Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі в АТУ

  • Экономикалық-құқықтық және экологиялық білім модулі (экономика негіздері және кәсіпкерлік, құқық негіздері мен сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет, экология және тіршілік қауіпсіздігі)
    Несиелер: 5

    Экономика негіздері. Экономикалық даму проблемалары. Экономикалық қажеттіліктер мен ресурстар. Кәсіпкерлік мәні, бизнес моделі, жоспарлау және өткізу стратегиясы. Көшбасшылық және инновацияларды қабылдау. Қазақстан Республикасының құқық жүйесі. Құқықтық қатынастар және субъектілердің жауапкершілігі. Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет бойынша білім жүйесі. Сыбайлас жемқорлық құқық бұзушылық үшін моральдық және құқықтық жауапкершілік. Қазіргі кездегі экологиялық мәселелер. Экожүйелер мен қоғамның тұрақты дамуының стратегиясы мен принциптері. Өндірісті экологияландыру және қоршаған ортаны қорғау. Төтенше экологиялық жағдайлар және өмір қауіпсіздігі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мейрамхана ісінің негіздері
    Несиелер: 3

    Мейрамхана ісін ұйымдастыру, Қызмет көрсету технологиясы мен түрлері, қызмет көрсету бойынша білімді, дағдыларды қалыптастыруға ықпал етеді. Тұтынушылардың әртүрлі санаттарын тамақтандыруды және оларға қызмет көрсетуді ұйымдастырудың отандық және шетелдік тәжірибесін пайдалану, ас мәзірін әзірлеу, мейрамханада/барда қызмет көрсетуші персоналдың жұмысын ұйымдастыру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Бизнес негіздері
    Несиелер: 3

    Нақты курс экономикалық ғылымның жалпы теориялық аспектілерін оқып-үйретуді көрсетеді. Курстың орталық мәселесі болып нарықтық экономиканың қызмет ету заңдылықтарын оқып-үйрену табылады. Экономика негіздері жеке сұрақтарын қарастыру кезінде жалпы әлемдік экономикалық ғылымның негізін қалаушылардың әртүрлі көзқарастарын есепке алады (неоклассикалық, неокейнстік және басқс да бағыттар).

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Математика
    Несиелер: 5

    Сызықтық алгебра және Аналитикалық геометрия. Бір айнымалы функциялардың дифференциалдық есептеулері. Көп айнымалы функциялардың дифференциалдық есептеулері. Бір айнымалы функцияны интегралдық есептеу. Көп айнымалылардың функцияларын интегралдық есептеу және өріс теориясының элементтері. Қарапайым дифференциалдық теңдеулер. Қатарлар, Функционалдық талдау элементтері, гармоникалық талдау. Комплексті айнымалы функциялар теориясы. Ықтималдықтар теориясы және математикалық статистика. Дискретті математика.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясының негіздері
    Несиелер: 5

    Курс мыналарды ашады: қонақжайлылық индустриясының мәні мен құрылымы; әлемдік және отандық қонақжайлылық индустриясының даму тарихы; қонақжайлылық модельдері (Еуропалық, Азиялық, Американдық және шығыс еуропалық) және қонақжайлылықтағы инновациялар; қонақжайлылықтағы қызметтер нарығының жұмыс істеу механизмі; қонақжайлылықтағы қызметтердің сапасы туралы түсінік; орналастыру құралдары, олардың сипаттамалары мен жіктелуі; тамақтану кәсіпорындары индустрияның элементі ретінде қонақжайлылық, олардың жіктелуі және қызмет көрсету нысандары; қонақжайлылық индустриясының құрылымындағы көлік қызметтері; Қонақжайлылық индустриясының ойын-сауық секторы және оны ұйымдастырудың ерекшеліктері.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Мейрамхана және қонақ үй кәсіпорнының инфрақұрылымы
    Несиелер: 3

    "Мейрамхана мен қонақ үй кәсіпорнының инфрақұрылымы" пәні осы саланың материалдық базасын құрайтын қонақ үй бизнесі кәсіпорындарын, олардың жұмыс істеу ерекшеліктерін, сондай-ақ қонақжайлылық индустриясындағы проблемалар мен даму перспективаларын жан-жақты зерттеуді қамтиды.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі (екінші тілде)
    Несиелер: 5

    Пән келесі мәселелерді ашады; әлемдік экономикадағы мейрамхана және қонақ үй шаруашылығын дамыту және олардың Қазақстан Республикасындағы даму ерекшеліктері; әлемдік қонақ үй және мейрамхана шаруашылығы; қонақ үй және мейрамхана кешенін Басқару жүйелеріндегі Ақпараттық технологиялар; Қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарын басқарудың ұйымдастырушылық құрылымы мен нысандары; мейрамхана бизнесіндегі заманауи үрдістер; мейрамхана дела мен қонақ үй бизнесін ұйымдастыру және жоспарлау бизнес; қонақжайлылық индустриясындағы Маркетингтік коммуникациялар; Қонақ үй мен мейрамханаларда тұтынушыларға қызмет көрсетудің инновациялық әдістері; мейрамхана және қонақ үй бизнесі қызметтерін ілгерілету

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Мейрамхана және қонақ үй шаруашылығы (екінші тілде)
    Несиелер: 5

