Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M07203 Тағам қауіпсіздігі в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты 7М07203 "Тағам қауіпсіздігі" білім беру бағдарламасының мақсаты ҚР индустриялық - инновациялық даму стратегиясын кадрлық қамтамасыз ету үшін, азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігі саласындағы мемлекеттік, жергілікті, өңірлік, шетелдік мекемелер, кәсіпорындар үшін еңбек нарығында бәсекеге қабілетті кадрларды дайындау болып табылады. Азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету жөніндегі маман қызметінің басты функциясы кәсіпорынның өнім сапасын басқару жөніндегі қызметі мәселелері бойынша әдістемелік жұмысты ұйымдастыру, өнімнің, жұмыстардың (қызметтердің) ғылым мен техниканың қазіргі заманғы даму деңгейіне, қауіпсіздік талаптарына, ішкі нарықта тұтынушылардың талаптарына, сондай-ақ экспорттық талаптарға сәйкестігін қамтамасыз ету бойынша кәсіпорын бөлімшелерінің қызметіне бақылауды жүзеге асыру және т. б. болып табылады
  • Академиялық дәреже Магистратура
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша
  • Оқу мерзімі 2 года
  • Кредиттер көлемі 120
  • Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Тамақтану қауіпсіздігі мен гигиенасының нормативтік-техникалық құжаттамаларымен жұмыс істейді, шикізаттың, дайын өнімнің бөтен текті заттармен ластану қауіптілігінің дәрежесін бағалайды, тамақ өндірісінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету бойынша алдын алу іс-шараларын жүргізеді
  • Инновациялық технологиялар мен тамақ өнімдерінің рецептураларын жасау кезінде нутрициология білімін пайдаланады, технологиялық процестер мен өнімдердің сапасын арттыруға мүмкіндік беретін заманауи технологияларды жетілдіреді
  • Өндірістік процесте нормативтік-техникалық құжаттаманы, техникалық регламентті, санитарлық нормалар мен ережелерді қолдану
  • Қауіпсіздік көрсеткіштері, тұтынушылық қасиеттері бойынша тамақ өнімдерінің сапасына сараптамалық бағалау жүргізу
  • Азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігі, бұрмалануы саласындағы проблемаларға ие, тауартану сараптамасы кезінде азық-түлік өнімдерін сәйкестендіруді жүргізуге қабілетті
  • Кәсіби қызметте негізгі ғылыми, педагогикалық, басқарушылық, коммуникативті біліммен дағдыларды қолдану.
  • Шикізат, астық және жарма өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін кешенді бағалаудың заманауи әдістерін қолдану
  • Азық-түлік өнімдерінің гигиеналық қауіпсіздігін зерттеу әдістерін меңгерген, зерттеу міндеттеріне сүйене отырып, қолданыстағы әдістемелерді түрлендіреді және жаңа әдістемелерді әзірлейді
  • Өсімдік және мал шикізатынан алынған тамақ өнімдерінің сапасын басқаруда білімді қолданады, кәсіпорында сапаны басқару бойынша іс-шараларды ұйымдастырады
  • Кәсіптік қызметте технологиялық процестердің және тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі білімін қолданады
  • Өсімдік және жануарлар шикізатынан биологиялық белсенді заттардың сапа және қауіпсіздік көрсеткіштерін анықтау бойынша стандартты сынақтарды жүзеге асыру
  • Инновациялық әдістерді қолдана отырып ғылыми зерттеулерді өткезеді және шикізат, материалдар, жартылай фабрикаттар, дайын өнім сапасының көрсеткіштерін анықтайды
Top