Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі в Қазақстан-Американдық еркін университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Курстық және дипломдық жұмыстарды, практикалық есептерді, мақалалар мен зерттеулерді дайындау мен жазуда, мәдени демалыспен байланысты операцияларды жүзеге асыруда және мейрамхана және қонақ үй бизнесін ұйымдастыруда академиялық адалдық принциптері мен мәдениетінің маңыздылығын түсіну.
  • Оқытылатын тілдің нормаларына сәйкес сөйлеудің дұрыс грамматикалық формалары мен синтаксистік құрылысын қолдану дағдыларына сүйене отырып, сөйлеу тәсілін таңдау, сөйлеу мінез-құлқын жоспарлау, күнделікті және кәсіби қарым-қатынас жағдайларын (қазақ, орыс және шет тілдерінде) мамандарға да, оқытылатын саладағы маман еместерге де ақпараттарды, идеяларды, проблемаларды және шешімдерді хабарлау.
  • Кәсіби коммуникацияны, экологиялық, дене шынықтыру, этикалық, құқықтық, ақпараттық, экономикалық мәдениет пен ойлау мәдениетін қалыптастыру үшін, сондай-ақ қонақжайлылық саласында нәтижелер алу үшін кәсіби қызметте одан әрі оқуды өз бетінше жалғастыру үшін қажетті білім мен дағдыларды пайдалану.
  • Жалпыадамзаттық және әлеуметтік-тұлғалық, рухани және мәдени құндылықтарды қалыптастыру, Қазақстан Республикасы халықтарының патриотизмі мен достығы рухында тәрбиелеу, түрлі мәдениеттерге, салт-дәстүрлерге құрмет көрсету үшін мейрамхана дела мен қонақ үй бизнесінің теориялық негіздерін білу және түсіну.
  • Оқылатын тілдің нормаларына сәйкес дұрыс грамматикалық формаларды қолдану және тұжырымның синтаксистік құрылысы дағдыларына сүйене отырып, күнделікті және кәсіби қарым-қатынас жағдайларын (қазақ, орыс және шет тілдерінде) бағалау, жалпылау және білдіру тәсілін таңдауды жүзеге асыру, сөйлеу мінез-құлқын жоспарлау, ақпаратты, идеяларды, проблемалар мен шешімдерді хабарлау.
  • Мейрамхана және қонақ үй бизнесінде сапа менеджменті жүйесін жақсарту арқылы мамандарға да, мамандарға да ақпаратты, идеяларды, мәселелер мен шешімдерді тұжырымдау; туризм және сервис саласында клиенттерге қызмет көрсетудің жаңа инновациялық әдістемелері мен рәсімдерін жетілдіру және енгізу.
  • Логистикалық процестерді басқаруға жүйелі тәсілді қолдану, кәсіпорынның қонақ үй және мейрамхана қызметін сапалы бизнес-жоспарлау, кәсіпорындағы және мемлекеттік деңгейдегі қаржылық процестерді басқару және басқару мәселелерін шешу, мемлекеттік кәсіпорындар үшін статистикалық есептілікті қалыптастыру кезінде шаруашылық жүргізуші субъектінің қызметіне экономикалық және қаржылық талдау жүргізу, сондай-ақ процестерді ұйымдастыру үшін ақпаратты анықтау және іріктеу әлемдік және ұлттық деңгейде еңбек нарығында.
  • Қонақ үй шаруашылығы мен қоғамдық тамақтандырудың инвестициялық және инновациялық жобаларын, сондай-ақ ұйымды дамытудың стратегиялық бағдарламаларын әзірлеу, іске асыру және енгізу кезінде жалпы экономикалық принциптерді қолдануды ескере отырып, ғылыми зерттеулер мен академиялық жазу әдістерін көрсету және оларды зерттелетін салада, оның ішінде мемлекеттік және шет тілдерінде қолдану.
  • Экономикалық ғылымдар саласындағы фактілерді, құбылыстарды, теорияларды және олардың арасындағы күрделі тәуелділіктерді түсіну және түсіну, ұйымдастыруды басқару және менеджмент саласында шешімдер қабылдау, статистикалық деректерді жинау және талдау, жобалық басқару, сондай-ақ өндірістік салада, денсаулық сақтау саласында экономикалық процестерді ұйымдастыру, маңызды шешімдер қабылдауға байланысты Басқару, сондай-ақ стратегиялық, инновациялық және экологиялық менеджмент саласында.
  • Әлеуметтік, этикалық және ғылыми пайымдауларды ескере отырып, пайымдауларды қалыптастыру үшін ақпаратты жинау және түсіндіру: заманауи техника мен технологияларды қолдану негізінде мейрамхана және қонақ үй бизнесі мекемелерін жоспарлау және жобалау туралы; ҚР-да және шетелде қонақ үй бизнесі мен мейрамхана системы жүйесін дамытудың өзекті мәселелері туралы.
  • Халықаралық және отандық туристік және қонақ үй нарығының конъюнктурасы мен динамикасында, туристік және қонақ үй қызметін ұйымдастыру негіздері саласында бағдарлау.
Top