Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07501 Стандарттау және сертификаттау в Қазақстан инженерлік-технологиялық университеті

  • Материалтану және жаңа материалдар технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты студентте металдар мен металл емес материалдардың құрылымы, физикалық, механикалық, химиялық және технологиялық қасиеттері туралы теориялық білімді қалыптастыру болып табылады. Материалдың негізгі түрлерін зерттеу. Материалдардың физика-химиялық қасиеттері. Өнімді өндіру үшін пайдаланылатын жаңа материалдар. Оқу нәтижесінде студент қайта өңдеу өнеркәсібінде материалдарды термиялық және химиялық-термиялық өңдеудің заманауи әдістерін қолдана алады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Математика I
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты практикалық есептерді қосымшалармен модельдеуге, талдауға және шешуге көмектесетін математикалық аппаратты игеру болып табылады. Пән студенттерде қазіргі математика туралы түсінік пен математиканың негізгі заңдылықтарын қолдану дағдыларын қалыптастырады. Сызықтық алгебра мен аналитикалық геометрияны зерттеу. Бір айнымалы функциялардың дифференциалдық есебі. Көптеген айнымалылардың функцияларын дифференциалды есептеу. Бір айнымалы функциялардың интегралдық есептелуі. Көптеген айнымалылардың функцияларын интегралдық есептеу және өріс теориясының элементтері. Қарапайым дифференциалдық теңдеулер. Оқыту нәтижесінде студент математикалық логика негіздерін біледі, әлеуметтік Жалпы ғылыми салада математикалық логика заңдарының қолданылу аясын кеңейте алады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мамандыққа кіріспе
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты студенттердің таңдаған білім беру бағдарламасына сәйкес техника мен технологияны, ғылыми жетістіктерді дамыту туралы негізгі түсініктерін қалыптастыру болып табылады. Пән студенттерге жаңа ақпараттық-коммуникациялық технологиялардың мүмкіндіктерін қоса алғанда, тамақ, қайта өңдеу, өнеркәсіп, аграрлық-өнеркәсіптік кешеннің қазіргі жағдайы мен даму үрдістері туралы жүйелі түсінік береді. Стандарттау және сертификаттау саласындағы негізгі ұғымды зерттеу, ҚР техникалық реттеу, стандарттау, менеджмент жүйелері туралы заңдары, СМЖ жаңа әдістері мен практикасы. Пәнді оқу нәтижесінде студент қойылған міндеттерді орындауды ұйымдастыру, сондай-ақ жоғары мотивацияланған стандартты емес кәсіби міндеттерді, проблемаларды қою және шешу және кәсіби қызмет этикасын сақтау бойынша теориялық және практикалық дағдыларға ие болады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Физика I
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты негізгі заңдар мен теориялар, физика принциптері, физикалық зерттеу әдістері бойынша алынған теориялық және практикалық дағдыларды қолдану, сонымен қатар эксперимент жүргізу, өлшеу құралдарымен жұмыс істеу, нәтижелерді өңдеу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Математика II
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-студентте жоғары математика бөлімдерінің заңдары мен теорияларының негізгі ұғымдарын қалыптастыру, сонымен қатар нақты процестердің нақты практикалық мәселелерін шешу үшін зерттелген әдістер мен әдістерді қолдану.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Инженерлік және компьютерлік графика
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты білім алушыда өзінің кәсіби қызметінде электрониканың, өлшеу және есептеу техникасының, ақпараттық технологиялардың қазіргі заманғы даму үрдістерін ескере отырып, қолданбалы бағдарламалардың көмегімен растрлық және векторлық бейнелерді жасау және редакциялау дағдыларын қалыптастыру болып табылады. Стандарттар талаптарына жауап беретін сызбаларды, схемаларды, мәтіндік техникалық құжаттарды зерделеу. Техникалық сызбаларды құрудың теориялық негізі, нақты инженерлік бұйымдардың графикалық модельдері. Оқыту нәтижесінде студент Сызба геометрия, инженерлік графика элементтерін қолдана отырып, инженерлік жобаларды орындай алады, графикалық, сызба материалдарын орындау мен редакциялаудың заманауи бағдарламалық құралдарын қолдана алады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Антикоррупциялық мәдениет негіздері
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты студенттік ортада Мемлекеттік сыбайлас жемқорлыққа қарсы саясат ұғымын және осы терминнің ерекшеліктерін анықтайтын негізгі ұғымдарды анықтау болып табылады. ҚР құқықтық жүйесін зерделеу, субъектілердің құқықтық қатынастары мен жауапкершілігі, сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет бойынша білім жүйесі, сыбайлас жемқорлық құқық бұзушылықтар үшін моральдық-адамгершілік және құқықтық жауапкершілік.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Экология және тіршілік қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-экология туралы идеяны ғылыми пән ретінде қалыптастыру және оның табиғат пен қоғамның тұрақты дамуын қолдаудағы рөлі. Қазіргі заманның экологиялық проблемаларын зерделеу, экожүйелер мен қоғамның тұрақты даму стратегиясы мен қағидаттары, өндірісті экологияландыру және қоршаған ортаны қорғау, экологиялық сипаттағы төтенше жағдайлар және тіршілік қауіпсіздігі. Оқу нәтижесінде студент экологиялық жағдайға оның қауіпсіздігі мен зиянсыздығына қатысты талдау жүргізуге қатысуға, бақылау құралдары мен әдістерін пайдалана отырып, төтенше жағдайлардың алдын алу үшін тіршілік қауіпсіздігі, қоршаған ортаны қорғау саласындағы әдістер мен бағдарламаларды әзірлеуге және іске асыруға қабілетті болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдерін сертификаттау
    Несиелер: 3

    Пәннің мақсаты тамақ өнімдерін сертификаттауды зерделеу, оның Кеден одағының КО 021/2011 ТР белгіленген сапа және қауіпсіздік талаптарына сәйкестігін зерделеу болып табылады. Қазақстан Республикасында сертификаттаудың принциптері мен ережелерін, сертификаттауды қолдану саласын, өсімдік шаруашылығы және мал шаруашылығы өнімдерінің сәйкестігін растауды жүргізу схемаларын, ережелері мен тәртібін, өнімді сертификаттауды ғылыми-техникалық қамтамасыз етуді, өсімдік шаруашылығы және мал шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу кәсіпорындарында сапа жүйелерінің сәйкестігін растау ережелері мен тәртібін зерделеу. Қызметтерді сертификаттау. Сертификаттау түрлері. Растау белгілері. Міндетті және ерікті сертификаттау. Оқу нәтижесінде студент өнімнің сәйкестігін растау кезінде Тамақ өнімдеріндегі қауіпті химиялық заттарды анықтау бойынша жұмысқа қатысатын болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кәсіпкерлік
    Несиелер: 3

    Пәнді оқытудың мақсаты кәсіпкерлікті жүргізудің теориялық және практикалық негіздерін зерделеу, сондай-ақ кәсіпкерлік қызметті және оның объектілерін мемлекеттік реттеуді, кәсіпкерліктің мәнін зерделеу негізінде бизнес-ортаның белгілі бір нарығындағы көшбасшылық қасиеттерді ескере отырып, кәсіпкерлік қызметтің практикалық дағдыларын игеру және қолдану болып табылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Физика II
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты студенттердің механика, электр және магнетизм, тербелістер мен толқындар, кванттық және ядролық физика, статистикалық физика және термодинамика туралы білімдерін қалыптастыру болып табылады. Термодинамика, электр және магнетизм, Электростатика, тұрақты ток, магнит өрісі негіздерін, заттың магниттік қасиеттерін, Максвелл теориясының негіздерін, оптикалық аспаптарды және оларды технологиялық өндірістерде, Атом және ядролық физикада қолдануды зерттеу. Пәнді оқу кезінде қазіргі физиканың ең әмбебап әдістеріне, заңдары мен модельдеріне баса назар аударылады, қоршаған әлемді танудың ұтымды әдісінің ерекшелігі көрсетіледі, студенттер арасында негізгі және пәндік құзіреттіліктерді қалыптастыруға, сонымен қатар жалпы физикалық дүниетаным мен физикалық ойлауды дамытуға бағытталған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Сертификация
    Несиелер: 3

    Пәннің мақсаты-сертификаттау негіздерін зерттеу. Кәсіпорында қолданылатын нормативтік құжаттарды, олардың мақсатын, кәсіпорынның өзінің құжаттар базасын құрудағы мүмкіндіктерін, сондай-ақ шығарылатын өнімнің сапасын Растауды, оның қауіпсіздігін қамтамасыз етуді және практикалық стандарттау мен сертификаттау саласында білім, білік пен дағдыларды қалыптастыруды зерттеу. Негізгі ұғымдар, сапа көрсеткіштерінің кәсіби элементтері және оларды бағалау әдістері, сертификаттау жүйелері мен схемалары. Студент сертификаттау жүргізудің мақсаттарына, қағидаттарына, құрылымы мен қағидаларына сәйкес өнімнің, көрсетілетін қызметтің және сапа жүйесінің ҚР стандарттары бойынша сәйкестігін анықтау бойынша жұмысқа қатысатын болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кәсіби бағытталған шет тілі
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты студенттердің коммуникативтік және кәсіби құзыреттерін қалыптастыру болып табылады. Коммуникативтік құзыреттілік құрамында интегративті негізде лингвистикалық (тілдік), дискурсивті (сөйлеу) құзыреттер қалыптасады. Курс сөйлеу әрекетінің барлық түрлеріндегі коммуникативтік дағдыларға қойылатын талаптарда нақтыланады: сөйлеу, тыңдау, оқу және студенттің кәсіби қызметімен байланысты жазу. Практикалық курс бағдарламада болашақ маманның кәсіби қызмет аясында ауызша және жазбаша сөйлеуді түсінуге мүмкіндік беретін білім мен дағдыларды игеру қажеттіліктерін қанағаттандыруға арналған пән ретінде қарастырылады. Серіктестің, осы деңгейдегі мәтін авторларының коммуникативті ниеттерін, шет тілінің даму заңдылықтарын түсінудің тұжырымдамалық негіздерін жүйелеуді зерттеу, стилистикалық бірегейлікті зерттеу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Кеден ісі
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-кедендік бақылауды ұйымдастыру және жүзеге асыру принциптерін оқыту. Кедендік құқық мәселелерінің ерекшелігі туралы идеяны зерттеу. Тауарларды шығарғаннан кейін кедендік бақылау жүйесінің жұмыс істеу ерекшеліктері туралы тұтас түсінікті қалыптастыру, кеден заңнамасы мәселелері бойынша қажетті теориялық және әдіснамалық білім, тексеру іс-шараларын ұйымдастыру және жүргізу, одаққа мүше мемлекеттердің қатысушыларының қаржылық-шаруашылық қызметін бухгалтерлік есепке алу және талдау дағдыларын алу. Оқыту нәтижесінде студент Одаққа мүше мемлекеттер арасында жеткізілетін өнімге қауіпсіздіктің техникалық регламенттерімен, Кеден одағында жұмыс істеу кезінде ЕАЭО-да тауарлардың, көрсетілетін қызметтердің, капиталдың және жұмыс күшінің еркін қозғалысын регламенттейтін нормативтік құжаттармен жұмыс жүргізе алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Стандарттау және техникалық өлшеу
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты стандарттаудың, метрологияның дамуын, олардың өнім сапасын арттырудағы рөлін, сапаны бақылауды зерттейді, сондай-ақ студенттердің технологиялық процесс пен өнімнің қауіпсіздігі мен сапасын қамтамасыз етудегі стандарттаудың және техникалық өлшеудің рөлін түсінуін қалыптастыру болып табылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Тауарларды сәйкестендіру және таңбалау
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты өнімді сәйкестендіруге және таңбалауға қойылатын талаптарды зерделеу болып табылады. Азық-түлік тауарларын сәйкестендіру және бұрмалау туралы ұғымды, сәйкестендіру түрлері мен тәсілдерін, объектілерді, субъектілерді, сәйкестендіру және бұрмалау құралдары мен әдістерін, азық-түлік тауарларының біртекті топтарын сәйкестендіру көрсеткіштерін зерделеу. Азық-түлік тауарларының жекелеген топтарын бұрмалаудың ықтимал түрлері, азық-түлік тауарларының жекелеген түрлерін бұрмалауды анықтаудың өлшемдері мен әдістері. Нәтижесінде студент осы саладағы нормативтік құжаттарды қолдана отырып, өнімді таңбалауға және сәйкестендіруге қабілетті болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Сапаны бақылау
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты қауіпсіздік көрсеткіштерінің белгіленген талаптарға сәйкестік сапасын бақылауды зерделеу болып табылады. "Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі туралы"ҚР Заңын зерделеу. ИСО 9001:1987, ИСО 9001:1994, ИСО 9001:2000, ИСО 9001:2008, ИСО 9001:2015, ҚР СТ ИСО 9001:2016 стандарттарын зерттеу. Ұйымның сапа менеджменті жүйесі (СМЖ) саласында практикалық біліктер мен дағдыларды меңгеру. СМЖ әзірлеу тәсілдерін зерттеу. СМЖ тиімділігі мен тиімділігін бағалауға әдістемелік тәсілдерді меңгеру. Пәнді меңгеру нәтижесінде студент сапа менеджменті жүйелері туралы ҚР СТ ISO 9001:2016 стандарттарын қолдануға, сапа көрсеткіштеріне қойылатын талаптарды сақтауға, нормативтік құжаттармен жұмыс істеуге қабілетті болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • СС, ТҚ Сапа менеджмент жүйесі
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-өнімнің, процестердің және қызметтердің сапасын қамтамасыз ету әдістерін зерттеу. Сапа МС зерделеу және осы негізде әзірленген сапа менеджменті жүйесіне арналған қазақстандық стандарттар (ИСО 9001:2008, ҚР СТ ИСО 9001:2016), сондай-ақ тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі бойынша ҚР СТ ИСО 22000 және т. б. Оқу нәтижесінде студент Сапа менеджментінің принциптерін қолдануға, менеджмент жүйесін, біріктірілген менеджмент жүйесін, кәсіпорында ISO 9001/2016 (СМЖ), ISO 22000/2018 (СМБПП), ISO 14001/2016 (СЭМ) стандарттарын енгізуге қабілетті болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Стандарттар мен нормативтік құжаттарды әзірлеу технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты стандарттау теориясының негіздерін зерделеу, стандарттау бойынша нормативтік құжаттар мен НҚ санаттарын, ҚР стандарттарының әзірлеу сатылары мен түрлерін меңгеру болып табылады. Нормативтік құжаттаманың құрылымын зерттеу, ұлттық стандарттарды әзірлеу және үйлестіру, ТР, стандарттардың құрылымдық элементтерін қолдану. Нормативтік құжаттарды әзірлеу кезеңдері, нормативтік құжаттардың түрлері мен санаттары және олардың мазмұны, нормативтік және техникалық құжаттаманы әзірлеудің негізгі қағидаттары мен процесі, сондай-ақ тамақ өнімдеріне арналған нормативтік, техникалық құжаттаманы әзірлеудің базалық дағдыларын игеру. Оқу нәтижесінде студент өнімге арналған стандарттарды әзірлеуге қатыса алады, ҚР заңдарын, ҚР мемлекетінің нормативтік-құқықтық актілерін пайдалана алады, Техникалық реттеу жүйесі субъектілеріндегі нормативтік құжаттардың рөлін анықтай алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Өлшемдерді бақылаудың әдістері мен құралдары
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты метрология, стандарттау және өлшеу әдістері саласында ғылыми білімді қалыптастыру болып табылады. "Өлшем бірлігін қамтамасыз ету туралы" ҚР Заңын, ӨОӘ, сызбаны зерделеу. Физикалық шамалар мен өлшеу құралдарын, негізгі және қосымша бірліктерді және т.б., өлшеу әдістері мен құралдарын зерттеу. Бақылау-өлшеу құралдары мен аспаптарының құрылғылары өлшеу қателігін құрайды. өлшеу қателіктерін анықтау әдістері және т.б. сигналдар, өлшеу ақпараты. Электр шамаларын өлшеу әдістері мен құралдары, Бақылау түрлері мен құралдары. Пәнді оқу нәтижесінде студент өлшеу әдістері мен құралдарының жалпы сипаттамаларын талдауға, өлшеу және бақылау құралдарымен сынақ талдауын алу бойынша практикалық дағдыларды қолдануға қабілетті болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Менеджмент жүйесінің стандарттары және НҚ
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты менеджмент жүйесінің стандарттарымен НД өнеркәсіп салалары бойынша менеджмент жүйесін құру және жұмыс істеу кезінде басшылық және нормативтік құжаттарды зерделеу болып табылады. Стандарттау жөніндегі нормативтік құжаттаманы, НҚ санатын; процестерді басқару стандарттарын (сапа, қоршаған орта, азық-түлік қауіпсіздігі, әлеуметтік жауапкершілік және т.б.); менеджмент стандарттарын (ИСО 9001, ИСО 14001, ИСО 22000, ИСО 45000 және т. б.) зерделеу. Сапаны басқару стандарттарына (ИСО 9001-2019) сәйкес сақтауды қамтамасыз ету схемаларын ұйымдастыру қағидаттарын басшылыққа алады. Оқу нәтижесінде студент МС ISO 9001 сериясының сапа менеджменті стандарттарын, ISO 14001 сериясының экологиялық менеджментін және т. б. қолдана алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Азық-түлік қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-адам ағзасына жағымсыз әсер етуі мүмкін тамақ өнімдерін тұтынудан туындаған қауіп критерийлерін зерттеу. Азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздік көрсеткіштерін, оның түрлерін зерттеу. ҚР СТ 16 18 органикалық экологиялық таза өнімдерге. Тағамдық қоспалар және олардың жіктелуі. Өнімдерді ластаудың уытты және негізгі көздерін анықтау. ҚР СТ ИСО 22000:2019 НАССР қағидаттарында әзірленген тамақ өнімдеріне. Оқыту нәтижесінде білім алушы тағамның негізгі компоненттерінің гигиеналық сипаттамасын және олардың адам ағзасы үшін маңызын талдауға, өнеркәсіптің тағамдық және қайта өңдеу салаларында өндірілген өнімнің қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін тәуекелдерді талдау және сыни бақылау нүктелері қағидаттарын пайдалана отырып, ISO 22000 халықаралық стандарты бойынша қауіпсіздік менеджменті жүйесін енгізуге қабілетті болады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • СМЖ жаңа әдістері мен практикасы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты өндірісте және ұйымдарда СМЖ енгізе отырып, сапа жүйесін тұрақты жақсарту бойынша жұмысты ұйымдастыру бойынша студентте дағдыларды қалыптастыру болып табылады. Тамақ кәсіпорындарында сапа менеджменті жүйесін тағайындау мен енгізуді зерттеу. ҚР-дағы тамақ өнімдерінің сапасы жүйесінің нормативтік-заңнамалық негізі. Тамақ өнімдерінің сапа менеджменті жүйесін әзірлеу. Тамақ өнімдерінің сапа менеджменті жүйесінің негізгі элементтері. Пәнді игеру нәтижесінде студент ұйымдастырушылық мәселелерді шешуге, тиімді басқаруға, kaizen, БК, 6 СИГМ, ДЖИТ,TQM, PDCA және т. б. құралдар бойынша білімдерін көрсетуге қабілетті болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Сапа аудиті
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты кәсіпорындарда аудит жүргізу негіздерін зерделеу болып табылады. Аудит түрлерін, аудит мақсаттарын, аудит принциптерін, кәсіпорын аудиттерін, аудит бағдарламаларын, аудит процестерін, сапа менеджменті жүйесінің аудит кезеңдерін, процестер аудитін зерттеу. Пәнді оқу нәтижесінде студент халықаралық сапа менеджменті жүйелерінің стандарттарын, сәйкестікті растау және аккредиттеу жөніндегі сарапшы-аудиторлар өнімнің сәйкестігін анықтау барысында анықталған сәйкессіздік белгілерін жою, түзету, қалпына келтіру бойынша міндеттерді шешуге қатысатын болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • ҚР Мемлекеттік Техникалық реттеу жүйесі
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты ҚР техникалық реттеу саласындағы заңнама негіздерін зерделеу болып табылады. "Техникалық реттеу туралы" ҚР Заңын, Техникалық реттеу принциптерін, техникалық реттеудің мемлекеттік жүйесінің құрылымын, ҚР Үкіметінің Техникалық реттеу саласындағы құзыретін зерделеу. Техникалық реттеу жүйесіндегі барлық жұмыстарды уәкілетті орган, яғни техникалық реттеу және метрология комитеті (ТРМК) жүргізеді. Пәнді игеру нәтижесінде студент одан әрі кәсіби қызметте нормативтік-құқықтық актілерді, стандарттарды, нормативтік-техникалық құжаттарды, техникалық реттеу саласындағы заңдарды қолдана алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Технологиялық процестер мен өндірісті автоматтандыру
    Несиелер: 5

