Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07501 Азық-түлік өнімдерінің өндірісіндегі стандарттау жəне сертификаттау в А.Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті

  • Бейорганикалық және органикалық химия
    Несиелер: 3

    Модульдің пәні бейорганикалық және органикалық химияның теориялық негіздерін тарылтуға, химиялық қосылыстар құрылысының өзара байланысын және олардың қасиеттерін, ерітінділерде химиялық процестердің өтуінің жалпы заңдылықтарын және олардың тамақ өнеркәсібіндегі рөлін, тамақ өнеркәсібінде қолданбалы маңызы бар элементтер мен олардың қосылыстарының физика-химиялық қасиеттерін үйретеді

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Математика
    Несиелер: 5

    Модуль пәні компьютерлік технологияларды пайдалана отырып, проблемаларды модельдеуге, талдауға және шешуге көмектесетін математикалық аппаратты меңгеруге мүмкіндік береді; математикалық әдістер, студенттердің болашақ қызметінің саласынан мамандар ретінде процестер мен құбылыстарды зерттеуге және болжауға мүмкіндік береді

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Физика
    Несиелер: 4

    Бұл пән физиканың негізгі заңдары мен физикалық құбылыстарын, теориялық және қолданбалы есептерді шешу үшін олардыңіс жүзінде қолданылу мүмкіндіктерін зерттейді. Пән әлемнің қазіргі заманғы физикалық көрінісінің негізгі түсініктерін қамтиды.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Техникалық реттеу негіздері
    Несиелер: 4

    Модуль пәні Техникалық реттеу саласындағы білім кешенін қалыптастыруға, техникалық реттеудің жалпы қағидаттарын, әдістері мен рәсімдерін игеруге, оқушыны ҚР жаңа техникалық саясаты аясында өлшем бірлігін қамтамасыз ету әдістерін пайдалану негізінде жұмыстың сапасы мен тиімділігіне қол жеткізу жөніндегі кәсіби міндеттерді шешуге дайындауға ықпал етеді

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Стандарттау негіздері
    Несиелер: 4

    Модульдің пәні стандарттау негіздерін, стандарттау саласындағы ұғымдарды, сондай-ақ стандарттау мақсаттары, міндеттері, принциптері, функциялары мен әдістерін оқытуда құзыреттілікті қалыптастырады. Стандарттау объектілері мен саласын, Қазақстан Республикасының Мемлекеттік стандарттау жүйесін, Қазақстан Республикасында стандарттау жөніндегі жұмыстарды ұйымдастыруды, стандарттау жөніндегі жұмыстарды жоспарлауды, нормативтік құжаттарды, стандарттау жөніндегі нормативтік құжаттардың санатын, әртүрлі стандарттардың сипаттамаларын қарайды

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Кәсіби бағытталған шет тілі
    Несиелер: 4

    Пән білім алушылардың таңдаған бағытына сәйкес және кәсіби тапсырмаларды шешу үшін практикалық қызметті жүзеге асыру үшін қажетті жалпы мәдени, кәсіптік және лингвистикалық құзыреттерді қалыптастырады және жетілдіреді

    Оқу жылы - 2
  • Академиялық іскерлік хат
    Несиелер: 3

    Бұл пән білімалушыларға ғылыми дерекқорлардан ақпараттар іздеуге, мәтіндерді талдау мен рефераттауға, академиялық жазбалардың әр түрлі жанрларымен (аннотация, эссе, шолулар, аналитикалық шолулар, мақала) жұмыс жасауға байланысты кәсіби іс-әрекеттерді жүзеге асыруға мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Көшбасшылық негіздері
    Несиелер: 5

    Бұл пәнді оқу кезінде білім алушылар көшбасшылық қасиеттерді, стильдерді, кәсіпорын, аймақ және тұтастай ел деңгейінде әсер ету әдістерін қолдана отырып, адамдардың мінез-құлқы мен өзара әрекетін тиімді басқарудың әдістемесі мен практикасын игереді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Экономика және кәсіпкерлік негіздері
    Несиелер: 5

    Пән экономикалық ойлау тәсілін, бәсекелестік ортада кәсіпорындардың табысты кәсіпкерлік қызметін ұйымдастырудың теориялық және практикалық дағдыларын қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Экология және тіршілік қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Пән экологиялық ойлауды және табиғи экожүйелер мен техносфералардың жұмысында қауіпті, төтенше жағдайлардың алдын алу қабілетін қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
    Несиелер: 5

