Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M07501 Стандарттау және сертификаттау в С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті

Пәндер

  • Өнімді өндіріске, пайдалануға және кәдеге жаратуға қоюдағы стандарттар жүйесі

    Стандарттау бойынша нормативтік құжаттар. Өнімді өндіріске және пайдалануға қою кезінде орындалатын жұмыстар. Өнімді кәдеге жаратуға қойылатын негізгі талаптар. Өнімді сақтау ережелері. Өндірістік процестерге қойылатын қауіпсіздік талаптары. ISO 14000 экологиялық қауіпсіздік жүйесі. Кешенді және озық стандарттау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Экологиялық менеджмент жүйелері

    Экологиялық менеджмент саласындағы ғылыми-техникалық ақпарат; ИСО 14000 арттыру бойынша экологиялық менеджмент жүйесі саласындағы отандық және шетелдік тәжірибе; экологиялық нәтижелілік өлшемдері бойынша ақпарат; сапаны бағалау және ақпараттық тарату, процесті кезең-кезеңімен қайта қарау және анықтау; экологиялық сапа менеджменті жүйесін енгізу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Машина жасау стандарттар жүйесі

    Стандарттау бойынша нормативтік құжаттар. Машина жасаудағы стандарттау бойынша жұмыстар жүргізілді. Стандарттаудың әдістемелік негіздері. Машиналардың алмасуы, бірігуі және бірігуі. Машина жасаудағы кешенді және жетілдірілген стандарттау ЕСТД өндірісінің технологиялық дайындығының кезеңдері. Стандарттар тобы, мақсаттары, ССБТ таралу аймақтары. Өндірістік процестерге қойылатын қауіпсіздік талаптары ISO 14000 экологиялық қауіпсіздік жүйесі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Менеджменттің интеграцияланған жүйелерін әзірлеу және енгізу

    Даму стратегиясы және ұйымдастыру саясаты. Өнімнің қызмет ету мерзімі. Ұйымды басқару жүйесі. Интеграцияланған басқару жүйесі (ИMЖ). Тұжырымдама, мақсаттар мен артықшылықтар. Сапа менеджменті жүйелерінің стандарттары. Сапаны басқару принциптері. ИMЖ әзірлеу, енгізу және жетілдіру. Процесті сәйкестендіру, құжаттау, енгізу және сертификаттау, өнімдер мен қызметтердің сапасын бақылау және жақсарту, ИMЖ

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Техникалық реттеу жүйесінде ақпараттық қамтамасыз ету

    Стандарттау, сәйкестікті растау және метрология жүйесін ақпараттық қамтамасыз ету; республикалық ғылыми-техникалық ақпараттық орталықтың функциялары. Нормативтік құжаттармен қамтамасыз ету және тараптардың нормативтік құжаттары туралы мәліметтер. Бірыңғай мемлекеттік стандарттар қоры. Техникалық-экономикалық ақпараттың мемлекеттік жіктеуіштері. Каталогтау жүйесі. Тауарларды кодтау. Республикалық ақпарат қорына түсетін нормативтік құжаттарды сақтаудың және таратудың кешенді ақпараттық жүйесі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Техникалық реттеудің нормативтік-құқықтық негіздері

    Техникалық реттеудің нормативтік-құқықтық базасы, нормативтік-құқықтық актілерге сараптама жүргізу принциптері, мемлекеттік саясат қағидаттары. Міндетті техникалық нормалар мен ережелерді құру; қауіпсіздік; сәйкестікті растау; стандарттау; OS және сынақ зертханаларын аккредиттеу; техникалық регламенттердің талаптарына сәйкестігіне мемлекеттік бақылау (қадағалау); техникалық регламенттердің талаптарын сақтамаған жағдайда және басқа да істерде жауапкершілік.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Материалдарды экологиялық қауіпсіздік пен тазалыққа сертификаттау

