Жаңа білім беру бағдарламасы

6B11105 Туристік дестинациялар менеджменті в Халықаралық туризм және меймандостық университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Өңірлік, республикалық және халықаралық деңгейлерде туристік дестинацияларды инновациялық жетілдіруге бағытталған негізгі кәсіби функцияларды іске асыруға дайындықтың жоғары деңгейіне ие, туристік дестинацияларды басқару дағдыларын меңгерген, басқару шешімдерін дербес қабылдауға қабілетті, еңбек нарығында сұранысқа ие және бәсекеге қабілетті болашақ туризм менеджерлерін даярлау.
  • Академиялық дәреже Бакалавриат
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
  • Оқу мерзімі 4 года
  • Кредиттер көлемі 240
  • Білім беру бағдарламаларының тобы B091 Туризм
  • Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
  • Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
  • Туризмология негіздері
    Несиелер: 5

    Пән туризм туралы философиялық және әлеуметтік түсініктерді, туристік қызмет саласының негізгі ұғымдарын, туристік жүйелердің құрылымы мен нысандарын, сондай-ақ тұрақты туризм тұжырымдамасын және оның осы үдерістегі рөлін ашуға бағытталған. Курс туризм саласындағы халықаралық және ұлттық тәжірибе мен жаһандық үрдістерді талдау жолымен туристік индустриядағы қызметкерге білім берудің, мансаптық өсуінің және өзін-өзі дамытуының негізгі бағыттарын ашады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Туристік өлкетану
    Несиелер: 4

    Туристік өлкетану саласында теориялық және практикалық білімдер кешенімен таныстырады. Туристік-рекреациялық жұмыстар бойынша мамандарды дайындау жүйесінде өлкетанудың орны, өлкетану түрлері мен формалары, өлкетанудағы физикалық-географиялық зерттеулер, өзөлкесінің өсімдіктер мен жануарлар әлемін қорғау мақсаттары, өлкетанудағы экономикалық-әлеуметтік-географиялық зерттеулер, тарихи өлкетану негіздерін оқытады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Кәсіпкерлік және туристік бизнесті ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Пән кәсіпкерлік пен туристік бизнестің негізгі түсініктері мен оның Қазақстан экономикасындағы орнын оқытады. Туристік кәсіпорындардың жұмысын ұйымдастырудың ерекшеліктерін, туристік кәсіпорындағы басқару және бақылау негіздеріне кәсіпорынның ішкі және сыртқы ортасын талдау әдістерін, серіктестермен (тұтынушылар, қызметкерлер) жұмыс жүргізу тәсілдерін қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Туристік бизнесті жоспарлау және ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Пән туристік бизнесті жоспарлау және ұйымдастыру ерекшеліктері, туристік кәсіпорынды ұйымдастыру негіздері туралы тұтас түсінік береді және туристік жүйенің барлық құрамдас бөліктерінің кешенін қарастырады; туристік бизнесті жоспарлау ерекшеліктерін оқытады; кәсіпорындағы менеджерлер мен мамандардың лауазымдық міндеттерін әзірлеу туралы білімді қалыптастырады, туристік Кәсіпорынды мемлекеттік тіркеу және лицензиялау үшін құжаттар пакетін жасауға үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Белсенді туризм түрлерінің техникасы мен тактикасы
    Несиелер: 6

    Пән Қазақстанның туристік және рекреациялық ресурстарының аймақтық сипаттамаларын ескере отырып, Қазақстандағы туристік құрылымдардың қызметінің ең перспективалық түрлерінің бірі ретінде туризмнің әртүрлі түрлерінде белсенді туризмнің техникасы мен тактикасын ұйымдастыру түсініктерін ашып көрсетеді, пәннің басты бағыты тау және су жорықтарының ерекшеліктерімен байланысты болып табылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Экология және тіршілік қауіпсіздігі негіздері
    Несиелер: 5