    Пәнді оқу заңнамалық нормалардың рөлі туралы жалпы түсінік беретін құқықтың негізгі салаларының мәселелерін қарауға бағытталған, сондай-ақ білім алушылардың сыбайлас жемқорлыққа қарсы дүниетанымы мен құқықтық мәдениетін қалыптастыруды зерделеуді көздейді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тағам өндірістерінің процесстері мен аппараттары
    Несиелер: 5

    Модуль пәні материалдарды ұсақтау, материалдарды қысыммен өңдеу (престеу), сұйық біртекті емес жүйелерді бөлу, буландыру, пастерлеу, стерилизациялау, абсорбциялау, адсорбциялау, кептіру, экстрагирлеу, кристалдау, механикалық, массаалмасу, гидромеханикалық, жылу және химиялық процестердің ерекшеліктері

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Өлшеу мен бақылаудың әдістері мен құралдары
    Несиелер: 3

    Модуль пәні физикалық шамаларды өлшеу принциптерін игеруге, өлшеу құралдарының құрылымдық, оптикалық, кинематикалық сызбаларын және олардың метрологиялық сипаттамаларын білуге, сондай-ақ өлшеу міндеттерінің ерекшеліктерін ескере отырып өлшеу құралдарын қолданудың практикалық дағдыларын игеруге ықпал етеді. Өлшеу техникасының заманауи мәселелері туралы, техникалық құжаттаманы пайдалану туралы, сынау және бақылау кезінде өлшеу құралдарын пайдалану туралы, оның біліктілігі мен өндірістік қызметіне сәйкес келетін үлгілік өлшеу міндеттерін шешу кезінде білімді қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Азық-түлiк өнімдерінің тауартануы
    Несиелер: 5

    Модуль пәні азық-түлік өнімдерінің сапасына, тамақ өнімдерінің құрамына, сақтау режимдеріне, азық-түлік өнімдерінің жіктелуіне жан-жақты баға береді; азық-түлік өнімдерін өндіретін кәсіпорындарда өндірісті ұйымдастыруды,өндіріс технологиясының ерекшеліктерін логикалық және дәйекті түрде негіздейді

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Өнімнің сапасын сараптау
    Несиелер: 5

    Модульдің пәні өнім сапасын сараптау, қабылдау кезінде немесе ұзақ уақыт сақтағаннан кейін партия тауарларының сапасын анықтау немесе сақтау кезінде жасырын технологиялық ақауларды анықтау, жеткізушіге наразылық білдірудің белгілі бір мерзімдері аяқталғаннан кейін, жаңа тауарлар үлгілерінің сапасын бағалау бойынша білімді қалыптас-тырады, сериялық өндіріске дейін. Білім сапа сараптамасының түрлері бойынша қалыптасады, ол келесі сорттарға бөлінеді: сапаны қабылдау сараптамасы, толықтығы бойынша сараптама, жаңа тауарларды сараптау, азық-түлік дәмін тату және келісімшарттар бойынша сараптама.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Кәсіби қазақ (орыс) тілі
    Несиелер: 4

    Пәнді оқу барысында кәсіби қызметте қолданылатын ұғымдар мен ғылыми көзқарастарды терең зерттеуге, кәсіби терминдердің мағынасын түсінуге, кәсіби лексиканы кеңінен қолдануға, өз ойын нақты жеткізе білуге баса назар аударылады

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Метрология
    Несиелер: 6

    Модуль пәні физикалық шаманың бірліктерін, өлшеу әдістері мен құралдарын қолдану бойынша міндетті техникалық және заңды талаптарды белгілейтін, сондай-ақ өлшемдер, олардың бірлігін қамтамасыз ету әдістері мен құралдары және талап етілетін дәлдікке қол жеткізу тәсілдері, техникалық құралдарды қолдану бойынша операциялардың жиынтығында көрсетілген өлшемдерді жүргізу және салыстырып тексеру, өлшеу құралдарының метрологиялық талаптарға сәйкестігін растау мақсатында орындалатын операциялар туралы білімді қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Сертификаттау негіздері
    Несиелер: 5

    Модульдің пәні Қазақстан Республикасының Мемлекеттік сертификаттау жүйесі саласындағы сертификаттаудың негізгі ұғымдарын, сертификаттау жөніндегі нормативтік құжаттарды, өнімдер мен көрсетілетін қызметтердің сәйкестігін растауды, сертификаттау түрлерін, сертификаттау схемаларын және өнімді, көрсетілетін қызметтерді сертификаттауды жүргізу тәртіптерін зерделеуде құзыреттерді қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейрамханалық қызмет көрсетуді ұйымдастыру және технологиясы
    Несиелер: 5

    Модуль пәні кәсіпорынның ерекше түрі ретінде мейрамхананың жан - жақты қызметі туралы білімді қалыптастырады. Оның жұмысының әртүрлі аспектілерін зерттейді: үй-жайларды жабдықтаудан бастап келушілерге қызмет көрсетудің жоғары деңгейін ұйымдастыруға дейін. Мейрамхананың жеке қызметтерінің жұмыс әдістері мен әдістерін және аспаздық өндірістің ерекшеліктерін қарастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Квалиметрия
    Несиелер: 5

    Модуль пәні квалиметрияның теориялық негіздерін зерттейді, масштабтауға негізгі квалиметриялық көзқарасты, әртүрлі объектілердің сапасын сандық бағалау әдістерін қарастырады, сапа критерийлерін таңдау және сапаны бағалау рәсімдерін жүзеге асыру, сандық талдау және модельдеу әдістемесі, теориялық және эксперименттік зерттеу, сапаны басқарудың заманауи жүйесі және бәсекеге қабілеттілікті қамтамасыз ету.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қоғамдық тамақтануды ұйымдастыру және қызмет көрсету
    Несиелер: 5

    Модульдің пәні қоғамдық тамақтану кәсіпо-рындарында ұйымдастыру және қызмет көрсету мәніне ие; тамақ өнімдерінің органолептикалық, физика-химиялық, микробиологиялық қасиеттерін сипаттайтын негізгі көрсеткіштерге ие; тағам өнімдерінің ассортименттік тізбесі және сапа көрсеткіштері; кәсіби қызмет саласындағы дағдылар; келушілерге қызмет көрсету, тағамдарды безендіру, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының жұмысын ұйымдастыру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Өндірісті метрологиялық қамтамасыз ету
    Несиелер: 5

    Пән білім алушылардың қазақстандық кәсіпорындарда өлшем бірлігін қамтамасыз етудің ғылыми-ұйымдастырушылық негіздерін орнату және қолдану, өлшем бірлігі мен талап етілетін дәлдікке қол жеткізу үшін техникалық құралдарды, ережелер мен нормаларды меңгеру бойынша теориялық және практикалық білімді қолдану саласында білімді қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Деректер базалары және эксперттік жүйелер
    Несиелер: 5

    Қарастырылып жатқан модуль пәні өнімнің сапасы туралы ақпаратты жүйелеу және автоматтандыру мәселесінің кешенді сипаты саласында білімді қалыптастырады, мәліметтер базасын басқару, мәліметтер базасының жүйелерін жобалау мен қолданудың негізгі тәсілдері, МБ архитектура, мәліметтер базасының перспективалық модельдері, сұраныстарды құру тілдері туралы түсінікті қалыптастырады, сонымен қатар сараптамалық бағалау ұғымын ашады: оларды қолдану салалары, өнім сапасын сараптамалық бағалау, сараптамалық бағалау критерийлері, өнім сапасын бағалау кезінде критерийлерді таңдау, сараптамалық бағалауды қолдану әдістері мен әдістерін қарастырады., сараптамалық әдістерді қолдану кезектілігі.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Метрологияны кұжаттамамен қамтамасыздандыру
    Несиелер: 5

