Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в АТУ
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Тамақ өнімдерін өндіру саласындағы заманауи ғылыми және практикалық мәселелерді шеше алатын, жоғары оқу орындарында, бейінді колледждерде сабақ бере алатын, тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында басқару қызметін жүзеге асыра алатын кәсіби мәдениеті жоғары магистрлерді даярлау.
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский
-
ЖОО атауы Алматы технологиялық университеті
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
2024 Оқу жылы
Ғылым тарихы мен философиясы
Шетел тілі (кәсіби)
Жоспарлау, экспериментті ұйымдастыру және мәліметтерді өңдеу
Инженерлік есептерді математикалық модельдеу
Тамақ өнімдерін жобалау әдістемесі
Басқару психологиясы
Тамақ өнімдерінің сапасын бақылаудың микробиологиялық әдістері
Жоғары мектеп педагогикасы
Тамақ өндірісіндегі биотехнология
Өнім сапасын басқару
Нутрициология
Жасанды тамақ өнімдері
Кәсіптік білім беру тарихы мен жүйелері
Тамақ өнімдерінің сапасын қамтамасыз ету
Жобаларды басқару
-
2025 Оқу жылы
Тамақ өнеркәсібіндегі инновациялық техника және технологиялар
Тағамдық қоспалар технологиясы
Кәсіптік оқыту мен біліктілікті арттырудың дидактикасы
Тамақ өнеркәсібіндегі нанотехнологиялар
Функционалдық және арнайы тамақ өнімдерінің технологиясы
Пән ерекшелігін ескеріп оқыту әдістері
Тағамдық биоөнімдер технологиясы
Жануар және өсімдік текті арнайы тамақ өнімдері
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Ғылым тарихы мен философиясы білімін пайдалана отырып тұтас жүйелі ғылыми дүниетаным негізінде тамақ технологиялары саласында зерттеулер жүргізеді
- Кәсіби қызмет саласында шет тілінде ғылыми және кәсіби коммуникацияның заманауи әдістері мен технологияларын қолданады
- Психология білімін басқару міндеттерін шешуде және кәсіби және жеке дамуды жоспарлауда қолданады
- Жоғары мектеп педагогикасының әдіснамалық негіздерін және кәсіптік білім мен іскерлікті кәсіби және білім беру қызметінде қолданады
- Тамақ өнеркәсібіндегі ғылыми және практикалық мәселелерді шешу үшін теориялық және эксперименттік зерттеулерді, олардың нәтижелерін талдауды дербес жүргізеді
- Заманауи әдіснаманы, құралдарды, жобаларды басқару саласындағы стандарттарды білу негізінде жобаларды басқарумен айналысатын командалардың жұмысына қатысады
- Нормативтік құжаттарға сәйкес тамақ өнімдері мен қызметтердің сапасын қамтамасыз ету процестерін басқарады
- Этникалық және әлеуметтік жауапкершілік пен оларды қолдану үшін ғылыми этиканы ескере отырып, ақпаратты жинау және түсіндіру негізінде пайымдаулар шығарады
- Ғылыми білім, озық тәжірибе және тамақ өнеркәсібін дамыту перспективалары негізінде тамақ өнімдерінің инновациялық технологияларын әзірлейді
- Тамақ өнеркәсібі саласындағы ғылыми және кәсіби терминологияны пайдалана отырып, ақпаратты, идеяларды, қорытындыларды, проблемалар мен шешімдерді анық және қолжетімді баяндайды