    Пәнді оқу барысында экологиялық танымды қалыптастырып, адамның тіршілік ету ортасында қауіпсіздікке дағдыландырып, қоршаған ортаны қорғау және табиғи ресурстарды тиімді пайдаланып, заманауи тәсілдері бойынша теориялық және практикалық білімді үйреніп, ірі табиғи техногенді апаттардан, экологиялық зардаптардан, зілзалалардан және жұқпалы вирустардан, қарсыластың жою құралдарынан қорғану мақсатында халықты (эвакуациялау) қорғаудың әдістері мен құтқару жұмыстарын ұйымдастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Туризм мақсатындағы ағылшын тілі I
    Несиелер: 5

    Кәсіби қарым-қатынас жағдайы мен контекстіне байланысты клиенттермен тұлғааралық және іскерлік қарым-қатынас мәселелерін шешу үшін шетел тілдерінің қарым-қатынас саласы ерекшеліктеріне сәйкес еркін, сыпайы сөйлеу қабілетін дамытады, орта деңгейде коммуникациялық қарым-қатынас орнатуда арнайы тақырыптық терминдердің мағынасы мен функцияларына сай қолдану, тілдік құралдарды дұрыс таңдау және коммуникативтік дағдыларды қажет деңгейде көрсете алу дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Құқық негіздері
    Несиелер: 5

    Пән қоғамның және адамдардың мүдде-мақсатын қорғап, қарым-қатынас жасауды басқарып, экономикалық, саяси, әлеуметтік, мәдениеттік бағыттарын саралап, мемлекеттік органдардың, ұйымдардың құзіретін талқылап, құқықтың обьективтік түсінігін, қоғамның обьективтік дамуына сәйкес жаңа қатынастардың қалыптасуын, нормативтік актілер арқылы қоғамдық қатынастардың байланысын, орындалу жолдарын көрсетеді. Жалпыға бірдей міндетті, мемлекет қамтамасыз ететін, қоғамдық қатынастарды реттеп, қоғам мүшелерінің құқықтық санасы мен құқықтық мəдениетін қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Туристік дестинациялардың тұрақты дамуын басқару
    Несиелер: 4

    Пән "туристік дестинация" түсінігі, олардың типологиясы, туристік дестинациялардың тұрақты дамуын басқару және қызмет ету ерекшеліктері туралы білімін қалыптастырады.Туристік қызмет объектілерін, әртүрлі масштабтағы аумақтық туристік-рекреациялық жүйелер — дестинацияларды басқару ерекшеліктері мен ұйымдастыруын оқытады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақ үй шаруашылығы
    Несиелер: 5

    Пән әлемдік қызмет көрсету саласының қазіргі заманғы даму үрдістеріне бағдарланған қонақ үй шаруашылығын жүргізудің теориялық-практикалық негіздерін үйретеді; қонақ үй шаруашылығының негіздерін оқытады; қонақ үй бизнесіндегі таймшеринг нарығымен таныстырады; қонақжайлылық индустриясын экономикалық қызмет түрі ретінде үйретеді; Қазақстан Республикасында туристерді орналастыру проблемаларын ашады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кәсіпкерлік негіздері
    Несиелер: 5

    Пән кәсіпкерлік қызметтің негізгі сипаттамаларын, мазмұны мен бизнес-жоспардың құрылымын ашықтауға, кәсіпкерлік қызметтің қалыптасуы мен даму проблемаларына, экономикалық теорияларына, кәсіпкерлік қызметті талдау мен бағалауға бағытталады. Курс кәсіпкерліктің ұйымдастырушылық-құқықтық формаларын, негізгі элементтерін, кәсіпкерлік қызметті ұйымдастырудағы нарықтың типтерін, шығындарды азайту мен пайданы жоғарылату ережелерін қарастырады. Білімгер кәсіпкерліктің жоспарлау, қаржыландыру, басқару жүйесін меңгере отырып, кәсіпкерлік қызметтің іскерлік жауапкершілігін игереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақ үй менеджменті және бизнесi
    Несиелер: 5

    Бұл пән қонақ үй қызметтерін ұсыну процесін болжау, жоспарлау және ұйымдастыру бойынша теориялық және практикалық мәселелерін, қызметкерлерді ынталандыруда заманауи жүйелерін әзірлеу мен енгізуді, қонақ үй тиімділігінің өсу факторларын ашықтайды. Курс қонақ үй бизнесіндегі басқарушылық шешімдерді қабылдау әдістерінің ең жақсы технологияларын пайдалануды қарастырады. Білімгер қонақ үй қызметкерлерін ынталандыру шараларын пайдалана отырып, тұтынушы талаптарына сәйкес тиімді басқарушылық шешімдерді қабылдауды меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • MINOR 1
    Несиелер: 5

    Білім беру бағдарламасы аясында ЖОО студенттерге қосымша білім Minor таңдауды ұсынады. Minor 1-курстан кейін қосымша білім беру бағдарламаларының каталогына сәйкес таңдалады және әрқайсысы 5 кредит көлеміндегі 4 пәннен тұрады. Ұсынылатын майнорлар: «Digital tourism»; «Қонақүй менеджменті»; «Экскурсиялық қызмет»; «Спорттық туризм»; «Туристік құқық»; «Туризмдегі логистика»; «Туризм мамандықтарына арналған шет тіліндегі пәндердің minor курсы»; «Спорттық менеджмент»; «Жаттықтырушы»; «Спорттық нұсқаушы».

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Экскурсиятану
    Несиелер: 6

    Пән экскурсиялық іс негіздерін үйретеді. Кәсіби білім жүйесін, ақпаратты жинау және өңдеу, экскурсиялық-туристік қызметті дайындау, өткізу, жоспарлау бойынша практикалық қызметте білімді қолдана білу дағдыларын қалыптастырады; отандық және шетелдік туристерге таныстыру экскурсиялары мен турларын сапалы өткізу қабілетін дамытады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Академиялық жазуға кіріспе
    Несиелер: 3

    Пәнді оқу барысында білім беру мекемелерінде ғылыми ойлауды дамытуға және ғылым жүйесінде зерттеу жұмысының дағдыларын меңгеруге, өз көзқарасын ашық білдіре алуға, шағын мәтінмен, эссемен жұмыс істеу және стандарттар негізінде мәтін құру дағдыларын меңгереді. Инновациялық технологияларды қолдану бағытында білім беру мен ғылыми қызметтегі технологияларды және тарихи дискурстың семиотикалық құрылымын идеологиялық мазмұнды сыни тұрғыдан талдай білуге үйренеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Экскурсиялық және көрмелік қызмет
    Несиелер: 6

    Пән экскурсиялық және көрмелік қызметте қолданылатын терминологияны меңгеруді қамтиды. Экскурсияны дайындау және көрме қызметі кезеңдерімен, оларды дайындау, ұйымдастыру және өткізу әдістерімен таныстырады. Пәнді практикалық тұрғыдан экскурсиялық және көрмелік қызметті дамыту дағдыларын қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туризм мақсатындағы ағылшын тілі II
    Несиелер: 5

    Кәсіби міндеттерді іске асыруда іскерлік кездесулер мен келіссөздер, презентациялар жүргізу мақсатында кәсіби коммуникативтік дағдыларды жеткілікті деңгейде дамытуға, мәдениет аралық коммуникацияға қатысуға, ауызша және жазбаша сөйлеуге және әріптестер мен және клиенттермен өзара қарым-қатынас жасауда қажетті коммуникациялық стратегиялар дытиімді қолдануға қабілетті, тілдік тақырыптар шеңберінде арнайы терминологияны меңгерген білім алушының тұлғасын дамытуға ықпал етеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • MINOR 2
    Несиелер: 5

    Білім беру бағдарламасы аясында ЖОО студенттерге қосымша білім Minor таңдауды ұсынады. Minor 1-курстан кейін қосымша білім беру бағдарламаларының каталогына сәйкес таңдалады және әрқайсысы 5 кредит көлеміндегі 4 пәннен тұрады. Ұсынылатын майнорлар: «Digital tourism»; «Қонақүй менеджменті»; «Экскурсиялық қызмет»; «Спорттық туризм»; «Туристік құқық»; «Туризмдегі логистика»; «Туризм мамандықтарына арналған шет тіліндегі пәндердің minor курсы»; «Спорттық менеджмент»; «Жаттықтырушы»; «Спорттық нұсқаушы».

