Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07207 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы (сала бойынша) в Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Мемлекеттік, жергілікті, өңірлік, тамақ өнеркәсібі кәсіпорындары үшін азық-түлік өнімдерінің технологиясы бойынша еңбек нарығында бәсекеге қабілетті мамандар даярлау, сондай-ақ жоғары оқу орындары үшін ғылыми-педагогикалық кадрлар даярлау.
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Жасанды тамақтану өнімдері
Жоғары мектептің педагогикасы
Тағам өнімдерінің химиялық ластануын анықтау
Ғылым тарихы мен философиясы
Тамақ өнімдерінің ксенобиотиктермен ластануы
Тамақтанудың гигиеналық негіздері, тағам өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі
Сенсорлық талдау (тереңдетілген курс)
Шет тілі (кәсіби)
Тамақ өнімдерінің қалдықсыз технологиясы
Кәсіпкерлік саласындағы жобаларды басқару
Азық-түлік өнімдерінің технологиясындағы ғылыми зерттеулер әдіснамасы
Сүт өнімдерін өндірудегі инновациялық технологиялар
Басқару психологиясы
Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы (тереңдетілген курс)
-
2 Оқу жылы
Бизнес шешімдерді модельдеу
Сүт және сүт өнімдерін сараптау
Cүт өнеркәсібіндегі қалдықсыз технология
Ет өнімдерін өндірудегі инновациялық технологиялар
Ет және ет өнімдерінің технологиясы (Tереңдетілген курс)
Конфликтология
Ет және ет өнімдерін сараптау
Емдік-профилактикалық тағамдық өнiмдерiн өндіру үшін дәстүрлі емес ет шикізатын пайдалану
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Оқытудың қазіргі заманауи әдістемелерін пайдалана отырып, ғылым философиясы, психология, педагогика және конфликтология мәселелерінде дамып келе жатқан білімдер мен түсініктерді көрсету.
- Өз білімін кәсіби деңгейде әр түрлі шет тілдерінде қолдана білу, ғылыми - техникалық және педагогикалық мәселелерде әңгіме жүргізе білу.
- Өндірісті басқару процестеріндегі мәселелерді анықтау, сонымен қатар әртүрлі тағамдық анализдерді ақпараттық талдау және бағалау.
- Басқарушылық қызметте жобалар идеяларын табысты іске асыру үшін білім мен іскерлікті пайдалану және елдің экономикалық дамуы болжамының экономикалық-математикалық модельдерін құру.
- Тамақ өнімдерінің технологиясы мен өндірісі саласындағы ғылыми-зерттеу қызметінің қазіргі заманауи бағыттарын тәжірибеге енгізу.
- Белгіленген нормаларға сәйкес шикізат пен дайын өнімнің сапасын технологиялық және микробиологиялық бақылауды бағалау.
- Тұжырымдар негізінде азық-түлік қауіпсіздігі мәселелерін шешу.
- Өндіріс процестерінің оңтайлы параметрлерін анықтау, тамақ өнімдерін өндіру кезінде технологиялық жабдықты таңдау мен пайдаланудың инновациялық және прогрессивті әдістерін пайдалана отырып, технологиялық есептеуді жүргізу.
- Термиялық өңдеу процесі кезінде шикізат қасиеттерінің өзгеруін, сондай-ақ қалдықсыз өндірісін ескере отырып, өнімнің инновациялық түрлерін әзірлеуді, оның технологиялық процестерін жоспарлау.
- Тамақ өнімдерінің сапасын сараптаудың заманауи әдістерін ұсыну және олардың табиғилығын анықтау.