Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B11101 Туризм. Қонақжайлылықты басқару в Мирас Университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Мейрамхана бизнесін, туроператорингті басқарудың озық тәжірибесі бар қызмет көрсету және қызмет көрсету саласында мамандар даярлау. Операциялық менеджмент, стратегиялық жоспарлау, аудит және сапа мониторингі, mass media алаңдарында қонақ үй бизнесін маркетингтік жылжыту. Туризм және қызмет көрсету саласында ақпараттық технологияларды жетік меңгеру.
  • Академиялық дәреже Бакалавриат
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша
  • Оқу мерзімі 4 года
  • Кредиттер көлемі 240
  • Білім беру бағдарламаларының тобы B091 Туризм
  • Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
  • Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
  • Іскерлік қарым-қатынас
    Несиелер: 3

    Пән тұжырымдаманың мәні туралы және оларды талдаудағы қазіргі әдіснамалық тәсілдер туралы білімді; іскерлік байланыстың негізгі нормаларын; әртүрлі ұлт өкілдерінің әлеуметтік-мәдени, коммуникативті мәдениетінің ерекшеліктерін; іскери қарым-қатынасқа жағымды әсер ететін психологиялық механизмдерді тиімді қолдана білуді; іскери келіссөздерді дайындау және жүргізуді; өркениетаралық, мәдениетаралық диалог дағдыларын қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Маркетинг
    Несиелер: 5

    Пән нақты жағдайларды талдауда маркетингтік сипаттағы проблемаларды анықтауға, оларды шешудің және күтілетін нәтижелерді ұсынуға, маркетингтік ақпаратты жүйелеуге және қорытындылауға, кәсіпорындағы маркетингтік мәселелерді шешуде ақпараттық технологияларды қолдануға дағдыларды қалыптастырады

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жұртшылықпен байланыс
    Несиелер: 3

    Пәнді игерудің міндеттері қоғамдық қатынастар институтының жұмыс істеу теориясы мен практикасы, принциптері, заңдары, модельдері және оның қоғамның әлеуметтік-экономикалық және саяси дамуындағы рөлі туралы жүйелік білімді қалыптастыру болып табылады; қазіргі әлемдегі қоғамдық қатынастар институтының табиғаты, бағыттары, принциптері, функциялары мен жұмыс істеу тетіктері туралы білім мен идеяларды дамытуды қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақ үй бизнесі
    Несиелер: 10

    Пәнді игерудің мақсаты негізгі ұғымдар мен категорияларды зерттеу, студенттерді қонақжайлылық индустриясының тарихымен таныстыру, қонақ үй индустриясының құрылымын қарастыру, қонақ үй бөлімшелерімен өзара әрекеттесу және қонақжайлылық қызметтері нарығының қазіргі жағдайын және оның даму перспективаларын түсіну болып табылады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақ үй индустриясының технологиялары
    Несиелер: 10

    Пән қонақ үй кәсіпорындарын жіктеудің қазіргі жүйелері туралы білімді; қонақ үй бизнесін ұйымдастыру технологиясының негізгі ережелерімен танысу; клиенттермен өзара әрекеттесу, қонақ үй кәсіпорындарының негізгі қызметтерін жобалау дағдыларын қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Құқық негіздері
    Несиелер: 5

    Құқықтық ұстанымдардың жалпы әлеуметтік бағытын зерттеу, білім алушыларға заңнама жүйесінде дұрыс бағдар беру дағдыларын үйрету, заңды мазмұнның қоғамдық өмірдің нақты оқиғаларымен арақатынасын қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тіршілік қауіпсіздігі негіздері
    Несиелер: 5

    Адамның тіршілік ету ортасымен өзара қауіпсіз қарым-қатынасы саласында және қауіпті және төтенше қауіпті жағдайларда жағымсыз факторлардан қорғау негіздерін; экологиялық дүниетаным, тіршілік қауіпсіздігі саласындағы заңнамалық және құқықтық актілер саласында; Қазақстан Республикасы азаматтық қорғаныстың міндеттері, құрылу және жұмыс істеу принциптері; жеке қорғану құралдары саласында білім мен іскерлікті қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Web-дизайны
    Несиелер: 5

    Пән кестелерді қолдана отырып, веб-парақша құрудың білімдері мен дағдыларын қалыптастырады; сайттың шаблоны үшін Dreamweaver бағдарламасының мүмкіндіктерін, WEB сайтының құрылымында ақпаратты ұйымдастыруды және беруді қолдана алады, HTML құжатын жасай алады, ақпаратты ұсыну, іздеу, беру және сақтау әдістерін қолдана алады, сайт үшін материалдарды таңдай, талдай, өңдей және тексере алады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Екінші шетел тілі (А1 деңгейі)
    Несиелер: 5

    Пәнді игерудің мақсаты - екінші шет тілінде ауызша және жазбаша түрде практикалық қарым-қатынас дағдыларын меңгеру; лингвистикалық және дискурсивті, әлеуметтік-стратегиялық құзіреттілік негізінде ауызша және жазбаша қарым-қатынас негіздерін игеру болып табылатын студенттердің коммуникативтік құзіреттілігін қалыптастыру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Жетістік философиясы
    Несиелер: 5

    Өздігінен білім алу технологиясы; Оқыту стилі; Тұлғалық және кәсіби өзін-өзі анықтау; Ғылыми-зерттеу жұмысының негіздері; Уақытты басқару технологиялары; Ақпараттық-технологиялық әлемдегі адам; Ресми тапсырмаларды орындау бөлігі ретінде компьютерлендіру; Электрондық технологиялар және ақпаратты өңдеудің негізгі түрлерінің манипуляциясы; Сәтті байланыс технологиясы. Конфликтология. Іскер қатынасхаттар. Іскерлік келіссөздер; Кәсіпкерліктің әлеуметтік-мәдени және технологиялық негіздері; Бизнесті жоспарлау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Фото және бейне продакшн
    Несиелер: 5

    Пән болашақ маманның фото және бейне қызметі саласындағы объектілері мен қызметтері, пән туралы алғашқы түсініктерді қалыптастырады, әртүрлі мультимедиалық форматтарда және түрлі медиалық платформаларда материалдарды өз бетінше дайындау дағдыларын дамытады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Мәдениетаралық қарым-қатынас
    Несиелер: 5

    Пән әлемнің әртүрлі географиялық аймақтарында көрініс тапқан мәдениеттің мәні мен табиғатын талдап, талқылау, мәдениетаралық қарым-қатынастың нормаларымен, ережелерімен және стилдерімен, ділдік ерекшеліктері мен ұлттық салт-дәстүрлерімен танысу қабілетін; толеранттылық дағдылары, болашақ мамандардың коммуникативтік құзыреттілік негіздерін қалыптастырады

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Интернет-маркетинг
    Несиелер: 5

    Пәнді игерудің мақсаты-Интернетте тауарлар мен қызметтерді жылжыту туралы білімді, өнімді сату немесе сатып алушыларға қызмет көрсету мақсатында Интернеттегі дәстүрлі маркетингтің барлық аспектілерін пайдалану және олармен қарым-қатынасты басқару, сонымен қатар Интернет желісінде нарықты зерттеу үшін қолданбалы экономикалық-математикалық әдістердің практикалық дағдыларды қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Турларды ұйымдастыру және жоспарлау
    Несиелер: 5

    Пән туристік кәсіпорындардың қызметін ұйымдастырудың және жоспарлаудың негізгі түсініктерін, процестері мен әдістерін, оларды сипаттайтын үдерістерді қалыптастырады; маршруттар бойынша туристерді қабылдау және жіберу әдістерін тиімді қолдану; туристік қызметтердің қауіпсіздігін, мәдениеті мен сапасын қамтамасыз ету дағдыларын қалыптастырады

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Екінші шетел тілі (А2 деңгейі)
    Несиелер: 5

    Пәнді оқудың мақсаты: екінші шет тілінде ауызша және жазбаша түрде практикалық қарым-қатынас дағдыларын меңгеру; тыңдаушылар мен оқытушылардың, студенттердің және тіл тасымалдаушылардың сөйлеу тілін түсіну; шет тіліндегі мәтінді оқу дағдыларын, іздену дағдыларын және оқылған мәтіндерден ақпарат алуды; графикалық, тыныс белгілері мен орфографиялық сауаттылықты қалыптастыру болып табылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • SMM маркетинг
    Несиелер: 5

    Пәнді игерудің мақсаты SMM негізгі ұғымдарын, SMM науқандарын бағалаудың негізгі әдістерін, SMM-ге аудиторияны тарту технологиясын қалыптастыру, медиа-өнімдерді шығаруға аудиторияның қатысуын ұйымдастыру, медиа-мазмұнмен алмасу, оның ішінде интерактивті желілік алмасуды қолдану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Бар ісі
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты бар саласындағы білімді, іскерлікті және дағдыны қалыптастыру, бар жұмысын ұйымдастыру саласында практикалық дағдыларды қалыптастыру, шарап-арақ өнімдерінің, сусындардың, деликатес өнімдері мен тағамдардың сипаттамалары, аралас сусындарды дайындау технологиясы болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Іскерлік іс-шараларын ұйымдастыру және технологиялар
    Несиелер: 5

    Пәнді оқудың мақсаты – болашақ мамандар арасында туризм индустриясын дамыту; қатысушыларды қызықтыратын және олардың мекемелері мүдделерін көрсететін іс-шараларды ұйымдастыру мүмкіндігі; практикалық дағдыларды қолдану арқылы болашақ кәсіби қызметінде пайдалану мақсатында жалпы мәдени және кәсіби құзіреттіліктерді кеңейту

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Ұйымдастыру және қызмет көрсету бар
    Несиелер: 5

    Пән қазіргі заманғы бар шаруашылығының негіздері туралы, өндірістің сапасы мен қонақжайлылық қызметтерін пайдалану және ғылыми зерттеулер объектісіндегі сынақтардың мүмкіндіктері бойынша халықаралық стандарттарға негізделген теориялық білімді қалыптастырады; қоғамдағы әлеуметтік қатынастарды қалыптастыру дағдылары; қонақ үй қызметі мен қоршаған ортаның экологиялық қауіпсіздігінің негіздерін қарастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Салтанатты іс-шараларды ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Пән күрделі іс-шараларды ұйымдастыру, оның ішінде маркетинг, қаржы жинау, адами ресурстар, қаржылық бақылау функцияларын теориялық негізде қалыптастырады; іс-шараға қатысатын қызметкерлермен және еріктілермен жұмыс жасау кезінде көшбасшылық және басқару дағдыларын; мамандандырылған веб-қызметтер мен компьютерлік бағдарламаларды пайдалану бойынша техникалық дағдыларды қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Housekeeping Management
    Несиелер: 5

    Пән үй шаруашылығын басқару саласындағы кәсіби құзіреттілікті; кəсіби мінез-құлық нормалары мен ережелерін жəне іскерлік этикетті білуді; қызметкерлердің өнімділігі және халықаралық қонақүй жағдайында үй шаруашылығының тиімділігін қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Фронт-офис операциялары (OPERA)
    Несиелер: 5

    Пән кеңсе бөлімшесінің жұмысы туралы, қонақтарға және бөлмелерге тиімді қызмет көрсетуді қамтамасыз ететін қазіргі заманғы бағдарламалық шешімдердің ерекшеліктері туралы білімді қалыптастырады; бизнес-процестерді және қонақтарға қызмет көрсетуді жедел басқаруды оңтайландыру үшін қолданыстағы сценарийлерді түсінуді және бейімделуді дамытады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Туристік және қонақ үй кешендерінде хаускипинг қызметін ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Пәнді игерудің мақсаты туристік және қонақ үй кешендерінің номерлі қорына қызмет көрсетудің қазіргі заманғы стандарттарының теориялық негіздерін оқу және бекіту, туристік және қонақ үй кешендерінде номерлі қорға қызмет көрсету үрдістерін ұйымдастыру және бақылаудың негізгі дағдыларын қалыптастыру, туристік және қонақ үй кешендерінде номерлі қорға қызмет көрсету стандарттарын қолдану дағдыларын меңгеру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Туризмдегі қызмет көрсету сапасын басқару
    Несиелер: 5

    Пән ұйымның тұтынушылық қызметтер нарығында бәсекеге қабілеттілігін арттыратын сапа қызметін құру арқылы туристік ұйымдардың қызметтерінің сапасын басқаруды ұйымдастырудың теориялық негіздері мен практикалық ұсыныстарын; туристік өнімнің тұтынушылық қасиеттері және оны құру және тұтыну процестерінің әлеуметтік-экономикалық және ұйымдастырушылық-техникалық сипаттамаларын қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Фронт-офис және бөлмелер бөлімін басқару
    Несиелер: 5