    Қонақжайлылық индустриясының қазіргі жағдайы және дамуы. Туристік қызмет көрсету құрылымындағы қонақ үй қызметтері. Қонақ үй кәсіпорындары: түсінігі, жіктелуі және типологиясы. Қонақ үй ісін мемлекеттік реттеу. Қонақ үй кәсіпорнының негізгі қызметтері. Қонақ үй кәсіпорны қызметкерлерінің клиенттермен жұмысы. Қонақ үй кәсіпорындарының туристік агенттіктермен қарым-қатынасы. Қонақ үй өнімінің құрылымындағы анимациялық қызметтер. Қосымша қызметтерді ұйымдастыру және ұсыну.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Экологиялық ресурстану
    Несиелер: 5

    Табиғи ресурстарды қорғау, оларды молықтыру, экономикалық бағалау және ұтымды пайдалану мәселелері. БиоСфера компоненттерінің өзара әрекеттесуінің негізгі заңдылықтары және адам қызметінің араласуының салдары. Экономиканың түрлі салаларында ресурстарды үнемдеу және ресурстарды қайта өндіру. Қоршаған ортаны басқару және қорғау жүйесіне қойылатын талаптар. Ресурстарды көбейту және ресурстарды үнемдеу стратегиялары мен технологиялары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Мейрамханалық және қонақ үй бизнесіндегі бухгалтерлік есеп және аудит
    Несиелер: 6

    "Бухгалтерлік есеп және аудит" пәні бухгалтерлік есеп пен аудиттің жалпы теориялық аспектілерін қарастырады және зерттейді: бухгалтерлік есептің тұжырымдамалары мен принциптері, бухгалтерлік ақпараттың сапалық сипаттамалары және қаржылық есептілік элементтері, бухгалтерлік баланстың құрылымы мен мазмұны, бухгалтерлік баланста экономикалық операциялардың әсерінен болатын өзгерістер, бухгалтерлік есеп шоттарының сипаттамасы және қос жазба жүйесі; құжаттама және түгендеу, компанияның активтері, міндеттемелері мен меншікті капиталының есебі мен аудитін ұйымдастыру.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Сервис сферасындағы ақпаратты технологиялар
    Несиелер: 5

    Қызмет көрсету секторын ақпараттандырудың ерекшелігі. Мейманханажәне мейрамхана бизнесіндегі мультимедиялық технологиялар. Әлеуметтік-мәдени қызмет саласындағы ақпараттық жарнама. Әлеуметтік-мәдени қызмет саласындағы ақпараттық технологиялар. Біріктірілген пакеттерді модельдеу. Сайтты құру негіздері. Кешенді автоматтандыру шешімдері. Мейрамханалар, барлар, кафелер үшін кешенді автоматтандыру шешімдері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Бухгалтерлік есеп негіздері
    Несиелер: 5

    "Бухгалтерлік есеп негіздері" пәні бухгалтерлік есептің қалыптасу және қалыптасу тарихын ашады және бухгалтерлік есеп нысандары мен бухгалтердің этикалық нормалары туралы түсінік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Мейрамхана және мейманхананың қызмет көрсету стандарттары
    Несиелер: 5

    Техникалық реттеудің ұйымдастырушылық негізі. Мейрамхана және мейманхана қызметінің мемлекеттік стандартты, нормативтік базасы. Мейрамхана және мейманхана қызметтерін стандарттау, сертификаттау және лицензиялау саласында мемлекеттік реттеу және басқару, мейрамхана және мейманхана қызметтері саласындағы мемлекеттік стандарттау жүйесін ұйымдастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Қонақжайлылық индустриясындағы ақпараттық жүйелер
    Несиелер: 5

    "Қонақжайлылық индустриясындағы ақпараттық жүйелер" студенттер үшін әлеуметтік-мәдени сервис саласында қолданылатын қазіргі заманғы ақпараттық технологиялар және олардың даму перспективалары туралы білім жүйесін қалыптастыратын пән болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Кәсіби-бағытталған шетел тілі
    Несиелер: 6

    Кәсіби бағытталған шет тілі-бұл мамандықтың пәндік саласына шет тіліндегі кіріспе және кәсіби қарым-қатынас мақсаттарын жүзеге асыру үшін қажетті тілдік құзыреттілік деңгейіне қол жеткізуді қамтамасыз ететін кәсіби маңызды білім, Дағдылар мен дағдыларды қалыптастыруға бағытталған, ең алдымен іскерлік және кәсіби қарым-қатынасқа тән терминологияны, тілдік құрылымдарды зерттеу

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Мейманхана кәсіпорынының тамақпен қамтамасыз ету жұмысын ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Мейрамхана ісі және қонақүй бизнесіндегі персоналды басқаруды ұйымдастыру жүйесіне, концепциясы мен бағыт-бағдарына, технология мен тәсіліне ерекше назар аударылады. ҚР-ғы мейрамхана ісі және қонақүй бизнесіндегі қызметкерлерді басқарудың көкейтесті мәселелеріне шетелдегі басқару тәжірибесін ескере отырып ерекше назар аударылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Қонақжайлылық индустриясында қызмет көрсету
    Несиелер: 5

    Қызмет көрсетудің табиғаты мен сипаты. Міндеттерді қанағаттандыру нысаны ретінде қызмет көрсету. Экономиканың әртүрлі секторларындағы қызметтер. Қызметтердің қағидалары және жіктемесі және олардың сипаттамалары. Қызметтерді өндіру және тұтыну. Этика және қызмет көрсетудің психологиясы. Тұтынушылардың мінез-құлқы мен тұтыну факторлары. Маркетинг және сервистік компания қызметінің тиімділігін анықтау. Қызмет көрсету секторындағы ақпараттық қызмет.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Мейрамхана және мейманхана индустриясының қызмет көрсету мәдениеті (екінші тілде)
    Несиелер: 3

