Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07203 Тағам қауіпсіздігі в Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Еңбек нарығының өзгермелі талаптарына бейімделген, кең іргелі білімі бар, өндірістік-технологиялық, ғылыми-педагогикалық, зерттеу қызметіне дайын, заманауи ғылыми және практикалық мәселелерді тұжырымдай және шеше алатын, профилактикалық іс-шаралар, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету саласында шикізат пен дайын өнімнің сапасын бақылау, басқару бойынша жұмыстарды ұйымдастыра алатын жоғары білікті маманды дайындау
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Тағам өндірісіндегі бақылау және мониторинг әдістері
Шетел тілі (кәсібі) 2
Жоғарғы мектеп педагогикасы
Басқару психологиясы
Тағам өнімдерінің идентификациясы, фальсификациясы және сенсорлық талдау
ҒЗТКЖ коммерцияландыру
Ғылым тарихы мен философиясы
Халықаралық стандарттау және сертификаттау
Тағам өнімдері өндірісіндегі физикалық, биологиялық және химиялық қауіптері
Техникалық пәндерді оқытудың әдістемесі
Арнайы пәндерді оқыту әдістемесі
Тағам өнімдерінің қауіпсіздік менеджментінің жүйесіндегі құжаттамаларды басқару
Шетел тілі (кәсібі) 1
Тағам өнімдерінің қауіпсіздігін құқықтық қамтамасыздандыру
-
2 Оқу жылы
Тағам өнімдерін өндірудің заманауи әдістері
Азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз етудің халықаралық жүйелері
Азық-түлік шикізаты мен тағам өнімдерінің қауіпсіздігі
Тағам өнімдері қауіпсіздігінің қауіп-қатерін бағалау
Тағам қауіпсіздігін цифрландыру
Шикізат пен өнімдерді микробиологиялық бақылау
Тағам өнеркәсібіндегі қалдықтарды басқару
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Заманауи сәйкестендіру әдістерін қолдана отырып, шикізат пен дайын өнімді санитарлық-гигиеналық сараптау, бұрмалау және сенсорлық талдау бойынша жұмыстарды ұйымдастыру
- Технологиялық процесті ұйымдастыруда және қауіпсіздікті қамтамасыз етуде заманауи өндіріс әдістері мен тамақ өнімдері өндірістерін құқықтық қамтамасыз етудің ғылыми негіздерін қолдану
- Цифрландыру құралдарының көмегімен тамақ өнімдерін өндіру кезінде қауіпсіздік критерийлерін анықтау және бағалау, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету бойынша профилактикалық іс-шараларды ұйымдастыру
- Білім беру сапасын, ғылыми-педагогикалық қызметте басқарушылық шешімдерді жақсартудың заманауи педагогикалық, психологиялық әдістерін қолдану
- Зерттеудің өзектілігін негіздеу; зерттеу әдістерін ұйымдастыру және таңдау, эксперимент нәтижелерін өңдеу; қорытындылар мен өндіріске ұсыныстар жасау
- Шет тілінде ғылыми материалды баяндау, мақалалар жазу, ғылыми-техникалық бағыттағы мәтіндерді аудару, конференцияларда баяндама жасау
- Философиялық және ғылыми ойдың әлеуметтік-этикалық, моральдық, нормативті және құндылық мәселелерін талдап, ғылыми ізденіс пен ғылыми зерттеу стратегияларын тәжірибеде қолдану
- Халықаралық стандарттау және сертификаттау, тамақ өнімдері қауіпсіздігі ұйымдарындағы құжаттама және техникалық негіздер туралы білімдерін қолдану
- Сапа менеджменті және шикізат пен дайын өнімнің қауіпсіздігі жұмыстарын ұйымдастыруды бақылауда ғылыми-әдістемелік технологияны жетілдіру тәсілдерін қолдану
- Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін басқару жүйесіндегі құжат айналымы саласындағы білімдерін ғылыми-зерттеу, ұйымдастырушылық және басқару қызметінде қолдану
- Сапа менеджменті жүйесін дамыту; қауіп-қатер туралы хабарламаларды ескере отырып, қауіпсіздік өлшемдерін бағалау тамақ сапасын басқарудағы мәселелерді шешу, цифрландыру құралдарын қолдану