    Пән қонақүйлердің алдыңғы кеңсесінің жұмысын алдын-ала брондаудан бастап, қонақтардың кетуіне дейін жұмыс жасайды, бөлме қызметін, оның ішінде сервистік жүйелер мен персоналды, үйді техникалық пайдалану және бөлмені басқару бөлімін тиімді басқару дағдыларын қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Бизнес-Индустрияны Оқыту
    Несиелер: 5

    Пән қонақжайлылық индустриясындағы кәсіпкерлік тәуекелдердің табиғаты туралы білімді; тиімді кәсіпкерлік қызметтің негізгі принциптерін; кәсіпкерлік қызметтің ұйымдастырушылық-құқықтық нысандарын; бәсекелестік орта жағдайын анықтау дағдыларын; қонақжайлылық индустриясындағы қажеттіліктер мен ықтимал сұраныстарды анықтауды; қонақжайлылық индустриясында қызметтің жаңа түрін енгізу шығындары мен болашағын анықтауды қалыптастырады

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Rooms Division Management
    Несиелер: 5

    Пән алдын-ала тапсырыс бергеннен бастап ұшуға дейінгі Rooms Division Management процедурасы туралы білімді; кеңсе менеджментінің әртүрлі аспектілерін, оның ішінде жүйелер мен қызметкерлерді талдау дағдыларын; Rooms Division Management бөлімшелері мен үй шаруашылығы арасындағы қарым-қатынасты қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Тамақ өнімдерін ұйымдастыру мен технологиясы
    Несиелер: 5

    Пән әртүрлі ұйымдастырушылық-құқықтық нысандардағы, типтердегі және сыныптардағы қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында қызмет көрсетудің теориялық білімі мен практикалық дағдыларын; тамақтану қызметін ұйымдастыру саласындағы негізгі ұғымдар, терминдер мен анықтамаларды білуді; тамақтану саласында тұтынушыларға қызмет көрсетудің ұйымдастырылу негіздері мен әдістерін үйретуді қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Тамақтануды ұйымдастыруды басқару
    Несиелер: 5

    Пәнді игерудің мақсаты тамақтандыруды басқару, ас үйдің технологиялық операцияларының құрылымы, тамақ өнімдерінің сапа көрсеткіштері, басқаруда заманауи технологияларды қолдану, тамақтандыруды әзірлеу және енгізу, қонақтарды қарсы алу техникасы және сапалы қызмет көрсетудің негізгі ережелері; үстелді брондау технологиясы; тапсырыс алу үшін сәтті келіссөз жүргізу техникасы; клиенттермен есеп айырысу техникасы болып табылады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Туризмдегі ақпараттық жүйелер
    Несиелер: 10

    Пән туристік ұйымның ұйымдастырушылық басқару міндеттерін автоматтандыратын ақпараттық жүйелерді құру және пайдалануды; ақпараттық жүйелер мен бизнес-қосымшаларға қойылатын талаптарды талдауды; ақпараттық жүйелер мен бизнес-қосымшаларды әзірлеудің әдістері мен құралдарының жиынтығын; бизнес-қосымшалардың жобалау ерекшеліктері мен архитектурасын іске асыруды; туризмдегі ақпараттық жүйелерді модификациялау, оңтайландыру және дамыту регламентін оқытады

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Мейрамхана шаруашылығын ұйымдастыру және басқару
    Несиелер: 5

    Пәнді игерудің мақсаты - мейрамхана ісін ұйымдастыру және тамақтандыру кәсіпорнын басқару, ас үй мен мейрамхана залының технологиялық операцияларының құрылымын білу; мейрамхана қызметтері сапасының көрсеткіштері, мейрамхана өнімін басқаруда, әзірлеуде және сатуда заманауи технологияларды қолдану болып табылады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Тамақтану сервисін ұйымдастыру теориясы
    Несиелер: 5

    Пән ұйымдасқан және әуесқой туристерге арналған туристік өнімді жобалаудағы тамақтану саласындағы теориялық білімді; тұтынушылардың қажеттіліктеріне жауап беретін тамақтандыру қызметін дамыту және ұсыну үшін заманауи ақпараттық технологияларды іс жүзінде қолдануды; синтез деңгейінде тәжірибелік қызметте әртүрлі деректерден алынған ғылыми-техникалық ақпаратты талдаудың, өңдеудің және жүйелеудің өзіндік әдістерін қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Продакт менеджмент
    Несиелер: 5

    Пән коммуникациялық жүйелерді әзірлеу және оларды басқару, тауарларды маркетингтік коммуникация кешеніне жылжытудың түрлі құралдарын біріктіру, брендті ұйымдастыру және басқару, жаңа өнім жасауға мүмкіндік беретін өзіндік зерттеу жұмысының дағдыларын қалыптастыру қабілетін дамытады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Нарық және логистика
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты тұтынушылардың сұраныстарын зерттеу және болжау, маркетингтік ақпаратты талдау, тауарларды қоймаға жіберу, сақтау және қабылдау бойынша техникалық құжаттаманы құру, оның дұрыс ресімделуін тексеру, өткізу арналарын әзірлеу, нарықты сегменттеу болып табылады .

    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Сервис Менеджмент
    Несиелер: 3

    Пән қызмет көрсету саласындағы ұйымдарды басқарудың заңдылықтары, принциптері, функциялары мен әдістері туралы білімді; қызмет көрсету саласындағы менеджменттің озық идеясын, қызмет көрсету саласындағы басқаруға креативті инновациялық көзқарасты, менеджментті кәсіби қызмет саласы ретінде түсінуді қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Туризмдегі баға белгілеу
    Несиелер: 5

    Пән бәсекелес нарықтағы баға белгілеу әдістері мен стратегияларын, тауарлар мен қызметтердің бағасын саралауды зерттейді; туристік тауарлар мен қызметтерге арналған шығындар құрылымын, туристік нарықтағы кәсіпорынның қызметін жақсарту үшін әдістер мен бағалар стратегиясын анықтайды

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Өндірістік іс-шаралар
    Несиелер: 3

    Пән туристік қызметті ұйымдастырумен, әртүрлі компаниялар мен жеке тұлғалар үшін іскерлік, спорттық және ойын-сауық іс-шараларын ұйымдастырумен шұғылдануға мүмкіндік беретін теориялық және практикалық білімді, сонымен қатар оқиғаларды құру үшін қоғамның қажеттіліктеріне баса назар аудара отырып, оқиғаларды басқарудың заманауи әдістерін қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Қаржылық есеп
    Несиелер: 5

    Ішкі қаржылық есепті жүргізу тәртібі, оның халықаралық стандарттарға және «Бухгалтерлік есеп және қаржылық есептілік туралы» Қазақстан Республикасының Заңына сәйкес шоғырландырылған қаржылық есептілікті дайындаудағы маңызы туралы білімді қалыптастыру. Ұйым қызметінің және оның мүліктік жағдайының толық және сенімді ақпаратын қалыптастыру

    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Салалар бойынша маркетингтік зерттеулер және маркетинг
    Несиелер: 5

    Пән ұйымдарда ұсыныстар мен қызметтерді құру, маркетингтік зерттеулерді жоспарлау, нарықты сегменттеу және мақсатты аудиторияны таңдау, маркетингтік арнада жарнаманы ұйымдастыру, сатуды басқару және жеке сатуды жүргізу дағдылары арқылы индивидтердің, сондай-ақ адамдар топтарының мұқтаждықтары мен қажеттіліктерін қанағаттандыруға бағытталған әлеуметтік және басқару процестері туралы білімді қалыптастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Тамақтану саласындағы бағаларды басқару
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты бағаны басқарудың әлеуметтік-экономикалық мәні, түрлері, функциялары, баға жүйесі, салалық баға белгілеу ерекшеліктері, тауарлар мен қызметтер нарығындағы жағдайды талдау, тауарлар (қызметтер) бағаларының тетіктері, бағаны басқару әдістері, нарықтық жағдайлардың тұжырымдамасы мен көрсеткіштері, оның бағаларды болжау үшін қолданылуы, бағаны мемлекеттік реттеудің мақсаттары мен міндеттері туралы білімі мен қабілеті болып табылады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Қызмет көрсету саласының статистикасы
    Несиелер: 5