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • MINOR 3
    Несиелер: 5

    Білім беру бағдарламасы аясында ЖОО студенттерге қосымша білім Minor таңдауды ұсынады. Minor 1-курстан кейін қосымша білім беру бағдарламаларының каталогына сәйкес таңдалады және әрқайсысы 5 кредит көлеміндегі 4 пәннен тұрады. Ұсынылатын майнорлар: «Digital tourism»; «Қонақүй менеджменті»; «Экскурсиялық қызмет»; «Спорттық туризм»; «Туристік құқық»; «Туризмдегі логистика»; «Туризм мамандықтарына арналған шет тіліндегі пәндердің minor курсы»; «Спорттық менеджмент»; «Жаттықтырушы»; «Спорттық нұсқаушы».

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Арт және музей менеджменті
    Несиелер: 5

    Пән арт және мұражай менеджментінің принциптерін, функцияларын, әдістерін үйретеді. Ұйымдық-әкімшілік, экономикалық, ақпараттық жүйелердің басқару механизмдерін сипаттайды. Өнер әлемінің мұражайлары мен институттарын басқару мен басқарудың теориялық негіздерімен, коммерциялық және коммерциялық емес ұйымдар мен өнер әлемінің жекелеген агенттерінің жұмыс ерекшеліктерімен таныстырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Ивент-менеджменті
    Несиелер: 6

    Бұл пән оқиғалар жобаларын (ивент-менеджмент) ұйымдастыру және іске асыру саласында білім, білік және практикалық дағдылар жиынтығын қалыптастырады және жүйелейді, сондай-ақ туризм және қонақжайлылық индустриясының оқиғалар жобаларының сапасы мен санын арттыруға ықпал ететін кәсіпкерлік дағдыларды дамытады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана ісі
    Несиелер: 4

    Пән мейрамхана кешендерін ұйымдастыруға және басқаруға, мейрамхана ісінің басқа туризм кәсіпорындарымен бірлігіне бағытталған дүниетанымды қалыптастыруға үйретеді. Мейрамхана қызметінің мәдениеті және стандарттарымен таныстырады. Бұл білімді туризм және қонақжайлылық саласындағы кәсіби қызметті жүзеге асыруда қолданады. Мейрамхана қызметтерінің ережелері мен стандарттарын көрсетеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризмдегі тамақтануды ұйымдастыру
    Несиелер: 4

    Пән тамақтану саласындағы қызметтерді ұйымдастырудың теориялық негіздерін зерттейді және қоғамдық тамақтануды ұйымдастыру дағдыларын және ұжымда жұмыс істей білуді үйретеді. Тамақтандыруды ұйымдастыру саласындағы жұмысқа жауапкершілікпен қарауды қалыптастыруға және тамақтандыру кәсіпорындарын ұйымдастыруда мансаптық өсу тетіктері есебінен өз біліктілігін арттыруға ықпал етеді. Азық-түліктің өндірістік процесін ұйымдастырудың кезеңдерін сипаттайды, тағамның негізгі сипаттамаларын тізімдейді, мейрамхана кешендерін басқару әдістерімен таныстырады және мәзір құруға үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризм маркетингі
    Несиелер: 5

    Пән туристік кәсіпорынның қызметіндегі маркетингтің мәнін, принциптері мен функцияларын ашады. Курс жеке сегменттердің маркетингтік ерекшеліктерін қарастыра отырып, сонымен қатар туризм индустриясындағы маркетингтің инновациялық бағыттарын қамтиды. Курсты игеру барысында маркетингтік зерттеулер жүргізу әдістері мен тәсілдері, туристік өнімді тұрақтандыру тәсілдері, баға белгілеу стратегиясы мен туризмдегі коммуникациялық саясатты қалыптастыру процесстері оқытылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мұражайтану
    Несиелер: 5

    Бұл пән мұражай қызметін ұйымдастырудың мәні, қағидалары, негізгі ұғымдары мен заңдылықтарын оқытады. Мұражай ісінің тарихын, мұражайлар түрлері мен типологиясын, негізгі бағыттарын, мұражайлардағы ғылыми-зерттеу және қор жұмысын қарастырады. Мұражайдағы әлеуметтану, экскурсиялық қызметпен таныстырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризм мақсатындағы ағылшын тілі IІІ
    Несиелер: 5

    Туризм және кәсіби қызмет көрсету саласында мамандарды ағылшын тілінде кәсіби бағдарланған қарым-қатынасқа үйрету, сонымен қатар шетелдік серіктестермен және клиенттермен коммуникативтік әрекетті құру стратегиясы мен тактикасын меңгерген жеке тұлғаның мәдени аралық қарым-қатынасқа қабілеттілігін көрсететін тілдік құзыреттілігін қалыптастырады. Кәсібиортада, халықаралық туризм және қызмет көрсету саласында «Туризм мақсаттарына арналған ағылшын тілі» саласында алған білімдері мен практикалық іскерліктерін бейінді қызметте жоғарғы деңгейде қолдануды қамтамасыз етеді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туристік индустрия кәсіпорнының экономикасы
    Несиелер: 5

    Бұл пән туризм индустриясы мен қонақжайлылық кәсіпорындарының экономикалық қызметінің ерекшеліктерімен таныстырады. Туристік өнім мен қонақжайлық қызметтерін өндіру мен өткізудің құрылымын зерделейді; туристік, қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарының қызметін ұйымдастыру ережелері мен стандарттарын қарастырады; туристік кәсіпорынның тұтынушыларымен, туристік, қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарының бақылаушы органдарымен, өзге де контрагенттерімен жұмыс істеу ережелері мен әдістемесін анықтайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Ішкі туризмді ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Пән отандық, ішкі туризм тарихымен таныстырады. Қазақстанның туристік ресурстары мен туристік дестинациялары мысалында ішкі туризмнің негізгі түрлерін және оларды ұйымдастыру технологиясын қарастырады. Ішкі туризмді ұйымдастырудың экономикалық-географиялық аспектілерін, өнімді құру мен жылжытуды, ішкі туризм нарығындағы ұсыныстың ерекшеліктерін, басқару мен маркетингті, ішкі туризмнің әлеуметтік-экономикалық маңыздылығын талдайды және түсіндіреді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Халықаралық туризм географиясы
    Несиелер: 5

    Бұл пән халықаралық туризмнің қазіргі жағдайы мен даму перспективаларын; туристік ағымдардың географиясын; демалыс және ойын-сауық, сауықтыру, білім беру, қажылық және туризмнің басқа да түрлері үшін туризм географиясын; жекелеген елдер мен әлем аймақтарындағы халықаралық туризмнің дамуын қарастырады. Картографиялық және статистикалық мәліметтермен жұмыс істеу дағдыларын қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Туризмдегі стратегиялық менеджмент
    Несиелер: 5

    Пән туризм индустриясындағы стратегиялық менеджменттің мәні мен ерекшеліктерін ашады; стратегиялық басқарудың технологиялық процесін, салалық бәсекелестікті және туризм индустриясы кәсіпорнының ішкі ортасын талдау негіздерін оқытады; туризм индустриясы кәсіпорнының даму факторлары мен олардың бәсекеге қабілеттілігін түсіндіреді; туризм индустриясындағы басқарудың әртүрлі функционалды стратегияларын талдауды үйретеді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Туризмдегі экономика және бизнес-жоспарлау
    Несиелер: 5

    Бұл пән туризмдегі бизнес-жоспарлаудың теориялық негіздері; әр түрлі қаржы-экономикалық көрсеткіштердің есептерін, әлеуметтік-экономикалық, ұйымдастырушылық және қаржылық жоспарлаумен байланысты теориялық негіздермен практикалық дағдыларды қалыптастырады; туризм саласындағы кәсіпорындардың бизнес – жоспарларының жеке бөлімдерін жасаудың практикалық тәжірибесін үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Туризмдегі бренд-менеджменті
    Несиелер: 6

