Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07201 Тамақ және өңдеу өндірістерінің технологиясы мен инженерингі. в Мұхаммед Хайдар Дулати атындағы Тараз өңірлік университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Педагогикалық және басқару қызметі, зерттеу сипатындағы міндеттерді шешуге қабілетті тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы мен инженерингі саласында жоғары білікті магистранттарды дайындау
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Ғылым тарихы мен философиясы
"Green culture" аясындағы шикізат сапасы мен қауіпсіздігі''
Тамақ өнімдерінің өсімдік және тамақ шикізаттарын өңдеудің реологиялық негіздері
Өсімдік тектес өнімдерді сақтау және қайта өңдеудің инновациялық технологиялары''
Шет тілі (кәсіби)
Сусымалы тағам материалдарының компрессионды сипаттамасы'
Басқару психологиясы
Жоғары мектеп педагогикасы
Инженерлерге арналған кәсіпкерлік
Стратегиялық менеджмент
Шикізат және тамақ өнімдері қауіпсіздігінің химиялық және биологиялық аспектілер'
Генетикалық модифицирленген шикізат көздері және оны қайта өңдеу өнімдері'
Функционалды және құрамдас тамақ өнімдерін өндіру
Тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі замануи технологиялық машиналары'
Тамақ технологиясының теориялық және қолданбалы аспектілері'
Тамақ және өңдеу өнеркәсібіндегі нанотехнологиялар мен наноматериалдар'
Азық-тулік шикізатының және тамақ өнімдерінің ластануы''
-
2 Оқу жылы
Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің ғылыми-зерттеу мен инновация негіздері
Жаңа тағам өнімдеріне арналған шикізаттарды өңдеу технологиясы'
Тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібінің ғылыми зерттеулеріндегі компьютерлік технологиялар
Жарма және дәнді тамақ концентраттарының прогрессивті технологиясы'
Тамақ өндірісі технологиялық процестерін математикалық үлгілеу және оптималдау'
Қайта өңдеу өндірістерінің қалдықсыз технологиясы'
Жаңа заманғы тамақ өнімдерінің технологиясы'
Ғылыми зерттеу әдістері
Эксперименталдық нәтижелерді өңдеу әдістері'
Наноинженерлік зерттеулер негіздері
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Кәсіби салада заманауи тілдік және коммуникациялық құзыреттілікті қолданады
- Кәсіптік тәжірибеде ғылыми зерттеулер мен кәсіпкерліктің негіздері мен әдістерін қолданады
- Тамақ өнімдері мен құрамажемдерді байыту үшін тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібінің қайталама шикізат ресурстарын пайдаланады
- Тамақ өнімдерінің негізгі топтарын өндіруде шикізатты қайта өңдеудің инновациялық технологиялары мен наноқұрылымды материалдарды пайдаланады
- Ұйым жұмысын белсендіру, ұйымдағы кадрларды сауатты жұмыс істеуге жұмылдыру мақсатында басқару іс-әрекетінде психологиялық және педагогикалық әдістер мен принциптерді қолданады
- Қауіпсіз және жоғары сапалы тамақ өнімдерін шығару үшін улылығын төмендету және жою әдістерін қолданады
- Дәстүрлі және дәстүрлі емес шикізат түрлерін пайдалана отырып, жаңа замаңғы тамақ өнімдерін өндіру технологиясында білімін қолданады
- Функционалдық өнімдерді жасау үшін комбинирленген тамақ өнімдерін құрастырудың ғылыми принциптерін қолданады
- Қолданбалы бағдарламалар мен әдіснаманы пайдалана отырып, кәсіби қызметте математикалық модельдеу әдістерін қолданады
- Тамақ материалдарының реологиялық сипаттамаларын анықтайды, тамақ өнімдерін өндірудің іргелі және ғылыми негіздері туралы білімді қолданады