    Пән статистикалық әдіснамалар, жалпы принциптер, әдістер, статистикалық деректерді жинау, өңдеу әдістерін; жаппай қоғамдық құбылыстар мен үдерістердің заңдылықтары мен даму тенденцияларын, олардың сандық сипаттамаларын зерттейді; статистикалық модельдеу және болжау дағдыларын, қызмет көрсету саласында статистикалық байқауды ұйымдастыру және статистикалық ақпаратты жинау қағидаларын қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қызмет көрсету саласындағы аудит
    Несиелер: 5

    Пән аудиторлық қызметті және аудит стандарттарын реттейтін нормативтік құжаттар туралы білімді және жұмыс істеу дағдыларын; ұйымның ішкі бақылау жүйесін бағалауды; аудиторлық дәлелдерді ұсыну және аудит нәтижелерін құжаттау, тауарлық заттардың қозғалысы, сондай-ақ қызметтерді көрсетуге, дебиторлық берешекті сақтауға байланысты құжаттармен жұмыс істеуді қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Кірістілікті басқару стратегиясы
    Несиелер: 5

    Пән кіріс және жұмыспен қамту, маркетингтегі баға туралы дұрыс стратегиялық шешімдер қабылдау дағдыларын; туристік индустрияда стратегиялық, тактикалық және жедел басқару тетіктері, кадрлармен жұмыс жасау әдістері мен тсілдерін, туризм саласы қызметкерлерінің өнімділігі мен сапасын бағалау әдістерін білуді қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Туристерге қызмет көрсету технологиясы
    Несиелер: 5

    Пән қызмет көрсетудің негізгі туристік технологияларын оқытады; оператор және агент қызметінің мәні туралы білім қалыптастырады; туристік өнімнің негізгі сипаттамалары мен құрылымдары; уақтылы және дұрыс брондау, клиентпен келісім-шарт жасасу, туристік өнімді тиімді дамыту үшін жаңа технологияларды енгізу жағдайында туристік нарықтағы маркетингтік қызметтің ерекшеліктерін білу және меңгеру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Басқару есеп
    Несиелер: 5

    Басқару функцияларының теориялық және практикалық білімдерін меңгеру: жоспарлау, үйлестіру, бақылау, талдау, басқару шешімдерін қабылдау, коммуникацияны дамыту. Шығынды есепке алудағы проблемалық мәселелерді зерттеу, шығындарды есептеу әдістемесін дұрыс анықтау, өндіріс жағдайына талдау және бағалау жүргізу.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қызметтер саласындағы маркетингті басқару
    Несиелер: 5

    Пән стратегиялық маркетинг үдерісі мен ғаламдық бәсекеге қабілетті іскерлік ортадағы маркетингтің байланысын анықтайды; жоспарлау процесі туралы білімді; маркетингтік зерттеулер мен практикалық маркетингтік жоспарлауға байланысты аналитикалық мәліметтерді өңдеу дағдыларын қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қонақжайлылық индустриясында басқарушылық шешімдерді қабылдау әдістері
    Несиелер: 5

    Пән қонақжайлылық индустриясында басқарушылық шешімдерді қабылдаудың міндеттері, бағыттары мен әдістерінің жан-жақты көрінісін; басқару шешімдерін әзірлеу, қабылдау және іске асыруда теориялық білім және практикалық дағдылар, қонақжайлылық қызметін жоспарлауда макроэкономикалық үрдістер мен көрсеткіштерді пайдалану; туристік өнімді сату кезінде туындайтын проблемалық жағдайларды шешу, туризм индустриясын бақылауды қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Персоналды басқару
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты персоналды басқару бойынша қызметтердің мақсаттары,міндеттері, құрылымы мен қызметтері, осы жұмыстағы басшылардың рөлі туралы түсінік беру, персоналды басқарудың ұйымдастыру-құқықтық негіздері мен әдістерін оқып үйрену, персоналды басқарудың тиімділігіне баға беру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Фирмаішілік жоспарлау
    Несиелер: 5

    Пән ішкі жоспарлау жүйесін құру принциптері туралы білімді; жоспарлау қызметтерінің функциялары мен құрылымын; кәсіпорындарды әлеуметтік-экономикалық дамытудың оңтайлы жоспарларын құру дағдыларын; тауарлар мен қызметтерді өндірудің бизнес-жоспарларын әзірлеуді; ішкі жоспарлау саласындағы есептеулер мен теориялық зерттеулер нәтижелерін көпшілік алдында таныстыруды қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қонақ үй кәсіпорнында кірісті басқару
    Несиелер: 5

