Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07201 Тамақ және өңдеу өндірістерінің технологиясы мен инженерингі. в М.Х.Дулати атындағы Тараз университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Педагогикалық және басқару қызметі, зерттеу сипатындағы міндеттерді шешуге қабілетті тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы мен инженерингі саласында жоғары білікті магистранттарды дайындау
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
ЖОО атауы М.Х.Дулати атындағы Тараз университеті
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Шетел тілі (кәсіби)
Өңдеу өндірістерінің арнайы технологияларында "жасыл дағдыларды" дамыту
Жоғары мектеп педагогикасы
Ғылым тарихы және философиясы
Тамақ өнімдерінің өсімдік және тамақ шикізаттарын өңдеудің реологиялық негіздері
Басқару психологиясы
"Green culture" аясындағы шикізат сапасы vty 'қауіпсіздігі
Өсімдік тектес өнімдерді сақтау және қайта өңдеудің инновациялық технологиялары
Сусымалы тағам материалдарының компрессионды сипаттамасы
Тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі замануи технологиялық машиналары
Функционалды және құрамдас тамақ өнімдерін өндіру
Жаңа тағам өнімдеріне арналған шикізаттарды өңдеу технологиясы
Жаңа заманғы тамақ өнімдерінің технологиясы
Тамақ өнімдері өндірісінің прогрессивті технологиялық жабдықтары
Азық-тулік шикізатының және тамақ өнімдерінің ластануы
Ғылыми зерттеу әдістері
Тамақ технологиясының теориялық және қолданбалы аспектілері
-
2 Оқу жылы
Тамақ өндірісі технологиялық процестерін математикалық үлгілеу және оптималдау жасанды интеллект элементтерімен
Наноинженерлік зерттеулер негіздері
Тамақ және өңдеу өнеркәсібіндегі нанотехнологиялар мен наноматериалдар
Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің ғылыми-зерттеу мен инновация негіздері
Эксперименталдық нәтижелерді өңдеу әдістері
Қайта өңдеу өндірістерінің қалдықсыз технологиясы
Жарма және дәнді тамақ концентраттарының прогрессивті технологиясы
Тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібінің ғылыми зерттеулеріндегі компьютерлік технологиялар
Генетикалық модифицирленген шикізат көздері және оны қайта өңдеу өнімдері
Шикізат және тамақ өнімдері қауіпсіздігінің химиялық және биологиялық аспектілер
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Кәсіби салада заманауи тілдік және коммуникациялық құзыреттілікті қолданады
- Ұйым жұмысын белсендіру, ұйымдағы кадрларды сауатты жұмыс істеуге жұмылдыру мақсатында басқару іс-әрекетінде психологиялық және педагогикалық әдістер мен принциптерді қолданады
- Тамақ материалдарының реологиялық сипаттамаларын анықтайды, тамақ өнімдерін өндірудің іргелі және ғылыми негіздері туралы білімді қолданады
- Тамақ өнімдері мен құрамажемдерді байыту үшін тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібінің қайталама шикізат ресурстарын пайдаланады
- Тамақ өнімдерінің негізгі топтарын өндіруде шикізатты қайта өңдеудің инновациялық технологиялары мен наноқұрылымды материалдарды пайдаланады
- Дәстүрлі және дәстүрлі емес шикізат түрлерін пайдалана отырып, жаңа замаңғы тамақ өнімдерін өндіру технологиясында білімін қолданады
- Қауіпсіз және жоғары сапалы тамақ өнімдерін шығару үшін улылығын төмендету және жою әдістерін қолданады
- Функционалдық өнімдерді жасау үшін комбинирленген тамақ өнімдерін құрастырудың ғылыми принциптерін қолданады
- Қолданбалы бағдарламалар мен әдіснаманы пайдалана отырып, кәсіби қызметте математикалық модельдеу әдістерін жасанды интеллект элементтерімен және жаңа технологиялық машиналар қолданады.