Жаңа білім беру бағдарламасы

6B11101 Туризм және қонақжайлылық индустриясын ұйымдастыру в Халықаралық туризм және меймандостық университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Жеке тұлғаның дамуына әсер ететін жан-жақты білімі мен қажетті білігі, дағдылары бар, сондай-ақ туризм және қонақжайлылық индустриясын жақсартуға бағытталған кәсіби қызметті жүзеге асыра алатын, ішкі және сыртқы нарықтарда тұтынушылық қажеттіліктерге сәйкес турөнімдерді әзірлейтін және қызмет көрсететін бәсекеге қабілетті мамандарды даярлау.
  • Академиялық дәреже Бакалавриат
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
  • Оқу мерзімі 4 года
  • Кредиттер көлемі 240
  • Білім беру бағдарламаларының тобы B091 Туризм
  • Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
  • Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
  • Мұражайтану
    Несиелер: 4

    Бұл пән мұражай қызметін ұйымдастырудың мәні, қағидалары, негізгі ұғымдары мен заңдылықтарын оқытады. Мұражай ісінің тарихын, мұражайлар түрлері мен типологиясын, негізгі бағыттарын, мұражайлардағы ғылыми-зерттеу және қор жұмысын қарастырады. Мұражайдағы әлеуметтану, экскурсиялық қызметпен таныстырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Туризмология негіздері
    Несиелер: 5

    Пән туризм туралы философиялық және әлеуметтік түсініктерді, туристік қызмет саласының негізгі ұғымдарын, туристік жүйелердің құрылымы мен нысандарын, сондай-ақ тұрақты туризм тұжырымдамасын және оның осы үдерістегі рөлін ашуға бағытталған. Курс туризм саласындағы халықаралық және ұлттық тәжірибе мен жаһандық үрдістерді талдау жолымен туристік индустриядағы қызметкерге білім берудің, мансаптық өсуінің және өзін-өзі дамытуының негізгі бағыттарын ашады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылықтағы іскерлік қарым-қатынас психологиясы
    Несиелер: 5

    Пән іскерлік қарым-қатынас саласы туралы түсінікті; тұлғаның негізгі түрлері және қарым-қатынас әдістері туралы білімді қалыптастырады. Іскерлік қарым-қатынас стильдері мен түрлерінің ерекшеліктерін; іскерлік қарым-қатынас үрдісінде жанжалды жағдайлардың пайда болу мәнін ашады. Туристік өнімнің тұтынушылары үшін сапалы және тиімді қызмет көрсетуге әсер ететін жанжалды жағдайларды шешу әдістерін оқытады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Туристік қызмет психологиясы
    Несиелер: 5

    Пән туристік қызметті ұйымдастырудың психологиялық аспектілерін ашады; адамдардың жағдайын диагностикалау мен болжаудың ерекшеліктерін ашады; жеке тұлғаның жеке ерекшеліктерін ескере отырып, басқару процесін бағдарламалау технологияларын үйретеді; психологиялық ғылым мен туристік саланың ерекшелігін білу негізінде жанжалды жағдайларды шешу дағдыларын қалыптастырады; туризм менеджерінің психологиясын түсіндіреді, менеджердің клиенттермен, қызметкерлермен, бизнес серіктестермен қарым-қатынасын сипаттайды; Туризмдегі жарнаманың психикалық процестерінің рөлін анықтайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Белсенді туризм түрлерінің техникасы мен тактикасы
    Несиелер: 6

    Пән Қазақстанның туристік және рекреациялық ресурстарының аймақтық сипаттамаларын ескере отырып, Қазақстандағы туристік құрылымдардың қызметінің ең перспективалық түрлерінің бірі ретінде туризмнің әртүрлі түрлерінде белсенді туризмнің техникасы мен тактикасын ұйымдастыру түсініктерін ашып көрсетеді, пәннің басты бағыты тау және су жорықтарының ерекшеліктерімен байланысты болып табылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Туризм мақсатындағы ағылшын тілі I
    Несиелер: 5

    Кәсіби қарым-қатынас жағдайы мен контекстіне байланысты клиенттермен тұлғааралық және іскерлік қарым-қатынас мәселелерін шешу үшін шетел тілдерінің қарым-қатынас саласы ерекшеліктеріне сәйкес еркін, сыпайы сөйлеу қабілетін дамытады, орта деңгейде коммуникациялық қарым-қатынас орнатуда арнайы тақырыптық терминдердің мағынасы мен функцияларына сай қолдану, тілдік құралдарды дұрыс таңдау және коммуникативтік дағдыларды қажет деңгейде көрсете алу дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Құқық негіздері
    Несиелер: 5

    Пән қоғамның және адамдардың мүдде-мақсатын қорғап, қарым-қатынас жасауды басқарып, экономикалық, саяси, әлеуметтік, мәдениеттік бағыттарын саралап, мемлекеттік органдардың, ұйымдардың құзіретін талқылап, құқықтың обьективтік түсінігін, қоғамның обьективтік дамуына сәйкес жаңа қатынастардың қалыптасуын, нормативтік актілер арқылы қоғамдық қатынастардың байланысын, орындалу жолдарын көрсетеді. Жалпыға бірдей міндетті, мемлекет қамтамасыз ететін, қоғамдық қатынастарды реттеп, қоғам мүшелерінің құқықтық санасы мен құқықтық мəдениетін қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Экология және тіршілік қауіпсіздігі негіздері
    Несиелер: 5

    Пәнді оқу барысында экологиялық танымды қалыптастырып, адамның тіршілік ету ортасында қауіпсіздікке дағдыландырып, қоршаған ортаны қорғау және табиғи ресурстарды тиімді пайдаланып, заманауи тәсілдері бойынша теориялық және практикалық білімді үйреніп, ірі табиғи техногенді апаттардан, экологиялық зардаптардан, зілзалалардан және жұқпалы вирустардан, қарсыластың жою құралдарынан қорғану мақсатында халықты (эвакуациялау) қорғаудың әдістері мен құтқару жұмыстарын ұйымдастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылық индустриясының менеджменті
    Несиелер: 4

    Пән менеджменттің негізгі әдістерін, қағидалары мен функцияларын, туризм саласындағы басқару үрдісінің ерекшеліктерін; үрдістерді басқару және туристік қызметтерді ұсыну ерекшеліктерін оқытады. Туристік кәсіпорынды басқару, оның қызметінің тиімділігін арттыру, ұжымдағы басқару шешімдерін қабылдау дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Туристік-өлкетану жұмысының негіздері
    Несиелер: 5

    Пән туристік-өлкетану қызметін және экскурсиялық іс негіздерін ұйымдастыру ерекшеліктерін ашады, сонымен қатар, Қазақстан аумағында және әлемде өлкетану ғылымының тарихи дамуының негізгі кезеңдерін және аймақтық өлкетануды қамтиды. Ғылыми және кәсіби қызмет шеңберінде өлкетану материалдарын зерттеу және оны түсіндіру мәселелеріне, соның ішінде жаңа туристік және экскурсиялық бағыттарды құрастыруға ерекше назар аударылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • MINOR 1
    Несиелер: 5

    Білім беру бағдарламасы аясында ЖОО студенттерге қосымша білім Minor таңдауды ұсынады. Minor 1-курстан кейін қосымша білім беру бағдарламаларының каталогына сәйкес таңдалады және әрқайсысы 5 кредит көлеміндегі 4 пәннен тұрады. Ұсынылатын майнорлар: «Digital tourism»; «Қонақүй менеджменті»; «Экскурсиялық қызмет»; «Спорттық туризм»; «Туристік құқық»; «Туризмдегі логистика»; «Туризм мамандықтарына арналған шет тіліндегі пәндердің minor курсы»; «Спорттық менеджмент»; «Жаттықтырушы»; «Спорттық нұсқаушы».

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылық индустриясындағы қызметтерді ұйымдастыру және қызмет көрсету технологиясы
    Несиелер: 5

    Пән инновациялық технологияларды ескере отырып, туризм және қонақжайлылық индустриясында қызметтер мен технологияларды ұйымдастыру, жаңа қызметтерді қалыптастыру принциптері туралы білім кешенін қалыптастырады. Қызмет көрсету сапасын дамытудың оңтайлы жолдарын таңдау үшін әлемдік стандарттар мен шет елдердің тәжірибесін оқытады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кәсіпкерлік негіздері
    Несиелер: 5

    Пән кәсіпкерлік қызметтің негізгі сипаттамаларын, мазмұны мен бизнес-жоспардың құрылымын ашықтауға, кәсіпкерлік қызметтің қалыптасуы мен даму проблемаларына, экономикалық теорияларына, кәсіпкерлік қызметті талдау мен бағалауға бағытталады. Курс кәсіпкерліктің ұйымдастырушылық-құқықтық формаларын, негізгі элементтерін, кәсіпкерлік қызметті ұйымдастырудағы нарықтың типтерін, шығындарды азайту мен пайданы жоғарылату ережелерін қарастырады. Білімгер кәсіпкерліктің жоспарлау, қаржыландыру, басқару жүйесін меңгере отырып, кәсіпкерлік қызметтің іскерлік жауапкершілігін игереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • MINOR 2
    Несиелер: 5

    Білім беру бағдарламасы аясында ЖОО студенттерге қосымша білім Minor таңдауды ұсынады. Minor 1-курстан кейін қосымша білім беру бағдарламаларының каталогына сәйкес таңдалады және әрқайсысы 5 кредит көлеміндегі 4 пәннен тұрады. Ұсынылатын майнорлар: «Digital tourism»; «Қонақүй менеджменті»; «Экскурсиялық қызмет»; «Спорттық туризм»; «Туристік құқық»; «Туризмдегі логистика»; «Туризм мамандықтарына арналған шет тіліндегі пәндердің minor курсы»; «Спорттық менеджмент»; «Жаттықтырушы»; «Спорттық нұсқаушы».

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Экскурсиятану
    Несиелер: 6

    Пән экскурсиялық іс негіздерін үйретеді. Кәсіби білім жүйесін, ақпаратты жинау және өңдеу, экскурсиялық-туристік қызметті дайындау, өткізу, жоспарлау бойынша практикалық қызметте білімді қолдана білу дағдыларын қалыптастырады; отандық және шетелдік туристерге таныстыру экскурсиялары мен турларын сапалы өткізу қабілетін дамытады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Академиялық жазуға кіріспе
    Несиелер: 3

    Пәнді оқу барысында білім беру мекемелерінде ғылыми ойлауды дамытуға және ғылым жүйесінде зерттеу жұмысының дағдыларын меңгеруге, өз көзқарасын ашық білдіре алуға, шағын мәтінмен, эссемен жұмыс істеу және стандарттар негізінде мәтін құру дағдыларын меңгереді. Инновациялық технологияларды қолдану бағытында білім беру мен ғылыми қызметтегі технологияларды және тарихи дискурстың семиотикалық құрылымын идеологиялық мазмұнды сыни тұрғыдан талдай білуге үйренеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туризм мақсатындағы ағылшын тілі II
    Несиелер: 5

    Кәсіби міндеттерді іске асыруда іскерлік кездесулер мен келіссөздер, презентациялар жүргізу мақсатында кәсіби коммуникативтік дағдыларды жеткілікті деңгейде дамытуға, мәдениет аралық коммуникацияға қатысуға, ауызша және жазбаша сөйлеуге және әріптестер мен және клиенттермен өзара қарым-қатынас жасауда қажетті коммуникациялық стратегиялар дытиімді қолдануға қабілетті, тілдік тақырыптар шеңберінде арнайы терминологияны меңгерген білім алушының тұлғасын дамытуға ықпал етеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Экскурсиялық және көрмелік қызмет
    Несиелер: 6

    Пән экскурсиялық және көрмелік қызметте қолданылатын терминологияны меңгеруді қамтиды. Экскурсияны дайындау және көрме қызметі кезеңдерімен, оларды дайындау, ұйымдастыру және өткізу әдістерімен таныстырады. Пәнді практикалық тұрғыдан экскурсиялық және көрмелік қызметті дамыту дағдыларын қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • MINOR 3
    Несиелер: 5

    Білім беру бағдарламасы аясында ЖОО студенттерге қосымша білім Minor таңдауды ұсынады. Minor 1-курстан кейін қосымша білім беру бағдарламаларының каталогына сәйкес таңдалады және әрқайсысы 5 кредит көлеміндегі 4 пәннен тұрады. Ұсынылатын майнорлар: «Digital tourism»; «Қонақүй менеджменті»; «Экскурсиялық қызмет»; «Спорттық туризм»; «Туристік құқық»; «Туризмдегі логистика»; «Туризм мамандықтарына арналған шет тіліндегі пәндердің minor курсы»; «Спорттық менеджмент»; «Жаттықтырушы»; «Спорттық нұсқаушы».

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Команда құру
    Несиелер: 4

    Пән команда құру мен команда түрін анықтаудың заманауи тәсілдерімен, қарым-қатынастағы проблемалық аймақтарды бөліп көрсету және оларды шешу жолдарын табу, команданы нөлден қалыптастыру және бұрыннан бар командамен өзара әрекеттесу қабілетімен таныстырады. Туристік ұйымдарда топ құрудың теориялары мен әдістері туралы білімді қалыптастырады. Адамдардың мінез-құлқын анықтайтын әлеуметтік-психологиялық себептерді талдауға үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылық индустриясындағы сервис
    Несиелер: 6

    Бұл пән туризм және қонақжайлылық индустриясында қызмет көрсету сапасы бойынша жүйелі білімдерді қалыптастырады, студенттерге туристік қызмет көрсету және қызмет көрсету саласы туралы, осы саланың қазіргі жағдайда қызмет ету ережелері туралы түсінік береді. Елдегі және шетелдегі қызмет көрсету сапасының қазіргі жай-күйін зерттеу әдістерімен таныстырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Көшбасшылық
    Несиелер: 4

    Пән "көшбасшы", "көшбасшылық", "команда құру" ұғымдарын; көшбасшылық қасиеттерді дамыту ерекшеліктерін, шағын топты, команданы басқару және менеджментке қабілеттерді; көшбасшылық теориясының негіздерін, көшбасшылық типтерін; "ұжым", "команда" және жұмыс тобы түсінігін; шағын топты дамыту механизмін және топты басқару негіздерін қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туроперейтинг
    Несиелер: 5

    Пән туроператорлық қызмет туралы негізгі ұғымдарды; функциялар мен міндеттерді; туристік өнімді құру тұжырымдамаларын; туристік өнімдер пакеті мен қызметтерді қарастырады. Қазақстан Республикасы мен шет елдердің туризміндегі туроператорлық қызметті дамытудың негізгі бағыттарымен таныстырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризмдегі сақтандырудың құқықтық негіздері
    Несиелер: 5

    Бұл пән туристік индустрия кәсіпорнының қызметін ұйымдастыру бойынша қауіптерді есептеу және бағалауды; туристік қызметтер нарығының мониторингі әдістерін пайдалануды; тәуекелдің мәнін сақтандырудың негізі ретінде түсіну және сақтандыру қатынастарының даму заңдылығын оқытады. Тәуекелді басқару үрдісі туралы түсініктерді; туризмдегі сақтандырудың әрбір түрінің ерекшеліктерін; әлемдегі және туризмдегі сақтандыру қызметінің қазіргі жағдайы туралы түсініктерді қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризм мақсатындағы ағылшын тілі IІІ
    Несиелер: 5

    Туризм және кәсіби қызмет көрсету саласында мамандарды ағылшын тілінде кәсіби бағдарланған қарым-қатынасқа үйрету, сонымен қатар шетелдік серіктестермен және клиенттермен коммуникативтік әрекетті құру стратегиясы мен тактикасын меңгерген жеке тұлғаның мәдени аралық қарым-қатынасқа қабілеттілігін көрсететін тілдік құзыреттілігін қалыптастырады. Кәсібиортада, халықаралық туризм және қызмет көрсету саласында «Туризм мақсаттарына арналған ағылшын тілі» саласында алған білімдері мен практикалық іскерліктерін бейінді қызметте жоғарғы деңгейде қолдануды қамтамасыз етеді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылық индустриясының маркетингі
    Несиелер: 5

    Пән маркетингтің теориялық негіздерімен, қонақжайлылық индустриясында оларды практикалық қолдану дағдыларымен таныстырады. Қонақжайлылық және туризм қызметтері нарығында бәсекелестік артықшылықтарды қамтамасызету үшін функционалдық стратегияларды (тауарлық, бағалық, тарату және коммуникативтік) әзірлеу ерекшеліктерін оқытады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қазақстан туризмі
    Несиелер: 5

    Пән туристік ресурстармен және Қазақстан аймақтарының туристік әлеуетінің ерекшеліктерімен таныстырады; ішкі туризмді дамыту үшін нормативтік-құқықтық құжаттарды; аймақтар бойынша әлеуметтік-экономикалық индикаторларды; орналастыру орындары, санаторлық-курорттық мекемелер, ерекше қорғалатын аумақтар; тариф пен баға индексін, жолаушыларды көлікпен тасымалдау; туристік инфрақұрылымды; туризм саласындағы қаржы-шаруашылық қызмет бойынша негізгі көрсеткіштерді; аймақтың ресурстары мен әлеуетін бағалау әдістерін қарастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Балалар-жасөспірімдер туризмін ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Бұл пән туристік қызметтің негізгі бағыттарын қарастырады, тұжырымдамалық аппаратты қалыптастырады және балалар мен жасөспірімдер туризмін ұйымдастырудың ерекшеліктерімен таныстырады. Елдегі балалар мен жасөспірімдер туризмі саласындағы жағдайлар және оның даму жолдарын қарастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қазақстанда этнотуризмді ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Бұл пән этнотуризмнің туризм түрі ретіндегі ерекшелігін; этнотуристік өнімнің мазмұны мен құрылымын; этнотуристік өнімнің қалыптасу кезеңдерін; Қазақстанда этнографиялық туризмді ұйымдастырудың ерекшеліктерін; этнографиялық туризмді ұйымдастыру кезінде туристік қызметтің қауіпсіздігін қамтамасыз етуді оқытады. Мәдени өмір оқиғаларын практикалық талдау дағдыларын игеруге; заманауи технологиялар мен жобалау әдістерін, этнографиялық турларды дайындау технологиясын, оларды жүргізу әдістемесін қолдана отырып, жаңа туристік өнімдер мен қызметтерді құруға үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • MINOR 4
    Несиелер: 5

    Білім беру бағдарламасы аясында ЖОО студенттерге қосымша білім Minor таңдауды ұсынады. Minor 1-курстан кейін қосымша білім беру бағдарламаларының каталогына сәйкес таңдалады және әрқайсысы 5 кредит көлеміндегі 4 пәннен тұрады. Ұсынылатын майнорлар: «Digital tourism»; «Қонақүй менеджменті»; «Экскурсиялық қызмет»; «Спорттық туризм»; «Туристік құқық»; «Туризмдегі логистика»; «Туризм мамандықтарына арналған шет тіліндегі пәндердің minor курсы»; «Спорттық менеджмент»; «Жаттықтырушы»; «Спорттық нұсқаушы».