    Пәнді игерудің мақсаты білім алушыларда технологиялық процестер мен өндірістерді автоматтандыру бойынша білім мен іскерліктің негіздерін қалыптастыру, Технологиялық объектілер мен жүйелерді бақылау, реттеу және басқарудың функционалдық құрылғылары мен жүйелерін құру әдістерін игеру, студенттердің объектілерді зерттеудің инженерлік әдістері, басқарушы алгоритмдер мен бағдарламалар бойынша дағдыларды игеру, олардың жұмыс қабілеттілігін ЭЕМ-де тексеру болып табылады. Аппараттық-бағдарламалық кешендерді қамтитын үлгілік аппараттық және бағдарламалық құралдар негізінде техникалық объектілерді және технологиялық процестерді басқарудың автоматтандырылған жүйелерін құру және жобалау принциптерін зерделеуге басты назар аударылады: автоматтандыру объектісінің жай-күйі туралы ақпарат алу құралдары; ақпаратты өңдеу, сақтау және түрлендіру, басқару, визуализация алгоритмдерін қалыптастыру; байланыс арналары бойынша ақпарат беру; командалық әсерлерді қалыптастыру. басқару объектісіне.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Метрология
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты метрологиялық қызметтің заңнамалық негіздерін, халықаралық сауда-экономикалық және ғылыми-техникалық қатынастарда өлшем бірлігіне қол жеткізудің рөлі мен маңызын зерделеу болып табылады. Өлшеудің талап етілетін дәлдігіне қол жеткізу тәсілдері туралы, шет елдерде метрология жөніндегі қызметті ұйымдастыру туралы елдегі және шет елдердегі Метрологияның қазіргі жай-күйін зерделеу. Метрологияның теориялық, ұйымдастырушылық, ғылыми және әдістемелік негіздері, өлшем бірлігін қамтамасыз етудің құқықтық негіздері. Нәтижесінде студент өлшем бірлігін қамтамасыз етудің мемлекеттік жүйесінің стандарттарын, калибрлеу жүйесін, метрологиялық аттестаттауды өткізу тәртібін әзірлеуге қатысады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Азық-түлік және ауыл шаруашылығы өнімдерін технохимиялық бақылау
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-тамақ және ауылшаруашылық өнімдерін технохимиялық бақылауға үйрету. Сапа көрсеткіштерін анықтау әдістерін зерттеу (рефрактометрия, хроматография, фотоколориметр, спектрлік талдау). Кіру, операциялық және қабылдауды бақылау қызметтері. Құрғақ заттарды, ылғалдылықты, ақуыздарды, майларды, көмірсуларды, спиртті, күлді, минералды қоспалар мен хлоридтерді, қышқылдықты, Ұшпа қышқылдарды, сілтілікті, дәрумендерді анықтау. Шикізатты салудың дұрыстығын анықтау, Тамақ өнімдерін бақылау. Технохимиялық бақылау зертханасын ұйымдастыру. Оқыту нәтижесінде студент дайын өнімнің сапасын анықтау, өнімге технохимиялық бақылау жүргізу, Ауыл шаруашылығы шикізаты мен дайын тамақ өнімдерінің сапалық көрсеткіштерін зерттеу бойынша өнімге эксперименттік талдау жүргізе алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Халықаралық сапа стандарттары және ДСҰ
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты сапа менеджменті жүйелері (СМЖ) бойынша МС нұсқасы, ISO-9000 сериялы халықаралық стандарттарды зерттеу болып табылады. Халықаралық сапа стандарттарының құрылымы мен терминологиясын, сапа менеджменті принциптерін, халықаралық сапа сыйлықтарын зерттеу. Дүниежүзілік сауда ұйымының (ДСҰ) тарихын зерттеу. 2015 жылы Қазақстанның ДСҰ-ға кіруі. ДСҰ мүшелеріне қойылатын талаптар және оған кірудің артықшылықтары. Пәнді игеру нәтижесінде студент кәсіпорын ресурстарын ұтымды пайдалануға мүмкіндік беретін ережелерді сақтауға және түсіндіруге қабілетті болады, экономикалық тиімді пайдалануға негізделген ISO 9001:2015 халықаралық сапа стандарты, ДСҰ, тауарлар, қызметтер және зияткерлік меншік саудасын реттейтін халықаралық ұйымдар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өнімдер мен процестер сапасын басқарудағы статистикалық әдістер
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-статистикалық Бақылау негіздерін зерттеу және сапаны үнемі жақсартуды қамтамасыз ету, өндірістік процестердегі қабылдау, бақылау принциптері мен әдістері, сондай-ақ менеджмент жүйелеріндегі сапаны басқарудың инновациялық құралдары. Статистикалық бақылау мен өнім сапасын басқарудың ғылыми әдістерін зерттеу және өндірісте осы әдістердің негіздерін практикалық қолдану; статистикалық бақылау мен өнім сапасын басқарудың ғылыми әдістері. Жеті негізгі құрал. Сапа функциясын қолдану (QFD). Ақаулардың сипаты мен салдарын талдау (FMEA). Шухарттың бақылау карталары. Өлшенетін процесс параметрлерін бақылауға арналған FMEA картасы. Оқыту нәтижесінде студент басқарудың инновациялық құралдарын әзірлеуге, бақылаудың статистикалық әдістерін әзірлеуге қатыса алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өлшем бірлігінің негіздері
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-әр түрлі қызмет салаларында өлшеу теориясының ережелерін зерттеу, өлшеудің дұрыс емес нәтижелерінен материалдық шығындарды азайту туралы білімді қалыптастыру. "Өлшем бірлігін қамтамасыз ету туралы" ҚР Заңын, өлшемдердің негізгі ұғымдары мен терминдерін, өлшенетін шамаларды, физикалық шамалар бірліктерін, өлшемдердің дәлдігі мен дұрыстығын, өлшемдердің белгісіздігі мен қадағалануын, өлшеу нәтижесіне әсер ететін факторларды, эксперименттік деректерді өңдеу әдістерін, өлшеу құралдарын, сондай-ақ өлшем бірлігін қамтамасыз ету әдістерін зерделеу. Пәнді оқу нәтижесінде студент физикалық шамаларды өлшеуге, өлшеу қасиеттерін, дәлдігін, өлшеу нәтижелерінің тұрақтылығын, өлшеу шкаласын, физикалық шамалар шкаласын, физикалық шамалар бірліктерінің жүйесін анықтауға қабілетті болады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • ISO халықаралық стандарттары
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты халықаралық саудадағы және өзара көмек саласындағы МС әсерін зерттеу болып табылады. Халықаралық стандарттау негіздерін үйрену. Қазіргі халықаралық стандарттаудың нормативтік құжаттары оның теориялық және заңнамалық базасы болып табылады. Сапаны қамтамасыз етудің жүйелі тәсілі, стандарттаудың технологиялық объектілерін басқару процестері. Құқықтық негіздері және ұйымдастыру-әдістемелік принциптері. Халықаралық стандарттауды нормативтік-әдістемелік қамтамасыз ету. Пәнді игеру нәтижесінде студент МС және ЕО стандартының 5 нұсқасын және зияткерлік, ғылыми, техникалық және экономикалық қызмет саласындағы ынтымақтастық ұғымдарын түсіндіре алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Азық-түлік өнімдерін өндіру жабдықтары
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-тамақ өндірісінің технологиялық жабдықтарының жұмыс принциптерін, машиналардың техникалық сипаттамаларын, оңтайлы технологиялық режимдерге арналған жүйелер мен параметрлерді зерттеу. Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындары жабдықтарының негізгі түрлерінің құрылымы мен жіктелуін зерттеу. Технологиялық жабдыққа қойылатын негізгі талаптар. Механикалық жабдықтың құрылысы және жұмыс істеу принциптері. Тамақ өнеркәсібі салаларында пайдаланылатын жабдықтар. Кесетін жабдық. Жемістер мен көкөністерді кесуге арналған машиналар мен механизмдер. Ет пен балықты кесуге арналған машиналар. Өнімдерді кесуге арналған механизмдер. Илеу-араластыру жабдығы. Дәнекерлеу аппараттары. Автоклавтар және бу камералары. Оқу нәтижесінде студент өндірістік жұмыстарды жүргізуге, тамақ өнімдерін өндіру үшін машиналар мен жабдықтарды пайдалануға қабілетті болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • ЕАЭО, КО тұжырымдамасы, техникалық регламенттері
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты техникалық регламенттердің, стандарттардың және нормативтік құжаттардың талаптарын зерделеу болып табылады. ЕАЭО-ның қалыптасу тарихын, Еуразиялық экономикалық одақ туралы шартты, ЕАЭО-ның құрылымын, басшы органдарын, КО техникалық регламенттері түсінігін, КО мазмұнын зерделеу. Нәтижесінде студент ЕАЭО, КО тұжырымдамасын, өнімге қойылатын талаптарды (сыртқы түрі, құрамы және т.б.) қолдану және орындау жөніндегі міндетті белгілейтін техникалық регламенттерді түсіндіруге қабілетті болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Азық-түлік және ауыл шаруашылығы өнімдерінің тауартануы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-тамақ және ауылшаруашылық өнімдерін жіктеуге үйрету, олардың түрлерін, пайдалы қасиеттері мен сапасын бақылау. Тауарлардың тұтынушылық құндылығын зерттеу. Тауартану негіздері: Негізгі ұғымдар, мақсаттар, міндеттер, қағидаттар, функциялар, әдістер, негіз қалаушы тауартану сипаттамалары мен факторлары, тауар шығынының түрлері, олардың пайда болу себептері мен есептен шығару тәртібі, ассортименттің сыныптамасы, біртекті топтардағы азық-түлік және азық-түлік емес тауарлардың тауартану сипаттамалары, олардың сапасын бағалау, таңбалау, тасымалдау және сақтау шарттары мен мерзімдері. Оқу нәтижесінде студент өнімді сақтау және тасымалдау режимдеріндегі өзгерістерге ұшыраған өнімдерге зертханалық талдау жасай алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тексеру және сынақ жабдықтар
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты сынақ объектілеріндегі әртүрлі сынақ әрекеттерін қолдана отырып, СИ-дің белгіленген нормаларға сәйкестік дәрежесін анықтау болып табылады. Сынақ және бақылау міндеттері мен түрлерін зерттеу. Сынақ технологиялық процесс ретінде. Өнімді, процестерді және қызметтерді сертификаттау кезіндегі сынақ. Сынақтарды дайындау және өткізу, Жалпы ережелер мен талаптар. СИ және жабдықты сынау түрлері, сынау нәтижелерін талдауды жүргізу және өңдеу. Нәтижесінде студент өлшеу құралдарының жұмысын жүргізуге, бекітілген типке сәйкес өлшеу жүйесін жүргізуге қабілетті болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өндірісті метрологиялық қамтамасыз ету
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты студенттерді ҚР Мемлекеттік метрологиялық қызметінің жұмысына, өлшеу құралдарын тексерудің нормативтік негізіне, эталондармен жұмыс істеу тәсілдеріне оқыту болып табылады. Өндіріс тиімділігін арттыруда метрологиялық қамтамасыз етудің мәнін зерттеу және өнім сапасын басқару. Өнімнің өмірлік циклінің кезеңдерінде мамандар шешетін метрологиялық қамтамасыз етудің негізгі міндеттері. Өндірісті дайындауды метрологиялық қамтамасыз ету. Метрологиялық қамтамасыз ету негіздері. Өлшем бірлігін мемлекеттік қадағалау, ведомствоаралық және ведомстволық бақылау жүйесі. Пәнді оқу нәтижесінде студент сәйкестікті бағалауға қойылатын талаптарды игеру арқылы сынақ және калибрлеу зертханаларын сертификаттауға қатысады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Жоғары оқу орындарын (көрсетілетін қызметтерді) аккредиттеу
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты аккредиттеу саласындағы заңнаманы зерделеу болып табылады. Білім беру бағдарламаларының сапасын қамтамасыз ету, білім беру бағдарламасын әзірлеу және бекіту, ақпаратты басқару саласындағы саясатты зерделеу; білім беру бағдарламасының миссиясы, мақсаттары мен міндеттері, нормативтік құжаттама. Пәнді зерделеу нәтижесінде студент МС, НТҚ және аккредиттеу жөніндегі НҚА талаптарын, халықаралық стандарттарды, білім беру сапасына сәйкестікті растайтын органдардың аккредиттеуді жүргізу тәсілдерін практикада қолдана алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Аккредитация
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты аккредиттеу, ILAC, IAF халықаралық ұйымдары және менеджмент жүйелері саласындағы заңнама негіздерін зерттеу болып табылады. ҚР <<сәйкестікті бағалау саласындағы аккредиттеу туралы> > Заңын зерделеу.СРО және СЗ аккредиттеуге қойылатын талаптар Өлшеу, сынау және бақылау құралдарын пайдаланумен байланысты рәсімдер. Аккредиттеу жөніндегі органға қойылатын талаптар. Пәнді оқу нәтижесінде студент аккредиттеу бойынша МС және НҚА талаптарын, аккредиттеу сынақтары мен калибрлеу талаптарына қойылатын стандарттарды игеру арқылы аккредиттеу кезінде практиканы қолдана алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тамақ және қайта өңдеу өндірістері салаларының технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты тамақ өнімдерін өндіру және қайта өңдеу технологиясын зерттеу болып табылады. Ұн тарту, нан пісіру, макарон және кондитер өндірісінің қазіргі жағдайын зерттеу. Ұн, жарма, макарон өнімдерін өндіру технологиясы. Нан өндірудің технологиялық процесінің кезеңдері. Нан және нан-тоқаш өнімдерінің ассортименті мен технологиясы. Карамель, кәмпит, ирис, мармелад өнімдері пастилі, драже, халва, шоколад, какао ұнтағы және ұннан жасалған кондитерлік өнімдер өндірісінің технологиялық процестері. Дайын өнімнің сапасына қойылатын талаптар. Сақтау шарттары мен мерзімдері. Оқыту нәтижесінде студент тамақ және қайта өңдеу салаларында өнімді жаңарту тәсілдерін, өндірістік-техникалық пайдалануға арналған технологиялық жабдықтарды іс жүзінде қолдана алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Квалиметрия
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты сапа көрсеткіштерін, сапа сипатын, сапаны басқаруды зерттеу болып табылады. Оның ішінде нақты бағаланатын объектінің сапасын анықтайтын әдістерді әзірлеу және жетілдіру. Квалиметрияның негізгі ұғымдарын зерттеу. Квалиметрия принциптері. Квалиметрия объектілері. Сапа деңгейін бағалау әдістері. Әр түрлі объектілердің сапа деңгейін бағалау. Сапаны басқару мәселесімен бірге сапаны өлшеу және бағалау мәселелері. Формализацияланатын объектіге кешенді бағалау жүргізу. Пәнді оқу нәтижесінде студент өндірістегі сапаны, өлшеу әдістерін және сандық бағалауды қамтамасыз ететін сапа менеджменті мен стандарттарын анықтайтын нормативтік құжаттарды дайындауға қатыса алады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Өнім сертификациясы және қауіпсіздік негіздері
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты өнімді сертификаттау саласындағы негізгі ұғымдарды, ұйымдастырушылық және әдістемелік негіздерді, өнімді сертификаттау жөніндегі барлық заңнамалық және құқықтық актілерді зерделеу болып табылады. Қазақстан Республикасында сертификаттаудың принциптері мен ережелерін, сертификаттауды қолдану саласын, өсімдік шаруашылығы және мал шаруашылығы өнімдерінің сәйкестігін растауды жүргізу схемаларын, ережелері мен тәртібін, өнімді сертификаттауды ғылыми-техникалық қамтамасыз етуді, өсімдік шаруашылығы мал шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу кәсіпорындарында сапа жүйелерінің сәйкестігін растау ережелері мен тәртібін зерделеу. Қызметтерді сертификаттау. Сертификаттау түрлері. Растау белгілері. Міндетті және ерікті сертификаттау. Оқу нәтижесінде студент ҚР СТ 3.4 стандарттарының нормаларын практикада қолдануға, Техникалық реттеу саласындағы ҚР Заңдарының талаптарын, техникалық регламенттердің ережелерін сақтауға қабілетті болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Сынақ, бақылау және қауіпсіздік өнімдері
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-өнімнің қауіпсіздігін қамтамасыз ету, бақылау және тестілеу негіздеріне оқыту. Сынақтар мен бақылаудың міндеттері мен түрлерін зерделеу, сертификаттық сынақтар. Өлшеу құралдарын сынау. Сынау жабдықтары. Сынақтарды дайындау және жүргізу, сынақтардың бірлігін қамтамасыз етуге қойылатын талаптардың жалпы ережелері. Механикалық әсер ету сынақтары. Климаттық әсер ету сынақтары, сенімділік сынақтары: жоспарлау, жүргізу және сынақ нәтижелерін талдауға өңдеу: сынақтарды техникалық қамтамасыз ету. Пәнді оқу нәтижесінде студент өнімдегі адам өміріне қауіпті заттардың құрамына сынақ зертханаларында өнім сынамасын жүргізу арқылы өнімнің сапалық көрсеткіштеріне талдау жасай алады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Сертификаттау СМ
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты халықаралық сауда мен шет елдермен ынтымақтастықты дамыту, халықаралық стандарттардың талаптарына сәйкес өнімді сертификаттауды жүргізу тәртібін зерделеу болып табылады. Менеджмент жүйесінің халықаралық стандарттарын; стандарттар құрылымын, ISO шығу тарихын, өтпелі кезеңдерді; көшбасшылық пен бейілділікті, үдерістік тәсілді, ұйым білімін, жақсартуларды зерттеу. Оқу нәтижесінде студент менеджмент жүйелеріне аудит жүргізуге және сертификаттау органдарына, өнімдерге, процестер мен қызметтерге қойылатын талаптарды анықтауға, стандартты талаптарға сәйкестігін тексеруге қатыса алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Сала бойынша бизнес-жоспарлау
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты студенттің кәсіпкерлік құрылымдардың қызметіндегі бизнес-жоспарлаудың рөлі туралы түсінігін қалыптастыру және бизнес-жоспарды әзірлеу бойынша әдістемелік білім жүйесін қалыптастыру болып табылады. Кәсіпкерлік қызметті және оның объектілерін мемлекеттік реттеуді, кәсіпкерлік қызметті мемлекеттік реттеудің объективті қажеттілігін және оның мәнін зерттеу. Оқыту нәтижесінде студент бизнесті жоспарлаудың мәні, оны құру және іс жүзінде жүзеге асыру, оның ішінде практикалық маңызы бар жобаларды жіктеу туралы түсінікке ие болады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Өнеркәсіптік қауіпсіздік
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты студенттерден өнеркәсіптік өндірістерді қамтамасыз етуде теориялық және практикалық білім алу, еңбек жағдайларын жақсарту бойынша инженерлік шешімдер қабылдауды, ҚР заңнамасы негізінде технологиялық және механикалық жабдықпен қауіпсіз жұмысты ұйымдастыруды үйрену болып табылады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Жобаны басқару
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты әр түрлі қызмет салаларында жобаларды басқару әдіснамасын игеру, заманауи жобалық менеджмент пен ақпараттық технологияларға сәйкес мәдениетті тәрбиелеу, жобаларды орындау саласына жаңа ақпараттық технологияларды енгізу үшін жағдай жасау болып табылады. Пән білім алушыларда кәсіптік қызметтің негізгі түрлерінің бірі ретінде жобаларды басқару туралы жүйелі білімді, басқарушылық проблемаларды практикалық шешу дағдылары мен дағдыларын, оның ішінде осы саладағы отандық және әлемдік тәжірибені зерделеу негізінде қалыптастыруға бағытталған. Жобаларды басқару әдістерін, жобаларды басқару жүйесінің ғылыми, теориялық және әдістемелік негіздерін, жобаның өмірлік циклінің әртүрлі кезеңдеріндегі жобаларды басқарудың аспаптық құралдарын, жобаларды басқару саласындағы халықаралық стандарттарды зерттеу.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Код ON1

