6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі в «Тұран» университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты туристік, мейрамхана және мейманхана бизнесінің үлкен секторында табысты бағдарланатын, қызмет көрсетуге дайындалған мамандар даярлау: мейрамхана және мейманхана бизнесі кәсіпорынын ашу бизнес-жоспарын құрудан бастап шаруашылық қызметті талдауға және мейрамханалар мен мейманханалар қызметтерінің тиімділігін арттыру жолдарын құруға дейін
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
ЖОО атауы «Тұран» университеті
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
-
ҰБТ-дағы пәндер География және Шетел тілі
-
Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
-
Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
Пәндер
-
Қонақжайлылық индустриясының негіздері
Пәнді оқып-үйрену нәтижесінде студент қонақжайлылық индустриясының негізгі қызмет бағыттары ретіндегі түсініктерге, қонақ үй және мейрамхана бизнесінің ұйымдастыру құрылымдарына, қонақжайлылық индустриясының тарихи дамуына, қонақ үй бизнесі құрылымына, қонақ үй бизнесі саласындағы персоналды басқару, психологиялық мәдениет және т.б. бағдарлана алады.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Математика
Математиканы оқытудың негізгі мақсаты: ел экономикасын білікті кәсіби мамандармен қамтамасыз ету, жоғары білімнің келесі сатысында оқуды жалғастыра алатын дамыған тұлғаны тәрбиелеу және практикалық дағдылары мен көшбасшылық қасиеттері бар, жоғары білімі бар мамандардың сапасына қойылатын заманауи талаптарға жауап беретін есептеу техникасы мен бағдарламалық қамтамасыз ету саласындағы мамандарды даярлау. Білім беру қағидаттары білім мен ғылымның негізгі қағидаттарына сәйкес құрылады және студенттердің академиялық ұтқырлығына және олардың еңбек нарығында табысты бейімделуіне қол жеткізуге бағытталған.
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 3
-
Бизнесті ұйымдастыру
Пән кәсіпкерліктің дамуының түсінігі мен тарихын, шағын, орта және ірі бизнесті ұйымдастыру мәселелерін, венчурлық бизнесті, кәсіпкерлік түрлерінің жіктелуін, кәсіпкерлікті жүргізу нысандарын, кәсіпкерлік субъектілерін тіркеу тәртібін, кәсіпорынның банкроттығы мен таратылуын, бизнес инфрақұрылымын құру қажеттілігін, басқарудың негізгі принциптерін, бизнестегі персоналды басқаруын, іскерлік этика, бизнес-жоспарлау негіздерін қарастырады. Курс бизнес-процестерді ұйымдастыру дағдыларын дамытуға және студенттердің кәсіпкерлік қызметтегі құзыреттілігін дамытуға бағытталған.
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Қонақжайлылық кәсіпорындарының экономикасы
«Қонақжайлылық экономикасы» пәні қонақжайлылық индустриясындағы үй шаруашылығын жүргізудің құралдары, заңдары мен ережелері туралы білімдер кешені болып табылады. Курста қонақ үй және мейрамхана бизнесінің экономикасы, жоспарлау және басқару мәселелері қарастырылады. Пән қоғамға қажетті игіліктерді жасау және бөлу мақсатында материалдық және материалдық емес ресурстарды ұтымды пайдаланудың басқарушылық және ұйымдастырушылық нысандарын, әдістері мен ережелерін қамтиды.
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 4
-
Кәсіпкерлікке енгізу
Пән мақсаты - кәсіпкерліктің мәні мен түрлерін, кәсіпкердің негізгі дағдылары мен рөлін, жобалық ойлауды, кәсіпкерліктегі инновацияны, бизнестің ұйымдастырушылық негіздерін, кәсіпкерліктегі қаржылық менеджментті, кәсіпкерлік нарықтық ортаны талдауды, кәсіпкерлік мәдениетті, кәсіпкердің имиджін қарастырады. Пән нарықта кәсіпкерлік қызметті қалыптастыру, ұйымдастыру және жүргізу бойынша білім, білік және дағдыларды қалыптастыруға бағытталған.
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Экономика негіздері
Пән қоғамның экономикалық өмірінде жүріп жатқан түрлі үдерістерді талдау мен бағалауға қажетті экономика негіздері бойынша базалық білімді қалыптастыруға бағытталған. Бұл курс экономикалық жүйелердің жұмыс істеуінің негізгі аспектілерін, оның ішінде нарықтық механизмнің ерекшеліктерін, мемлекеттік бюджеттік-салық және ақша-несие саясатының мақсаттары мен құралдарын, дүниежүзілік шаруашылықтың мәнін және халықаралық еңбек бөлінісінің қағидаттарын жүйелі түрде түсінуге ықпал етеді. Сондай-ақ курс жеке қаржыны тиімді басқару, жинақтарды жоспарлау және тұтынушылық шешімдердің салдарын бағалау үшін қажетті қаржылық сауаттылықтың негіздерін меңгеруге көмектеседі.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Ағылшын тілі - I
"Ағылшын тілі-I" пәні студенттердің шет тілін ауызша және жазбаша түрдегі мәдениетаралық қарым-қатынас құралы ретінде меңгеруіне, кәсіби қызметте шет тіліндегі мәдениетаралық қарым-қатынасты жүзеге асыру үшін қажетті арнайы дағдылар мен дағдыларды қалыптастыруға бағытталған., осы мамандық студенттерінің әлемдік қауымдастығына кіру үшін. Келесі тілдік құзыреттіліктерді жетілдіру: студенттерге бағытталған, лингвистикалық-мәдени, әлеуметтік-мәдени, танымдық, коммуникативті.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Бизнесті заңдық қолдау
Бизнесті заңды қолдау бизнесті жүргізуге байланысты қоғамдық қатынастарды реттейді. Білім алушылар бизнес саласындағы заңнамалармен, оның Қазақстан Республикасындағы қолдаумен және дамуымен, құқықтық қатынастар субъектілерімен, заңды тұлғалардың нысандарымен, құқықтық қабілеттілігімен, мәмілелер мен шарттарды құқықтық реттеумен, міндетті құқықтармен танысады.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Бұл пән сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениеттің эстетикалық түсініктері мен санаттарын, мазмұны мен ерекшеліктерін, мәнін меңгеру кәсіби-адамгершілік деформация және оның алдын алу және ескерту жолдары, сыбайлас жемқорлыққа төзбеушілік мәдениетінің ерекшеліктері, оның негізгі нормалары мен функциялары; фактілер мен құбылыстарды бағалай білу, адамгершілік нақты өмірлік жағдайлардағы тәртіп ережелері мен нормаларын сақтау туралы ақпарат береді
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Кәсіпкерліктегі көшбасшылық
Пән тиімді басқару саласындағы жалпы мәдени және кәсіби құзыреттіліктерді меңгеруге және жеке, топтық, ұйымдық деңгейлердегі кәсіпкерліктің көшбасшылық құбылыстарын басқаруға, ынталандырудың негізгі теорияларын қолдану дағдыларына, стратегиялық және операциялық басқару тапсырмаларын шешуге арналған билікке, сонымен қатар топтық динамика және ұжымды құру принциптері негізіндегі топтық жұмысқа бағытталған.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Экология негіздері және тіршілік қауіпсіздігі
Бұл пәнде табиғи жүйелердің жұмыс істеуінің негізгі экологиялық түсініктері мен заңдылықтары, экологияның ғылым ретіндегі міндеттері, оның негізгі бөлімдері қарастырылады. Ол экожүйелерді, олардың өзара байланыстарын, сондай-ақ өзгермелі ортада адамның қауіпсіз және тұрақты өмірін қамтамасыз ету шараларын зерттеуді біріктіреді. Ол экологиялық тепе-теңдік, қоршаған ортаны қорғау және тұрақты даму принциптерін, сондай-ақ төтенше жағдайлардың алдын алу мен жоюды қоса алғанда, тіршілік қауіпсіздігін қамтамасыз ету әдістерін қамтиды.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Мейрамхана және мейманхана қызмет көрсету технологиясы
Пән қызмет көрсету стандарттарына сәйкес келетін және қазіргі тұтынушының талаптарын қанағаттандыратын мейрамханалар мен қонақ үйлерде қызмет көрсетуді ұйымдастыруды кешенді зерттеуді қарастырады, мейрамханалар мен қонақ үйлердің жіктелуі мен құрылымын қарастырады; қонақ үйлерде қызмет көрсетуді ұйымдастыру процесін; мейрамхана өнімдерін және т. б. өндіруді ұйымдастыру процесін қарастырады.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Ғылыми зерттеу әдістері
Пән белгілі ғылыми саладағы академиялық зерттеуді жүргізуді жүзеге асыра алатын маманды дайындауға бағытталған. Білім алушы философиялық (диалектикалық, метафизикалық) және жалпы ғылыми (талдау, синтездеу, жалпылау және т.б.) әдістерін тануға үйренеді. Ғылыми міндеттерді шешуге арналған эмпирикалық және теориялық әдістерді қолдану дағдысын игереді. Талдау, жіктеу, синтездеу, салыстырудың, ғылыми шолу жазу, презентация дағдыларын меңгереді. Бақылау түрі - постерлі баяндама негізінде зерттеу нәтижелерін қорғау.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Құқық негіздері
Курсты игерудің мақсаттары студенттерді мемлекет пен құқық туралы теориялық біліммен, олардың өзара әрекеттесуі мен адам өміріндегі рөлімен таныстыру және студенттің құқықтық дүниетанымының негіздерін қалыптастыру - азаматтың толыққанды құқықтық санасының теориялық құрамдас бөлігі.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Кәсіби қазақ (орыс) тілі
Курстың негізгі мақсаты – болашақ қызмет жолында адекватты кәсіби қарым-қатынас орнату үшін жеткілікті коммуникативтік құзыреттіліктерді дамыту. Студент кәсіби қарым-қатынас үдерісінде туындайтын мәселелерді шешу қабілетіне ие болады.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Екінші шет тілі - I
Бұл курс мамандықтың фонетика, грамматика, лексикасы бойынша базалық білім алуға мүмкіндік береді. Студенттер өз мамандығы бойынша 300-500 терминді меңгереді. Курсты аяқтағаннан кейін студенттер таныс фразалар мен сөз тіркестерін сөйлегенде қолдана алады және ести алады, қарапайым әңгімеге қатыса алады. Пәнді оқу нәтижесінде студент оқылған материал бойынша монолог құрастыра алады; әңгімелесушімен ұсынылған жағдайға, сондай-ақ көрген, естіген және оқыған нәрселерінің мазмұнына байланысты сөйлесу; тілдік материал аясында өз көзқарасын білдіре отырып, негізгі мазмұнды жеткізу; қарапайым пікір алмасуды жүргізу, әңгімелесушіні хабарлау мүмкіндігіне ие болады.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 4
-
Кәсіпкерліктегі маркетингтік құралдар
Маркетинг құралдары мен принциптерін қолдану бойынша практикалық дағдылар. Пән аясында маркетингтік орта зерттеледі; нарық сегменті анықталады, тұтынушылардың мінез-құлқының сипаттамалары, тауар және баға саясатының негіздері анықталады; тауарлар мен қызметтерді жылжыту бағдарламалары; brand book әзірленуде, кәсіпкердің беделін басқару; маркетингтік зерттеулер жүргізу, әлеуметтік медиа маркетингі (SMM).
