Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M09105 Ветеринариялық санитария (1ж. бейіндік) в Қазақ ұлттық аграрлық университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты 7M09105-«Ветеринарлық санитария» білім беру бағдарламасы бойынша әлемдік еңбек нарығында бәсекеге қабілетті жоғары білікті ғылым магистрлерін дайындау, Қазақстан Республикасының шаруашылық жүргізуші субъектілерінде, алыс және жақын шетелдерде жұмыс істеу үшін Ветеринариялық санитария саласында кәсіби құзыреттілікке ие.
  • Академиялық дәреже Магистратура
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
  • Оқу мерзімі 1 год
  • Кредиттер көлемі 60
  • Білім беру бағдарламаларының тобы M138 Ветеринария
  • Білім беру саласы 7M09 Ветеринария
  • Дайындық бағыты 7M091 Ветеринария
  • Менеджмент
    Несиелер: 2

    Пән білім алушыларды ұйымдастырушылық жүйелерді басқарудың іргелі негіздерімен таныстырады; бәсекелестік ортаның қатаң жағдайларында жұмыс істейтін ұйымдардағы процестердің мәні мен мазмұны туралы логикалық ойлауды дамытады; өндірістік, инновациялық, қаржылық, әлеуметтік және ұйым қызметінің басқа да салаларындағы операцияларды басқару білімі мен іскерлігін қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Бизнес шешімдерін моделдеу
    Несиелер: 3

    Шешім қабылдау процесінің, математикалық моделін құру, шешу, сонымен қатар шешім нәтжелерін компьютер көмегімен талдау жүргізуге көп көңіл бөлінеді. Шешімдер қабылдауда өндірістік, транспорттық және қаржылық есептердің модельдері, шешімдер қабылдау теориясының элементтері және нақтылы тәжірибелік есептерді компьютерде шешу алгоритмдерді шығару қабілеттілігі қалыптастырылады

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шет тілі (кәсіби)
    Несиелер: 2

    Пән негізгі аударма құзіреттілігін жетілдіруді, кәсіби бағытталған іс-әрекеттерді (ақпаратты іздеу және өңдеу, сөйлеу және пікірталас, пікірталас) меңгеруді және халықаралық қатынастар бойынша ғылыми мәтіндер негізінде сыни тұрғыдан ойлау қабілетін дамытуды қарастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Апидология, ара шаруашылығы өнімдерінің құндылығы мен қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Бал, прополис, балауыздың биологиялық қасиеттерін жіктеу. Араларды ұстау және өсіру технологиясын түсіндіру. Ара шаруашылығындағы ветеринариялық-санитариялық қауіпсіздікті бағалау. Аранының жұқпалы, инвазиялық және жұқпалы емес ауруларын санитарлық бағалау. Балды жіктеу және сапасын анықтау. Бал шаруашылығына ветеринарлық-санитарлық талаптар әзірлеу. Зертханалық зерттеулер үшін бал сынамаларын алуды ұйымдастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ветеринарлық санитария мәселелері
    Несиелер: 4

    ХЭБ, Алиментариус кодекстерінің, жербетіндегі жануарлар мен су асты жануарларына қойылатын талаптарын, сондай-ақ ветеринариялық санитария мәселелері бойынша жақын және алыс шетелдер мен үйлестірілген заңнамалық және нормативтік-құқықтық құжаттарды ескере отырып, Қазақстан Республикасындағы, жақын және алыс шетелдеріндегі Ветеринариялық санитария мәселелерін зерделейді, оларды шешу тәсілдерін ұсынады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тағам өнімдері қауіпсіздігінің қазіргі заманғы мәселелері
    Несиелер: 4

    Қалыптасқан қазіргі заманғы мәселеледі зерделейді, шаруашылық жүргізуші субъектілер мен кәсіпкерлік құрылымдардағы тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін талдайды, қауіптер мен сыни бақылау нүктелерін жүйелей отырып, есепке алады. Тәуекелдерді талдай отырып, анықтама береді, қауіпті төмендету шараларын талқылып, санаттарға бөледі, сондай-ақ мониторинг пен тексеруді жоспарлайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Азықтық қоспа пайдаланған кездегі мал шаруашылығы өнімдерін сараптау және қауіпсіздігі
    Несиелер: 6

    Азық қоспаларын қолдану кезінде мал шаруашылығы өнімдерінің тағамдық құндылығы мен қауіпсіздігін зерттейді. Мал шаруашылығының экологиялық таза өнімдеріне қойылатын арнайы талаптарды талдайды. Мал шаруашылығы өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету шараларын қолдану кезінде тәуекелді басқаруды бағалауды жүргізеді. Мал шаруашылығы өнімдерінде құс шаруашылығы және балық өсіру ксенобиотиктердің қалдық мөлшерін бақылауды қамтамасыз етеді. Тағам өнімдерінің қауіпсіздігін өндірістік бақылауға қойылатын талаптарды реттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Кәсіпкерлік саласындағы жобаларды басқару
    Несиелер: 3

    Жобаларды басқару әдістерінің даму тарихымен таныстырады; жобаның тұжырымдамасын әзірлеу, оны құрылымдау және бағалау бойынша шешімдер қабылдаудың әдістемелік тәсілдерін зерттейді; жобаның өмірлік циклінің түрлі сатыларында жоба менеджерінің рөлін және функцияларын меңгеру; жобаларды басқарудың ұйымдастырушылық нысандары және оларды әзірлеу, оңтайландыру әдістерімен таныстырады. Нарық жағдайында агро өнеркәсіптік кешеннің сферасы жүйесінде білім алушыларды даярлау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Құс шаруашылығындағы ветеринариялық-санитария
    Несиелер: 6

    Құс шаруашылығындағы ветеринариялық-санитариялық талаптарды зерттейді және қауіпсіздікті қамтамасыз ету тәсілдерін анықтайды. Құстардың жұқпалы және инвазиялық ауруларының алдын алуда ветеринариялық санитарияның рөлін реттейді. Құстардың өнімділігі мен сақталуын арттыру үшін биостимуляторларды, антиоксиданттарды қолдану әдістерін ұсынады. Биологиялық қалдықтарды утильдеу, дезинфекция, дезинсекция, дератизация, дезакаризация әдістерін ұсынады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мал азығы және азықтандыруы гигиенасы мен санитариясы
    Несиелер: 5

    Мал денсаулығын сақтауда, олардың өнімділігін көтеруде және санитариялық сапасы жоғары өнім алуда мал азығын дұрыс пайдалануға мүмкіндік беретін магистранттардың дәрігерлік ойлау қабілетін қалыптастыру. Ауылшаруашылық кәсіпорындарында және зертханаларда, азық гигиенасы және санитариясы бағытындағы шаралармен таныстыру және игеру; Ауылшаруашылық кәсіпорындарында азық мөлшерін жобалау және оның сапасының ветеринариялық санитариялық талаптарға сай болуын анықтау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 2

    Пән психологияны басқару психологиясының тақырыбын, сипатын, міндеттері мен құрылымын, оның психологиялық зерттеулер әдістерін және оны зерттеудің негізгі тәсілдерін қарастырады. Басқару әрекетіндегі тұлға психологиясын, танымдық әрекет психологиясын перцептивтік, мнемикалық және ойлау үрдістерін басқару қызметтінде зерттейді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ветеринарлық санитариядағы ғылыми зерттеулер әдістемесі
    Несиелер: 3

    Қоғамдық-экономикалық формацияның дамуындағы ғылымның рөлін зерттейді. Ғылым және ветеринария саласындағы Қазақстан Республикасының заңнамасын талдайды. Ғылыми-зерттеу жұмысында психологиялық, әлеуметтік факторларды және ғылымдағы кәсіби этиканы көрсетеді. Мемлекеттік стандарттарды түсіндіреді, олардың ғылымдағы маңызын анықтайды. Экспериментті қою үшін зертханалық техниканың рөлін көрсетеді. Зияткерлік меншікті патенттеуді және қорғауды реттейді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Код ON2

    Тағам өнімдері қауіпсіздігі мәселелерін шешу барысында, ветеринарлық санитария проблемаларын кәсіби деңгейде түсіну және меңгеру

  • Код ON1

    Кәсіби шет тілінде біліктілігін пайдалана отырып, кәсіби тәжірибеде менеджмент және басқару психологиясы жөніндегі білімін көрсету

  • Код ON3

    Тапсырмаларды дайындау және жобалау шешімдерін, бизнес-жоспарларды, бизнес-модельдерді әзірлеу, тәуекелдерді басқару әдістерін қолдану, әзірленген жобалар мен бағдарламаларды іске асыру бойынша ұсыныстар мен шаралар әзірлеу, бизнес-процестерді басқару, аналитикалық материалдарды дайындау

  • Код ON7

    Магистранттың зерттеу жұмысын ұйымдастыру және шаруашылық субъектілері жағдайында өндірістік тәжірибесінен өту талаптарын түсіндіру

  • Код ON8

    Кешенді емтихан өткізу кезінде магистрлік диссертацияны рәсімдеу және қорғау талаптарын тұжырымдау.

  • Код ON4

    Азық қоспаларын пайдалану кезінде мал шаруашылығы өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін бағалау үшін теориялық және практикалық білімдерін қолдану. Ара шаруашылығы өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін анықтау үшін зерттеуді ұйымдастыру

  • Код ON6

    Құс шаруашылығы объектілерінің жұмысын ұйымдастыру кезінде қоршаған ортаның гигиенасы мен санитариясы, мал азығын азықтандыру және радиациялық гигиена талаптарын алгоритмдеу

  • Код ON5

    Құс шаруашылығы өнімдерінің қауіпсіздігін, сондай-ақ сапалы азықтармен жануарларды азықтандыру арқылы түпкілікті сапалы өнім алуда ветеринарлық санитарияны меңгеру және білімін қолдану

Top