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тарихи-мәдени туризм
    Несиелер: 5

    Пән Қазақстан мен шет елдердің мәдени-тарихи орталықтарының жалпы және спецификалық сипаттамалары саласындағы білім кешенін қалыптастырады. Елдің мәдени мұрасы және оның әлеуметтік-экономикалық әлеуеті туралы түсінік береді. Мәдени мұраның ел үшін маңызын түсіндіреді және тарихи-мәдени туризмді дамыту жолдарын қарастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Туризм және қонақжайлылық индустриясындағы стандарттау және сертификациялау
    Несиелер: 6

    Пән туризм және қонақжайлылық индустриясын стандарттау және сертификаттау саласында теориялық білімдер мен практикалық дағдыларды қалыптастырады, стандарттау және сертификаттау мәнін оқытады; стандарттарды әзірлеудің және қолданудың құқықтық негіздерімен; қызметтерді сертификаттаудың нормативтік – құқықтық базасымен; Қазақстанның туристік саласындағы халықаралық стандарттармен; Қазақстанның туризм және қонақжайлылығы саласындағы ұлттық стандарттарды қолдану мәселелерімен таныстырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Халықаралық туризм географиясы
    Несиелер: 5

    Бұл пән халықаралық туризмнің қазіргі жағдайы мен даму перспективаларын; туристік ағымдардың географиясын; демалыс және ойын-сауық, сауықтыру, білім беру, қажылық және туризмнің басқа да түрлері үшін туризм географиясын; жекелеген елдер мен әлем аймақтарындағы халықаралық туризмнің дамуын қарастырады. Картографиялық және статистикалық мәліметтермен жұмыс істеу дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Туризм және қонақжайлылық индустриясындағы логистика
    Несиелер: 5

    Пән халықаралық және ішкі туризмдегі логистикалық процестерді ұйымдастыруды; логистика көрсеткіштерін есептеуді; көліктік логистикасының әртүрлі аспектілерінің ерекшеліктерін түсінуді; Туристік кәсіпорында логистикалық процесті жоспарлауы және басқару дағдыларын; логистикалық жобаны бақылаудың инновациялық әдістерін; автоматтандырылған Ғаламдық жүйелерінде жұмыс істеуді үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылықтағы баға белгілеу
    Несиелер: 5

    Бұл пән баға белгілеу процесінде негізгі терминологиямен таныстырады және туристік қызметтер нарығындағы процестер туралы түсінік қалыптастырады; туризм және қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының қызметіндегі әдіснамаларды, құралдарды және баға белгілеу тетіктерін үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылықтағы брондау жүйесі
    Несиелер: 4

    Пән броньдау саласында табысты жұмыс істеу үшін қажетті кәсіби құзыреттерді дамытады, қызметтерді броньдау технологиялары туралы білім береді; туристік индустрияда пайдаланылатын менеджменттің ақпараттық жүйелерімен таныстырады. Туристік өнімдерді халықаралық сатып алу жүйесінде жылдам бағдарлау дағдыларын қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлықта инновациялық қызметті ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Бұл пән Қазақстан Республикасында және шетелде Туризмдегі инновациялық қызметті дамытудың негізгі бағыттарымен, инновациялық процестің мәнімен және оның кезеңдерімен таныстырады, сонымен қатар туристік кәсіпорынның қызметінде жаңа инновациялық тәсілдерді қолдануға үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылық индустриясындағы кәсіпорындардың экономикасы
    Несиелер: 5

    Бұл пән туризм индустриясы мен қонақжайлылық кәсіпорындарының экономикалық қызметінің ерекшеліктерімен таныстырады. Туристік өнім мен қонақжайлық қызметтерін өндіру мен өткізудің құрылымын зерделейді; туристік, қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарының қызметін ұйымдастыру ережелері мен стандарттарын қарастырады; туристік кәсіпорынның тұтынушыларымен, туристік, қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарының бақылаушы органдарымен, өзге де контрагенттерімен жұмыс істеу ережелері мен әдістемесін анықтайды.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылықтағы бизнес-жоспарлау
    Несиелер: 6

