Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

8D07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в АТУ

  • ЖОО білім беру үдерісін жобалау
    Несиелер: 5

    Қазіргі кезеңдегі Қазақстандағы және әлемдегі білім беру дамуының негізгі тенденциялары. Жоғары және жоғары оқу орнынан кейінгі білім берудің нормативтік базасы. ЖОО оқытушысының педагогикалық қызметінің ерекшеліктері. Инновациялық міндеттерге сәйкес білім беру ортасын дамыту. Талдау әдістерін пайдалана отырып, білім беру ортасын дамыту. Стандартты емес жағдайлардағы педагогикалық іс-әрекет. Педагогикалық ұжымды жеке және топтық басқару түрлері.

    Семестр 1
  • Ғылыми зерттеу әдістері (ағылшын тілінде)
    Несиелер: 3

    Ғылыми зерттеу әдістері және олардың жіктелуі. Ғылым таным әдістері. Зерттеудіңлы теорияқ және эмпирикалық деңгейлері. Юнеско классификации бойынша ғылыми жұмыстың формалары. Іргелі және қолданбалы зерттеулер. Іздеу зерттеулері, ғылы-зерттеу әзірлемелері, тәжірибелік-конструкторлық енгізу. Тағам технологиисы саласындағы ғылыми мектептер, олардың теорииқ және практикилық жетістіктері. Ғылыми және ғылым-білім беру міндеттерін шешу бойынша ұжымдық қызмет.

    Семестр 1
  • Академиялық жазу
    Несиелер: 2

    Академиялық хаттың негізгі жанрлары (аннотация, реферат, пікір, аналитикалық шолу, ғылыми мақала, ғылыми хабарлама). Материалды баяндаудың әдістемелік тәсілдері. Халықаралық ынтымақтастық шеңберіндегі іскерлік хат алмасу негіздері. Ғылыми мәтіндерді жазудың негізгі принциптері. Типтік ғылыми мәтіндерді құрылымдық-мағыналық талдау. Ғылыми мәліметтер базасы, электронды каталогтар. Академиялық қауымдастықтың құрылымы: ғылыми орталықтар, баспалар, журналдар. Қазіргі академиялық кеңістіктегі бағдар.

    Семестр 1
  • Ғылым мен өндірістегі сандық технологиялар
    Несиелер: 5

    Сандық технологияларды пайдалана отырып ғылыми ақпаратты жинау, өңдеу, сақтау және ұсыну әдістері. Жаңа білім беру технологияларын дамытудың негізгі бағыттары мен тенденциялары. Ғылыми деректерді автоматтандырылған талдау және жүйелендірудің заманауи әдістері мен құралдары. Дәстүрлі және электрондық оқу-әдістемелік және ғылыми жарияланымдарды дайындауға арналған заманауи сандық технологиялар. Зерттеуші мен Педагогтің кәсіби қызметіндегі СТ ғылыми-білім беру ресурстары.

    Семестр 1
  • Тамақ өнімдері технологияларын жетілдіру теориясы мен практикасы
    Несиелер: 5

    Тамақ өнімдерінің технологиясын жетілдіру саласындағы әлемдік және отандық ғылымның заманауи жетістіктері. Ет, балық, сүт, консервіленген, балалар, диеталық, функционалды өнімдер, тамақ өнімдері және арнайы мақсаттағы технологияларды жетілдірудің теориясы мен практикасы. Азық-түлік шикізатын қарқынды өңдеу әдістері (механикалық, Гидромеханикалық, химиялық, биохимиялық, электрофизикалық және т.б.) және олардың өнімнің тағамдық құндылығын арттыруға әсері.

    Семестр 2
  • Тамақ өнеркәсібіндегі тосқауылды технологиялар
    Несиелер: 5

    Кедергі технологиясының объектілері ретінде тамақ өнімдері. Кедергі технологиясының теориялық ережелері. Бір бағытты және кешенді әрекеттің кедергілері. Кедергілердің сипаттамасы және әрекет ету механизмі: микробқа қарсы бағыттылық; тотығуға қарсы бағыттылық: жанама әсермен; ыстау ортасы, өсімдік компоненттері және хитозан. Өнімнің сапасына, қауіпсіздігіне және тұрақтылығына әсері. Физикалық әсер ету кедергілері. Жоғары барометрлік қысым, электроактивті орта. Кедергілерді практикалық қолдану.

    Семестр 2
  • Ғылыми жобаларды әзірлеу және басқару
    Несиелер: 5

    Ғылыми жобаны тиімді іске асыру үшін басқару процестерінің әдістері мен құралдары. Алынған нәтижелерді енгізу және коммерцияландыру. Ғылыми жобаның сипаттамасы. Ғылыми жобаның құрылымы; ғылыми жобаның этикалық және заңдық тараптары; ғылыми жобаны инициализациялау, жобаны жоспарлау, жобаны ұйымдастыру, жобаның орындалуын бақылау, жобаны аяқтау; жобалық топты басқару; ғылыми жобаны іске асыру кезіндегі тәуекелдерді бағалау және оларды жою жолдары; ғылыми жобаларды сараптау; Ғылыми жобаларды қаржыландыру және коммерцияландыру мәселелері.

    Семестр 2
  • Тағамдық технологиялар теориялары (ағылшын тілінде)
    Несиелер: 5

    Тағамдық технологиялардың даму мәселелері. Жетекші механикалық және гидромеханикалық процестер теориясы. Жетекші жылу массаалмасу үрдістерінің теориясы. Жетекші Биотехнологиялық процестер теориясы. Азық-түліктің инновациялық ғылымды қажетсінетін технологиялары. Тағам өнімдеріндегі жетекші биотехнологиялық процестердің теориясы, сапасы. Өнімді өндіру кезінде тұздау, сүрту, кептіру, пісу процестері, сапасына, сақтауға қабілеттілігіне әсері. Жаңа тамақ өнімдерін өндіру кезіндегі инновациялық технологиялық процестер.

    Семестр 2
  • Инженерлік пәндерді оқыту әдістемесі
    Несиелер: 5

    Техникалық және арнайы пәндер оқытушысының әдістемелік қызметі. Қазіргі инженерлік білім берудегі педагогикалық технологиялардың ерекшелігі. Техникалық ЖОО-дағы Заманауи педагогикалық технологиялар: модульдік, контекстік, толық меңгеру, Имитациялық технологиялар, техникалық пәндер үшін әзірлеу ерекшелігі. Техникалық оқу ақпаратын визуализациялау технологиясы. Инновациялық педагогикалық технологиялар. ЖОО-да инженерлік пәндерді оқыту әдістемесін жетілдірудің өзекті мәселелері.

    Семестр 2
  • Код ON8

    Өндіріс тиімділігін арттыратын тамақ өндірісінің техникасы мен технологиясы саласындағы ғылыми негізделген жаңа инновациялық шешімдерді ұсынады

  • Код ON3

    Тамақ өндірісінің техникасы мен технологиясы саласындағы отандық және әлемдік ғылымның қазіргі заманғы бағыттары мен даму заңдылықтары туралы пайымдаулар шығарады

  • Код ON5

    Терең теориялық және мамандандырылған білім негізінде кәсіби қызмет саласында кешенді ғылыми зерттеулер жүргізеді

  • Код ON7

    Өзекті ғылыми және практикалық міндеттерді шешу кезінде өзінің бірегей зерттеулерінің нәтижелерін түсіндіреді

  • Код ON4

    Инновациялық білім беру саясатының міндеттерін жүзеге асыруда ғылыми білім мен кәсіби дағдыларды қолданады

  • Код ON2

    Қоршаған орта туралы, өмір, мәдениет құндылықтары, тамақ саласының техникасы мен технологиясының даму тенденциялары туралы ғылыми білімдердің тұтас жүйесін көрсетеді

  • Код ON1

    Аналитикалық мәтіндік қызметпен, ақпаратты сыни бағалаумен және цифрлық технологияларды пайдаланумен байланысты ғылыми және кәсіби коммуникация технологияларын пайдаланады.

  • Код ON6

    Ғылымда, техникада және кәсіби саладағы технологияда жаңа құбылыстардың әлеуметтік-экономикалық салдарын бағалайды

Top