    Модуль пәні басқаруды және мұрағат ісін ақпараттық-Құжаттамалық қамтамасыз етудің заңнамалық және нормативтік-әдістемелік базасы саласында, сондай-ақ кәсіби терминологияны, басқаруда ақпараттық технологияларды қолдануды реттейтін заңнамалық және нормативтік-әдістемелік базаны, құжаттанудың негізгі мәселелерін меңгеру мәселелерінде білімді қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Модуль пәні сүттің құрамы мен қасиеттері, сүт шикізаттарын жоғары функционалды қасиеттері бар және жоғары сақтау қабілеті бар сүт өнімдеріне қайта өңдеу тәсілдері туралы білімді; сүт және сүт өнімдерінің жалпы технологиясын; тұтас сүт өнімдерінің техноло-гиясын; сары май технологиясын; ірімшік технологиясын; сүт консервілерінің технологиясын қалыптастырады. балалар тағамы өнімдерінің технологиясы; майсызданды-рылған сүттен, пахтадан және сарысудан жа-салған өнімдердің технологиясы; сүт негізіндегі функционалдық тағам өнімдерінің технологиясы; сүт және сүт өнімдерін өндіру кезіндегі технологиялық есептер; технологиялық процестерді жобалау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өнімді сынау, бақылау және қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Модуль пәні сынаулар мен бақылауды жоспарлау, ұйымдастыру және жүргізу әдістерінің негізгі ережелері туралы, кейіннен білімді қолдану үшін сынақ нәтижелерін өңдеу туралы, өнеркәсіптің әртүрлі салаларының бұйымдарына зерттеу, бақылау сынақтарын жүргізудің ұйымдастырушылық, әдістемелік және техникалық мәселелерін шешу кезінде кәсіби міндеттерді шешу бойынша білімді қалыптастырады, өнімнің сапасын қамтамасыз ету жүйесіндегі сынақтардың міндеттері туралы, сынақтарды технологиялық, математикалық, әдістемелік, метрологиялық және ақпараттық қамтамасыз етудің қазіргі заманғы даму деңгейі туралы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Алкогольсіз сусындар технологиясы
    Несиелер: 5

    Модульдің пәні алкогольсіз сусындарды өндіру технологиясы саласындағы білімді қалыптастырады; алкогольсіз сусындардың жіктелуі, ассортименті және сапасы саласындағы негізгі түсініктерді зерттейді. Шикізат пен дайын өнімнің сапасын бақылауға арналған негізгі нормативтік материалдар мен прогрессивті технологиялық тәсілдер

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өсімдікті шикізаттан жасалатын өнімдер технологиясы
    Несиелер: 5

    Модульдің пәні өсімдік шикізатынан өнім өндіру технологиясымен; технологияның ерекшеліктерімен; өсімдік шикізатынан өнім сапасын бақылаумен және бағалаумен таны-стырады; рецептураларды құрастыру, шикізатты іріктеу процедурасын түсінуге мүмкіндік береді; өсімдік шикізатынан өнім өндіру үшін негізгі технологиялық жабдық жұмысының технологиялық тиімділігін анықтайды

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өлшеу мен бақылаудың әдістері мен құралдары
    Несиелер: 5

    Модуль пәні физикалық шамаларды өлшеу принциптерін игеруге, өлшеу құралдарының құрылымдық, оптикалық, кинематикалық сызбаларын және олардың метрологиялық сипаттамаларын білуге, сондай-ақ өлшеу міндеттерінің ерекшеліктерін ескере отырып өлшеу құралдарын қолданудың практикалық дағдыларын игеруге ықпал етеді. Өлшеу техникасының заманауи мәселелері туралы, техникалық құжаттаманы пайдалану туралы, сынау және бақылау кезінде өлшеу құралдарын пайдалану туралы, оның біліктілігі мен өндірістік қызметіне сәйкес келетін үлгілік өлшеу міндеттерін шешу кезінде білімді қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Сапа менеджменті жүйесі
    Несиелер: 5

    Модуль пәні қазақстандық өндірістің сапасын басқару саласындағы білім кешенін қалыптастыру, өндірістік жағдайларда ISO 9000 сериялы халықаралық стандарттарды қолдану, қолданыстағы НД және техникалық регламенттерді қайта қарау дағдылары; сапаға байланысты техникалық регламенттер талаптарының сақталуына жүйелі бақылауды жүзеге асыру; Техникалық реттеу және өнім сапасын басқару саласындағы озық отандық және шетелдік тәжірибені зерделеу және жүйелеу үшін қажет.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өнімнің сапасын басқару
    Несиелер: 5

    Модульдің пәндері сапаны басқарудың теориялық негіздерін меңгеру үшін білімді, сондай-ақ сапаны қамтамасыз ету бойынша жұмыс эпизодтық емес, ИСО халықаралық стандарттарының ұсыныстарына сәйкес келетін тұрақты жұмыс істейтін сапа жүйесінде ұйымдастырылатындай етіп кәсіпорындардағы өнімдер мен басқа объектілердің сапасын басқаруды ұйымдастыру бойынша ұсыныстарды практикалық қолдану дағдыларын қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Түскі ас тағамдарының концентраттарын өңдіру технологиясы
    Несиелер: 5

    Модульдің пәні тамақтанатын тағам концентраттарын өндіру технологиясы, ассортиментті қайта тігу, шикізаттың қасиеттері, дайын өнімге қойылатын нормативтік талаптар саласындағы білімді қалыптастырады; құрғақ таңғы ас, жүгері және күріш таяқшалары, бірінші, екінші концентраттар және тәтті тағам концентраттары өндірісінің технологиялық нұсқаулықтарын зерттейді; қуырылған және жасыл кофе мен оны ауыстыратын сусындардың физикалық-химиялық сипаттамаларын зерттейді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Ет және ет өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Модуль пәні ет және ет өнімдерінің жіктелуі, ассортименті және сапасы саласында негізгі түсініктер береді. Ет шикізаты мен дайын өнімнің сапасын бақылау үшін негізгі нормативтік материалдар мен прогрессивті технологиялық тәсілдер; ет және ет өнімдерінің сапа көрсеткіштерін бақылау әдістері; ет өнімдеріне дегустация жүргізу ережесі

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Санитария және тағамтану гигиенасы
    Несиелер: 5

    Модульдің пәні тамақтану гигиенасының негіздері, сыртқы орта факторларына және сала кәсіпорындарын абаттандыруға қойылатын гигиеналық талаптар, сала кәсіпорындарының құрылысын жобалаудың гигиеналық негіздері, Технологиялық жабдыққа, мүкәммалға, ыдысқа, ыдысқа қойылатын санитариялық талаптар, сала кәсіпорындарындағы санитариялық режимдер, тамақ өнімдерін санитариялық-гигиеналық бағалау және олардың эпидемиологиялық мәндері саласындағы білімді қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Аккредиттеу негіздері
    Несиелер: 4

    Пән аккредиттеу жүйесінің құрылымы, аккредиттеу жөніндегі органның құқықтары мен міндеттері, құжаттама нысандарының негізгі түрлері, аккредиттеу және сараптама рәсімінің әдістемелері, аккредиттеуді қамтамасыз етудің құқықтық негіздері, саудадағы техникалық кедергілерді жою, Қазақстан Республикасының сертификаттау және аккредиттеу жүйелері проблемалары жөніндегі міндеттерді шешу, аккредиттеу саласындағы халықаралық және өңірлік Стандарттармен және нормативтік құжаттармен жұмыс, салалық аккредиттеу, ҚР Мемлекеттік аккредиттеу жүйесі мәселелері бойынша білімді қалыптастырады

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Біріктірілген менеджмент жүйесі
    Несиелер: 5

    Модульдің пәні менеджменттің интеграцияланған жүйесі (МЖ) саласында білімді қалыптастырады, олардың құрамдас бөлігі сапаны бағалау және бақылау әдістері туралы білім жиынтығы, оны өнімнің өмірлік циклінің әр түрлі сатыларында қамтамасыз ету, бұл білімді практикада іске асыра білу, екі немесе одан да көп халықаралық стандарттар талаптарын белгілейтін және біртұтас ретінде жұмыс істейтін жалпы менеджмент жүйесінің бір бөлігі ретінде ұсыну болып табылады. Қазақстандық өндірістің жоғары талабына байланысты ISO 9001, ISO 14001 және OHSAS 18001 халықаралық стандарттары негізінде.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Экологиялық менеджмент жүйесі
    Несиелер: 5

    Модуль пәні ИСО 14000 сериялы ұлттық және халықаралық стандарттардың талаптарына сәйкес ҚР кәсіпорындарында экологиялық басқару жүйесін әзірлеу, құру және енгізу үшін білім, білік және практикалық дағдыларды алу жолымен экологиялық талаптарды сақтау саласында білімді қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қызметті аккредиттеу
    Несиелер: 6