    тағам қайта өңдеу және ауыл шаруашылығы өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігіне бақылау және сараптама жүргізу.

  • Код ON2

    өндірілетін өнім мен көрсетілетін қызметтердің сапасын нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкестігіне жүйелі бақылауды жүргізуді жүзеге асыру.

  • Код ON3

    өнімге бақылау (мониторинг) жүргізу арқылы ақаулардың пайда болу себептерін талдау және олардың қауіпсіздік жөніндегі стандарттар мен техникалық регламенттердің талаптарына сәйкес еместігін анықтау.

  • Код ON4

    ой-өрісі кең және ойлау мәдениеті жоғары білімді тұлғаны қалыптастыруға ықпал ететін әлеуметтік-гуманитарлық және жаратылыстану ғылымдары саласындағы негізгі білімдерін көрсету.

  • Код ON5

    кәсіпорындарда еңбекті қорғау, экология және өнеркәсіптік қауіпсіздік ережелері мен нормаларын сақтау.

  • Код ON6

    кәсіпорынның кәсіпкерлік қызметін, бизнес-жоспарларын, инвестициялық жобаларын жоспарлау.

  • Код ON7

    инвестициялық жобалауда, бизнесті жоспарлауда, жобаларды басқаруда қолданылатын ұтымды шешімдерді ұсыну.

  • Код ON8

    кәсіби қызмет саласындағы ақпараттық-коммуникациялық технологияларды пайдалана отырып, қазіргі заманғы техникамен жұмыс істеу дағдыларын көрсету.

  • Код ON9

    өнімдердің, процестер мен қызметтердің, сондай-ақ кәсіпорындардағы менеджмент жүйелерінің тиімділігін арттыру.

  • Код ON10

    біріктірілген менеджмент жүйелерін енгізу, олардың қауіпсіздігін қамтамасыз ете отырып, өнім сапасын тұрақты жақсарту.

  • Код ON11

    стандарттардың талаптарына сәйкес азық-түлік өнімдерін өндіру технологиясы мен тауартану сапасын бағалауды жүргізу.

  • Код ON12

    сапа аудитін, өнімдерді (қызметтерді), процестерді сертификаттау және аккредиттеуді жүргізу.

6B07501 Стандарттау және сертификаттау (сала бойынша)
Бакалавриат

Аймақтық әлеуметтік-инновациялық университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Қазақша
6B07501 Стандарттау және сертификаттау (сала бойынша)
Бакалавриат

Дәулет Серікбаев атындағы Шығыс Қазақстан техникалық университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)
Бакалавриат

Халықаралық гуманитарлық-техникалық университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 Стандарттау және сертификаттау
Бакалавриат

Қазақстан инженерлік-технологиялық университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 19-10-B Стандарттау сертификаттау және метрология
Бакалавриат

Қазақ қатынас жолдары университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 Стандарттау, сертификаттау және метрология
Бакалавриат

Алматы технологиялық университеті (АТУ)

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 Мұнай-газ саласындағы стандарттау және сертификаттау
Бакалавриат

С. Өтебаев атындағы Атырау мұнай және газ университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)
Бакалавриат

Инновациялық Еуразия университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)
Бакалавриат

Әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)
Бакалавриат

Қарағанды техникалық университеті (Қарағанды мемлекеттік техникалық университеті)

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)
Бакалавриат

Тараз инновациялық-гуманитарлық университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)
Бакалавриат

Торайгыров университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 Стандарттау және сертификаттау
Бакалавриат

Х.Досмұхамедов атындағы Атырау университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 Стандарттау және сертификаттау
Бакалавриат

Атырау инженерлік-гуманитарлық институты

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)
Бакалавриат

Ілияс Жансүгіров атындағы Жетісу университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)
Бакалавриат

Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалары бойынша)
Бакалавриат

Қызылорда "Болашақ" университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 Стандарттау және сертификаттау
Бакалавриат

Ш.Есенов атындағы Каспий мемлекеттік технологиялар және инжиниринг университеті (Yessenov University)

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 Стандарттау, метрология және сертификаттау
Бакалавриат

Қарағанды мемлекеттік индустриялық университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалары бойынша)
Бакалавриат

Манаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
Top