Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M07202 Тамақ өнімдерінің технологиясы (1,5 ж.) в С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті

  • Менеджмент
    Несиелер: 1

    Қазіргі ұйымдағы менеджердің рөлі, функциялары және міндеттері. Ұйымдағы негізгі бизнес-процестер. Ұйымдастыру жоспарлаудың түрлері мен әдістері. Ұйымдастыру құрылымдарының түрлері, ішкі бақылаудың негізгі түрлері мен процедуралары. Басқару шешімдерінің түрлері және оларды қабылдау әдістері. Ұйымдағы адамдардың өзара әрекеттесуінің негізгі теориялары мен ұғымдары. Ұйымдастыру мәдениетінің түрлері және оларды қалыптастыру әдістері. Салааралық байланыс. Ауыл шаруашылығындағы инновациялық технологияларды басқару.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өндірісінің биотехнологиялық негіздері
    Несиелер: 5

    Микробтық синтез өнімдерін өндірудің жалпы биотехнологиялық схемасы. Ферменттік препараттарды алу және оларды тамақ өнеркәсібінде қолдану. Органикалық қышқылдарды, спирттерді, тәттілерді, амин қышқылдарын, витаминдерді алумен астық шикізатын терең өңдеу. Мал шаруашылығы өнімдерін терең өңдеу. Сүт қышқылды бактерияларды ірімшік, ашыған сүт өнімдерін алуға, консервациялауға қолдану. Ет және балық өнімдерін терең өңдеу. Микробтық протеин

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 2

    Басқару қызметінің әлеуметтік-психологиялық мазмұны мен құрылымы; және менеджмент функциялары; басшы тұлғасының психологиялық ерекшеліктері; ұйымдастыру мақсаттарына қол жеткізу бойынша бірлескен қызметтің психологиялық заңдылықтары; басқарушылық міндеттерді шешудің базалық тәсілдері және оларды нақты жұмыс істейтін өндірістік құрылымдар жағдайында шешу ережелері, олармен жұмыс істеу әдістері менеджердің қызметіндегі функционалдық жай-күйлер, басқару процестерін оңтайландыру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шет тілі (кәсіби)
    Несиелер: 3

    Тіл жоғары деңгейде кәсіби және академиялық мақсаттар үшін мамандықтың ғылыми-ұғымдық аппаратымен еркін жұмыс істеуге мүмкіндік береді, ғылыми-ақпараттық базаны кеңейту, ғылыми ақпаратты интерпретациялау, дәлелдеу, сендіру, ғылыми өріс, академиялық хат дағдысын меңгеру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдері өндірісінің ғылыми негіздері
    Несиелер: 7

    «Азық-түлік өнімдерінің өндірісінің ғылыми негіздері» курсын зерттеу тақырыбы - тиімді жұмыс істеуі және мамандығы үшін қажетті өсімдік және жануарлардан алынатын шикізаттан азық-түлік өнімдерін өндіру технологиясының теориялық және практикалық негізі, оны өңдеу үшін шикізатқа қойылатын талаптарды зерделеу, технологиялық процестерді ұйымдастыру және жүргізу дағдыларын игеру, азық-түлік өндірісіндегі процестер мен кездесетін проблемаларды шешу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдерінің өндірісінің процестерін модельдеу
    Несиелер: 6

    Математикалық моделдеудің негізгі түсініктері. Астықты елеу және майдалау үде��істерін математикалық моделдеу және теориялық негіздері. Етті тұздау үдерістерін математикалық моделдеу және теориялық негіздері. Стерилдеу үдерісіндегі қоректік заттарды сақтауды оптимизациялау және математикалық моделдеу. Шикізатты сақтау үдерістерін математикалық моделдеу және теориялық негіздері

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тамақ өнімдері қауіпсіздігі: инспекция, санитария және НАССР
    Несиелер: 4