    Қоршаған ортаны сертификаттаудың ережелері, ұғымдары, функциялары, мақсаттары, ережелері. Экологиялық сертификаттау объектілерін жіктеу. Өнімдер мен қызметтердің экологиялық тазалығы туралы түсінік. Экологиялық таңбалау. Тамақ өнімдерінің, қызмет көрсетудің, процестердің және өндірістің сапасын қорғауды ұйымдастыру. Экологиялық сертификаттау түрлері. Экологиялық сертификаттау тәртібі. Қазақстанда және шетелде экологиялық сертификаттау. Экологиялық сертификаттау органдары. Экологиялық сертификат.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Өнім сапасын бақылаудың инновациялық әдістері

    Сапаны басқару әдіснамасы және терминологиясы; Сапаны басқарудағы квалиметрия; Сапаны басқарудың жүйелі тәсілі; сапаны басқару әдістері; Сапаны басқарудағы стандарттау және метрология; Өнім сапасын нормативтік-құқықтық қамтамасыз ету.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Ғылым тарихы және философиясы

    Зерттеуге әдістемелік және диалектикалық көзқарас дағдыларын қалыптастырады, философиялық білімді жинақтайды, тарихи даму мәселелері мен құрылымын зерттейді, ғылыми танымның заңдылықтары мен тенденцияларын талдайды, ғылыми - зерттеу жұмысының нәтижелілігін жүйелейді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Техникалық объектілердің диагностикасы және жүйелік талдауы

    Техникалық диагностиканың негізгі түсініктері мен анықтамалары. Жүйелік зерттеулердің әдістемелік аспектілері. Жүйені моделдеу, болжау, диагностика, өлшеу рөлі. Заманауи зерттеу құралдарын пайдалану. Диагностиканың қазіргі заманғы әдістері мен техникалық құралдарын жүйелі талдау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • АӨК техникалық реттеу

    Техникалық реттеу, негізгі ұғымдар, мақсаттар, қағидалар. Техникалық регламенттер, стандарттау бойынша құжаттар. Ауыл шаруашылығындағы заңнамалық және нормативтік-техникалық реттеу. АӨК техникалық реттеу саласындағы жұмысының негізгі міндеттері. Техникалық реттеу элементтері. АӨК техникалық реттеу саласына қызмет ететін тұжырымдамалық аппарат. Агроөнеркәсіп кешенінің өнімдерін техникалық реттеу, өнімнің қауіпсіздігі мен сапасы.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Шет тілі (кәсіби).

    Білім алушылар арасында халықаралық ғылыми қызметке интеграциялануға мүмкіндік беретін кәсіби құзыреттілік пен ғылыми жазу мәдениетінің маңызды құрамдас бөлігі ретінде шет тілді коммуникативтік құзыреттілігін қалыптастырады, мамандық бойынша ғылыми-тұжырымдамалық аппаратты еркін басқаруға, ғылыми-ақпараттық базаны кеңейтуге, кең ғылыми білімді меңгеруге, кәсіби және ғылыми қызметтің перспективалық бағыттарын анықтай білуге мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Жоғары мектеп педагогикасы

    Ғылыми-педагогикалық бағыт бойынша білім алып жатқан магистранттарға жоғары мектеп педагогикасының жалпы проблемаларын, әдіснамалық және теориялық негіздерін, оқыту мен тәрбиелеуді талдау дағдыларын, жоспарлау мен ұйымдастырудың қазіргі заманғы технологиялардың элементтерін түсінуге мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 3
  • Стандарттау және сертификаттау дамуының заманауи аспектілері

    Стандарттау және сертификаттауды дамытудың қазіргі заманғы аспектілерінің негізгі санаттары, пәні және міндеттері. Стандарттар жүйесі. Қазақстанда және әлемде стандарттау және сертификаттаудың даму тарихы. Стандарттау және сертификаттауды дамытудың қазіргі заманғы аспектілерін әзірлеу әдістемесі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Басқару психологиясы

    Психологиялық заңдар мен басқару заңдылықтары мен еңбек сапасын зерттеу арқылы адамдардың ұйымдасқан іс-әрекетін басқару дағдыларын қалыптастырады, ғылыми негізделген шешімдер қабылдау, басқа адамдардың іс-әрекеттерін құрылымдау, ұйымды басқару қабілеттерін қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз етудегі инновациялық сандық технологиялар

    Азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз етудегі цифрлық технологиялардың рөлі. Сандық технологиялардың түрлері мен рөлі. Азық-түлік нарығын зерттеу пәні, объектісі және әдістері. Ауыл шаруашылығындағы цифрлық технологиялар. Өңдеу саласындағы цифрлық технологиялар. Азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз етуге арналған сандық технологиялар. Цифрлық технологияларды пайдалану кезінде тәуекелдерді төмендету.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Ғылыми-зерттеу және инновациялық қызметті ұйымдастыру және жоспарлау

    Ғылыми білімнің әдіснамалық негіздері; Зерттеуді жоспарлау; Ғылыми ақпарат: іздеу, жинақтау, өңдеу; Техникалық және зияткерлік шығармашылық және оны құқықтық қорғау; Зерттеу жұмысына қойылатын жалпы талаптар; Ғылыми зерттеулерді енгізу және олардың тиімділігі; Эксперименттерді жоспарлау және өткізу әдістері, эксперименттер жүргізу әдістемесі және сүйемелдеу бақылау әдістері; Эксперименттік деректерді өткізу, моделдеу, өңдеу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Органикалық өнім бойынша нормативтік-техникалық құжаттама әзірлеу

    Органикалық өнімнің нормативтік-құқықтық негізі; органикалық өнім өндіруге қойылатын талаптар; органикалық өнімді сертификаттау; органикалық өнім үшін агротехникалық әдістерге қойылатын талаптар; органикалық өнім саласындағы ғылыми-зерттеу қызметі.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Сәйкестікті бағалау саласындағы аккредиттеу және лицензиялау

    Сынақ зертханаларын белгіленген талаптарды аккредиттеу саласында жарияланған қызметте жүзеге асыру құқығына сәйкестігін ұйымдастыру және бақылау негіздері; Аккредиттеу және сәйкестікті бағалау саласындағы ұйымның және жұмыс сапасын басқару; Лицензиялардың түрлері мен формалары. Денсаулық сақтау, білім беру және мәдениет саласында ақпарат, БАҚ және ақпараттық қауіпсіздік саласындағы лицензиялау.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Өнімді сәйкестендіру және талдау

    Тамақ өнімдерінің сапасын бағалау және анықтау; талдау жүргізу ережелері; өнімнің бұрмалануын анықтау әдістері; өнімдердің сапалық және сандық құрамын анықтау әдістемесі, қауіпсіздік деңгейін бағалау, жалпы талдау және сынамаларды дайындау; өнімді сәйкестендірудің физика-химиялық әдістері

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Органикалық өнім өндірісін стандарттау және сертификаттау

    Өзектілігі, қазіргі жағдайы, органикалық ауыл шаруашылығының артықшылықтары; халықаралық даму тәжірибесі; Қазақстанда заңнамалық және нормативтік базаны қалыптастыру; сертификаттау жүйелері, Қазақстан нарығында органикалық өнімдерді бақылау және таңбалау; Қазақстанда органикалық өнімдерді өндіру және өңдеу көлемі; органикалық ауыл шаруашылығы мен органикалық өнімдерді стандарттау, сертификаттау және бақылау жүйесі.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында KPI жүйесін әзірлеу және енгізу

    Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында KPI жүйесін енгізу. KPI және мотивация жүйесін дамыту кезеңдері. Негізгі көрсеткіштердің түрлері. Саудадағы KPI көрсеткіштері. Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында KPI жүйесін енгізудің экономикалық тиімділігі. Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында KPI жүйесін әзірлеу кезеңдерін стандарттау. KPI жүйесі мен тамақ өнімдерінің сапасының өзара байланысы.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 6