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Инклюзивті мәдениет және толеранттылық
Курстың мақсаты – студенттерге әлемді барлығына әділ және қолжетімді ету үшін инклюзивтілік принциптерін қолдануға үйрету. Курсты аяқтағаннан кейін студенттер қоғамды дамыту үшін инклюзивті мәдениеттің маңыздылығын сезінуі, күнделікті өмірінде және кәсіби қызметінде инклюзивті тәжірибені қолдануы, әртүрлі мүмкіндіктері шектеулі адамдарға толерантты және құрметпен қарауы, мәдениетаралық қарым-қатынас пен өзара әрекеттесу дағдыларын дамытуы керек.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Ивент менеджмент
Пәнді оқу туризм және қонақжайлылық индустриясында арнайы іс-шаралар жобаларын жоспарлауға, әзірлеуге, ұйымдастыруға және іске асыруға бағытталған теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыруға бағытталған, мысалы, тимбилдингтер, конференциялар, кәсіби көрмелер, анимациялық іс-шаралар және т. б. студенттер іс-шаралар жобасының жарнамалық науқаны шеңберінде жылжыту құралдарын,маркетингтегі озық креативті технологияларды, іс-шаралардың/іс-шаралардың сапалы мазмұнын жасау үшін Интертейнмент және басқа да байланысты салалар. Семестр бойы студенттер командаларға бірігіп, іс-шараның бағдарламасы мен уақытын, іс-шараның логистикасын, серіктестерге арналған коммерциялық ұсыныстарды, серіктестерге арналған іс-шара жобасының презентация жобасын, оқиғаны жылжыту жоспарын қамтитын жобаны әзірлейді. Практикалық сабақтарда студенттер іс-шараларды өткізу бойынша ұсыныстар мен идеяларды ұсынады және сыни тұрғыдан бағалайды, ивент-жобаларды ұйымдастыруда қолданылатын құралдар мен технологиялардың өзектілігін негіздейді, оқиға жобасының мақсатты аудиториясын және онымен жұмыс істеу үшін коммуникация арналарын анықтайды, жобаның бюджетін/жобалау-сметалық құжаттамасын қалыптастырады, іс-шараның action-жоспарын / сценарий жоспарын әзірлейді және орындайды жоба командасын құрып, оның ішіндегі міндеттерді бөледі. Миға шабуыл, кейс, шығармашылық тапсырма, аудиториядан тыс сабақтар әдістерін қолдану, күрделі және пікірталас мәселелері мен мәселелерін, рефлексия мен жобалау әдісін талқылау қарастырылған. Белгілі іс-шара менеджерлерін тарта отырып, қонақ дәрістері өтеді. Қорытынды бақылау тақырыптық іс-шараны ұйымдастыруды және өткізуді көздейтін топтық жобаны қорғауды көздейді. Бағалау кезінде топтың әрбір қатысушысының үлесі ескеріледі.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Екінші шет тілі - II
Курсты оқу нәтижесінде білім алушылар фонетика, лексика, сөзжасам, екінші шет тілінің грамматикасы бойынша білімдерін және мәтінмен жұмыс істей білуін көрсететін болады. Таныс немесе тұрмыстық тақырыптарға қарапайым ақпарат алмасумен байланысты міндеттерді орындай алады, қарапайым сөйлемдерде күнделікті өмірдің негізгі аспектілерін сипаттайды.(A2 деңгейі)
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 4
-
Туризм және қонақжайлылық индустриясындағы маркетинг және жарнама
Пән студенттерді нарықты зерттеуге, туризм мен қонақжайлылық саласындағы өнімдер мен қызметтерді ілгерілетуге, оларды жарнамалауға дайындауға бағытталған. Зерттелетін курс студенттерді жарнамалық қызметтің теориялық негіздерімен, оны қызметтер саласында ұйымдастырумен және жоспарлаумен, туристік, мейрамхана және қонақ үй бизнесінде тиімді жарнамалық науқандармен, туристік дестинацияларды қоса алғанда, өнімдер мен қызметтерді жылжыту ерекшеліктерімен, тарату арналарының ерекшеліктерімен таныстырады. Кейстерді шеше отырып, студенттер өздерінің жарнамалық өнімдерін жасайды, Reels және тикток бейнелерін түсіреді, нақты өнімдерге арналған жеделхат арнасын жасайды, пресс-релиздер дайындайды, бар жарнамалық материалдарды талдайды. Топтарда жұмыс істей отырып, олар нақты шағын бизнес компаниялары үшін туризм және қонақжайлылық компаниялары үшін PR стратегияларын жасайды. Дауларға қатыса отырып, студенттер қазақстандық топ-10 кластердің туристік дестинацияларын ілгерілету үшін өз шешімдерін ұсынады және бәсекелестердің ұсыныстарын сыни бағалайды. Қонақ дәрістері қарастырылған. Тәртіп туризм және қонақжайлылық ұйымдары, қазақстандық туристік қауымдастық және Қазақстандық қонақ үйлер мен мейрамханалар қауымдастығы өкілдерінің қатысуымен нақты өнімді/қызметті ілгерілету жөніндегі жеке жобаны қорғаумен аяқталады.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Академиялық хат
Пәннің мақсаты - академиялық сипаттағы жазбаша мәтіндерді (эссе, аннотация, реферат, мақала, тезистер және т.б.) жасау принциптерін меңгеру және оларды жазу дағдыларын меңгеру. Курс баспа басылымдарын және электрондық ресурстарды библиографиялық сипаттау тәжірибесін алуға, өзінің жазбаша жұмыстарын ресімдеуге, ғылыми жұмыстарды көпшілік алдында ұсыну мен талқылауға, пікірталасты жүргізуге және өз ұстанымын қорғауға бағытталған.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Жеке коучинг
