Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07103 Технологиялық машиналар мен жабдықтар в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Тез өзгеретін әлеуметтік-экономикалық жағдайларға тез бейімделуге қабілетті тамақ және ет-сүт өнеркәсібінің технологиялық машиналары мен жабдықтары саласында жұмыс істеу үшін бәсекеге қабілетті мамандар даярлау, сондай-ақ тұлғаның жан-жақты кәсіби және интелектуалдық дамуына қажеттіліктерін қанағаттандыру
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M103 Механика және металл өңдеу
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M071 Инженерия және инженерлік іс
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Жоғары мектептің педагогикасы
Шет тілі (кәсіби)
Жылумассаалмасу
Мал тектес шикізатты механикалық өңдеуге арналған машиналар
Тағамдық шикізаттарды ұсақтауға арналған заманауи машиналар
Бейньютондық сұйықтардың ағуы
Сұйық біртексіз жүйелерді ажыратуға арналған заманауи жабдықтар
Басқару психологиясы
Тамақ өнімдерінің реологиясы
Технологиялық машиналардың параметрлерін өлшеу және бақылау әдістері мен аспаптары
Тамақ өндірісінің технологиялық ағындарын механизациялау
Технологиялық процестерді математикалық және компьютерлік моделдеу негіздері
Ғылым тарихы мен философиясы
Тағамдық шикізатты өңдеу әдістері
Ғылыми тәжірибенің теориясы және техникасы
Астық өңдеудегі заманауи жабдықтар
Тамақ өнімдерін өңдеудің гидромеханикалық процестерінің теориялық негіздері
Технологиялық машиналар мен жабдықтар - даму болашағы
Араластыру теориясы және техникасы
Тамақ өнімдерін престеу арқылы өңдеу
Биотехнологиядағы жабдықтар
Тамақ өнімдерін өңдеудің механикалық процестерінің теориялық негіздері
Азық-түлік өнімдерін буып-түюге арналған заманауи жабдықтар
-
2 Оқу жылы
Жасанды интеллект көмегімен технологиялық процестерді модельдеу негіздері
Өнертабыстық қызмет негіздері
Азық-түлік шикізатын импульсті және дірілді кесуге арналған жабдықтар
Тамақ өнімдерін буып – түюге арналған машиналар
Қоғамдық тамақтану жабдықтары
Заманауи ғылыми зерттеу әдістері
Сұйық біртекті емес жүйелерді бөлуге арналған техника және технология
Гидрогазодинамика және жылумассаалмасу
Тағамдық шикізатты импульсті кесу
Тамақ өнімдерін өңдеудің физикалық тәсілдері
Техникалық термодинамика
Ғылыми зерттеу негіздері
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Кәсіби қызметте негізгі ғылыми, педагогикалық, басқарушылық, коммуникативті білім мен дағдыларды қолдану.
- Зерттеудің қажетті әдістерін таңдайды, нақты зерттеу міндеттеріне сүйене отырып, қазіргі әдістерді түрлендіреді және жаңа әдістерді әзірлейді.
- Технологиялық жабдықтар есептерінде пайдалану үшін тамақ өнімдерінің құрылымдық-механикалық сипаттамаларын анықтайды.
- Ғылыми-зерттеу және тәжірибелік-конструкторлық жұмыстарды жүргізуге қатысу.
- Сұйық біртекті емес жүйелерді бөлуге арналған технологиялық жабдықтың жіктелуі мен жұмыс принципін таниды.
- Конструкциялардың білімін, жұмыс істеу принципін, технологиялық машиналар мен жабдықтардың негізгі техникалық сипаттамаларын көрсетеді.
- Мал және өсімдік тектес шикізатты өңдеуге арналған техниканы талдайды
- Тамақ шикізатын престеуге арналған жабдықтардың негізгі түрлерін, престеудің технологиялық процесінің кинетикасы мен динамикасының негіздерін ажыратады және тамақ шикізатын престеуге арналған машиналардың есебін орындайды.
- Өткізілген сынақтардың нәтижелері бойынша ғылыми-техникалық есептерді, шолуларды, жарияланымдарды құрастыру.
Ұқсас БББ
7M07103 Технологиялық машиналар және жабдықтар (машина жасау)
Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті
7M07103 Технологиялық машиналар мен жабдықтар
Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті
7M07103 Технологиялық машиналар және жабдықтар (машина жасау)
Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті