Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M07203 Тағам қауіпсіздігі в Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Заманауи сәйкестендіру әдістерін қолдана отырып, шикізат пен дайын өнімді санитарлық-гигиеналық сараптау, бұрмалау және сенсорлық талдау бойынша жұмыстарды ұйымдастыру
  • Технологиялық процесті ұйымдастыруда және қауіпсіздікті қамтамасыз етуде заманауи өндіріс әдістері мен тамақ өнімдері өндірістерін құқықтық қамтамасыз етудің ғылыми негіздерін қолдану
  • Цифрландыру құралдарының көмегімен тамақ өнімдерін өндіру кезінде қауіпсіздік критерийлерін анықтау және бағалау, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету бойынша профилактикалық іс-шараларды ұйымдастыру
  • Білім беру сапасын, ғылыми-педагогикалық қызметте басқарушылық шешімдерді жақсартудың заманауи педагогикалық, психологиялық әдістерін қолдану
  • Зерттеудің өзектілігін негіздеу; зерттеу әдістерін ұйымдастыру және таңдау, эксперимент нәтижелерін өңдеу; қорытындылар мен өндіріске ұсыныстар жасау
  • Шет тілінде ғылыми материалды баяндау, мақалалар жазу, ғылыми-техникалық бағыттағы мәтіндерді аудару, конференцияларда баяндама жасау
  • Философиялық және ғылыми ойдың әлеуметтік-этикалық, моральдық, нормативті және құндылық мәселелерін талдап, ғылыми ізденіс пен ғылыми зерттеу стратегияларын тәжірибеде қолдану
  • Халықаралық стандарттау және сертификаттау, тамақ өнімдері қауіпсіздігі ұйымдарындағы құжаттама және техникалық негіздер туралы білімдерін қолдану
  • Сапа менеджменті және шикізат пен дайын өнімнің қауіпсіздігі жұмыстарын ұйымдастыруды бақылауда ғылыми-әдістемелік технологияны жетілдіру тәсілдерін қолдану
  • Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін басқару жүйесіндегі құжат айналымы саласындағы білімдерін ғылыми-зерттеу, ұйымдастырушылық және басқару қызметінде қолдану
  • Сапа менеджменті жүйесін дамыту; қауіп-қатер туралы хабарламаларды ескере отырып, қауіпсіздік өлшемдерін бағалау тамақ сапасын басқарудағы мәселелерді шешу, цифрландыру құралдарын қолдану
Top