    Бұл курста әр түрлі елдердің (дамушы елдерді қоса алғанда), сондай-ақ Қазақстанның тарихы, теориясы, қазіргі заманғы сервис практикасы мәселелері қарастырылады. Пән әлеуметтік-мәдени қызметтің ерекшелігін, әлемдік қызмет тәжірибесінің интегративті табиғатымен, оның экономикадағы және әлемнің әлеуметтік дамуындағы маңыздылығының өсуімен байланысты пәнаралық пән ретінде көрсетеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Экологиялық жобалау
    Несиелер: 5

    Экологиялық жобалаудың әдістемелік ережелері мен принциптері, қоршаған орта сапасының, жол берілетін әсердің нормативтері, табиғи ресурстарды пайдалану, санитарлық және қорғау аймақтарын нормалау, экологиялық жобалау кезінде инженерлік-экологиялық ізденістер. Қала құрылысы жобаларын экологиялық негіздеуге арналған инженерлік-экологиялық ізденістер, инженерлік-экологиялық ізденістер бағдарламасы. Технологиялар мен жаңа материалдардың экологиялық негіздемесі, өнеркәсіптік объектілерді паспорттау. Қала құрылысы жобаларының экологиялық негіздемесі, жобалаудың ақпараттық базасы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Қаржылық есеп
    Несиелер: 5

    Бұл пән міндеттемелер, Еңбек және оның төлемақысын есепке алу, жеткізушілермен және мердігерлермен есеп айырысуларды есепке алу, қаржылық нәтижелерді есепке алу және бағалау, инвестицияларды сатып алу, Жылжымайтын мүлікке инвестициялар, мүдделерді біріктіруді есепке алу, шоғырландырылған қаржылық есептілік сияқты мәселелерді ашады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Мейрамхана және қонақ үй қызметін жобалау (екінші тілде)
    Несиелер: 3

    Пәнде мынадай мәселелер ашылады: қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарын жобалау негіздері; Қоршаған орта және жобаға қатысушылар; жобалық және нормативтік құжаттама; жобаларды басқару негіздері; жобаның тиімділігі ұғымы; қонақ үй және мейрамхана кәсіпорнының аумағына қойылатын талаптар; ғимараттар мен құрылыстарға қойылатын талаптар; қонақ үйдің тұрғын бөлігіне және мейрамхананың сауда үй-жайларына қойылатын талаптар; қоғамдық үй-жайларға қойылатын талаптар; Инженерлік жүйелер мен жабдықтарға; Кәсіпорындардың жұмыс істеуін және мейрамхана және қонақ үй бизнесі қызметтерін сапалы көрсетуді қамтамасыз ететін жүйелерге қойылатын талаптар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Мейманхана және мейрамхана кешені кәсіпорындарының гигиенасы және санитариясы
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты, міндеттері, мазмұны. ҚР-ның санитарлыгигиеналық заңнамасы.Азық-түлік гигиенасы. Қоршаған ортаны гигиеналық сипаттамалары. Өндірістегі еңбекті қорғау және кәсіптік денсаулық. Жабдықтарға, түгендеуге, ыдысқа қойылатын талаптар. Тамақтану кәсіпорындарында және мекемелерде технологиялық үдерістерге қойылатын санитарлық-технологиялық талаптар.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Қонақжайлылық кәсіпорнын дамытудың экономикалық стратегиясы
    Несиелер: 5

    Қонақжайлылық индустриясының даму стратегиясы. Стратегия - бәсекелестік артықшылықтарды дамыту жүйесі. Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының экономикалық стратегиясын қалыптастыру әдістемесі. Кәсіпорынның экономикалық пайдасына қол жеткізу стратегиясы. Кәсіпорынның бәсекелестік жағдайын нығайту стратегиясы. Компания құндылығын / құндылығын арттыру стратегиялары. Кәсіпорынның бағалау әдістері. Өсу стратегиясын. Бизнесті қайта құру стратегиясы. Өсу стратегиясын. Бизнесті қайта құру стратегиясы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесіндегі қызметтердің сапасын басқару (ағылшын тілінде)
    Несиелер: 5

    Курс туристік индустрия кәсіпорындарының жұмысын басқаруды жүйелі зерттеуге ықпал етеді, ал мейрамхана мен қонақ үй бизнесінде тиімді басқаруды қамтамасыз ететін қызметкерлермен жұмыс істеу принциптері қарастырылады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Мейрамхана және мейманхана Қызмет көрсету технологиясы (ағылшын тілінде)
    Несиелер: 5

    Бұл курс студенттерде ғылыми зерттеу объектісінде (мейрамхана, мейрамханалар желісі, бар, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының кең жүйесі бар түнгі клуб, толық қызмет көрсететін қонақүйдің қоғамдық тамақтандыру қызметі) атқарымдарды қолдану және сынақтан өткізу мүмкіндігімен қонақжайлық қызметтерін өндіру мен іске асырудың халықаралық сапа стандарттарына құрылған заманауи мейрамхана және бар шаруашылығын жүргізудің негіздері туралы теориялық білімді қалыптастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесіндегі сапа менеджменті (ағылшын тілінде)
    Несиелер: 5

    Бұл пәнді оқу студенттерді әлеуметтендіру, студенттердің азаматтық санасын, ұлттық сана-сезімін қалыптастыру үшін үлкен маңызға ие. Ұлттық сана-сезімнің өрлеуі, әлем халықтарының орнықты ұлттық даму үшін жағдайларды қамтамасыз етуге, ана тілін, дәстүрлерін, мәдениеті мен ұлттық әдет-ғұрыптарын сақтауға ұмтылысы бүгінгі күннің ақиқаты болып табылады, этностардың даму тарихы мен әлем халықтарының жіктелуі туралы түсінік беріледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Мейрамхана және мейманхана маркетингі (екінші тілде)
    Несиелер: 7

    Пәннің міндеттері-қонақ үй және мейрамхана бизнесі саласындағы маркетинг құралдарын практикалық қолдану жолдарын, әдістері мен тәсілдерін қарастыру. Ресей экономикасындағы нарықтық процестердің дамуы кәсіпкерлердің фирмалар деңгейіндегі басқарудың маркетингтік тұжырымдамасына және нарықтық сұраныстың қалыптасуына маркетингтік әсер ету әдістеріне үлкен қызығушылық тудырды

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Дүние жүзі халықтарының салт-дәстүрі, әдет-ғұрпы, мәдениеті
    Несиелер: 5

    Әлем халықтарының дәстүрлері, әдет-ғұрыптары мен мәдениеті мыналарды ашады: оқытылатын пәннің мәні, мазмұны мен міндеттері; оқиғалық қонақжайлылық; әлемнің әртүрлі бөліктерінде қонақжайлылық қызметтерін ұсыну ерекшеліктері және оларға әлем халықтарының мәдени, салт-дәстүрлері мен әдет-ғұрыптарының әсері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Қонақжайлылық индустриясындағы профессионалды және іскерлік қарым-қатынас
    Несиелер: 5

    Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесіндегі корпоративтік мәдениеттің дамуы жалпы экономика саласында өте жоғары деңгейде үлкен сұранысқа ие. Бүгінгі таңда ол Қазақстанның және дүниежүзінің әлеуметтік-экономикалық дамуына үлкен үлесін қосуда. «Қонақжайлылық индустриясындағы профессионалды және іскерлік қарым-қатынас» пәні қонақжайлылық индустриясында ең маңызды мәселелердің бірі болғандықтан тәжірибеде қолданылып, сонымен қатар шетелдік тәжірибе алмаса отырып қызмет сапасын басқарудың дамуына үлес қосушы, тұтынушы мен қызмет көрсету мәдениеті, оны ұйымдастыру мен қауіпсіздігін қамтамасыз етіп келеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Әлем халықтарының дәстүрлері мен тамақтану мәдениеті
    Несиелер: 5

    Қоғамдық құбылыстар мен процестер арасында тамақтанудың орны мен рөлі. Әлемдік дәстүрлерді және азық-түлік мәдениетін зерделеудің әдістемелік тәсілі, тамақтану дәстүрлерінің тарихы мен кезеңдері. Әлем халықтарының ұлттық дәстүрлері мен мәдениеттерін қалыптастыру қағидалары. Діндердің дәстүрлер мен тамақтану мәдениеттерінің қалыптасуы мен дамуына әсері. Қазақстан халықтарының дәстүрлері мен тамақтану мәдениетінің ерекшеліктері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Халықаралық бизнес
    Несиелер: 3

    Курс жаһандану жағдайында макроэкономикалық, салалық және аймақтық үлгілерді ескере отырып, халықаралық және қазақстандық процестерді талдау және болжау негізінде Қазақстан экономикасының дамуының басымдықтары мен сандық көрсеткіштерін және оның халықаралық сауда позицияларын зерттеуді және негіздеуді қамтиды; Қазақстанның, трансұлттық және көпұлтты компаниялардың сыртқы экономикалық қызметінің ерекшеліктері мен перспективаларын қарастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Мейрамхана және мейманхана бизнесіндегі этика және этикет
    Несиелер: 5

    Этика және этикеттің түрлері. Этикет пен қарым-қатынас мәдениеті. Іскерлік қарым-қатынастың негізгі сипаттамалары. Іскерлік қарым-қатынас және басқару. Кәсіби этика. Іскерлік этикет, оның қағидалары. Іскерлік әңгімелер әдебі, іскерлік кездесулер, келіссөздер. Іскер қатынасхаттар. Бизнес бедел: жеке тұлға, мәдениет, іскерлік тұлғаның имиджі. Ауызша және ауызша емес сөйлесу. Басшы - бағынышты. Көшбасшының кәсіби мінез-құлық этикасы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Әлемдік мейманхана шарушылығы
    Несиелер: 3

    Өнеркәсіптің қазіргі жағдайы мен дамуы қонақжайлылық. Туристік құрылымдағы қонақ үй қызметтері қызмет көрсету. Қонақ үй бизнесі: тұжырымдамасы, классификациясы және т.б. типологиясы. Мейманхана бизнесін мемлекеттік реттеу. Мейманхананың негізгі қызметтері. Мейманхана персоналының клиенттермен жұмыс істеуі. Мейманхана кәсіпорындарымен қарым-қатынасы туристік агенттіктер. Мейманаханадағыі анимациялық қызметтер өнім. Қосымша қызметтерді ұйымдастыру және ұсыну.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Әкімшілік шарушылық қызметі
    Несиелер: 5

    Пәнде келесі негізгі блоктар қарастырылады: қонақ үй кәсіпорнының әкімшілік бөлімшелері, қонақ үй кәсіпорнының басшылығы, хатшылық; заң бөлімі, Қаржы - экономикалық қызметтер, персоналды басқару қызметі, маркетинг қызметі, техникалық қызмет басшылығы, қауіпсіздік қызметінің басшылығы, медициналық қызмет, қонақ үй кәсіпорнының шаруашылық қызметтері, қызметші және үй-жайларды тазалаушылар қызметі, Кір жуу қызметі-химиялық тазалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі кәсіпкерлік қызмет негіздері
    Несиелер: 5

    Бұл пән Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының қазіргі заманғы бизнес жүйесінің ерекшеліктерін, кәсіпкерлік қызметтің ұйымдық - құқықтық реттелуі мен нысандарын, сондай-ақ кәсіпорындардың коммерциялық, маркетингтік, қаржылық жұмысының мәселелерін қарастырады, кәсіпкердің сәтті практикалық қызметін құрудың нақты әрекеттерін ашады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Қонақ үйлер мен мейрамханалар менеджменті
    Несиелер: 5

    Бұл пәнді оқытудың маңызы зор. Пәннің мақсаты - студенттерді қонақжайлылық саласындағы менеджменттің заманауи тұжырымдамаларымен таныстыру, қонақ үй және мейрамхана бизнесі индустриясындағы басқарудың әртүрлі формаларын қарастыру, қонақ үй және мейрамхана бизнесі саласындағы менеджмент құралдарын іс жүзінде қолдану жолдарын, әдістері мен тәсілдерін қарастыру.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Салық және салық салу
    Несиелер: 5

    Салық туралы ғылым – қаржы ғылымының мамандандырылған бөлімі ретінде. Салықтарды зерттеу қажеттілігі және оларды ұйымдастыру. Шаруашылық жүргізуші субъектілер мен тұрғындарға салық салу жүйесін зерттеудегі тарихи және логикалық ықпалдардың маңызы. Салық қызметінің теориясына және қолданыстағы тәжірибесін зерттеу процессі. Қазақстандағы салықтар мен міндетті төлемдердің қызмет етуінің құқықтық аспектілері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Қызмет көрсету саласындағы аниматор қызметін ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Білім алушыларды қызмет көрсету саласындағы аниматорлық қызметті ұйымдастыру негіздерімен, теориялық тұжырымдамалармен және терминологиялық аппаратпен; аниматорлық қызметтің құрылымы мен ерекшеліктерімен; аниматорлық қызметтің түрлері мен технологиясымен; қызмет көрсету саласындағы кәсіпорындарда аниматорлық қызметті ұйымдастырумен; аниматорлық қызметтер нарығын дамытудың қасиеттері мен ерекшеліктерімен; аниматорлық қызметте заманауи технологияларды қолданумен таныстыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Шикізат пен қалдықсыз технологияларды кешенді пайдалану
    Несиелер: 5

    ҚР-да шикізатты кешенді пайдалану және қалдықсыз технологияларды әзірлеу стратегиясының басымдықтары мен экологиялық аспектілері. Табиғи ресурстарды тиімді пайдалану, қалдықтарды тауар өніміне қайта өңдеу, қалдықтар санын азайту, олардың экологиялық жүйелерге теріс әсерін азайту. Қалдықсыз технологиялардың қазіргі жағдайы және даму болашағы. Қалдықсыз өндірістер технологиялық процестердің принципті өзгеруіне, өнімдерді бірнеше рет пайдалануды және шикізатты кешенді пайдалануды қамтамасыз ететін тұйық циклді жүйелерді әзірлеуге негізделген.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Қонақжайлылықтағы ойын-сауық индустриясы
    Несиелер: 5

    Пән бағытталған; білім алушыларда ойын-сауық индустриясы саласында қонақжайлылық жүйесінің элементі ретінде теориялық білімді қалыптастыру; қонақжайлылық қызметтерінің элементі ретінде анимация түрлері; Ойын-сауық индустриясы кәсіпорындарының жалпы сипаттамасы және ойын-сауық инфрақұрылымы объектілерінің түрлері; қонақжайлылық кәсіпорындарында ойын-сауық бағдарламаларын ұйымдастыру саласында теориялық және практикалық дағдыларды қалыптастыру және ойын-сауық индустриясының оқшауланған объектілерін ойын-сауық қызметтерін ұсыну процесінде қолдану. қонақжайлылық қызметтері (театр қызметтері және театр шаруашылығы; Көп мақсатты зал шаруашылығы; клуб қызметі; саябақ қызметі; Ойын-сауық кәсіпорындары; кинотеатрлар мен концерт залдары; цирктер мен цирк шаруашылығы; көрмелер мен жәрмеңкелер; спорт ареналары, мұражайлар мен Залдар және басқа да спорт ғимараттары; хайуанаттар бағы, хайуанаттар бағы және ботаникалық бақтар).

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Қонақ үй индустриясындағы инновациялық технологиялар
    Несиелер: 5

    Пән инновация ұғымын олардың жіктелуін және инновациялық қызметтің мазмұнын ашады. Қонақ үй индустриясындағы инновациялық процестер, ұйымдастырушылық және басқарушылық инновациялардың ерекшелігі және қонақ үй бизнесінде тиімділікті басқарудың инновациялық тәсілдерін құру қарастырылады. Инновациялық қызметті инфрақұрылымдық және кадрлық қамтамасыз ету. Қонақ үй индустриясында инновациялық инфрақұрылымды құру мен дамытудың әлемдік және отандық тәжірибесі. Қонақ үй индустриясы кәсіпорындарында инновациялық қызметті құру, басқару және бақылау принциптері. Инновацияның тиімділігін бағалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Әкімшілік-шаруашылық қызметтің жұмысын ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Пәнде келесі негізгі блоктар қарастырылады: қонақ үй кәсіпорнының әкімшілік бөлімшелері, қонақ үй кәсіпорнының басшылығы, хатшылық; заң бөлімі, Қаржы - экономикалық қызметтер, персоналды басқару қызметі, маркетинг қызметі, техникалық қызмет басшылығы, қауіпсіздік қызметінің басшылығы, медициналық қызмет, қонақ үй кәсіпорнының шаруашылық қызметтері, қызметші және үй-жайларды тазалаушылар қызметі, Кір жуу қызметі-химиялық тазалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Қонақ үй бизнесіндегі инновация
    Несиелер: 5

    Инновациялар: анықтамалар, түрлері. Инновациялардың модельдері мен формалары, оларды бөлу, мемлекеттік реттеу. Қонақ үй бизнесі саласындағы инновациялық маркетинг және басқару. Қонақжайлылық индустриясында инновациялық жобаларды дамыту. Инновациялық жобаның экономикалық тиімділігін және оны қаржыландыруды бағалау. Жобаның техникалық-экономикалық негіздемесі. Бизнес жоспар. Инвестициялар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Мейманхана қызметтері өндірісінің нәтижелілігін басқару
    Несиелер: 5

    Қонақжайлылық кәсіпорын қызметінің барлық көрсеткіштері туралы деректерді жинау және талдау, департаменттер жұмысын нақты бақылау, нақты түгендеу, сыртқы көздердің деректерімен мейманхана көрсеткіштерін талдау, бюджеттеу, барлық бөлімшелердің жұмысын стандарттау және бақылауды ұйымдастыру, Мейманхана мен мейрамхана қызметінін бақылау жүйесінің тиімділігін арттыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Мейманхана және мейрамханадағы ұйымды басқару (ағылшын тілінде)
    Несиелер: 5

    "Мейманхана және мейрамханадағы ұйымды басқару (ағылшын тілінде)" пәні білім алушылардың мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарында еңбек және адам ресурстарын басқару саласындағы білімдерін, дағдыларын, дағдылары мен құзыреттерін қалыптастыруға бағытталған. Пәнді оқу нәтижесінде білім алушы: Адам ресурстарын басқарады; Мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарында персоналды басқарудың айрықша сипаттамалары мен ерекшеліктерімен жұмыс істейді; Персоналды басқару жүйесін құрады; Персоналды басқару саласындағы мейрамхана және қонақ үй кәсіпорнының стратегиясын жасайды; Кәсіпорынның даму стратегиясына сәйкес кадр саясатын қалыптастырады; Мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының кадрлық әлеуетін қалыптастыру технологиясымен жұмыс істейді; Қызметкерлерді ынталандыру, көтермелеу және әкімшілік жауапкершілік жүйесін қалыптастырады; Персоналды Фирмаішілік оқытуды, кәсіби қайта даярлауды, біліктілікті арттыруды және персоналдың мансабын жоспарлауды ұйымдастырады; Кадр резервін қалыптастырады; Қонақ үй / мейрамхана кәсіпорнының кадр саясатының тиімділігін бағалайды; Мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының персоналына қойылатын біліктілік талаптарымен жұмыс істейді; Персоналды басқару процесіне ақпараттық жүйелерді енгізеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • 1 С: Бухгалтерия – 8.2
    Несиелер: 5

    Кәсіпорынды басқарудың әртүрлі мәселелерін тиімді шешуге арналған жаңа буын қолданбалы өнімдер жүйесі. Бухгалтерлік есептің теориялық негіздері мен практикалық аспектілері. "1С-Бухгалтерия" бағдарламасында шаруашылық операцияларын тіркеу. 8.2 нұсқасы". Бағдарламада бастапқы құжаттарды жүргізу, бухгалтерлік, салықтық, статистикалық есептілікті жасау. Бағдарламалық қамтамасыз ету негізінде бухгалтерлік есеп дағдыларын игеру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Мейрамхана және мейманхана бизнесі саласындағы нормативтік-құқықтық база
    Несиелер: 5

    Пән студенттер мейрамханасын және мейманхана бизнесін құқықтық реттеудегі студенттердің құзыреттілігін, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындары мен қонақүйлерге арналған нормативтік талаптарға сәйкес дамуға бағытталған. Мейманхана және мейрамханада клиенттерге қызмет көрсетудің жалпы ережелері мен стандарттарын біліңіз.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қызмет көрсету саласындағы ғылыми зерттеуді ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Ғылыми зерттеулер: оның ерекшелігі, құрылымы, ерекшеліктері (жалпы сипаттамасы). Қызмет көрсету секторының теориялық және әдістемелік негіздері. Зерттеу кезеңдері. Зерттеу жұмысының дайындық кезеңі. Ғылыми білімнің әдістерін жіктеу. Ғылыми зерттеулерді жазу және жобалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Мейрамхана және мейманхана бизнесіндегі бизнесжоспар
    Несиелер: 5

    Бизнес-жоспардың мәні мен мазмұны. Кәсіпорынның ішкі ортасын талдау. Нарықтық құрылымды талдау және нарықтық әлеуетті есептеу. Мейрамхана және мейманхана, бизнесі тұтынушыларын таңдау. Бәсекеге қабілетті ортаны зерттеу. Мейрамханада және мейманхана бизнесіндегі тауарлар мен қызметтерді дамыту. Бизнес-жоспар жүйесіндегі баға саясаты. Бөлу және сату жүйесі. Кәсіпорынның өндірістік және ұйымдастыру жоспары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Мейманхана және мейрамхана кешенінің шаруашылық қызметін талдауы (ағылшын тілінде)
    Несиелер: 5

    Шаруашылық қызметке техникалық-экономикалық талдау жүргізудің рөлі, мазмұны және жүйелілігі. Кешенді бизнес-жоспардың құрылымы және негізгі жоспарлы көрсеткіштерді әзірлеу мен мониторинг жүргізудегі талдаудың рөлі. Сметалық жоспарлау (бюджеттеу) және сметалардың (бюджеттердің) орындалуын талдау. Маркетинг жүйесіндегі талдау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қонақ үй және мейрамхана бизнесін қаржылай қолдау және инвестициялар
    Несиелер: 5

    Бұл барлық мамандықтарда оқу үшін міндетті болып табылатын теориялық негізгі оқу пәні. Курста қаржыны ұйымдастыру және басқару негіздері, Қазақстан Республикасының қаржы жүйесінің құрамы мен құрылымы, шаруашылық жүргізуші субъектілердің қаржылары, мемлекеттік қаржылар (салықтар, мемлекеттік бюджет және бюджеттен тыс қорлар, мемлекеттік кредит және мемлекеттік борыш), сақтандыру негіздері, қаржының өзекті мәселелері жүйелі түрде қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Ғылыми зерттеу негіздері және дипломдық жобаны дайындау
    Несиелер: 5

    Қазіргі қоғамдағы ғылымның рөлі. Ғылым саласындағы басқару. Мемлекеттің ғылым саласындағы саясаты. Іргелі, қолданбалы және іздеу ғылымдары. Зерттеудің теориялық және эмпирикалық деңгейлері. Ғылыми зерттеулердің әдіснамалық негіздері. Ғылыми зерттеу тақырыбының бағытын таңдау және негіздеу. Ғылыми ақпаратты іздеу, жинақтау және өңдеу. Библиографиялық сипаттама. Патенттер, патенттік зерттеулердің түрлері. Ғылыми жұмыстар, түрлері, сипаттамалары. Ғылыми жұмыстың тілі мен стилі. Ғылыми жұмысты редакциялау және рецензиялау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қонақжайлылықтағы тәуекел және қауіпсіздік
    Несиелер: 5

    Курсты Зерттеудің мақсаты болашақ туризм менеджерлерінде қажетсіз тәуекелдерді болдырмауға және қызмет көрсету саласындағы қызметтің экономикалық, табиғи және әлеуметтік қауіпсіздігін сенімді қамтамасыз етуге мүмкіндік беретін білім мен дағдылар жүйесін қалыптастыру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Байланыс психологиясы және қонақжайлылықта қызмет көрсетуді жылжыту
    Несиелер: 5

    Коммуникация және қонақжайлылық қызметін жылжыту психологиясы "коммуникация және қонақжайлылық қызметін жылжыту психологиясы" пәні мейрамхана мен қонақ үй бизнесі саласындағы болашақ мамандардың алдында тұрған міндеттерді ескере отырып құрылған. Курстың мақсаты-коммуникативтік қарым-қатынас психологиясын зерттеу, тұлғааралық қарым-қатынас саласында білім мен ақпарат алу, тактика стратегиясы мен қарым-қатынас технологиясы, білім алушыларда мінез-құлық пен қарым-қатынастың жалпы және кәсіби мәдениетін қалыптастыру, сондай-ақ іскерлік қарым-қатынас дағдыларын қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қызмет көрсету саласындағы экономикалық қауіпсіздік
    Несиелер: 5

    Экономикалық қауіпсіздік экономикалық категория ретінде; экономикалық қауіпсіздіктің мәні; қызмет көрсету саласындағы Кәсіпорынның сыртқы және ішкі экономикалық қауіптері; экономикалық қауіпсіздік шаруашылық жүргізуші субъектінің жұмыс істеу тиімділігінің шарты ретінде; кәсіпорынның әлеуметтік саясаты қызмет көрсету саласындағы кәсіпорынның экономикалық қауіпсіздігінің индикаторы ретінде; қызмет көрсету саласындағы кәсіпорынның экономикалық қауіпсіздігінің құрылымы; кәсіпорынның экономикалық қауіпсіздігіне әсер ететін факторлар; "критерий", "индикатор" ұғымдары", "параметр"," шекті"," индекс"; экономикалық қауіпсіздік көрсеткіштерінің жіктелуі; Экономикалық қауіпсіздік көрсеткіштері; экономикалық қауіпсіздікті бағалау әдістері; экономикалық қауіпсіздікті зерттеуді ұйымдастыру;

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Мейрамхана және мейманхана бизнесіндегі кірістерді басқару
    Несиелер: 5

    Табысты басқару: әдіс мақсаты мен міндеттері. Табысты басқару процесі. Мейманханалар мен мейрамханаларға кірістерді басқару жүйелерін енгізу. Стратегиялық шешімдерді қабылдау кезінде статистиканың маңыздылығы. Мейманхана және мейрамхана бизнесінің рентабельділігі: RevPar, TrevPar, GOPP, RevPAC, GOPPAR, CPC және т.б. Мейманхана және мейрамхана кәсіпорнының өнімділік көрсеткіштері нарықтағы үлесі болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қалдықтарды қайта өңдеу технологиясы
    Несиелер: 5

    Қалдықтардың жіктелуі және сипаттамасы. Өндіріс және тұтыну қалдықтарын химиялық кәдеге жаратудың, рекуперациялаудың және қайта өңдеудің ғылыми және қолданбалы аспектілері. Өнеркәсіп қалдықтарын кәдеге жаратудың жалпы принциптері мен әдістері. Қатты тұрмыстық қалдықтарды (ҚТҚ), автокөлік құралдарының қалдықтарын және ауыл шаруашылығы қалдықтарын қайта өңдеудің заманауи әдістері. Аумақтық-өнеркәсіптік кешендерді (АӨК) және техногендік ресурстық циклдарды (ТРЦ) қалыптастыру арқылы табиғат пайдалануға аумақтық тәсілге бағдарлау қағидаттары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Тұтынушы психологиясы
    Несиелер: 5

    Негізгі курсқа кіріспе: ұғымдар мен анықтамалар, теориялар, қонақжайлылық индустриясында клиенттерге кеңес беру әдістері мен әдістері, мақсаттары, міндеттері, принциптері және ұйымдастырушылық - кеңес берудің құқықтық аспектілері клиенттер, негізгі түрлері, нысандары, клиенттерге кеңес беру әдістері, кеңес берудің жалпы моделі: өзара түсіністік,қажетті ақпарат жинау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қонақжайлылық кәсіпорындарының қаржылық-экономикалық қызметін талдау (ағылшын тілінде)
    Несиелер: 5

    Шаруашылық қызметке техникалық-экономикалық талдау жүргізудің рөлі, мазмұны және жүйелілігі. Кешенді бизнес-жоспардың құрылымы және негізгі жоспарлы көрсеткіштерді әзірлеу мен мониторинг жүргізудегі талдаудың рөлі. Сметалық жоспарлау (бюджеттеу) және сметалардың (бюджеттердің) орындалуын талдау. Маркетинг жүйесіндегі талдау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қызмет көрсету саласындағы ұйымды басқару (ағылшын тілінде)
    Несиелер: 5

    "Қызмет көрсету саласындағы ұйымды басқару (ағылшын тілінде)" пәні білім алушылардың кометалық негіздерін қалыптастыруға бағытталған, оның нәтижесінде білім алушы: қызмет көрсету саласындағы HR; қызмет көрсету саласындағы кәсіпорындардағы персоналды басқару жүйесі; персоналды стратегиялық басқару; кадр саясаты және оның кәсіпорын стратегиясымен өзара байланысы процестерін басқарады, жұмыс істейді, ұйымдастырады және қалыптастырады; Қызмет көрсету саласындағы кәсіпорындар персоналының әлеуетін кадрлық жоспарлау және басқару; кадр саясатының тиімділігін бағалау; Қызмет көрсету саласындағы кәсіпорындар персоналына қойылатын біліктілік талаптары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Код ON6

    Өндірістік процесті ұтымды ұйымдастыру және оның ресурстары мен мүмкіндіктерін ескере отырып, техникалық-технологиялық базаны дамыту арқылы мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының пайдалылығын қамтамасыз етеді.

  • Код ON8

    Әлем халықтарының тамақтану дәстүрлері мен мәдениетін ескере отырып, қонақжайлылық индустриясының тамақтану кәсіпорындарының жұмысын ұйымдастырады

  • Код ON10

    Қаржы-экономикалық талдау және бизнес-жоспарлау негізінде тиімді басқару шешімдерін жүзеге асырады

  • Код ON3

    Экономика, құқық және тіршілік қауіпсіздігі негіздерін білуді көрсетеді

  • Код ON4

    Математикалық талдау және математикалық білімді қолдана отырып, мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының қаржы-шаруашылық қызметіне басқарушылық есеп және талдау жүргізеді

  • Код ON9

    Қонақжайлық индустриясында ғылыми зерттеулер әдістері мен академиялық жазу дағдыларын қолданады, академиялық адалдық қағидаттары мен мәдениетін ескере отырып, ғылыми пайымдауларды қалыптастыру үшін ақпаратты жинауды және түсіндіруді жүзеге асырады

  • Код ON11

    Фактілер, құбылыстар мен олардың арасындағы тәуелділіктер туралы білім мен түсініктерді және қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындары қызметінің тәуекелдерін басқаруда қарсылықтарға сындарлы қатынасты қалыптастыру дағдыларын қолданады

  • Код ON5

    Санитария және гигиена талаптарын сақтай отырып, мейрамхана және қонақ үй бизнесін ұйымдастырудың тиімді нысандарын әзірлеу кезінде басқару және инфрақұрылым қағидалары туралы білім мен түсініктерді қолданады

  • Код ON7

    Сала кәсіпорындарының сервистік қызметін ұйымдастыру кезінде мейрамхана және қонақ үй бизнесі саласында озық білімді қолданады.

  • Код ON2

    Кәсіби қызмет саласында заманауи технологияларды, ақпараттық және сандық технологияларды қолданады

  • Код ON1

    Тұлғааралық және мәдениаралық өзара іс-қимыл мәселелерін шешу үшін қазақ, орыс, шет тілдерінде сөйлесе алады

6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Бакалавриат

Қазақстан-Американдық еркін университеті

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Бакалавриат

Алматы технологиялық университеті (АТУ)

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Бакалавриат

"Тұран" университеті мекемесі

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Бакалавриат

Қазақ спорт және туризм академиясы

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Бакалавриат

Шет тілдер және іскерлік карьера университеті

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
Бакалавриат

Абылай хан атындағы Қазақ халықаралық қатынастар және әлем тілдері университеті

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
Top