7M07501 Стандарттау және сертификаттау (сала бойынша) в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қазіргі заманғы экономика мен еңбек нарығының талаптарына жауап беретін кәсіби және әлеуметтік құзыреттілікке ие стандарттау және сертификаттау саласында кадрларды сапалы практикалық-бағдарлы даярлауды қамтамасыз ету
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M130 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Ғылыми–зерттеу жұмысының заманауи әдістері
Несиелер: 5Халықты сапасы жоғары және әртүрлі тағам өнімдерімен тұтынуның толық қанағаттандырудың негізгі бағыттары. Салауатты өмір салты және рационалды тамақтанудың физиологиялық негіздері. Тағам өнімдерінің толық құндылығының сипаттамасы; олардың тағамдық, биологиялық, энергетикалық құндылығы. Балансталған тамақтану жүйесінде ақуыздардың, майлардың, көмірсулардың, дәрумендердің, минералды заттардың маңызы. Тамақтану режимі. Өнімдерді өндірудің технологиялық принциптері. Өнімдерді өндіру әдістерінің жіктелуі.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Шет тілі (кәсіби)
Несиелер: 5Оқу-әдістемелік кешен факультеттердің немесе тілдік университеттердің 1 курс магистранттарға арналған. Пәннің қысқаша мазмұны: Оқу жылында шет тілінің мақсаты (ағылшын тілі – B1-деңгей) - ағылшын тілінің B1 деңгейіне жету. B1 деңгейін A1, A2 деңгейлерінің жалғасы және грамматикалық аяқталуы ретінде қарастыруға болады. В1 деңгейі магистранттарға студенттерге ағылшын тілін терең меңгеруге және өз ойларын ағылшын тілінде еркін жеткізуге және басқалармен қарым-қатынаста ортақ тіл табуға мүмкіндік береді. B1 деңгейі адамның күнделікті өмірінің барлық салаларын қамтиды: отбасы, қарым-қатынас, жұмыс, өмір салты, саяхат, спорт және т.б. Оқу-әдістемелік кешен қазіргі шет тілдері бағдарламаларында белгіленген талаптарды ескере отырып құрылған.
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Басқару шешімдерін қабылдағанда инновациялық инструменттерді қолдану
Несиелер: 5Кәсіпорындарды басқарудың негізгі принциптері мен өзгешелігі. Инновациялық қызмет кәсіпорындарды басқарудың жетілдіру факторы ретінде. Кәсіпорынның инвестициялық және инновациялық қызметін іске асыруымен байланысты мәселелер кешенін қарастырады, кәсіпорынның инвестициялық, инновациялық қызметі жөнінде терең теориялық және тәжірибелік білім береді.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Жоғары мектептің педагогикасы
Несиелер: 3Жоғары мектеп оқытушысының кәсіби-педагогикалық мәдениетінің негіздерін, жоғары мектеп педагогикасының әдіснамалық және теориялық негіздерінің жалпы проблематикасындағы, мәселелеріндегі педагогикалық құзыреттілігін, оқытуды, тәрбиелеуді талдау, жоспарлау және ұйымдастырудың қазіргі заманғы технологияларын, ЖОО-ның білім беру процесінде оқытушы мен магистранттың субъектілік-субъектілік өзара іс-қимылының коммуникативтік технологияларын меңгеруін қалыптастыру
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Басқару психологиясы
Несиелер: 3Қазіргі жағдайдағы психикалық құбылыстар жүйесі, мінез-құлықтың психологиялық өзгерістері және адамның саналы іс-әрекеті туралы ғылыми негізделген түсініктерді қалыптастыру. Психологиялық ғылымның теориялық-тәжірибелік мәселелері, басқару психологиясының категориялық жүйесі қарастырылады, басқару тәжірибесінің психологиялық талдауының тарихы бекітіледі, басқару қызметін талдаудың түсініктеме принциптері, психологиялық жаттығулар мен мектептердің құрылымы және басқару қызметінің теориясы мен тәжірибесіне қосымшадағы психологиялық ғылымның басқа да мәселелері ашылады. Курс психологиядағы заманауи теориялар мен тәсілдер туралы ғылыми түсініктерді қалыптастыруға мүмкіндік береді.
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Ғылым тарихы мен философиясы
Несиелер: 5«Ғылым тарихы және философиясы» курсы ғылымдардың тарихи эволюциясы мен олар құратын философиялық перспективаларды зерттейді. Қазіргі ғылымның көздері, оның әлеуметтік және институционалдық мәнмәтіндері сипатталған. Ойлау тәжірибелерімен, теорияларды растау мен теріске шығарумен, сандық және сапалық зерттеу әдістерінің пайда болуымен және қолданылуымен байланысты философиялық мәселелер қарастырылады
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Зияткерлік меншіктің заңнамалық негізі
Несиелер: 5Заңда қолданылатын негізгі түсініктер. Патенттік заңмен реттелетін қатынастар. Патент заңының қызметтік сферасы. Өнертабыс қорғау сферасының мемлекеттік уәкілетті органы, пайдалы моделдер, өнеркәсіптік үлгілері. Сараптамалық ұйымдар. Өнеркәсiптiк меншiктiң объектілерiнiң құқықтық қорғауы. Өнеркәсіптік меншіктің объектілерінң патенттік мүмкіндіктерінің шарттары. Өнертабыстың патенттік мүмкіндіктерінің шарттары. Пайдалы моделдердің патенттік мүмкіндіктерінің шарттары. Өнеркәсіптік үлгілердің патенттік мүмкіндіктерінің шарттары. Патент иеленушілер және авторлар. Өнеркәсіптік меншік объектісінің авторы. Патенттік сенім білдірілген өкілдер.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Инновациялық менеджмент жүйесі
Несиелер: 5Инновациялық менеджменттің теориялық және әдістемелік негіздері. Негізгі анықтамалар мен инновациялардың жіктелуі. Инновациялық қызмет басқарудың нысаны. Инновациялардың түрлері мен олардың жіктеуші қасиеттері. Инновациялық менеджменттің ұйымдастырушылық құрылымы. Инновациялық менеджменттің пайда болу себептері. Инновациялық менеджменттің дамуы мен қазіргі жағдайы. Инновациялық менеджменттің мәні. Инновациялық менеджменттің негізгі функциялары. Инновациялық ұйымдардың ұйымдастырушылық құрылымы. Зерттеу ұйымдардың ұйымдастырушылық құрылымының ерекшеліктері.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Ғылыми зерттеу жұмысының методологиясы
Несиелер: 5Ғылыми-зерттеу қызметтері және оның ерекшеліктері. Ғылыми-зерттеу қызметтерінің сатылары. Зерттеушілік қызметтерлің ақпараттық ресурстары. Әдеби ақпараттар және оның формалары. Ақпараттық іздену стратегиялары. Ғылыми-зерттеу қызметтерінің нәтижелері. Ғылыми-зерттеу презентациялық формасы. Магистрлік дисертация: мақсаты, міндеті, құрылымы. Зерттеу нәтижелерін талқылау. Жазбаша жұмыстың құрылымы.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Зияткерлік меншікті қорғау және патенттану
Несиелер: 5Қазақстан Республикасының негізгі заңдары және шет елдерінің зияткерлік меншігін қорғауы. Патентті құжаттардың құрылымы мен ерекшелігі, ИНИД коды, мәтін құрылымының ерекшелігі. Патентті құқықтардың формулаларының мағынасы. Өнеркәсіптік меншік объектісіне өтінімнің құрамы. Патенттік құқықтардың көлемін анықтауға өнертабыс формуласының мәні. Техникалық шығармашылықтың патенттік-қабілетті нысандарына өтінім материалдарын ресімдеу.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Сапаны басқаруда зияткерлік меншік
Несиелер: 5Зияткерлік меншік пен авторлық құқықты қорғау. Кәсіпорындардың материалды емес активтерінің көлемі мен құрамы, олардың жағдайы мен дамуы. Кәсіпорындардың инновациялық қызметі, персоналдың инновациялық деңгейін жоғарлату, өндіру кезіндегі рационализаторлық ұсыныстар мен өнертабыстарды есептеу. Кәсіпорындар мен нақты жұмысшыларға сапа бойынша сыйақы тағайындау.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Зерттеу жұмысының заманауи методологиясы
Несиелер: 5Ғылыми-зерттеу қызметтері және оның ерекшеліктері. Ғылыми-зерттеу қызметтерінің сатылары. Зерттеушілік қызметтерлің ақпараттық ресурстары. Әдеби ақпараттар және оның формалары. Ақпараттық іздену стратегиялары. Ғылыми-зерттеу қызметтерінің нәтижелері. Ғылыми-зерттеу презeнтациялық формасы. Магистрлік дисертация: Мақсаты, міндеті, құрылымы. Зерттеу нәтижелерін талқылау. Жазбаша жұмыстың құрылымы.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Кәсіпкерлік қызметті ұйымдастыру
Несиелер: 5Кәсіпорынды басқару стилдері мен әдістері. Кәсіпорынның қызметін жедел басқару. Бизнеста жаңалықенгізуді ұйымдастыру мен басқару. Шағын және орташа кәсіпорындардың персоналын басқару. Бизнеста еңбек ақысын төлеуді ұйымдастыру. Кәсіпорынның қаржылық қызметін ұстау. Несиелік менеджмент. Несиелік ұйымдар мен бизнес. Несиелеудің мәні мен принциптері. Лизингтің экономикалық мәні.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Стандарттау және сертификаттау дамуының заманауи аспектілері (салалар бойынша)
Несиелер: 5Стандарттаудың ғылыми негіздері. Стандарттаудың жиі қолданылатын жалпығылыми әдістері. Стандарттаудың арнайы әдістері. Технологиялық дайындық пен өндірісті басқаруда тиімділікті жоғарылату үшін стандарттау әдістерін қолдану. Стандарттау жұмыстарының тиімділігі. Стандарттау жүйесін реформалаудың алғышарттары. Стандарттаудың ұлттық жүйесінің дамуы. Стандарттау жүйесін реформалаудың бағыттары. Стандарттау саласында техникалық реттеудің үйлесудің негізгі нүктелері мен реформалау кезеңдері. Сәйкестікті бағалау және сәйкестікті растау.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Техникалық регламенттер мен стандарттар
Несиелер: 5Техникалық реттеудің негізгі құралдары. Техникалық регламенттер мен стандарттар. Еуразиялық экономикалық одақтың техникалық регламенттері. ЕАЭО техникалық регламенттерін әзірлеу. ЕАЭО техникалық регламенттерін қабылдау. ЕАЭО техникалық регламенттері стандарттарының тізімдерін әзірлеу және қабылдау тәртібі.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Техникалық регламенттер мен стандарттау саласындағы құжаттар
Несиелер: 5Техникалық регламенттердің сипаттамалары. Қазақстан Республикасының техникалық регламенттері. Кеден одағының техникалық регламенттері. ЕАЭО техникалық регламенттері. Еуразиялық экономикалық одақтың техникалық регламенттерінің тізімі (кеден одағының техникалық регламенттері). Кеден одағының ТР КО 021/2011 «Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы» техникалық регламенттері.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Инжинирингтің заманауи әдістері
Несиелер: 5Инжиниринг тарихы мен оның дамуы. Инжинирингтің концепциясы мен оның мәні. Инжинирингтегі құрылымы. Шухарт-Деминг, Паретто диаграммасы, қауіптерді басқару жүйелері, себепті-салдар диаграммасы, гистограммалар, бақылау карталары, Кайзен жүйесі сияқты сапа инструменттері бар инжиниринг әдістері.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Экспериментті жоспарлау және ұйымдастыру
Несиелер: 5Ғылыми зерттеудің ұйымдастыру және жоспарлаудың негізгі анықтамасы, әдістері және принциптері. Оптималды жоспарлауды таңдау. Көпфакторлы эксперименттердің жоспарлары. Көпфакторлы нысандарды оптимизациялау әдістері. Нақты факторларды бөліп алу. Таңдаулы бақылау кезінде жоспарлау.
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Халықаралық стандарттау және сертификаттаудың даму тарихы мен перспективасы
Несиелер: 5Халықаралық стандарттау және сертификаттаудың дамуының негізгі кезеңдері. Стандарттау және сертификаттаудың даму перспективалары. Стандарттау және сертификаттаудың тарихы – бұл өндірістік күш пен сауданың даму тарихы. Ренессанс дәуіріндегі стандарттау. Сертификаттау – сәтті экономикалық қызметтің маңызды және қажетті шарты. Ресей, Қазақстан және шет мемлекеттерде сертификаттаудың қалыптасуы. Стандарттау және сертификаттаудың халықаралық деңгейде даму перспективалары.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Сапа аймағындағы критерийлерге сәйкестігіне ұйым қызметінің өзін-өзі бағалауы
Несиелер: 5Ұйымның өзін-өзі бағалауы жөнінде жалпы ережелер. Түсініктер, мақсаттары мен қарастыратын мәселелері. Ұйымның өзін-өзі бағалауын жүргізудің артықшылықтары. Өзін-өзі бағалаудың моделдері. Сапа сыйлықтары негізіндегі өзін-өзі бағалау. М. Болдридж атындағы ұлттық сапа сыйлығы. Эдвард Деминг атындағы жапондық ұлттық сыйлық. Еуропалық сапа сыйлығы (EFQM). Ұлыбритания өндірісіне Барбадостық ұлттық сапа сыйлығы. Бразилиялық ұлттық сапа сыйлығы. Колумбиялық ұлттық сапа сыйлығы. Гонконгтық «Q белгісі» сыйлығы. Раджив Ганди ұлттық сапа сыйлығы. Тито Конти әдісі бойынша кәсіпорындардың өзін-өзі бағалауы. Қазақстан Республикасы Президентінің «Алтын сапа» сыйлығы.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Кәсіпорынның (ұйымның) қызметін талдау
Несиелер: 5Қолданыстағы сапа жүйесін бағалау (аудит). Сапа менеджменті жүйесін бағалау әдістері. СМЖ принциптерінің орындалуын тексеру әдісі. ИСО 9001-2000 халықаралық стандартының талаптарына сәйкестік аудитінің схемасы. Сыртқы аудитті сертификаттау жөніндегі органдар. Сапа менеджменті жүйелерін сертификаттауға арналған халықаралық бағдарламалар. Есеп беру құжаттамасын әзірлеу. Ішкі аудит бойынша есеп беру құжаттамасы. Ішкі аудиторлардың жұмыс сапасын бағалау.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
ЕAЭК техникалық регламенттері
Несиелер: 5ЕАЭО Техникалық реттеу принциптері. Өнімнің айналымы және техникалық регламенттердің әрекеті. Үшінші елдермен өзара саудадағы техникалық кедергілерді жою. Еуразиялық экономикалық қоғамдастыққа мүше мемлекеттердің техникалық регламенттерін үйлестіру негіздері туралы келісім. ЕурАзЭҚ техникалық регламентін әзірлеу тәртібі.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Техникалық нормалау және стандарттау
Несиелер: 5Негізгі түсініктер мен терминдер. Стандарттау және техникалық норма объектілері. Стандарттау және техникалық норма объектілерінің нормативті құқықтық актілері. Стандарттау жөніндегі техникалық комитеттер.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Қауіпсіздік және тамақтану гигиенасы
Несиелер: 5Тағам тауарларын және олардан жасалған өнімдерді әртүрлі химиялық және биологиялықтектес токсиканттермен ластау, сонымен бірге адам мен сыртқы ортаға тигізетін зиянды әсерді төмендету тәсілдері мен оларды бақылау әдістері жөнінде сұрақтарын меңгеру.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 2
Семестр 1
-
Сапаны жалпылама басқару
Несиелер: 5Сапаны басқару мəні. Сапаны басқару əдістері. Сапаның экономикалық аспектісі. Сапаны басқарудағы үлгілеу. Сапаны басқару жүйесі. Экологиялық менеджмент жүйесі. Өндірістегі өнімнің сапасын қамтамасыздандыру кезіндегі технологиялық жүйелермен басқару. Технологиялық жүйенің құрылымдық талдауы. Технологиялық жүйенің компоненттерімен басқару. Сапаны технологиялық қамтамасыздандыру. Басқару жүйесіндегі қолдану өмірлік циклін қолдаудың ақпараттық технологиясы.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 2
Семестр 1
-
Тағам өнімдері қауіпсіздігінің менеджмент жүйесіндегі құжаттамаларды басқару