    Бұл пән бренд-менеджменттің теориялық негіздерін, бренд-менеджменттің технологиялары мен құралдарын оқытады, туризм индустриясындағы брендтердің қалыптасуы мен дамуын ілгерілету мен басқарудың мысалдарын келтіреді, туристік индустриядағы брендингтің рөлін ашады; аумақтық маркетинг пен брендингтің теориялық негіздері туралы алынған білімін практикалық қызметте қолдануды қалыптастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • MINOR 4
    Несиелер: 5

    Білім беру бағдарламасы аясында ЖОО студенттерге қосымша білім Minor таңдауды ұсынады. Minor 1-курстан кейін қосымша білім беру бағдарламаларының каталогына сәйкес таңдалады және әрқайсысы 5 кредит көлеміндегі 4 пәннен тұрады. Ұсынылатын майнорлар: «Digital tourism»; «Қонақүй менеджменті»; «Экскурсиялық қызмет»; «Спорттық туризм»; «Туристік құқық»; «Туризмдегі логистика»; «Туризм мамандықтарына арналған шет тіліндегі пәндердің minor курсы»; «Спорттық менеджмент»; «Жаттықтырушы»; «Спорттық нұсқаушы».

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Туризм және қонақжайлылықтағы брондау жүйелері
    Несиелер: 4

    Пән броньдау саласында табысты жұмыс істеу үшін қажетті кәсіби құзыреттерді дамытады, қызметтерді броньдау технологиялары туралы білім береді; туристік индустрияда пайдаланылатын менеджменттің ақпараттық жүйелерімен таныстырады. Туристік өнімдерді халықаралық сатып алу жүйесінде жылдам бағдарлау дағдыларын қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қызмет көрсету саласындағы персоналды басқару
    Несиелер: 6

    Пән персоналды басқарудың негізгі әдістерімен, принциптерімен және функцияларымен таныстырады; персоналды іріктеу және жалдау формалары мен әдістерін, мансапты жоспарлау және туризм саласындағы басқарушы кадрлар резервін қалыптастырады; кадрларды даярлау және қайта даярлау жүйесін ұйымдастыру процесінің мазмұны, мақсаты, функциялары мен механизмдерін оқытады; туризмдегі персонал саласындағы маркетингтік қызметтің ерекшеліктерін қарастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мәдени мұра
    Несиелер: 5

    Пән мұра ұғымына теориялық, эпистемологиялық және әдіснамалық көзқарастарды сипаттайды; Қазақстан Республикасының тарихи-мәдени мұрасының құрамын, объектілерін, мәдени мұраны қорғау туралы заңнаманың ерекшеліктерін, ескерткіштердің жіктелуін, ұлттық мәдени құндылықтарды қарастырады, қазақ халқының мәдени мұрасымен таныстырады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризмдегі көлік қызметін ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Пән әр түрлі деңгейдегі туристік өнімнің құрамындағы көліктік қызмет көрсетудің орнын анықтайды; туризм саласындағы көлік қызметтерінің барлық түрлерін сипаттайды; көліктік қызмет көрсету сапасының көрсеткіштерін анықтау тетіктерін қарастырады; көлік инфрақұрылымын дамытудың негізгі тенденцияларын және оның туристік индустриямен өзара әрекеттесуін оқытады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризмдегі дағдарысқа қарсы менеджмент
    Несиелер: 5

    Пән қазіргі экономика жағдайында туризм саласындағы кәсіпорындардың проблемаларын көрсетеді; дағдарысты басқару жүйесін қарастырады; басқарушылық шешімдерді тиімді қолдану және туризм саласындағы кәсіпорындарды сауықтыру бойынша отандық және шетелдік мамандардың тәжірибесі мен еңбектерімен таныстырады; туризм саласындағы кәсіпорындарға тиімді әсер ету үшін дағдарысты басқару құралдарын анықтайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризмдегі HR
    Несиелер: 6

    Бұл пән туризм саласында адам ресурстарын тиімді басқаруды, олардың интеграциясы мен ынталандыру үрдістерін; туризм индустриясындағы қызмет ететін ұйымдардың мақсаттарына жету мүддесінде клиенттерді тарту және олардың адалдығын қалыптастыру; тұтынушыларға қызмет көрсету сапасын арттыруды оқытады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризмдегі анимациялық қызмет
    Несиелер: 5

    Пән анимациялық қызметтің негізгі ұғымдарын оқытады; анимация функциясымен, типологиясымен, түрлерімен таныстырады; қонақ үй анимациясының ерекшеліктері мен мәнін оқытады; түрлі деңгейдегі іс-шараларда анимациялық қызметтерді ілгерілетуге үйретеді; анимациялық бағдарламалар құру дағдыларын қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Көшбасшылық
    Несиелер: 5

    Пән "көшбасшы", "көшбасшылық", "команда құру" ұғымдарын; көшбасшылық қасиеттерді дамыту ерекшеліктерін, шағын топты, команданы басқару және менеджментке қабілеттерді; көшбасшылық теориясының негіздерін, көшбасшылық типтерін; "ұжым", "команда" және жұмыс тобы түсінігін; шағын топты дамыту механизмін және топты басқару негіздерін қарастырады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризм индустриясындағы логистика
    Несиелер: 5

    Пән халықаралық және ішкі туризмдегі логистикалық процестерді ұйымдастыруды; логистика көрсеткіштерін есептеуді; көліктік логистикасының әртүрлі аспектілерінің ерекшеліктерін түсінуді; Туристік кәсіпорында логистикалық процесті жоспарлауы және басқару дағдыларын; логистикалық жобаны бақылаудың инновациялық әдістерін; автоматтандырылған Ғаламдық жүйелерінде жұмыс істеуді үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризмдегі электрондық және сандық жүйелер
    Несиелер: 4

    Пән Туризмдегі электрондық және цифрлық жүйелердің терминологиясымен таныстырады, туристік қызметті оңтайландыру үшін электрондық және цифрлық технологияларды қарастырады; туристік бағытты басқаруға көмектесетін электрондық және цифрлық жүйелерді салыстырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризмдегі PR
    Несиелер: 5

    Пән демалыс пен ойын-сауықтың PR саласын қалыптастырудың, басқарудың және дамытудың теориялық негіздерімен таныстырады. Экономикалық, саяси және әлеуметтік брендинг, сауда маркаларын құру және дамыту, туризм саласындағы саяси, аумақтық және әлеуметтік брендтерді қалыптастыру салаларындағы жұртшылықпен байланыс жөніндегі маманның құзыреттілігін арттыруға үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Туризм және қонақжайлық мемлекеттік басқару
    Несиелер: 5

    Пән мемлекеттік басқару тетіктерінің қалыптасу тарихын түсіндіреді; Қазақстандағы және әлемдегі туризм мен қонақжайлылық саласының қазіргі жағдайы мен даму перспективаларын анықтайды; мемлекеттік саясаттың негізгі бағыттарын, мемлекеттік басқару субъектілерінің мәртебесі мен құзыреттерін, туристік қызметті мемлекеттік реттеудің негізгі нысандары мен әдістерін қарастырады; туризм және қонақжайлылық саласындағы басқарудың халықаралық тәжірибесімен таныстырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Туризмді мемлекеттік реттеу
    Несиелер: 5

    Пән туризм саласындағы қызметті мемлекеттік реттеудің теориялық және ұйымдастырушылық-құқықтық негіздерін; туризм индустриясын мемлекеттік реттеудің шетелдік тәжірибесін оқытады; туризм саласындағы қатынастарды реттейтін қолданыстағы нормативтік құқықтық актілермен жұмыс істеу дағдыларын қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Туристік өнімдерді жобалау және жылжыту
    Несиелер: 5

    Пән туризм индустриясындағы жобалық қызмет түрлерімен таныстырады. Рекреациялық аумақтардың жобаларын жоспарлау, рекреациялық туристік кешендерді және туристік мекемелер мен туристік фирмаларда құрылған туристік өнімді жобалау бойынша кәсіби міндеттерді шешуге үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Код ON4

    Дүниетанымдық ұстанымды қалыптастыру үшін іргелі білімді қолдану, Қазақстан халқының, сондай-ақ әлемнің басқа да халықтарының мәдени байлығын, дәстүрлері мен мұрасының ерекшеліктерін түсіндіру; -әлеуметтік, этникалық, саяси, конфессиялық және мәдени айырмашылықтарды толерантты қабылдай отырып, азаматтық ұстанымды қалыптастыру үшін қоғамның тарихи дамуының негізгі кезеңдері мен заңдылықтарын талдау.

  • Код ON2

    Клиенттермен қазақ, орыс және шет тілдерінде академиялық хатты білу, сондай-ақ, мәдениетаралық қарым-қатынас мәселелерін шешу үшін сөйлеу, жазу, логикалық дұрыс және дәлелді ойлау қабілеті

  • Код ON3

    Заманауи ақпараттық-коммуникациялық технологияларды, сондай-ақ халықаралық және ішкі туризмдегі брондау және резервтеу жүйесіндегі сандық технологияларды қолдана отырып, кәсіби қызметте стандартты және стандартты емес міндеттерді шешу.

  • Код ON5

    Әлемдік және отандық туризм индустрияларын қалыптастыру және дамыту, Қазақстан аймақтарының ресурстық әлеуетін, оның мәдени алуан түрлілігін, туристік өнімді, экскурсиялық және туристік-өлкетану бағыттарын қалыптастыру мақсатында туризмнің табиғи және антропогендік объектілері кешенін айқындау саласындағы білім мен түсініктерді көрсету.

  • Код ON11

    Туристік салада оқу практикалық және кәсіби міндеттерді шешу үшін стратегиялық басқару теориясын практикада қолдану; басқару және маркетинг стратегияларын талдау және салыстыру; туристік дестинацияны стратегиялық дамытуды енгізуді жоспарлау; туристік дестинацияны басқарудағы нормативтік-құқықтық құжаттарды түсіндіру және қолдану.

  • Код ON6

    Экономикалық білім негіздерін, туризмдегі менеджмент, маркетинг және бизнес-жоспарлау туралы ғылыми түсініктерді қолдану; туристік ресурстарға қажеттілікті бағалау; оларды туризм және қонақжайлылық индустриясында пайдалануды жоспарлау;туризм және қонақжайлылық саласындағы проблемаларды талдап ұйымдастырушылық-басқарушылық шешімдерін табу.

  • Код ON8

    Туристік өнімдер мен қызметтерді әзірлеу және жылжыту; нәтижелерге қол жеткізу үшін қажетті маркетингтік технология әдістерін таңдау, ішкі және халықаралық нарықта туристік дестинацияларды жылжыту жөніндегі іс-шараларды ұйымдастыру; персонал қызметінің күшті және әлсіз жақтарын айқындау және туристік кәсіпорынды дамытудың стратегиялық мәселелерін шешу.

  • Код ON1

    Жан-жақты дамыған тұлғаны қалыптастыруға ықпал ететін гуманитарлық және әлеуметтік ғылымдар саласындағы базалық білімді қолдану.

  • Код ON10

    Туристік бағыттарды стратегиялық басқару негіздерін практикада қолдану. Басқару және маркетинг стратегияларын талдау және салыстыру; туристік дестинацияны стратегиялық дамытуды енгізуді жоспарлау; туристік дестинацияны басқарудағы нормативтік-құқықтық құжаттарды түсіндіру және қолдану.

  • Код ON9

    Туристік карталармен, каталогтармен және туристік бағыттар анықтау ; турфирманың бизнес-жоспарын құру (туристік қызмет көрсету ұйымдары мен кәсіпорындары); туризм мен қонақжайлылықтағы сандық және цифрлық технологиялар арқылы брондау жүйелерімен жұмыс істеуге қабілетті.

  • Код ON7

    Әлемдік экономикадағы туристік саланың орнын анықтау; туристерге қызмет көрсету процесін ұйымдастыру; туристік өнімге арналған шығындарды есептеу және талдау, туризм, сондай-ақ мейрамхана және қонақ үй бизнесі саласындағы басқарушылық шешімдерді түсіндіру.

Top