    Туристік ұйымның бизнес жоспарын әзірлеу үрдісінің негізін құрайтын ұғымдар кешенін қалыптастырады және жаңа туристік өнімді, сондай-ақ туризм және қонақжайлылық индустриясындағы бизнес жоспарды әзірлеу және іске асыру үшін қажетті базалық практикалық дағдыларды қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Ғылыми-зерттеу қызметінің негіздері
    Несиелер: 5

    Пән туризмдегі зерттеу жұмысының негіздерін, мәнін, маңызын, ғылыми зерттеулерді ұйымдастыру мәселелерін, зерттеу мақсаттары мен міндеттерін шешу үшін ақпаратты іздеу, жүйелеу, сақтау, өңдеу және талдау бойынша заманауи технологияларды қолдануды, туристік қызметтегі зерттеу мәселелерін шешудің әртүрлі тәсілдерін ашады. Курс туризмнің қазіргі жағдайын талдауда, даму мәселелерін шешуде, туристік қызметтегі стратегиялық перспективаларды жетілдіруде ғылыми зерттеу жұмыстарын жүргізуді қарастырады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылық индустриясын құқықтық реттеу
    Несиелер: 6

    Пән туристік қызметке байланысты заңнама саласында теориялық білім кешенін береді; туризм саласындағы қолданыстағы заңнаманы қолдану практикаларымен таныстырады. Халықаралық нормативтік құқықтық құжаттарға талдау жасайды. Елдегі және шетелдегі әртүрлі жағдайлардың мәселелерін шешу мысалдарын қарастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылық индустриясындағы цифрлық технологиялар
    Несиелер: 4

    Пән туризм және қонақжайлылық индустриясында ақпараттық технологияларды қолдану саласы мен оның дамуының негізгі тенденциялары жайлы түсінік қалыптастырады; қазіргізаманғы Интернет-сервистерді, IT-шешімдерді және туристік бизнес үшін қосымшаларды оқытады; туристік өнімдер мен қызметтерді сатуды ұйымдастыру үшін WEB-аналитика мен Интернет-маркетингті қолдану дағдыларын үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылық индустриясында кәсіби құзыреттерді қалыптастыру
    Несиелер: 5

    Бұл пән студенттерді қызмет көрсету этикасымен және туризм және қонақжайлылық индустриясы мамандарының туристермен қарым-қатынас мәдениетімен таныстырады, туризм және қонақжайлылық саласындағы кәсіпорындарда кәсіби туристік қызметте нақты жағдайларда туындайтын кәсіби мәселелер мен міндеттерді қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туристік өнімдерді жобалау және жылжыту
    Несиелер: 5

    Пән туризм индустриясындағы жобалық қызмет түрлерімен таныстырады. Рекреациялық аумақтардың жобаларын жоспарлау, рекреациялық туристік кешендерді және туристік мекемелер мен туристік фирмаларда құрылған туристік өнімді жобалау бойынша кәсіби міндеттерді шешуге үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Демалыс және ойын-сауық саласындағы PR
    Несиелер: 5

    Пән демалыс пен ойын-сауықтың PR саласының қалыптасуының және дамытудың теориялық негіздерімен таныстырады. Пәнді оқу экономикалық, саяси және әлеуметтік брендинг, сауда маркаларын құру және дамыту, туризм саласындағы саяси, аумақтық және әлеуметтік брендтерді қалыптастыру саласындағы қоғаммен байланыс жөніндегі маманның құзыреттілігін арттыруға үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Қонақ үй-мейрамхана кәсіпорындарының сапасын басқару
    Несиелер: 5

    Персоналды басқару туралы түсінік қалыптастырады. Ұзақ мерзімді перспективада қонақ үй кәсіпорнының бәсекеге қабілеттілігін қамтамасыз ететін персоналды басқарудың әртүрлі жүйелерін қарастырады. Туристік қызметтер сапасының халықаралық ішкі стандарттарымен таныстырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Қызмет көрсету саласындағы персоналды басқару
    Несиелер: 5

    Пән персоналды басқарудың негізгі әдістерімен, принциптерімен және функцияларымен таныстырады; персоналды іріктеу және жалдау формалары мен әдістерін, мансапты жоспарлау және туризм саласындағы басқарушы кадрлар резервін қалыптастырады; кадрларды даярлау және қайта даярлау жүйесін ұйымдастыру процесінің мазмұны, мақсаты, функциялары мен механизмдерін оқытады; туризмдегі персонал саласындағы маркетингтік қызметтің ерекшеліктерін қарастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Код ON2

    Клиенттермен қазақ, орыс және шет тілдерінде академиялық хатты білу, сондай-ақ, мәдениетаралық қарым-қатынас мәселелерін шешу үшін сөйлеу, жазу, логикалық дұрыс және дәлелді ойлау қабылеті

  • Код ON6

    Туристік өнімдерді әзірлеу; туристерге қызмет көрсету процесін ұйымдастыру, сондай-ақ халықаралық және ішкі туристің талаптарына сәйкес туристік өнім кәсіпорындары қызметінің шығындарын есептеу және талдау, туризм және қонақжайлылық индустриясы саласындағы басқарушылық шешімді түсіндіру.

  • Код ON5

    Экономикалық білім негіздерін, туризмдегі менеджмент, маркетинг және бизнес-жоспарлау туралы ғылыми түсініктерді қолдану; туристік ресурстарға қажеттілікті бағалау; оларды туризм және қонақжайлылық индустриясында пайдалануды жоспарлау; туризм және қонақжайлылық саласындағы проблемаларды талдап ұйымдастырушылық-басқарушылық шешімдерін табу.

  • Код ON3

    Заманауи ақпараттық-коммуникациялық технологияларды, сондай-ақ халықаралық және ішкі туризмдегі брондау және резервтеу жүйесіндегі сандық технологияларды қолдана отырып, кәсіби қызметте стандартты және стандартты емес міндеттерді шешу.

  • Код ON8

    Туристік карталарды, каталогтарды және туристік маршруттарды; туристік фирманың, мейрамхананың, қонақүйдің бизнес-жоспарларын әзірлеу және қолдану.

  • Код ON4

    Дүниетанымдық ұстанымды қалыптастыру үшін іргелі білімді қолдану, Қазақстан халқының, сондай-ақ әлемнің басқа да халықтарының мәдени байлығын, дәстүрлері мен мұрасының ерекшеліктерін түсіндіру; әлеуметтік, этникалық, саяси, конфессиялық және мәдени айырмашылықтарды толерантты қабылдай отырып, азаматтық ұстанымды қалыптастыру үшін қоғамның тарихи дамуының негізгі кезеңдері мен заңдылықтарын талдау.

  • Код ON7

    Этномәдени, тарихи және діни дәстүрлерге сәйкес туристік кәсіпорындарының сервистік қызметке дайындығын талдау. Тұтынушының қажеттіліктерін анықтау, туристік өнім әзірлеу, клиенттік қатынастарды құру; тұтынушының талаптарына сәйкес туристік қызметте оңтайлы технологиялық шешімдерді ұсыну.

  • Код ON1

    Жан-жақты дамыған тұлғаны қалыптастыруға ықпал ететін гуманитарлық және әлеуметтік ғылымдар саласындағы базалық білімді қолдану.

  • Код ON9

    Туристік және қонақ үй-мейрамхана саласындағы мәселелерді бағалау және шешу; Туризм индустриясы мен қонақжайлылық кәсіпорындарының қызметін талдау әдістерін ажырату; туризм және қонақжайлылық индустриясындағы процестердің тиімділігіне мониторинг жүргізу және бағалау.

Top