Несиелер: 5HACCP жүйесі (Қауіпті талдау және сыни бақылау нүктелері) - тамақтану кәсіпорындары процесінде мүмкін болатын тәуекелдерді анықтауға негізделген және олардың пайда болуынан бұрын осы тәуекелдерді болдырмауға негізделген тамақ қауіпсіздігін басқару жүйесі. Жүйені дамытудың негізгі принциптері. Орындау бойынша жұмысты ұйымдастыруға қойылатын жалпы талаптар. Сыни бақылау нүктелерін таңдауды анықтау тәртібі.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 2
Семестр 1
-
Сапаны басқарудың «Кайдзен» атты Жапондық әдісі
Несиелер: 5Кайдзен сапаны басқару әдістерінің даму тарихы. Басқарудың негізгі принциптері: процесс,өнім және қызмет сапасы, кәсіпорын саласындағы барлық үздіксіз өзгерістер, мәселелерді мойындау, жұмыс ұйымын құру, жобаларды басқару, қызметкерлерді қатыстыру, өзін ұстай білушіліктің дамуы, өтініш беру жүйесі, сапаны басқарудың арнайы жүйесі. «Гемба Кайдзен» принципі. Жүйелі консалтинг технологиясының негізгі түсініктері.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 2
Семестр 1
-
Интегрирленген сапа менеджмент жүйелері
Несиелер: 5Интегрирленген жүйе стандарттары. ИСО 9001:2000 сериялы стандарты. ИСО 14001:2004 сериялы стандарты. OHSAS 18001 Өнеркәсіптік қауіпсіздік. SA 8000 әлеуметтік этика. Менеджменттің интегрирленген жүйесі. Сапаның интегрирленген жүйесінің құжаттарының құрылымы. ИСО 9001, ИСО 14001 және OHSAS 18001 термин және түсініктердің сәйкестігі. Сапаның интегрирленген жүйесін басқару. Интегрирленген жүйе бойынша басшылықтың мазмұны. Интегрирленген жүйе бойынша басшылықтың құрылымы. Интегрирленген жүйе бойынша басшылықтың элемент мазмұны. Басшылық жауапкершілігі. Хабарлама және уәкілеттік, жауапкершілік. Басшылықты екі жақты талдау.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 2
Семестр 1
-
Сапа менеджмент жүйесінің аудиті
Несиелер: 5Сапа менеджменті жүйесінің аудитінің мақсаттары мен міндеттері. Аудитке қатысушылар: тапсырыс беруші, аудиторлар, техникалық сарапшылар, тексерілетін тарап. Сапа менеджменті жүйесінің аудиторлық мәртебесі. Аудит рәсімі. Ішкі және сыртқы аудит жүргізуді реттейтін нормативтік құжаттар. Халықаралық заңнама. Сапа менеджменті жүйесінің аудиторларын даярлау.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 2
Семестр 1
-
Жасандылық пен контрафактті өнімнен тұтынушыларды қорғау
Несиелер: 5Тауарлардың жасандылық пен контрафакт түрлерін меңгеру. Тауарлардың сәйкестендіруші белгілерін орнату. Жасандылық, контрафакт құралдары мен оларды табу әдістерімен танысу. Жасандылық, контрафакт салдарын және оларды болдыртпау шараларын оқып меңгеру. Берілген пән бойынша нормативтік-құқықтық құжаттармен жұмыс жасауды меңгеру.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 2
Семестр 1
-
Сыртқы ортаның радионуклидтермен ластаудың токсикологиялық негіздері
Несиелер: 5Сыртқы ортаны ластау туралы түсінік, ластаудың жіктелуі. Ластаушы-заттар. Ластаушы-заттардың сыртқы ортаның жағдайына әсері. Азық-түлік шикізатының радионуклидтерімен сыртқы ортаны ластаудың токсикологиялық негіздері, сонымен қатар Қазақстан Республикасының азық-түлік қауіпсіздігі жөніндегі концепцияның құқықтық, экономикалық және ұйымдастырушылық аспектілері. Химиялық токсикология. Химико-токсикологиялық талдау нысандары. Табиғи ортаның сапа стандарттары.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 2
Семестр 1
-
Ұйымдардың өзін-өзі бағалауы және сапа аудиті
Несиелер: 5Сапа аудитінің түрлері. Сапа жүйелеріне аудитті жоспарлау және дайындау. Негізгі түсініктер, терминдер мен анықтамалар. Ішкі аудит. Сапа жүйелерінің сарапшы-аудиторларын аттестациялау және дайындау. Ішкі аудит қызметі жөнінде ереже. Жасау және бекіту тәртібі. Мазмұнына қойылатын талаптар. Сыртқы аудит, үшінші жақпен жүргізілетін аудит. Сапа жүйелеріне сыртқы аудитті жүргізудің рәсімдері мен тәртібі. Сапа жүйесіне бағалау (аудит) жүргізу.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 2
Семестр 1
-
Экологиялық менеджмент және аудит
Несиелер: 5Экологиялық менеджмент пен аудиттің негізгі терминдері мен анықтамалары, мақсаттары мен міндеттері. Экологиялық менеджменттің жүйелері. Экологиялық менеджмент жүйесі саласындағы стандарттар мен халықаралық ұсыныстар. Экологиялық аудиттің нысандары мен объектілері. Экологиялық аудит бағдарламаларының жіктелуі және оларды жүзеге асыру әдістері. Экологиялық аудиттің негізгі кезеңдері.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 2
Семестр 1
-
Сапаны басқарудағы әлемдік тәжірибе
Несиелер: 5Сапа менеджмент жүйесі, сапа кепілдігі, сапа ілгегі, сапаны басқару туралы жалпы түсінік. TQM негізін құраушы. Сапаны жалпылама басқару, сапаны қамтамасыз ету, сапа саясаты, сапаны жоспарлау, сапаны жақсарту, сапаны басқару. Сапа жүйесі мен басқарудың қажеттілігі. Сапа жүйесінің мақсаты. Сапа менеджмент жүйесінің енгізудегі қорытындысы. Сапа менеджмент жүйесінің негізгі сипаттамалары.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 2
Семестр 1
-
Сапаны басқарудың халықаралық стандарттары
Несиелер: 5Халықаралық стандарттар ИСО сериясы 9000. ИСО 9000, ИСО 9001, ИСО 9004. Халыкаралық стандарттар ИСО серия 19011. Халыкаралық стандарттар ИСО серия 14001. Халықаралық стандарттар ИСО серия 22000. Халықаралық стандарттар OHSAS 18000 сериясы. ЕЭК-те жасалған сапа менеджменті саласындағы халықаралық стандарттар.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 2
Семестр 1
-
Код ON7
Әлеуметтік, этикалық және ғылыми пайымдауларды ескере отырып, пікірлерді қалыптастыру үшін Техникалық реттеу саласындағы ақпаратты жинау мен түсіндіруді жүзеге асыру
-
Код ON3
Білім және педагогикалық қызметті кредиттік технология оқу бойынша атқару үшін жоғары мектептің педагогика және психология білімінің қолдану
-
Код ON11
Өз бетінше зерттеулер жүргізу және олардың нәтижелерін түсіндіру әдістерін меңгеру, берілген пәннің дамуына өзіндік үлес қосу (диссертация), өзінің ғылыми-кәсіби қызметін жүзеге асыруда өзіндік ерекшелігі мен шығармашылығын көрсету
-
Код ON1
Жаңа теориялар мен тұжырымдамаларды стандарттау және сертификаттау саласындағы заңдылықтар мен даму үрдістерін растау ретінде түсіндіру ғылымның тарихы мен философиясы, жаратылыстану-ғылыми, әлеуметтік-гуманитарлық және техникалық білім әдіснамасы негізінде заманауи теория мен практиканың болмысын ұғыну
-
Код ON5
Зерттеу тақырыбы бойынша ғылыми-техникалық және патенттік ақпаратты интернет-технологияларды қоса алғанда, мамандандырылған деректер қоры мен ақпараттық технологияларды пайдалана отырып, іске асыру және өңдеу
-
Код ON6
Стандарттау және сертификаттау саласындағы білімі мен түсінігін көрсету, практикалық қызметте ұлттық, халықаралық және басқа да стандарттармен, нормативтік құжаттармен, тұтыну тауарларының сапасы мен қауіпсіздігіне бағалау жүргізудің әдістері мен тәсілдерін қолдана отырып жұмыс істеу дағдыларын қолдану
-
Код ON4
Ғылыми зерттеулердің кезеңдерін жоспарлау және ұйымдастыру, ғылыми зерттеулердің нәтижелерін талдау және оларды нақты зерттеу міндеттерін шешу кезінде қолдану қабілеті
-
Код ON8
Техникалық регламенттерде, стандарттарда және басқа да нормативтік құжаттарда белгіленген талаптардың сақталуын мемлекеттік бақылау бойынша ҚР-да қолданыстағы нормативтік құжаттар туралы білімді көрсету. Мемлекеттік бақылау бағдарламасын дербес әзірлеу, тексеру нәтижелерін ресімдеу
-
Код ON9
Ұйымның өзін-өзі бағалауының негізгі ережелерін және ұйымның өзін-өзі бағалауын жүргізудің артықшылықтарын түсіну. Сапа жүйесі аудитінің жоспарлау және әрекет ету тәртібін сипаттау
-
Код ON2
