Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07201 Азық түлік өңімдерінің технологиясы в ХИТУ
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Білім беру бағдарламасының мақсаты азық-түлік технологиясына жоғары білікті мамандарды дайындау болып табылады. Білім беру бағдарламасының мақсаттары: - тамақ өнімдерінің технологиясы саласындағы сапалы кәсіптік білім алу, - адамның адамға, қоғамға, қоршаған ортаға, ойлау мәдениетіне және өз жұмысын ғылыми негізде ұйымдастыруға қабілеттілігін реттейтін гуманитарлық мәдениетті, этикалық және құқықтық нормаларды меңгеру, жаңа білім алуға; - жеке білім беру бағдарламасының студенттері таңдау;
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Мамандыққа кіріспе
Математика I
Математика II
Физика I
-
2 Оқу жылы
Кәсіпкерлік
Электротехниканың теориялық негіздері
Физика II
Жылу техникасының негіздері
Материалтану және жаңа материалдар технологиясы
Инженерлік және компьютерлік графика
Антикоррупциялық мәдениет негіздері
Бейорганикалық, органикалық және аналитикалық химия
Экология және тіршілік қауіпсіздігі
Кеден ісі
Физикалық және коллоидтық химия
Кәсіби-бағытталған шет тілі
Стандарттау және техникалық өлшеу
-
3 Оқу жылы
Өндіріс технологиясының негізі
Тағамдық химия
Қайта өңдеу технологиясы
Физика-химиялық талдау әдістері
Ет және сүт өнімдерінің технологиясы
Ашыту және шарап жасау технологиясы
Метрология
СС, ТҚ Менеджмент жүйесінің сапасы
Өлшемдерді бақылаудың әдістері мен құралдары
Технологиялық процестер мен өндірісті автоматтандыру
Тамақ технологиясының физика-химиялық негіздері
Шикізатты өңдеу негіздері
Менеджмент жүйесінің сапасы
Жалпы химиялық биотехнология
Химиялық және биологиялық қауіпсіздік негіздері
Азық-түлік қауіпсіздігі
Био және химиялық технологиядағы үрдістер мен аппараттар
Азық-түлік өнімдерінің сапасын бағалау және мониторинг
Радиациялық қауіпсіздік негіздері
Тамақ өнімдерін технохимиялық бақылау
Биохимия
Тексеру және сынақ жабдықтар
Еңбек қорғау
Көмірсутек шикізатын өңдеу технологиясы
Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Азық-түлік өндірісің жалпы техналогиясы
Азық-түлік өнімдерін өндіру жабдықтары
-
4 Оқу жылы
Арнайы өңдеу өндірісінің технологиясы
Өнім сертификациясы және қауіпсіздік негіздері
Тағам өнімдерін тауарлық зерттеу
Дән өнімдерін өндіру технологиясы
Сыра қайнату технологиясы
Сала бойынша бизнес-жоспарлау
Өндірісті метрологиялық қамтамасыз ету
Астықты кептіру және сақтау технологиясы
Нан, макарон және кондитерлік өнімдер технологиясы/
Азық-түлік өнімдерін зерттеудің заманауи әдістері
Азық-түлік өнімдерінің реологиясы
Сертификаттау СМ
Жобаны басқару
Өнеркәсіптік қауіпсіздік
Оқыту нәтижелері
- ойлау мәдениеті мен ой-өрісі кең тұлғаны қалыптастыруға ықпал ететін әлеуметтік-гуманитарлық және жаратылыстану ғылымдары саласындағы базалық білімді көрсету.
- Қазіргі заманғы технологияларды меңгергенін, кәсіптік қызметте ақпараттық технологияларды қолдананатынын көрсету.
- Адамдар арасындағы қарым-қатынас пен мәдениетаралық өзара әрекеттесу мәселелерін шешу үшін қарым-қатынас жасау.
- Азық-түлік, өңдеу, жеңіл өнеркәсіп және қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында технологиялық үдерісті ұйымдастыру және басқару шешімдерін қабылдау.
- Нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес өнімдер мен қызметтердің сапасын бақылауды жүзеге асыру.
- азық-түлік, өңдеу, жеңіл өнеркәсіп және қоғамдық тамақтану мекемелерінің себептерін талдау және оларды болдырмау шараларын әзірлеу.
- қауіпсіздік талаптарына сәйкес әр түрлі технологиялық жабдықтарды қолдану.
- Азық-түлік, өңдеу, жеңіл өнеркәсіп және қоғамдық тамақтандырудың технологиялық процестерін жетілдіру жөніндегі шараларды әзірлеу.
- азық-түлік, өңдеу, жеңіл өнеркәсіп және қоғамдық тамақтану кәсіпорындарын жобалау және қайта құру қызметтерінің сапасын бағалау.
- Азық-түлік өнімдерін, өңдеуді, жеңіл өнеркәсіпті және қоғамдық тамақтандырудың өнімділігін арттыру үшін ғылыми білімді пайдалану, ғылыми-зерттеу жұмыстарын орындау үшін тәжірибелік дағдыларын көрсету..
- кәсіпорынның кәсіпкерлік қызметін, бизнес-жоспарларды, инвестициялық жобаларды құру және талдау, сонымен қатар инвестициялық жобалауда, бизнес-жоспарлауда, жобаларды басқаруда қолданылатын ұтымды шешімдерді ұсыну.
Ұқсас БББ
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Манаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан университеті
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Алматы технологиялық университеті (АТУ)
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті