалифицирленген машиналар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Электр техникасы және электроника
    Несиелер: 6

    Бірфазалы синусоидалды ТМК электр тізбектері. Үшфазалы электр тізбектері. Сызықты электр тізбектеріндегі өтпелі процестер. Электрмагниттік құрылғылар және трансформаторлар. Тұрақты ТМК электр машиналары. Асинхронды және синхронды машиналар. Жартылай өткізгіш аспаптар. Күшейткіш каскадтар. Импульстік құрылғылар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары
    Несиелер: 5

    Мал шаруашылығы өнімдерін және ұлттық-дәстүрлі тамақ өнімдерін, оларды жүзеге асыруға арналған технологиялық жабдықтарды өндіруде өсімдік шикізатын өңдеу және қайта өңдеу тәсілдері – пісіру қазандары, сүзгіштер, ортадан тепкіш сепараторлар, аппараттар т.б.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Ұн тарту өндірісінің технологиялық жабдықтары
    Несиелер: 5

    Ұн тарту және жарма зауыттарының дайындық бөлімшесінің технологиялық машиналары мен жабдықтары: аэродинамикалық, ауа-елеуіш және електі сепараторлар, астықты тазалауға арналған триерлер. Ұн өндіруге арналған машиналар мен жабдықтардың жіктелуі: құрылымы, артықшылықтары мен кемшіліктері. Астықты гидротермиялық өңдеуге арналған жабдық. Кептіру аппараттары. Жетілдірілген машиналар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Технологиялық жабдықтарды есептеу және жобалау
    Несиелер: 5

    Технологиялық жабдықтарды есептеу және жобалаудың мәні. Жобалау кезеңдері. Технологиялық машиналардың технологиялық, кинематикалық, геометриялық параметрлері. Технологиялық машиналардың құрылымдық, принциптік, технологиялық, Функционалды және кинематикалық сызбаларын әзірлеудің мәні мен әдістемесі. Машиналар құрамы: топтар, тораптар және бөлшектер. Жобалау кезінде машиналардың құрамдас элементтерін индекстеу. Технологиялық машиналардың коррозиясы және тозуы. Майлау құралдары, Машиналарды майлау картасы. Жабдықты есептеу әдістемесі, жобалауға қойылатын талаптар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Жылу техникалық қондырғылар
    Несиелер: 5

    Термодинамика негіздері. Термодинамиканың негізгі заңдары. Жылу алмасу процестері: жылу сыйымдылығы, жылу өткізгіштігі, температура өткізгіштігі. Жылуэнергетикалық ресурстар. Технологиядағы жылу, термиялық процестердің жылу балансы. Идеал газдардың термодинамикалық процестері. Жылу күштік қондырғылардың термодинамикалық циклі. Өнеркәсіптік қыздыру құрылғылары. Жылу машиналары мен жабдықтары: жылу генераторлары, өнеркәсіптік пештер, пісіру қазандары, буландырғыш жабдықтар және т. б.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тоңазыту техникасы
    Несиелер: 5

    "Биожүйелерді Тоңазытқыш өңдеу негіздері" оқу курсы техникалық (физика, жылутехника) және жаратылыстану (химия, биология, физиология) пәндерінің түйісуінде пайда болды, теориялық зерттеулер және практикалық нәтижелері адам қызметінің түрлі салаларында қолданылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Машиналардың энергетикалық қондырғылары
    Несиелер: 5

    Бірфазалы синусоидалды ТМК электр тізбектері. Үшфазалы электр тізбектері. Сызықты электр тізбектеріндегі өтпелі процестер. Электрмагниттік құрылғылар және трансформаторлар. Тұрақты ТМК электр машиналары. Асинхронды және синхронды машиналар. Жартылай өткізгіш аспаптар. Күшейткіш каскадтар. Импульстік құрылғылар. Сандар, кодтау және арифметикалық ақпарат. Сандық техниканың негізгі элементтері. Микропроцессорлық техника негіздері. Электронды құрылғыларды қоректендіру көздері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Алкогольсіз сусындар өндірісінің технологиялық жабдықтары
    Несиелер: 5

    Курстың мазмұнына алкогольсіз сусындарды өндіруге арналған технологиялық жабдықтардың түрлерін оқу кіреді. Технологиялық жабдықтардың құрылымдық формалары. Технологиялық потмкалардың, процестер мен операциялардың түрлері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тағам концентратты өндірістерінің технологиялық жабдығы
    Несиелер: 5

    Өндірістің жалпы технологиясы: шикізатты бастапқы өңдеу, ылғалды жылумен өңдеу, сүзу тәсілдері және технологиялық жабдықтар. Бу-су агрегаттары, стерилдеу, пісіру аппараты, құю автоматтары. өнімдердің автоматтандырылған желісінің жабдығы: жуу, тазалау, күйдіру, ауамен салқындату аппараттары, сублимациялық кептіру қондырғылары, сығымдағыш машиналар

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Астықты бастапқы өңдеу және сақтау процестерінің технологиясы мен технологиялық жабдықтары
    Несиелер: 5

    Дәнді дақылдарды бастапқы өңдеу-кептіру, тазалау және сақтау бойынша Инновациялық технологиялар мен процестер, технологиялық жабдықтар: кептіргіштер, аэродинамикалық, ауа-торлы сепараторлар; триерлер белгілі. Жұмыстың түрлері, принциптері, артықшылықтары мен кемшіліктері. Астықты кептіру технологиясы және техникасы: шахталық, рециркуляциялық кептіргіш. Астықты сақтау тәсілдері. Қоймалар: қоймалар, жер үсті және жер асты шағын.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Жарма өндірісінің технологиялық жабдықтары
    Несиелер: 5

    Жарма зауыттарының дайындық бөлімінің технологиялық машиналары мен жабдықтары: аэродинамикалық, ауа-елеуіш және електі сепараторлар, астықты тазалауға арналған триерлер. Ұн өндіруге арналған машиналар мен жабдықтардың жіктелуі: құрылымы, артықшылықтары мен кемшіліктері. Астықты гидротермиялық өңдеуге арналған жабдық. Кептіру аппараттары. Ткалифицирленген машиналар. Ұн өндіруге арналған машиналар мен жабдықтардың жіктелуі: құрылымы, артықшылықтары мен кемшіліктері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Шағын өндірістік кәсіпорындарды жобалау
    Несиелер: 5

    Өндірістік және технологиялық процестер. Жобалаудағы жабдықтар бойынша инженердің орны. Құрылыс және санитарлық-гигиеналық, акустикалық және т.б. нормативтерді есепке ала отырып, жұмыс үй-жайында технологиялық жабдықтарды орналастыру жоспары. Тамақ өнімдерін өндіру бойынша шағын кәсіпорындарды жобалауға қойылатын талаптар. Жобалау құжаттамасын әзірлеуге қатысатын ұйымдар. Біздің елімізде жобалық істі ұйымдастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Кондитерлік өндірістердің технологиялық жабдықтары
    Несиелер: 5

    Өнім түріне, технологиялық жабдықтарға байланысты топтар бойынша кондитерлік бұйымдарды өндіру, бөлу түрлері: карамель және ирис өндіруге арналған жабдықтар, шикізат пен жартылай фабрикаттарды өңдеу тәсілдері..

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Технологиялық машиналарды автоматты жобалау жүйесі
    Несиелер: 5

    Технологиялық жабдықтарды есептеу және жобалаудың мәні. Жобалау кезеңдері. Технологиялық машиналардың технологиялық, кинематикалық, геометриялық параметрлері. Технологиялық машиналардың құрылымдық, принциптік, технологиялық, Функционалды және кинематикалық сызбаларын әзірлеудің мәні мен әдістемесі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Нан пісіру және макарон өндірісінің технологиялық жабдықтары
    Несиелер: 5

    Нан, нан-тоқаш өнімдерін өндіруге арналған ағынды желілер. Қамыр дайындау жабдығы: дозаторлар, қамыр араластырғыштар, қамыр бөлгіштер, дөңгелектеу машиналары мен автоматтар, ашыту шкафтары, нан пісіру пештері: құрылғылар, олардың жұмыс істеу принципі, артықшылықтары мен кемшіліктері. Нан пісіру өндірісінің Қытай және ресейлік жабдықтары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Ет және сүт өнімдерін өндірудің технологиялық жабдықтары
    Несиелер: 5

    Технологиялық мақсаттағы өңдеу жөніндегі ұша. Шұжық өнімдерін өндіру технологиясы. Ет және сүт өнімдерін, жартылай фабрикаттарды өндіру технологиясы: туралған және

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Сүт өнімдерін өндіру технологиясы
    Несиелер: 5

    Сүтті алғашқы өңдеуге және тасымалдауға арналған жабдық. Сұйық сүт өнімдерін өндіруге арналған технологиялық процестер мен жабдықтар. Бактериялық ашыткылар мен концентраттар өндірісі, айран дайындауға арналған технологиялық жабдықтар. Құрғақ сүт өнімдерін өндірудің технологиялық процестері мен жабдықтары үшін май және ірімшік, брынза өндіруге арналған технологиялық процестер мен жабдықтар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Код ON7

    Инновациялық жабдықтарды пайдалануды, жөндеу-монтаждау, іске қосу жұмыстарын және қазіргі заманғы компьютерлік бағдарламаларды пайдалана отырып жобаларды әзірлеуді, өндірісті ақпараттық-техникалық қамтамасыз етуді сипаттау

  • Код ON4

    Технологиялық процестерді жүзеге асырудың ұтымды тәсілдерін түсіндіру және зерттелетін саладағы проблемаларды шешу мақсатында дәлелдерді қалыптастыру; техникалық-экономикалық есептеулер жүргізу.

  • Код ON2

    Экономикалық заңдардың іс-әрекетін анықтау, еңбекті, қоршаған ортаны қорғау бойынша нормаларды, адамгершілік даму ережелерін, академиялық хат жанрларының негізгі белгілерін қолдану, сонымен қатар «академиялық адалдық» мәдениеті мен принциптерін сақтау

  • Код ON1

    Ой-өрісі кең және ойлау мәдениеті бар тұлғаны қалыптастыруға, зерттелетін саладағы білімі мен түсініктерін көрсету;әлеуметтік-гуманитарлық және жаратылыстану ғылымдары саласындағы білімді есте сақтау.

  • Код ON3

    Технологиялық жабдықтың құрылғыларын, жұмыс істеу принципін жүйелеу және оқытылатын салада одан әрі оқуды өз бетінше жалғастыру үшін қажетті қолданыстағы өндірістердің қазіргі жай-күйі туралы түсінікке ие болу.

  • Код ON8

    Ғылыми зерттеулердің әдістерін және академиялық хатты білу арқылы өндірістік жағдайларды, технологиялық жабдықтардын жетілдіру бойынша, міндеттерді шешу және бизнес-жобаларды әзірлеу бойынша дағдыға ие болу

  • Код ON9

    Әлеуметтік, этикалық және ғылыми жинақтарды ескере отырып инновациялық техника мен технологияны және технологиялық жабдықтарды құрастырудың есебін қалыптастыру.

  • Код ON10

    Жабдықтардың техникалық сервисін және ескірген тораптарды /бөлшектерді ауыстыру жұмыстарын жоспарлау және орындау, оқытылатын салада фактілерді, құбылыстарды, теорияларды және олардың арасындағы күрделі тәуелділікті білу тиісті есептеулерді орындай отырып, дайындау үшін олардың эскиздерін әзірлеу.

  • Код ON6

    Өндірістік желілерде технологиялық процестерді жүзеге асыру мақсатында оқу-практикалық және кәсіби міндеттер теориялық, практикалық білімді қолданумен орындалу.

  • Код ON5

    Нақты техникалық және технологиялық міндеттерді шешу кезінде қажетті практикада қолданбалы ғылымның негізгі заңдылықтарын қолдану.

Top