Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M07122 Технологиялық машиналар және жабдықтар (сала бойынша) (1ж. бейіндік) в Қазақ ұлттық аграрлық университеті

  • Шет тілі (кәсіби)
    Несиелер: 2

    Пәннің негізгі мақсаты - болашақ магистрдың кәсіби қызметінде ағылшын тілін белсенді меңгеру дағдылары мен қабілеттерін одан әрі дамыту негізінде шет тілін оқытудың халықаралық стандарттарының шеңберінде коммуникативтік құзыреттілікті жүйелі түрде тереңдете білу. Магистранттың дағдыларын дамытудағы негізгі принциптер: - ғылыми ақпарат алу және беру үшін мамандық бойынша ағылшын тіліндегі әдебиеттерді оқу; - Аудармалар, аннотациялар, рефераттар түріндегі алынған ақпаратты тіркеу; - магистрлік мамандығына және ғылыми жұмысына байланысты тақырыптар бойынша ағылшын тілінде әңгіме жүргізу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 2

    Пән психологияны басқару психологиясының тақырыбын, сипатын, міндеттері мен құрылымын, оның психологиялық зерттеулер әдістерін және оны зерттеудің негізгі тәсілдерін қарастырады. Басқару әрекетіндегі тұлға психологиясын, танымдық әрекет психологиясын перцептивтік, мнемикалық және ойлау ұрдістерін басқару қызметтінде зерттейді. Курс заманауи іскерлік адамның қызметінде этикет туралы, менеджердің коммуникативті құзыреттілігі, басқарушылық қызметтегі эмоционалды және ерікті күйлері туралы және қызметті басқара білу туралы қабылеттерін қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ашыту өнеркәсібінің заманауи жабдықтары
    Несиелер: 5

    Бұл пән ашыту өнеркәсібіне арналған заманауи технологиялық машиналар мен жабдықтарды қарастырады. Спирт өнеркәсібі, сыра қайнату саласы және алкогольсіз өндіріс.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Бизнес шешімдерді модельдеу
    Несиелер: 3

    Шешім қабылдау процесінің, математикалық моделін құру, шешу, сонымен қатар шешім нәтжелерін компьютер көмегімен талдау жүргізуге көп көңіл бөлінеді. Шешімдер қабылдауда өндірістік, транспорттық және қаржылық есептердің модельдері, шешімдер қабылдау теориясының элементтері және нақтылы тәжірибелік есептерді компьютерде шешу алгоритмдерді шығару қабілеттілігі қалыптастырылады

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Нан пісіру, макарон және кондитер өндірісінің заманауи жабдықтары
    Несиелер: 6

    Пән негізгі технологиялық және көлік жабдықтарын, нан пісіру өндірісінің ағынды желілерін қарастырады. Нан пісіру жабдығының әрбір тобының әрекет ету қағидаттары, конструкциялық ерекшеліктері, тиімді пайдалану ережелері және қауіпсіз қызмет көрсету туралы мәліметтер. Ұннан жасалған кондитерлік өнімдерді өндіруге арналған машиналар мен аппараттар. Макарон өндірісінің заманауи технологиялық жабдықтары, Электр жабдықтары және бақылау-өлшеу құралдары туралы мәліметтер. Ұннан жасалған кондитерлік өнімдерді өндіруге арналған заманауи машиналар мен аппараттардың техникалық сипаттамалары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тағам өндірістерінің гигиеналық дизайны
    Несиелер: 5

    «Тағам өндірістерінің гигиеналық дизайны» пәнінің бағдарламасы магистранттарға келесі мәселелерден тереңдетілген білім беруді өзінің мақсаты ретінде қарайды: тағам өндірістеріне қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар; гигиеналық өндіріс кезіндегі тәуекелдер мен қауіптер; тағам жабдықтарының гигиеналық дизайнының өлшемдері; жабдықтарға, тығыздағыштарға және қосалқы материалдарға қойылатын гигиеналық талаптар; тағам жабдықтары дизайнының гигиеналығын тестілеу әдістері; тағам өндірісінің ғимараттары мен үй-жайлары аумағының гигиеналық дизайны.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Менеджмент
    Несиелер: 2

    Нақты экономикадағы ұйымды басқарудың нақты мәселелерін шешудегі теориялық білімі мен практикалық дағдылары бар болашақ мамандарды қалыптастыру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Кәсіпкерлік саласындағы жобаларды басқару
    Несиелер: 3

    Жобаларды басқару әдістерінің даму тарихымен таныстырады; жобаның тұжырымдамасын әзірлеу, оны құрылымдау және бағалау бойынша шешімдер қабылдаудың әдістемелік тәсілдерін зерттейді; жобаның өмірлік циклінің түрлі сатыларында жоба менеджерінің рөлін және функцияларын меңгеру; жобаларды басқарудың ұйымдастырушылық нысандары және оларды әзірлеу, оңтайландыру әдістерімен таныстырады. Жобаның жетістіктерін жоспарлау және бақылау құралдарын зерттейді; зерттеу және шығармашылық жұмыс дағдыларын дамытуға, бағдарламалық құралдарды пайдалана отырып жобаларды экономикалық модельдеуге көмектеседі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Өсімдік шаруашылығы өнімдерінің қайта өңдеуге арналған жабдықтарды жобалау
    Несиелер: 4

    Пән қайта өңдеу өндірісінің машиналары мен аппараттарын жобалау және құрастыру туралы жалпы мәліметтерді қарастырады, сонымен қатар қайта өңдеу өндірісінің машиналары мен аппараттарын құрастырудың жалпы принциптерін, сенімділігі мен жұмысқа қабілеттілігін қарастырады. Негізгі технологиялық операцияларға өсімдік шикізатын және ыдысты дайындауға арналған машиналарды есептеу және құрастыру. Ауыл шаруашылығы өнімдерін механикалық өңдеу үшін технологиялық жабдықтарды есептеу мен құрастыруды зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Құрама-жем өнеркәсібі кәсіпорындарының замануи жабдықтары
    Несиелер: 6

    Пән құрама жем, байыту қоспалары мен премикстерді өндіруге арналған машиналар құрылғыларын және оларды пайдалану ережелерін қарастырады. Құрамдастарды құрама жеммен, қоспалар мен премикстермен тазалауға, кептіруге, қауыздауға және ұсақтауға арналған жабдық. Мөлшерлеу және араластыруға арналған машиналар. Астықты ылғал-жылы өңдеуге арналған жабдық. Технологиялық процесті оңтайландыру құралдары және жабдық жұмысы кезінде шаңның жарылысын болдырмау шаралары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Өсімдік шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеудегі ресурс үнемдеу технологиялары
    Несиелер: 4

    Пән өсімдік шаруашылығы өнімдерін өндіру және қайта өңдеу тиімділігін арттыру және ресурс үнемдеуді негіздеу бойынша негізгі бағыттарды дамыту үрдістерін, сондай-ақ қайта өңдеу кәсіпорындарының жұмыс істеуінің тепе-теңдігін, шарттары мен факторларын жүйелі талдауды қарастырады. Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өндіру мен қайта өңдеудің ресурстық әлеуетін пайдалану деңгейін бағалау бойынша ұсыныстар мен ресурс үнемдеу әдіснамасын қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Технологиялық машиналар және жабдықтардағы ғылыми зерттеулер әдіснамасы
    Несиелер: 3

    Бұл пәнде магистранттар қолданылатын және жасалатын машиналардың ғылыми-техникалық деңгейін бағалаудың жүйелік тәсілін, зерттеу деректерін құрылымдауды; физикалық шамаларды өлшеудің принциптері мен әдістерін, өлшеудің ең қолданылатын құралдарының негізгі техникалық сипаттамаларын, сондай-ақ эксперименттерді жоспарлау, дайындау және өткізу әдістемесін, эксперименталды мәліметтерді талдау әдістерін, эксперименталды заңдылықтарды формулалармен білдіру тәсілдерін, белгілеу әдістерін зерттейді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Код ON2

    Ғылым философиясы, психология және педагогика мәселелерінде ой-өрісін көрсету, технологиялық жабдықтар негіздерін оқытудың қазіргі заманғы әдістемесін қолдану, әртүрлі психологиялық жағдайларда оңтайлы нұсқаларды табу және басқару шешімдерін қабылдауға қабілетті

  • Код ON5

    Тамақ өндірісінің технологиялық машиналары мен жабдықтары саласындағы мәселелерді шешу және дәлелдерді қалыптастыру

  • Код ON6

    Әлеуметтік, этикалық және ғылыми пайымдауларды ескере отырып, пікірлерді қалыптастыру үшін тамақ өндірісінің технологиялық машиналары мен жабдықтары саласындағы ақпаратты жинау мен интерпретациялауды жүзеге асыру

  • Код ON8

    Жеке, сондай-ақ топ мүшесі ретінде тиімді жұмыс істеу және ынтымақтастыққа қабілетті

  • Код ON4

    Тамақ өндірісінің технологиялық машиналары мен жабдықтары саласында және осы саладағы ең озық білім элементтерін қоса алғанда білім мен түсінікті көрсету

  • Код ON3

    Қоғамдық және еңбек өміріне, атап айтқанда, әр түрлі қоғамдарға тиімді және кон-структивті түрде қатысуға, сондай-ақ қажет болған жағдайда жанжалдарды шешу-ге мүмкіндік беретін мінез-құлықтың барлық түрлеріне ие болу оған әлеуметтік және саяси ұғымдар мен құрылымдарды білуге және белсенді және демократиялық қатысуға дайындыққа негізделе отырып, азаматтық өмірге толық қатысуға мүмкіндік береді

  • Код ON1

    Кәсіби деңгейде ағылшын тілінде қарым-қатынас дағдыларын қолдану: тиісті әлеуметтік және мәдени контекстерде ауызша, сондай-ақ жазбаша түрде ұғымдарды, ойларды, сезімдерді, фактілер мен пікірлерді түсінуге, білдіруге және түсіндіруге қабілетті, медиация және мәдениетаралық түсіну дағдылары бар

  • Код ON7

    Заманауи білім беру және ақпараттық технологияларды пайдалана отырып, өз бетінше жаңа білім алу, ғылыми-техникалық ақпаратты, тамақ өндірісінің технологиялық машиналары мен жабдықтары саласындағы отандық және шетелдік тәжірибені зерделеу қабілеті, компьютермен жұмыс істеу дағдыларын және кәсіби міндеттерді шешу үшін әртүрлі көздерден алынған ақпаратпен жұмыс істеу дағдыларын пайдаланады

Top