Оқыту нәтижелері

  • Шетел тілін (ағылшын тілі) В2-(IELTS 5.5-6.0), С1 (IELTS 7.0) деңгейінде мамандықтың терминологиясы мен терминологиялық ішкі тілін меңгерген;
  • Ғылымның тарихы мен философиясын біледі. Ғылыми зерттеу жүргізуде және өзіндік ғылыми-зерттеу жұмысын жүргізуде әдіснамалық және әдістемелік білімді қолдану дағдысы бар;
  • Педагогикалық ғылымның өзекті мәселелерін, педагогикалық іс-әрекеттің мәнін, оқу-тәрбие процесін құрастыруды, жоғары педагогикалық білім беру мәселелерін шешу жолдарын түсінеді, педагогикалық іс-әрекет пен басқарудың психологиялық негіздері мен заңдылықтарын біледі.
  • Экологиялық қауіпсіздік пен тазалыққа арналған материалдарды аккредиттеу, лицензиялау және сертификаттау жөніндегі жұмыстарды орындайды, нормативтік базаны, лицензиялау объектілері мен түрлерін, органикалық өнімді стандарттау және сертификаттау ерекшеліктерін, органикалық өнім жөніндегі нормативтік-техникалық құжаттаманы әзірлеу, ресімдеу, бекіту және енгізу тәртібін біледі.
  • Ғылыми-зерттеу жұмыстарын ұйымдастыруды және жүргізуді жоспарлайды. Эксперименттік деректерді жинауды, талдауды және өңдеуді жүзеге асырады. Сынақтар мен өлшеулердің тиісті әдістері мен әдістемелерін қолданады.
  • Мемлекеттік саясаттың әлеуметтік-экономикалық басымдықтарын, сауда-экономикалық әлеуетті, технологиялардың қазіргі заманғы деңгейін, ғылыми әзірлемелерді ескере отырып, өз саласындағы стандарттау мен сертификаттауды дамытудың ағымдағы жай-күйі мен қазіргі заманғы аспектілерін талдайды, Техникалық реттеу саласындағы негізгі мақсаттарды, міндеттерді, қағидаттарды, заңнаманы және нормативтік-құқықтық құжаттаманы біледі, техникалық реттеу және стандарттау саласындағы деректер базасы және электрондық ақпараттық ресурстармен жұмыс істейді.
  • АӨК саласындағы өнімге арналған техникалық регламенттер туралы білімді меңгерген, практикалық қызметте азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз етуде өнім сапасын басқарудың инновациялық әдістерін және цифрлық технологияларды пайдаланады, техникалық объектілерді талдайды және тексереді, өнімді сәйкестендіруді және талдауды жүзеге асырады.
  • Экологиялық менеджмент жүйесін әзірлейді және жетілдіреді, менеджмент жүйелеріне халықаралық және отандық стандарттардың өзекті талаптарын, интеграцияланған жүйелерді құру принциптерін, тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында халықаралық стандарттар мен KPI жүйелерін енгізуді біледі; Сараптама нәтижелері, бағалау принциптері, практикасы мен техникасы, менеджмент жүйелерінің жалпы принциптері мен құралдары бойынша қажетті түзету шараларын дұрыс анықтай және бағалай алады.
  • Машина жасау процесінде пайдаланылатын нормативтік-техникалық құжаттарды, өнімді әзірлеу және өндіріске, пайдалануға және кәдеге жаратуға қою жүйесін біледі. Машина жасау процестеріне қатысты нормативтік құжаттар туралы ақпаратты талдай, жинақтай және жүйелей алады.

Ұқсас БББ

7M07501 Стандарттау және сертификаттау (сала бойынша)

Торайгыров университеті

7M07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)

Шерхан Мұртаза атындағы Халықаралық Тараз инновациялық институты

7M07501 Стандарттау және сертификаттау (сала бойынша)

Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университеті

7M07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)

әл-Фараби атындағы Қазақ Ұлттық университеті

7M07501 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Торайгыров университеті

7M07501 Стандарттау, сертификаттау және метрология (тағам саласы бойынша)

Алматы технологиялық университеті (АТУ)

7M07501 Стандарттау және сертификаттау(салалар бойынша)

Әбілқас Сағынов атындағы Қарағанды техникалық университеті (ҚМТУ)

7M07501 Стандарттау және сертификаттау

Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті

7M07501 Стандарттау және сертификаттау (сала бойынша)

Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

Top