    Модуль пәні объектінің белгіленген өлшемшарттар мен көрсеткіштерге (стандартқа) сәйкестігін ресми растау рәсімін жүргізу бойынша білімді қалыптастырады, олардың сапасын бағалау үшін тұтынушы, әдетте, жеткілікті құзыретке ие болмайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Пән тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бағалаудың негізгі үрдістері мен әдістері; тамақ өнімдерінің тұтынушылық қасиеттері; өнім сапасының көрсеткіштері; өнім сапасын бақылау түрлері; өнім сапасының деңгейі; өнімнің техникалық бақылауы; жарамдылық ұғымдары саласында кәсіби білім мен іскерлікті қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Өнім сапасының аудиті
    Несиелер: 6

    Модульдің пәні шығарылатын өнімнің немесе өнім топтарының сапасын бағалау, сондай-ақ шығарылған өнімдердің немесе өнімдер желісінің алдын-ала белгіленген сапа стандарттарына сәйкестігі, инспекциялық тексеру үшін арнайы белгіленген сапа деңгейін бағалау, инспекциялық тексерудің тиімділік дәрежесін өлшеу, сапа мәселелері, кәсіпорындағы ішкі сапаны бақылау процестерін тексеру саласындағы білімді қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдері қауіпсіздігінің менеджмент жүйелері
    Несиелер: 5

    Модульдің пәні тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі менеджменті жүйелерін стандарттау саласындағы білімді қалыптастырады: ҚР СТ ИСО 22000 «Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі менеджменті жүйелері. Тағам өнімдерін жасау тізбегіне қатысатын ұйымдарға қойылатын талаптар»; ҚР СТ 53755 «Тамақ өнімдері қауіпсіздігінің менеджмент жүйелері. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі менеджменті жүйелерінің аудиті мен сертификаттауын жүзеге асыратын органдарға қойылатын талаптар». ҚР СТ 51705.1 «Сапа жүйелері. ХАССП қағидаттары негізінде тамақ өнімдерінің сапасын басқару».

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Денсаулық сақтау және еңбек қауіпсіздігін қамтамасыз ету менеджменті жүйелері
    Несиелер: 5

    Модульдің пәні денсаулық сақтау менеджменті жүйесі және еңбек қауіпсіздігін қамтамасыз ету, негізгі талаптар, денсаулық сақтау менеджменті жүйесіне қойылатын талаптар және еңбек қауіпсіздігін қамтамасыз ету, қауіптерді сәйкестендіру, тәуекелдерді бағалау және басқару шараларын белгілеу, заңнамалық, нормативтік және басқа да талаптар саласындағы білімді қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Код ON2

    Тамақ өнімдерін өндіру кезінде сапаны бақылау үшін Бақылау-өлшеу және сынау техникасын қолданады

  • Код ON9

    Азық-түлік өнімдерін сақтауға, тасымалдауға, механикалық және жылу мен өңдеуге, қайта өңдеуге және буып-түюге арналған жеке машиналардында, желілердің деконструкциялары мен құрылғыларының жұмысын бақылайды

  • Код ON5

    Шикізат пен дайын тамақ өнімдерінің сапасын бағалайды

  • Код ON7

    Еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастырады және басқарушылық шешімдер қабылдайды

  • Код ON4

    Кәсіпорындарда стандарттар мен басқа да нормативтік-техникалық құжаттаманы әзірлеу кезінде параметрлік қатарларды біріздендіру, симплификациялау және есептеу әдістерін қолданады

  • Код ON11

    Шикізаттың, дайын өнімнің және цехтық құжаттаманың есебі мен есептілігін жүргізеді

  • Код ON8

    Қазақ, орыс және шет тілдерінде ауызша және жазбаша нысанда коммуникацияға кіру

  • Код ON10

    Өнімнің жаңа түрлеріне, технологиялық процестерге және оларға арналған технологиялық құжаттамаға нормативтік құжаттаманы әзірлейді; қажетті технологиялық есептерді жүргізеді

  • Код ON6

    Дайын өнімнің шығымы мен сапасын арттыру үшін технологиялық процестердің тиімділігін жетілдіреді

  • Код ON1

    Өнім сапасын талдау әдістерін және ақау себептерін табу тәсілдерін қолданады.

  • Код ON3

    Тамақ өнімдерін өндіру кезінде стандарттау және сертификаттау бойынша жұмыстарды жоспарлау және жүргізу үшін компьютерлік технологияларды қолданады

  • Код ON12

    Тамақ өнімдерін өндіру бойынша стандарттау және сертификаттау бойынша жаңа стандарттар мен басқа да нормативтік құжаттарды әзірлейді және қолданыстағы стандарттарды қайта қарайды

Top