Пәннің мақсаты туризм және қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының клиентін дербес сүйемелдеу дағдыларын қалыптастыру болып табылады. Жеке коучинг туристік сектордың қызметтерін іске асырудың инновациялық құралы ретінде қарастырылады, бұл клиенттің өнімді басынан аяғына дейін сатып алуда жеке кеңесші бар екенін білдіреді. Сабақ шеңберінде білім алушы клиентпен жұмыс істеу, келіссөздер, консультациялар жүргізу дағдыларын қалыптастырады. Қарым-қатынас дағдыларын дамытады, жеке сату технологиясымен танысады. Іскерлік серіктестермен жұмыс істеу дағдыларын, Клиентті Құжаттамалық сүйемелдеуді және серіктестік келісімдер жасасуды пысықтайды. Практикалық сабақтар кезінде студенттер туристердің іскерлік, ілеспе құжаттарымен жұмыс істейді; ситуациялық міндеттерді талдайды, жеке сатылымдарды имитациялайды. Пән туристік компаниялар мен қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының жетекші менеджерлерінен қонақ дәрістер өткізуді көздейді. Пән теориялық сұрақтар мен ситуациялық есептер блогынан тұратын емтиханмен аяқталады.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Қонақжайлылық индустриясындағы инновациялық менеджмент
Бұл пән басқару туралы білім кешенін қалыптастыруға бағытталған, басқарушылық қызметтің әртүрлі түрлерін жүзеге асырудың, басқару және жобалау жүйелерін талдаудың нақты дағдыларын дамытады. Пән аясында туристік кәсіпорынды, мейрамхана мен қонақ үйді тиімді басқарудың шетелдік тәжірибесін жинақтайтын материалдар, оның ішінде желілік қонақүйлерді басқарудың заманауи модельдері, клиенттерге қызмет көрсету технологиялары, қонақ үй қызметтерінің сапасына қойылатын талаптар, қонақжайлылық индустриясының кәсіпорындарын басқарудың әртүрлі түрлері мен типтері логикалық және дәйекті түрде қарастырылады. Практикалық сабақтар кезінде студенттер туризм және қонақжайлылық кәсіпорындарының құрылымымен танысады, кәсіпорынның ұйымдық құрылымын анықтайды. Туризм және қонақжайлылық менеджментінің функциялары мен принциптерін анықтайды; менеджмент әдістері; туристік фирманы, қонақ үйді және тамақтандыру кәсіпорнын басқару стилі; менеджердің жеке басы, күші және беделі. Кейстерді шеше отырып, рөлдік ойындарға қатыса отырып, студенттер басқару шешімдерін қабылдайды, Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорнының персоналын басқарады, іскерлік кездесулер мен келіссөздер жүргізеді, қақтығыстардан шығудың жолын табады, менеджменттің тиімділігін бағалайды. Пән әдістемесі кейстер мен ситуациялық міндеттерді шешуді, іскерлік ойындар өткізуді, туризм және қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының басшыларымен қонақ дәрістер өткізуді, туризм және қонақжайлылық кәсіпорындары жұмысының тиімділігін талдау мен бағалауды қамтиды. Қорытынды бағалау пән шеңберінде студент орындаған жұмыстардың портфолиосын жалпы бағалаудан тұрады.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Ағылшын тілі - II
«Ағылшын тілі-II» пәні ағылшын тілін меңгеру міндеттерінің тізімін қамтиды, олар модельденген сөйлеу формаларында және коммуникация түрлерінде жүзеге асырылатын келесі дескрипторларда көрінеді: бағдарламада қарастырылған ең көп таралған стандартты қарым-қатынас жағдайларында нақты коммуникативті мәселелерді шешуге бағытталған тілдік материалды өзгерту және біріктіру қабілеті мен дайындығы; кәсіби тақырыптар бойынша диалог жүргізу мүмкіндігі; қысқаша хабарлама жасау кәсіби салалар мен қарым-қатынас тақырыптарына сәйкес; білім беру бағдарламасы бойынша шынайы мәтіндерді есту және түсіну; мамандықтың түпнұсқалық мәтіндерінің негізгі мазмұнын оқып, түсіну, оқығанға деген көзқарасыңызды білдіру; Курстың ұсынылатын тақырыптары: мәдени Дифференциациялар, қонақүй резервтері, халықаралық саяхат, саяхат пакеттері, Корпоративтік басқару, мотивациялық Стюф, желі, халықаралық клиенттер, Пән бойынша сабақтарда ағылшын тілін оқытудың келесі заманауи әдістері қолданылады: Flipped classroom, Task-based learning, CLIL, Blended learning және т. б.. Сондай-ақ, mentimeter, google forms, prezi, Kahoot, google quiz, quizlet сияқты сабақтардың интерактивтілігіне арналған келесі құралдар. Қорытынды бақылау тестілеу нысанында жүргізіледі.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 4
-
Мейрамхана және мейманхана бизнесі кәсіпорындарында қауіпсіздікті қамтамасыз ету
Осы пән аясында келесі тақырыптар мен ұғымдар қарастырылады: қонақ үйдегі қауіпсіздік қызметі, қонақтардың қауіпсіздігін қамтамасыз ету, қауіпсіздік қызметі штатының ұйымдық нысандары, қауіпсіздік қызметі қызметкерлерінің кәсіби дайындығына қойылатын нормалар мен талаптар, қауіпсіздік қызметінің функциялары, қонақ үй кешенінде қауіпсіздікті қамтамасыз ету қажеттілігінің негіздемесі, қонақ үй және т. б. қонақтардың өмірін, денсаулығын және жеке мүлкін сақтауды қамтамасыз ету жөніндегі шаралар кешенінің тізбесі мен сипаттамасы.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Екінші шет тілі - III
Білім алушылар фонетика, лексика, шет тілінің грамматикасы бойынша білімдерін және мәтінмен жұмыс істей білу дағдыларын көрсетеді. Мәтіннің әр түрлі түрлерін аудару ерекшеліктерін зерттейді. Жұмыста, оқуда, бос уақыттарда пайда болатын әртүрлі тақырыптарға әдеби тілде жасалған хабарламалардың негізгі идеяларын түсінеді. Көптеген туындауы мүмкін жағдайларда сөйлесе алады. ( В1 деңгейі)
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Мейрамхана өнімдерін дайындау технологиясы