    Пән кірістерді басқару тұжырымдамасының, басқару әдістемесі мен технологиясының негізгі ұғымдарын, қонақ үй кәсіпорындарындағы баға ерекшеліктерін, қонақ үй қызметтерін сату арналарын, қонақ үй компаниясы үшін кірістің жеткіліксіз деңгейін анықтау әдістерін, қонақ үй компаниясы үшін кірісті басқарудың негізгі стратегияларын қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Тұлғалық даму, кәсіби мансап және коммуникаци
    Несиелер: 5

    Пән әр түрлі мансап түрлері туралы білім, білімді іс жүзінде қолдану дағдылары мен қабілеттерін, студенттердің өзіне деген сенімділігі мен адекватты өзін-өзі бағалауын, іскерлік мансапты жоспарлау, Мен-концепция жеке іскерлік өзіндік тұжырымдамасын қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Код ON1

    Өз білімін жалпы білім беретін пәндер, Қазақстанның тарихы мен экономикасы, қоғамның дамуы мен әлемдік мәдениет саласында көрсету

  • Код ON2

    Топпен жұмыс істеу, шетелдік әріптестермен тәжірибе алмасу үшін осы тілді тасымалдаушылармен еркін қарым-қатынас жасауға мүмкіндік беретін көлемде ана және шет тілдерінде диалог жүргізу, конструктивті байланыстар орнату, іскерлік қарым-қатынас дағдыларын меңгеру

  • Код ON3

    Ақпаратты жинау және өңдеу дағдыларын пайдалану, ақпараттық-коммуникациялық технологияларды меңгеру (туризмді резервтеудің компьютерлік жүйелері - Amadeus, Galileo, Worldspan, Opera front office бағдарламалық қамтамасыз етуі)

  • Код ON4

    Турды қалыптастыру және пакеттеу, туристік маршруттың бағдарламасын әзірлеу, туристік қызметтегі технологиялық процестер мен лауазымдық нұсқаулықтардың орындалуын бақылау, туризм саласындағы шарттарды қалыптастыру.

  • Код ON5

    Қонақжайлылық индустриясындағы қаржылық және басқарушылық есептің негіздерін білу, персоналды басқару бойынша жұмыстың тиімділігін бағалау, туристік бизнес саласында басқарушылық шешімдер қабылдау

  • Код ON6

    Қонақ үйдің, мейрамхананың барлық бөлімшелерінің қызметін, әлемдік қонақ үй, мейрамхана бизнесінің қазіргі жағдайын талдау, қаржылық бақылау жүргізу, әр түрлі сыныптамадағы қонақ үйлердің нөмірлерін бағалау, қонақ үй-мейрамхана кешендерін басқару сызбасын құру

  • Код ON7

    Өндірістік шолуды калыптастыру,жеке дамудын жоспарлау ерекшеліктерін жане жоғары деңгейдегі дағдыларды меңгеру

  • Код ON8

    Тамақтану және сусындар өндірісі саласында қызмет көрсету және сервисті жоспарлау принциптері мен әдістерін пайдалану, аудит және сапаны бақылауды жүзеге асыру

  • Код ON9

    Әлеуметтік медиадағы коммуникациялар мен зерттеулер бойынша шешімдерді жоспарлау және негіздеу, видеожарнама жасау, турбизнес саласындағы әлеуметтік желілердегі ресми аккаунттарды дамыту және жылжыту

  • Код ON10

    Маркетингтік зерттеулер жүргізу, жарнамалық стратегияны әзірлеуге қатысу,тауарлар мен қызметтердің табыстылығының, бәсекеге қабілеттілігінің және сапасының өсуін қамтамасыз ету

  • Код ON11

    Тиімді жоспарлау, бюджетті құру, ресурстарды бөлу, жоба командаларын қалыптастыру және жоба барысын бақылау үшін жобаларды басқару, іскерлік, спорттық және ойын-сауық іс-шараларын ұйымдастыру

  • Код ON12

    Персоналды басқарудың тиімділігін бағалау үшін туристік бизнес саласында басқару шешімдерін қабылдау

Top