    Азық-түлік қауіпсіздігі тұжырымдамасы. Қазақстан Республикасының тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы заңы. HACCP жүйесінің негізгі түсініктері, принциптері және сипаттамалары. Әлемдік тәжірибедегі НАССР сапа жүйесі. Ауылшаруашылық кәсіпорындарында азық-түлік қауіпсіздігі жүйесі. Ет және сүт өңдеу зауыттары үшін НАССР әзірлеу және енгізу. HACCP-тің іске асырылуындағы тәуекелді талдау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тамақ өнімдерінің сапасын бағалау әдістері
    Несиелер: 6

    Тамақ технологиясының биохимиялық негіздері.Ферменттердің табиғаты мен функциялары. Тамақ технологиясында физика-химиялық реакциялар. Қышқыл әдісімен сірне өндірісіндегі минералдарды қышқылдардың рөлі . Май, шарап және басқа да өнімдерді өндіруде тотығу реакциялары. Жылулық өткізгіштік, конвекция және радиация есебінен жылу беру әдістері. Булану және булану процестері. Абсорбция және десорбция ережесі. Абсорбенттер түсінігі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 3
  • Тамақ өнімдері өндірісінің заманауи технологиялары
    Несиелер: 6

    Қазақстанда ет және сүт өнеркәсібінің даму перспективалары. Сүтге қойылатын талаптар. Сүтті механикалық өңдеу. Механикалық өңдеу мүмкіндігін анықтайтын сүттің құрамы мен қасиеттері. Сүтті термиялық өңдеу. Сүтті ірімшік және сүзбе өнімдерін өндіру технологиясы. Ет және ет өнімдерінің тамақтанудағы рөлі мен маңызы Шикізаттың құрамы мен сипаттамасы және түрлері. Ет және ет өнімдерін сақтау әдістері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 3
  • Код ON1

    Білім беру қызметінің міндеттерін іске асыруда жоғары мектеп педагогикасының, кәсіптік білім берудің теориялық және әдіснамалық негіздерін жетік меңгереді

  • Код ON2

    Тұлғааралық және мәдениетаралық өзара іс-қимыл міндеттерін шешу үшін қабілетті

  • Код ON3

    Шет тілдерінің бірінде жазбаша және ауызша кәсіби коммуникацияға қабілетті

  • Код ON4

    Әлеуметтік, этникалық, конфессиялық және мәдени айырмашылықтарды толерантты қабылдай отырып, өзінің кәсіби қызметі саласында ұжымды басқаруға дайын

  • Код ON5

    Ғылым жетістіктері негізінде қайта өңдеу саласы мен тамақ өнімдерін өндіру үшін инновациялық технологияларды жоспарлауға және әзірлеуге қабілетті

  • Код ON6

    Кәсіби қызмет саласында ақпараттық технологияларды қолданады, өнім өндірісінің технологиялық процестерін жетілдіру бойынша іс-шараларды әзірлейді

  • Код ON7

    Тәжірибелік зерттеулердің әдіснамасы мен әдістерін меңгерген, сапалы және қауіпсіз өнім жасау қабілетін көрсетеді

  • Код ON8

    Шикізатты терең өңдеу технологияларының қалдықсыз технологияларының теориялық және практикалық негіздерін меңгерген

7M07202 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы
Магистратура

Алматы технологиялық университеті (АТУ)

БББТ: M111 Тамақ өнімдерін өндіру

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
7M07202 Азық – түлік өнімдерінің технологиясы (сала бойынша)
Магистратура

Инновациялық Еуразия университеті

БББТ: M111 Тамақ өнімдерін өндіру

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
7M07202 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Магистратура

Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті

БББТ: M111 Тамақ өнімдерін өндіру

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
7M07202 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Магистратура

Торайгыров университеті

БББТ: M111 Тамақ өнімдерін өндіру

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
7M07202 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы (сала бойынша)
Магистратура

Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

БББТ: M111 Тамақ өнімдерін өндіру

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
7M07202 Қайта өңдеу өндірісінің технологиясы
Магистратура

Қазақстан инженерлік-технологиялық университеті

БББТ: M111 Тамақ өнімдерін өндіру

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
7M07202 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Магистратура

М.Х.Дулати атындағы Тараз өңірлік университеті

БББТ: M111 Тамақ өнімдерін өндіру

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
Top