Бұл курс студенттерде мейрамхана өнімдерін өндірудің технологиялық процесінің ерекшеліктері, өнімдерді өңдеудің негізгі тәсілдері мен оларды өңдеу және сақтау кезінде тағамдық заттардың өзгеруі; шикізат пен жартылай фабрикаттардың сапасына қойылатын талаптар; сапаны бақылауды бағалау әдістері; тағам топтарының жіктелуі, тағамдардың белгілі бір ассортиментін дайындау технологиясы, тұтыну этикасы туралы білімді қалыптастыруға бағытталған.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қызмет көрсету саласындағы инфрақұрылым және логистика
Бұл пәннің мақсаты студенттерді туристік инфрақұрылым мен логистиканы ұйымдастыру процесімен таныстыру болып табылады, онда өнімді құрудан тұтынушыға дейін ұсыну нұсқалары, Қазақстанның негізгі көлік тораптары, елдің көлік инфрақұрылымының даму деңгейі, туристерді тамақтандырумен, орналастыру орны және басқа да қажетті инфрақұрылымдық элементтермен қамтамасыз ету сияқты туристік өнімнің кезеңдері мен элементтері бар.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қызмет көрсету саласындағы психология
Пәннің мақсаты қызмет көрсету саласында сапалы және тиімді жұмыс істеу үшін білім алушылардың психология саласындағы білімдерін қалыптастыру болып табылады. Білім алушыларда психологиялық білім кәсіби даму процесінде жеке маңызды болып қалыптасады. Білім алушылар кәсіби жолдың белсенді субъектісі ретінде адамның табиғаты туралы ғылыми идеялар жүйесімен танысады, жеке және кәсіби сипаттағы міндеттерді анықтау және шешу дағдыларын игереді, ұйымдасқан ұжымда үйлесімді тұлғааралық қатынастарды құру заңдылықтары мен принциптерін қолданады, психикалық өзін-өзі реттеу дағдылары мен әдістерін меңгереді. Олар қызмет көрсету саласындағы маманның кәсіби шеберлігі ретінде эмпатияны дамытуға баса назар аудара отырып, өздерінің эмоционалды интеллектін түсініп, дамыта алады. Клиенттердің әртүрлі түрлерімен жұмыс істеуді үйреніңіз, тұтынушыларға әсер етудің темпераменті мен әдістерін талдаңыз. Олар клиенттердің сұранысқа ие тауарлар мен қызметтерге қажеттіліктерін және олардың сапасын түсінуді үйренеді. Жеке және ұжымдық жұмыстар қабылданады. Психология, коммуникация, коучинг салаларынан қонақ лекторлар шақырылады. Қорытынды бағалау пән шеңберінде студент орындаған жұмыстардың портфолиосын жалпы бағалаудан тұрады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Туризм және қонақжайлылық кәсіпорындарындағы бухгалтерлік есеп және аудит
Пән студенттердің нарықтық экономикадағы бухгалтерлік есеп принциптерін дайындауға және түсінуге бағытталған. Курс ҚР-да қабылданған қолданыстағы ережелерге сүйенеді және қазіргі заманғы ұғымдар мен кәсіби терминдерге негізделген. Студенттер екіжақты және баланстық теңдеулердің қажеттілігін түсінеді, қосарланған жазбаның мәні, бухгалтерлік есеп шоттарын және кәсіпорында бухгалтерлік есептің басқа негіздерін анықтайды. Практикалық сабақтар шеңберінде студенттер бухгалтерлік құжаттарды қолданудың нақты тапсырмаларын, рөлін, мақсаты мен қажеттілігін орындай отырып, бастапқы құжаттардың міндетті деректемелерінің мақсатын түсінеді, бастапқы есеп құжаттарының қолданыстағы жіктемесін түсінеді, бухгалтерлік есепте есептеу әдісін, ақшалай қаражатты өлшеуді және компания активтерін есепке алуды меңгереді. Қонақ дәрістері қарастырылған. Аралық бақылау күмәнді дебиторлық берешек бойынша дербес жұмыстарды қорғауды; қорларды есепке алуды; ұзақ мерзімді активтерді, материалдық емес активтерді, негізгі және Биологиялық активтерді айқындауды; қарыз және меншікті қаражатты; бақылау жүйесіндегі аудиттің мәні мен орнын көздейді. Пән теориялық сұрақтар мен практикалық тапсырмалар блогынан тұратын емтиханмен аяқталады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Санитария және гигена
Студенттерге тамақтанудың санитариясы мен гигиенасы, азық-түлік өнімдерін өндіру және азық-түлік тауарларын сату, азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету саласындағы маңыздылығы туралы білім жүйесін қалыптастыруды көздейді.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Ағылшын тілі - III
"Ағылшын тілі-III" курсының мақсаты-мәдениетаралық-коммуникативтік құзыреттілікті дамыту. Тұрмыстық салада және мамандық бойынша студенттердің білімін жетілдіру және ауызша және жазбаша сөйлеуін дамыту. Кәсіби тілдік құзыреттілікті дамыту.Курстың тақырыптары: мейрамханада клиенттерді қарсы алу, мәзірді түсіндіру, қонақүйге Тіркелу, қонақ үйге ыңғайлы болу, қонақтармен Байланыс, туристік агенттіктер.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қызмет көрсету саласындағы мәдениетаралық коммуникациялар
Пән мәдениетаралық коммуникация құбылыстары мен процестерінің мәні туралы, коммуникация теориясының тұжырымдамалық тұжырымдамалары туралы, мәдени сезімталдықты дамыту мәселелері және мәдениеттердегі вербалды және вербалды емес мінез-құлықты барабар түсіндіру туралы білім жүйесін қалыптастыруға бағытталған. В2В және В2С секторларындағы психикалық және мінез-құлық өзара әрекеттесу ерекшеліктерін талдауда құрылымдық негіз ретінде қолданылатын мәдени вариация теорияларына ерекше назар аударылады. Тәжірибелік сабақтар рөлдік ойындар, кейстерді шешу, пікірталастар, пікірталастар, интернеттегі бейнелерді талдау және салыстыру сияқты әдістерді қолдануды қамтиды. Белгілі бір елдің ерекшеліктерін жан-жақты зерттей отырып, студенттер портфолио әзірлейді, оның ішінде: Fish pays, Mind Map, бейнероликтер, бейне визиткалар, презентациялар, ИНФОГРАФИКА және т.б. СРОП аясында фильмдерді көру, көрмелерге бару, содан кейін анықталған мәдени ерекшеліктерді талдау. Экспаттар мен сарапшылардың қатысуымен қонақ дәрістері қарастырылған. Ағымдағы тапсырмаларды қорғау сөйлеушілердің вербалды емес және паравербалды дағдылары тобының бағалауымен көпшілік алдында сөйлеу форматында жүзеге асырылады. Қорытынды бағалау пән шеңберінде студент орындаған жұмыстардың портфолиосын жалпы бағалаудан тұрады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Мейрамхана және мейманхана бизнесі кәсіпорындарында өндірістерді ұйымдастыру
Осы пән аясында студент қоғамдық тамақтанудың салалық ерекшеліктерін, саланың инфрақұрылымын, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының ұйымдық-құқықтық нысандары мен классификациясын, олардың қызмет ету және функциясын; кәсіпорындардың құрылымын; қызметтің нормативтік базасын; жабдықтау, қойма және ыдыс шаруашылығын ұйымдастыруды; өндіріс жұмысын жедел жоспарлауды, өнімді өндіру және өткізу процестерін ұйымдастыруды қарастырады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Кәсіпкердің жеке тиімділігі
Пәннің мақсаты: студенттерде кәсіпкерлік қызметті тиімді ұйымдастыру және жүргізу үшін қажетті негізгі жеке және тұлғааралық құзыреттерді зерделеу және дамытуға ықпал ету. Курс шеңберінде кәсіпкерлік қызметтегі табысты айқындайтын, мақсатқа ұмтылушылықты, бастамашылықты, стресске төзімділікті, өзін-өзі ұстай білуді, сенім білдіре білуді, жанжалдармен жұмыс істей білуді айқындайтын сапа мен дағдылар зерделенеді және тәжірибеде игеріледі.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Кәсіби қызметте жасанды интеллектіні қолдану
Пән студенттердің кәсіби қызметтің әртүрлі салаларында жасанды интеллект (ЖИ) технологияларын тиімді қолдану үшін қажетті білім мен дағдыларды қалыптастыруға бағытталған. Курста ЖИ негіздері және оны басқару, зерттеу және қолданбалы үдерістерге енгізудің практикалық аспектілері қарастырылады. Курс пәнаралық сипатқа ие және ЖИ-дің денсаулық сақтау, білім беру, экономика, мемлекеттік қызмет және басқа салалардағы қолданылу мысалдарын қамтиды. ЖИ жүйелерімен жұмыс істеу кезінде этика, құқықтық реттеу, цифрлық сауаттылық және сыни ойлау мәселелеріне ерекше назар аударылады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Мейрамхана және қонақ үй бизнесінде электронды брондау және резервтеу жүйелері
Пән студенттердің билеттерді брондау дағдыларын және заманауи кәсіби қызметтер ұсынатын қосымша қызметтерді қалыптастыруға бағытталған. Пән туризм мен қонақжайлылықтағы кәсіпорындардың практикалық қызметінде қолданылатын электрондық брондау және резервтеу жүйелері саласындағы мүмкіндіктер туралы түсініктерді қалыптастырады. Практикалық дағдылар жүйелерді қолдану арқылы қалыптасады: R-keeper, storehouse, Shelter. Оқу бағдарламасын сәтті игеру үшін мейрамхана-қонақ үй бизнесі саласында бағдарламалық қамтамасыз етумен жұмыс істеу дағдылары қажет. Пән студенттерге электронды брондау және брондау жүйелерінің жетістіктері туралы соңғы түсініктер береді. Қорытындыларды бағалау аккредиттелген компаниялардан емтихан тапсыру нәтижелері бойынша жүргізіледі.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 6
-
Екінші шет тілі - IV
Курсты оқу нәтижесінде білім алушылар фонетика, лексика, сөзжасам, Екінші шет тілінің грамматикасы бойынша білімдерін және мәтінмен жұмыс істей білуін көрсететін болады. Мәтін типтері, олардың стилистикалық тиістілігі тұрғысынан аудармалардың ерекшеліктерін зерттейді. Абстрактілі және нақты тақырыптарға күрделі мәтіндердің жалпы мазмұнын, оның ішінде арнайы қысқаша мәтіндерді түсінетін болады ( В2 деңгейі)
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Рекреация және курортология
Курс рекреациялық-курорттық қызмет түрлерінің тиімділігі мен құндылығын талдауға бағытталған; шетелдік курорттардағы сауықтыру демалысы, емдеу-сауықтыру туризмі индустриясының ерекшеліктері, заманауи инфрақұрылым, курорттардың түрін, профилін және мамандануын, заманауи санаториялық-курорттық қызметтер, технологияларды анықтайтын курорттық факторлардың ерекшелігі бойынша мамандану туралы білімді кеңейту; қызметтер нарығындағы емдік- сауықтыру турының ерекшелігі, кәсіби қарым-қатынас туралы білімді кеңейту.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Эмоционалдық және әлеуметтік интеллект
Пәннің мақсаты: диагностикалау материалдары мен тренингтік жаттығуларды пайдалана отырып, эмоциялық және әлеуметтік интеллектті зерделеу және дамыту бойынша зерттеу жүргізу іскерліктері мен дағдыларын қалыптастыру. Курс эмоциялық және әлеуметтік зиялы қауым, эмоциялық және әлеуметтік интеллект дамуының заңдылықтары, диагностика туралы ғылыми түсініктерді зерделеуді және алынған білімді практикада қолдануды көздейді.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Ағылшын тілі - IV
Курс студенттердің ағылшын тілінде академиялық және кәсіби контекстерде коммуникативтік құзыреттілігін дамытуға бағытталған. Оқу барысында тілдік дағдыларды (тыңдалым, айтылым, жазылым және оқылым) жан-жақты жетілдіруге ерекше назар аударылады. Студенттер тілдің грамматикалық және лексикалық құрылымдарын нақты жағдаяттарда қолданып, шынайы өмірлік және кәсіби жағдайларда ағылшын тілін еркін және сенімді пайдалануға үйренеді.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Туризмдегі электронды брондау және резервтеу жүйелері