Әлеуметтік және кәсіби маңызды тәжірибені талдау және сыни тұрғыдан түсіну, мәдениетаралық ортада ауызша және жазбаша түрде, оның ішінде шет тілінде тиімді қарым-қатынас жасау, командада жұмыс істеу және шағын ұжымдардың жұмысын ұйымдастыру, өзінің дене, рухани және адамгершілік қасиеттерін дамыту
-
Код ON10
Ұйымның өзін-өзі бағалауы, сапаны басқару бойынша әлемдік тәжірибені пайдалана отырып, сыртқы және ішкі аудиттер жүргізу және кәсіпорынның жұмыс істеу міндеттерінің басқарушылық шешімдерін іске асыруда креативті және инновациялық тәсілдерді пайдалану қабілеті
7M07501 Стандарттау және сертификаттау (сала бойынша)
МагистратураДәулет Серікбаев атындағы Шығыс Қазақстан техникалық университеті
БББТ: M130 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)
Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша7M07501 Стандарттау және сертификаттау (сала бойынша)
МагистратураДәулет Серікбаев атындағы Шығыс Қазақстан техникалық университеті
БББТ: M130 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)
Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша7M07501 Стандарттау және сертификаттау (сала бойынша)
МагистратураҚазақ ұлттық аграрлық университеті
БББТ: M130 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)
Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі7M07501 Стандарттау, сертификаттау және метрология (салалар бойынша)
МагистратураЕуразия Технологиялық Университеті
БББТ: M130 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)
Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша7M07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)
МагистратураӘл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университеті
БББТ: M130 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)
Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі7M07501 Стандарттау, сертификаттау және метрология (салалар бойынша) (1,5)
МагистратураҚарағанды техникалық университеті (Қарағанды мемлекеттік техникалық университеті)
БББТ: M130 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)
Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі7M07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша) (2)
МагистратураҚарағанды техникалық университеті (Қарағанды мемлекеттік техникалық университеті)
БББТ: M130 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)
Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі7M07501 Стандарттау, сертификаттау және метрология (салалар бойынша) (1)
МагистратураҚарағанды техникалық университеті (Қарағанды мемлекеттік техникалық университеті)
БББТ: M130 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)
Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі7M07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша) (ғылыми-педагогикалық бағыт)
МагистратураТараз инновациялық-гуманитарлық университеті
БББТ: M130 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)
Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша7M07501 Стандарттау және сертификаттау (сала бойынша)
МагистратураТорайгыров университеті
БББТ: M130 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)
Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша7M07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)
МагистратураМанаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті
БББТ: M130 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)
Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша7M075011 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)
МагистратураМанаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті
БББТ: M130 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)
Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша7M07501 Стандарттау және сертификаттау (сала бойынша)
МагистратураСемей қаласының Шәкәрім атындағы университеті
БББТ: M130 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)
Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша