Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07201 Тамақ өнімдерінің технологиясы в Сәкен Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты "Тамақ өнімдерінің технологиясы" білім беру бағдарламасының мақсаты - тамақ және қайта өңдеу өндірістері саласында ғылыми зерттеулер жүргізудің теориялық, басқарушылық дағдылары мен заманауи әдістеріне ие, ғылыми-педагогикалық бағыттағы бәсекеге қабілетті мамандарды даярлау.
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігін бақылау және олардың сапа нормалары
Тамақ өндірісінің биотехнологиялық негіздері
Ғылым тарихы және философиясы
Шет тілі (кәсіби)
Басқару психологиясы
Жоғары мектеп педагогикасы
Нутрициология
Ауыл шаруашылық өнімдерін өңдеу және сақтау кәсіпорындарындағы бизнесті жоспарлау
Тамақ өндірісінің заманауи құрал-жабдықтары
Азық-түлік сапасын бақылаудың микробиологиялық әдістері
Тамақ өнімдері қауіпсіздігі: инспекция, санитария және НАССР
Тамақ өнімдері өндірісінің процестерін модельдеу
Тамақ өнімдері өндірісінің ғылыми негіздері
-
2 Оқу жылы
Өсімдік шикізаттарын терең өңдеудің және биоотын өндірісінің перспективті технологиялары
Жемістер мен көкөністерді өңдеу жетістіктері
Ет және сүт өнімдерін өндірудің қалдықсыз технологиялары
Астық және май саласындағы ғылым мен технология жетістіктері
Шикізатты терең өңдеу өнімдері және биоотын өндірісінің техникалық жүйелері
Өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау және қайта өңдеудің инновациялық технологиялары
Азық-түлік өнімдерінің жаңа түрлерінің рецептураларын жасау принциптері
Ет және сүт өнімдері өндірісінің заманауи технологиялары
Тамақ өнімдерінің сапасын бағалау әдістері
Шикізатты терең өңдеу және биоотын өнімдерін талдау әдістері
Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру жетістіктері
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Тамақ және қайта өңдеу саласының өндірістік жүйелерінде шикізатты терең өңдеу технологиясы мен қалдықсыз технологиялардың теориялық және практикалық негіздерін меңгеру
- Әлеуметтік, этникалық, конфессиялық және мәдени айырмашылықтарды толерантты қабылдай отырып, өзінің кәсіби қызметі саласында ұжымды басқару дағдыларына ие болу
- Тәжірибелік зерттеулердің әдіснамасы мен әдістерін өндірістік және ғылыми қызметте қолдану
- Ғылым жетістіктері негізінде қайта өңдеу саласы мен тамақ өнімдерін өндіру үшін инновациялық технологияларды жоспарлау және әзірлеу
- Заманауи технологиялар негізінде ақпараттық жүйелерді жобалаудың жаңа әдістері мен құралдарын жасау, ақпараттық технологияларды енгізу мақсатында тамақ өнімдері мен өңдеу саласындағы теориялық және эксперименттік модельдерді жасау және зерттеу бойынша дағдыларды игеру
- Білім беру қызметінің міндеттерін іске асыруда жоғары мектеп педагогикасының, кәсіптік білім берудің теориялық және әдіснамалық негіздерін жетік меңгеру
- Тұлғааралық және мәдениетаралық өзара іс-қимыл міндеттерін шешу үшін қабілетіне ие болу
- Шет тілдерінің бірінде жазбаша және ауызша кәсіби коммуникациялық дағдыларын меңгеру