Пән билеттерді брондау және GDS жүйелерінің заманауи кәсіби қызметтері ұсынатын қосымша функцияларды пайдалану кезінде студенттердің біліктілігін арттыруды қалыптастыруға бағытталған. Курс Туризм және қонақжайлылық кәсіпорындарында жиі қолданылатын электронды брондау және брондау жүйелерінің әлеуетін түсінуге мүмкіндік береді. Практикалық дағдылар жүйелерді пайдалану арқылы қалыптасады: GDS Saber. Пән шеңберінде студенттер қолданыстағы терминалмен – нақты авиациялық кестеге негізделген қосымшамен өзара іс-қимыл жасайды, жүйеде нақты сұраныстар жасайды және әртүрлі жағдайлар мен маршруттарға, жеке және топтық рейстерге Тапсырыс қалыптастырады. Тәжірибелік сабақтар желіге кіру мүмкіндігі бар сертификат пен халықаралық аттестация алуды қамтиды. Сабақтар қашықтағы терминалы бар мамандандырылған аудиторияда, сондай-ақ TravelPort, Transavia және басқа да мамандандырылған компаниялардың мамандандырылған сыныптарында жүргізіледі. Қорытындыларды бағалау аккредиттелген компаниялардан емтихан тапсыру нәтижелері бойынша жүргізіледі.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 6
-
Заманауи HR-технологиялар
Пәннің мақсаты: кәсіпорындар мен ұйымдардың персоналымен жұмыс істеудің негізгі бағыттары мен нысандары бойынша білім, дағдылар және талдау іскерліктері жүйесін қалыптастыру. Курс адам ресурстарымен жұмыс істеудегі практикалық проблемаларды өз бетінше қоюға және түсінікті шешуге дайындайды.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Ағылшын тілі - V
Бұл курс ағылшын тілін тереңдетіп меңгеруге бағытталған және студенттердің академиялық әрі кәсіби ортада тілді еркін әрі дәл қолдану қабілетін дамытады. Курста сыни ойлау, логикалық дәлел келтіру, ресми хат алмасу, баяндама және презентация жасау, ғылыми мәтіндермен жұмыс істеу секілді дағдылар жетілдіріледі. Сонымен қатар, студенттер нақты жағдайларға сай коммуникативтік стратегияларды үйренеді.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қызмет көрсету саласындағы сапаны бақылау
Осы курс аясында қызмет көрсету сапасы саласындағы негізгі ұғымдар, "Техникалық реттеу туралы" Заңның ережелері, туризм индустриясындағы қызмет көрсету сапасы, сапасын анықтау әдістері, МІМБ индустриясындағы ерікті сертификаттау жүйесі, қызмет көрсету саласындағы стандарттардың негізгі түрлері, жалпыға бірдей сапа менеджменті тұжырымдамасының негізгі принциптері, ұйымның өзін-өзі бағалау ерекшеліктері, сапа аудитінің түрлері оқытылады.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Екінші шет тілі - V
Студенттер әр түрлі тақырыптағы көлемді күрделі мәтіндерді түсінеді, жасырын мәнді таниды,сөздерді, сөйлемдерді таңдауда қиындықсыз тез қарқынмен өздігінен сөйлейді. Ғылыми және кәсіби қызметте қарым-қатынас жасау үшін тілді тиімді пайдалану, мәтінді ұйымдастыру модельдерін, байланыс құралдарын меңгеруін көрсете отырып, күрделі тақырыптарға нақты, жақсы құрылған хабарлама жасау. (С1 деңгейі)
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қызмет көрсетудегі сертификаттау және стандарттау
Курстың мақсаты мен міндеті - студенттерде туристік қызметтегі лицензиялау, сертификаттау және стандарттау әдістерін қамтитын қызмет көрсету саласының нормативтік-құқықтық негіздері туралы жүйелі білім мен түсініктерді қалыптастыру. Шарттар жасау бойынша практикалық ұсыныстар, өнімді сертификаттауды жүргізу тәртібі, туристік қызметтерді сертификаттау ережелері, туристік-экскурсиялық қызмет көрсету саласындағы стандарттау міндеттері қарастырылады.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Туристік индустриядағы қызметтер сату технологиясы
Курсты оқу туризм саласындағы болашақ мамандарға тұтынушы тұлғасының психодиагностикасының негізгі түсініктері мен әдістерінің жүйесін меңгеруге, психодиагностикалық зерттеулердің теориясы мен практикасымен танысуға, тұтынушымен тиімді өзара іс-қимыл және сату деңгейін арттыру жүйесіндегі тиісті әдістемелердің рөлі мен орны туралы барабар түсініктерді қалыптастыруға мүмкіндік береді.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Бар ісі және эногастрономия
Пән барлардың жұмысы, сусындарға қызмет көрсету және тамақ пен шараптың үйлесімін зерттейтін эногастрономия принциптері туралы теориялық және практикалық білімді қалыптастыруға бағытталған. Бұл курс түгендеуді басқару, тұтынушыларға қызмет көрсету, миксология, коктейль жасау өнері мен ғылымы сияқты барды басқарудың негізгі тұжырымдамаларына тереңірек үңіліп, әртүрлі сусындардың тарихы мен мәдени маңыздылығы туралы біледі. Студенттер сонымен қатар шараптың тарихы мен оның өндірісі, дәм тату әдістері және шарапты әртүрлі тағамдармен жұптастыру принциптері туралы түсінік алады. Сонымен қатар, курс мәзір дизайнын, асүйді басқаруды және тағам презентациясын қоса алғанда, тамақтану негіздерін қамтиды. Студенттер қонақжайлылық индустриясында және шарап пен сусындарға қызмет көрсету саласында табысқа жету үшін қажетті білім мен дағдыларды дамыта алады. Оқыту бағдарламасын игеру үшін Алматы қаласының табысты дамып келе жатқан барларына бару көзделеді, сондай-ақ бар дела мамандарымен қонақ дәрістер болады. Пән теориялық және практикалық сұрақтар мен ситуациялық есептер блогынан тұратын емтиханмен аяқталады.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Мейманхана және мейрамханалық бизнес мекемелерінің брендін басқару
