Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в ХИТУ
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Мақсат - мемлекеттік, жергілікті, аймақтық, шетелдік мекемелер үшін еңбек нарығында бәсекеге қабілетті биотехнология мамандарын даярлау, сонымен қатар жоғары оқу орындары мен колледждерге ғылыми-педагогикалық кадрлар даярлау. Білім беру бағдарламасының міндеттері: - білім беруді қамтамасыз ететін университеттерде ғылыми, практикалық және білім беру қызметін жүзеге асыру; - ғылымдардың қиылысында ғылыми және практикалық мәселелерді дер кезінде тұжырымдай және шеше білуге, тиісті профильдегі әр түрлі мекемелерде ғылыми-зерттеу және басқарушылық қызметті сәтті жүзеге асыруға ықпал ету; - нақты дамып жатқан әлемде олардың кәсіби ұтқырлығын қамтамасыз ететін биология, химия тоғысында іргелі білім алуды қамтамасыз ету; - студенттердің зерттеуді ұйымдастыру және жүргізу дағдыларын игеру және докторантурада ғылыми жұмысты жалғастыру үшін қажетті негіздеме алу;
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Тамақ технологиясының физика-химиялық, биохимиялық және биотехнологиялық негіздері
Шетел тілі
Менеджмент психологиясы
Адам және жануарлар физиологиясы
Жоғары мектеп педагогикасы
Зерттеу теориясы мен әдістері
Ғылым тарихы және философиясы
Патенттелу
Процесті моделдеу
Тамақ өнімдеріндегі биохимиялық процестер
Өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау және өңдеудің инновациялық технологиялары
Технологиялық процестерді моделдеу және оңтайландыру
Өңдеуші өнеркәсіп өнімдерінің инновациялық технологиялары
Зияткерлік меншік және патент
-
2 Оқу жылы
Корсервіленген ет өнімдерінің биотехнологиясы
Тағам қоспалары
Тамақ өнімдерінің биохимиялық процестерінің кинетикасы
Астықты сақтаудан кейінгі технология және астық сақтау
Астық өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін бағалау әдістері
Ет және сүт өнеркәсібінің прогрессивті технологиялары
Қоғамдық тамақтандыру мекемелерінде агроөнеркәсіптік кешеннің басқа салаларында басқару және қызмет көрсету
Тамақ өнеркәсібіндегі прогрессивті технология
Ұлттық сүт өнімдерінің биотехнологиясы
Өңдеуші өнеркәсіп өндірісі үшін шағын кәсіпорындар
Технологиялық өнімдер
Оқыту нәтижелері
- ғылым мен білімнің қоғамдық өмірдегі рөлін түсіну; ғылыми білімнің қазіргі тенденциялары туралы; жаратылыстану (әлеуметтік, гуманитарлық, экономикалық) ғылымдарының өзекті методологиялық және философиялық мәселелері туралы; жоғары білім беретін оқытушының кәсіби құзіреттілігі туралы; жаһандану процестерінің қайшылықтары мен әлеуметтік-экономикалық салдары туралы
- ғылыми білімнің әдіснамасын қолдану; ғылыми қызметті ұйымдастырудың принциптері мен құрылымы; оқу процесінде студенттердің танымдық іс-әрекетінің психологиясы; білім берудің тиімділігі мен сапасын арттырудың психологиялық әдістері мен құралдары
- алған білімдерін ғылыми зерттеулер аясында идеяларды бастапқы игеру және қолдану үшін пайдалануға; процестер мен құбылыстарды талдаудың қолданыстағы тұжырымдамаларын, теориялары мен тәсілдерін сыни тұрғыдан талдау
- педагогика және жоғары білім психологиясы туралы білімді оқытушылық қызметінде қолдану
- стандартты ғылыми міндеттерді шеше отырып, ғылыми-зерттеу қызметінде қолдана алады
- оқытудың кредиттік технологиясы бойынша оқу және педагогикалық қызметті жүзеге асыру
- кәсіби пәндерді оқытудың әдістерін білу
- оқу процесінде заманауи ақпараттық технологияларды қолдану; кәсіби қарым-қатынас және мәдениетаралық коммуникация; ауызша және жазбаша түрде өз ойларын шешендік, дұрыс және логикалық жобалау; күнделікті кәсіби қызметке және докторантурада үздіксіз білім алуға қажетті білімдерді кеңейту және тереңдету