Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B11101 Туризм. Қонақжайлылықты басқару в Мирас
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қызмет көрсету мен қызмет көрсетуге қабілетті, мейрамхана бизнесін басқарудың озық тәжірибесі бар, туристік қызметке қабілетті мамандарды даярлау; жедел басқару, стратегиялық жоспарлау, аудит және сапа мониторингін жүзеге асыратын, туризм және қызмет көрсету саласындағы ақпараттық технологияларды жетік меңгерген қонақ үй бизнесі
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
ЖОО атауы «Мирас» университеті
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B091 Туризм
-
ҰБТ-дағы пәндер География және Шетел тілі
-
Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
-
Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Сыни және креативті ойлауды дамыту бойынша практикум
Экология және тіршілік қауіпсіздігі
Көшбасшылық және команда құру негіздері
Шешендік өнер
Қарым-қатынас психологиясы және қақтығыстарды басқару
Инноватика және инновациялық қызмет негіздері
Құқық негіздері
Инклюзивті қоғам және тұрақты даму
Академиялық жазу негіздері
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Қаржылық сауаттылық
Экономика және кәсіпкерлік негіздері
Туризм негiздері
Туризмнің белсенді түрлерінің техникасы мен тактикасы
-
2 Оқу жылы
Неміс тілі (А1 деңгейі)
Араб тілі (А1 деңгейі)
Қонақ үй индустриясының технологиялары
Қонақ үй бизнесі
Іскерлік қарым-қатынас
Қызмет көрсету саласындағы маманның кәсіби қызметіндегі жасанды интеллект
Қызмет көрсету саласындағы маманның кәсіби қызметіндегі ақпараттық технологиялар
Жобалық қызметті ұйымдастыру
Қызмет көрсету саласындағы маманның кәсіби жетістік технологиясы
Француз тілі (А1 деңгейі)
Неміс тілі (А2 деңгейі)
Бар қызметін ұйымдастыру және қызмет көрсету
Бар ісі
Ауызша аударма тәжірибесі [minor]
Кәсіпорындағы бизнес-жоспарлау [minor]
Араб тілі (А2 деңгейі)
Қонақ үйде қызмет көрсету технологиясы және оны ұйымдастыру
Медиация негіздері [minor]
Қонақжайлылық және туризм тарихы
Француз тілі (А2 деңгейі)
-
3 Оқу жылы
Бағдарламалық туризм
Кәсiпорын экономикасы [minor]
Туризмде көліктік қызмет көрсетуді ұйымдастыру
Жазбаша аударма тәжірибесі [minor]
Шығармашылық ойлау психологиясы [minor]
Туроперейтинг
Халықаралық туризм географиясы
Экскурсиятану
Туризм және қонақжайлылық индустриясындағы брендинг
Психосоматика [minor]
Туристік бизнестегі жарнамалық-ақпараттық қызмет
Салтанатты іс-шараларды ұйымдастыру
Инновациялық аударма технологиялары (теория және практика) [minor]
Кәсiпкерлiк [minor]
Іскерлік іс-шараларын ұйымдастыру және технологиялар
Мейрамхана шаруашылығын ұйымдастыру және басқару
Тамақтануды ұйымдастыруды басқару
Туризмдегі менеджмент және маркетинг
-
4 Оқу жылы
Туризм және қонақжайлылық саладағы мемлекеттік реттеу
Туристерге қызмет көрсету технологиясы
Туристік индустриядағы персоналды басқару
Туризмдегі қызмет көрсету сапасын басқару
Тамақтану саласындағы бағаларды басқару
Туризмдегі бизнесті жоспарлау
Туристік және қонақ үй бизнесінде бухгалтерлік есеп
Қонақжайлылық индустриясында басқарушылық шешімдерді қабылдау әдістері
Бизнес-индустрияны оқыту
Туризмдегі баға белгілеу
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Тұлғааралық және кәсіби қарым-қатынасты қазақ, орыс және шет тілдерінде ауызша және жазбаша түрде жүзеге асыруға қабілетті
- Жалпы білім беру пәндері саласында білімдерін, іскерліктерін, дағдылары мен құзыреттерін көрсетеді
- Ғылыми зерттеу әдістерін меңгергенін, академиялық адалдық қағидаттарын сақтай отырып, жобаларды орындау біліктері мен дағдыларын көрсетеді, академиялық жазу дағдыларын және көпшілік алдында сөйлеу дағдыларын меңгерген
- Командада жұмыс істей алады, өндірістік процеске қатысушылармен диалог жүргізе алады, адамдармен тікелей қарым-қатынас кезінде сындарлы байланыс орната алады, іскерлік қарым-қатынас дағдыларын меңгере алады
- Ақпаратты жинау және өңдеу дағдыларын, ақпараттық-коммуникациялық технологияларды, жасанды интеллектті меңгеруді, оның ішінде кәсіби міндеттерді шешуде көрсетеді
- Қосымша білім мен құзыреттілікті, біліктілік пен дағдыларды қолдануды, студент үшін бейінді емес дайындық бағытының тиімді қызметін жүзеге асыруды көрсетеді
- Жеке және кәсіби дамудың өзіндік траекториясын құруға қабілетті, жеке және кәсіби өзін-өзі жетілдіру қабілетін көрсетеді
- Турды қалыптастыруға және топтастыруға, экскурсиялық және туристік-өлкетану маршруттарының, анимациялық жобалар мен инновациялық қызметтердің бағдарламасын әзірлеуге, аттракциондарды, экскурсияларды қарау кезінде жеке тұлғаларды немесе адамдар тобын сүйемелдеуге; туристік қызметтегі технологиялық процестердің орындалуын бақылауға, туризм саласында шарттар қалыптастыруға қабілетті
- Қонақ үйдің, мейрамхананың барлық бөлімшелерінің қызметін, әлемдік қонақ үй, мейрамхана бизнесінің қазіргі жағдайын талдай алады, қонақ үй-мейрамхана кешендерін басқару схемаларын жасай алады
- Тамақ және сусындар өндірісі саласында сервис пен қызмет көрсетуді жоспарлау қағидаттары мен әдістерін меңгерген, мейрамхана ісінде сапаны бақылауды жүзеге асыруға қабілетті
- Туроператорлық қызметті ұйымдастыруда, үйлестіруде және өткізуде, қонақ үй-мейрамхана бизнесінде, туристік қызметтерді құруда стратегиялық жоспарлау, экономикалық бақылау және бизнес басқару қағидаттарын қолдануға, сондай-ақ кіру, шығу және ішкі турларды әзірлеуге қабілетті
- Персоналмен жұмыс істеу тәсілдері мен әдістерін, еңбек өнімділігінің сапасын арттыру тәсілдерін меңгерген, басқарушылық шешімдер қабылдауға және туристік және қонақ үй бизнесі саласындағы персоналды басқару жөніндегі жұмыстың тиімділігін бағалауға қабілетті
- Іскерлік, спорттық, ойын-сауық және танымдық іс-шаралардың инновациялық жобалары мен бағдарламаларын ұйымдастыруға, маркетингтік зерттеулер жүргізумен, бюджетті әзірлеумен және алынған нәтижелерді бақылаумен оларды ұйымдастыруды басқаруды жүзеге асыруға қабілетті
- Туристік және қонақ үй кәсіпорнының бағасының ерекшеліктерін және кірістерді басқарудың негізгі стратегияларын біледі, тауарлар мен қызметтердің бәсекеге қабілеттілігі мен сапасын бағалайды
- Халықаралық және өңірлік туризмді дамытудың негізгі тарихи кезеңдерін талдауға, олардың өзіндік ерекшеліктері мен теориялық-әдіснамалық негіздерін айқындауға, сондай-ақ туристік ағындардың инновациялық бағыттарын анықтау және жаңа туристік өнімдерді әзірлеу мақсатында жекелеген елдердің туристік өңірлерінің туристік-рекреациялық әлеуетін сандық және сапалық бағалауды жүргізуге қабілетті