Курс брендингте қолданылатын негізгі ұғымдармен танысуға, мейрамхана-қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының брендтерін басқару заңдылықтары мен дамуы туралы түсініктерді қалыптастыруға, сондай-ақ кәсіпорын менеджерлерінің практикалық қызметінде Әлемдік брендинг тәжірибесін қолдану бойынша дағдыларды қалыптастыруға, сондай-ақ имидж және фирмалық стиль туралы түсінікке; брендті, оның ішінде интернет-кеңістікте, қазіргі заманғы брендинг трендтерінде ілгерілету және танымал етуге бағытталған.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Тағамның тұжырымдамасы мен қазіргі заманғы жүйесі
Пәнді оқу нәтижесінде студент рационалды тамақтану негіздерімен, негізгі тағамдық заттардың мәнімен танысады; тағам өнімдерін аспаздық өңдеу әдістерімен танысады; аспаздық өнімдер өндірісінің теориялық негіздерімен танысады.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Өнімді, қызметті ілгерілетудегі цифрлық технологиялар
Пән туризм және қонақжайлылық индустриясының қызметтерін ілгерілетуде қолданылатын цифрлық технологиялар мен Digital құралдарын пайдалану дағдыларын игеруге бағытталған. Студенттер Instagram, TikTok, YouTube, SEO әлеуметтік желілері арқылы өнімді немесе қызметтерді жылжыту, Іздеуді оңтайландыру, кеңейтілген және виртуалды шындықты қолдану және т.б. үшін әртүрлі digital құралдарын қолданады. Практикалық тапсырмалар өз өніміңізді құруды және заманауи әлеуметтік желілерді, мессенджерлерді және сайттарды пайдалана отырып, оны жылжыту стратегиясын әзірлеуді қамтиды. Студенттер кеңейтілген немесе Виртуалды шындық жобаларын әзірлейді. Қонақ дәрістері қарастырылған. Қорытынды бағалау пән шеңберінде студент орындаған жұмыстардың портфолиосын жалпы бағалаудан тұрады.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Дипломдық зерттеу технологиясы
Пән шеңберінде дипломдық жұмысты орындаудың негізгі теориялық ережелерін оқып үйрену жүргізіледі. Курс ғылыми зерттеу жұмысына жалпы жүйелік көзқарасты қалыптастыруға және бастапқы көздермен, аналитикалық материалдармен жұмыс істеу дағдыларын дамытуға, дипломдық жұмыстарды жазу кезінде материалды тұжырымдауға және баяндауға арналған. дипломдық жұмыстың орындалуын реттейтін нормативтік актілерге сәйкес берілген ұсыныстар мен әдістемелік нұсқаулар беріледі.
Оқу жылы - 4
Семестр - 2
Несиелер - 6
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Қонақжайлылық индустриясы саласын дамыту үшін идеяларды, қол жеткізілген нәтижелер мен инновацияларды ілгерілетуге қабілетті
- Мәдени және әлеуметтік-экономикалық мәселелерді шешу үшін басшылықпен және командада жобалық қызметті жүзеге асыруға қабілетті
- Аймақты дамыту, қоршаған ортаны жақсарту әлеуметтік-экономикалық мәселелерін шешуге, қаржылық сауаттылықтың жеткілікті дәрежесіне ие бола отырып, тәуелсіз кәсіпкерлік қызметті ұйымдастыруға және тиімді жүзеге асыруға қабілетті
- Мейрамхана және мейманхана бизнесін жобалау және ұйымдастыру дағдыларын қолдана алады
- Инклюзия, тұрақты даму, сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет құндылықтарын ескере отырып, тұлғааралық және кәсіби өзара іс-қимыл міндеттерін шешу үшін көпмәдениетті және көп тілді ортаға бейімделуге және коммуникациялауға, сондай-ақ ғылыми зерттеу дағдыларын дамытуға, тіршілік қауіпсіздігі мен экологияны қамтамасыз етуге, жазбаша және ауызша сөйлеу мәдениетін, заманауи цифрлық құралдарын сонымен қатар жасанды интеллектті қолдана отырып, өз ұстанымын дәлелді түрде айтуға қабілетті
- Жаңа жағдайларға бейімделуге және ішінара белгісіздік режимінде жұмыс істеуге, дербес, автономды шешімдер қабылдауға қабілетті
- Сыни талдау негізінде стандартты кәсіби жағдайларда шешім табуға, жеке кәсіби қызметті жоспарлауға қабілетті
- Кәсіби есептерді шешуде тиісті сандық технологияларды, құралдарды, базалық әдістерді, теорияларды қолдануға қабілетті
- Қазіргі заманғы брондау, бақылау және есепке алу сервистерімен жұмыс істеуге қабілетті
- Нарық пен бизнестің процесстерін талдауға, кәсіпкерлік қызметте мақсаттарға жету үшін басқарудың қазіргі заманғы әдістерін қолдануға қабілетті
- Командада жұмыс істей алады, салааралық коммуникацияларды және көшбасшылық қасиеттерді, қатесіз қарым-қатынас дағдыларын меңгергеруге қабілетті
- Ішкі және халықаралық нарықта шетелдік қонақтармен, серіктестермен және қызмет көрсетушілермен өзара іс-қимыл жасауға қабілетті
Ұқсас БББ
6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Абылай хан атындағы Қазақ халықаралық қатынастар және әлем тілдері университеті
6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
«Тұран» университеті
6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Алматы технологиялық университеті (АТУ)
6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Қазақ спорт және туризм академиясы
6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Қазақстан-Американдық еркін университеті
6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Алматы технологиялық университеті (АТУ)
6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Абылай хан атындағы Қазақ халықаралық қатынастар және әлем тілдері университеті