Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M05102 Биотехнология в Манаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті

  • Жоғары мектептің педагогикасы
    Несиелер: 5

    Пән жоғары білім беруді дамытудың әлемдік үрдістерін, педагогикалық концепцияларды, білім беру стратегияларын, білім беру үрдістерін басқару заңдылықтарын оқытады; пәнді оқу нәтижесі бойынша білім алушы оқытудың кредиттік технологиялары, оқытудың жаңа концепциялары бойынша білім беру үдерісін құрастыра алады, қашықтықтан оқытуды қоса, өз қызметінің нәтижелерін талдайды, өзін-өзі дамыту үшін жағдай жасайды, қажетті ақпаратты өз бетінше іздестіруді жүзеге асырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ диагностикасы: сапаны бақылау
    Несиелер: 5

    Адамның тағамға деген қажеттілігін оларды қолданудың әдеттегі жағдайларында қанағаттандыратын тағамдық азық-түліктердің сипаттамаларының жиынтығын зерттейтін пән.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шет тілі (кәсіби)
    Несиелер: 4

    Пән мәдениетаралық-коммуникативтік құзыреттілікті қалыптастыруға, ауызша, жазбаша шетел тілін жетілдіруге бағытталған; пәнді оқу нәтижесі бойынша академиялық адалдық ережелері бойынша білім алушы шет тілінде өз көзқарасын баяндай алады, оны әртүрлі есеп формаларына, хаттарға, ғылыми мақалаларға, баяндамаларға рәсімдей алады, шет тілінде аналитикалық мақалалармен жұмыс істей алады, дайындық бағыты бойынша ғылыми әдебиеттерді оқи алады, лингвистикалық төзімділікті қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тарих және философия ғылымы
    Несиелер: 4

    Пән парадигмалар модельдерін, ғылыми таным әдістері мен формаларын, пәнаралық принциптерін оқытады; пәнді оқу нәтижесі бойынша білім алушы ғылыми-зерттеу жұмысы барысында туындайтын міндеттерді тұжырымдай және шеше алады; өзінің ғылыми ізденісінің нақты міндеттеріне сүйене отырып, зерттеудің оптамалды әдіснамасын таңдай алады, ғылыми зерттеу әдістерін және ұжымдық ғылыми-зерттеу жұмысын ұйымдастыру әдістерін меңгерген.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өндірісінің инновациялық технологиялары
    Несиелер: 5

    Пән тамақ өнімдерінің технологиясын, тамақ өнімдерін өңдеу мен сақтаудың заманауи технологияларын және оларды пайдалану дағдыларын дамытуды зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 4

    Пән қазіргі заманғы психологиялық заңдылықтарды, ұйымдарды басқару принциптерін, басқарушылық шешімдерді қабылдаудың психологиялық аспектілерін, командада жұмыс істеу принциптерін оқытады; пәнді оқу нәтижесі бойынша білім алушы жаңа ғылыми басқару парадигмасындағы ғылыми басқарудың заманауи үрдістерін талдауды жүзеге асыруға, персоналдың мінез-құлқын жобалауға, команда құруға, тиімді коммуникациялауға, өзін-өзі жүзеге асыруға, тұлғааралық қарым-қатынасты орнатуға және қолдауға қабілетті.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Академиялық жазылымның мәдениеті мен этикасы
    Несиелер: 5

    Білім алушы академиялық адалдық, ғылыми аргументация принциптерін біледі; жазбаша коммуникацияның қазіргі заманғы нормаларын ескере отырып академиялық мәтін жасайды; ақпаратты өңдеу және түсіндірудің заманауи әдістерін пайдалана отырып, көздермен жұмыс істейді, өз көзқарасын ұсынады, негіздейді; академиялық жазбаша жұмысты бағалау критерийлерінің жүйелерімен жұмыс істейді; өзінің кәсіби саласында кәсіби құжаттарды, мақалалар мен мәтіндерді сауатты жазу талаптарын ескере отырып мәтіндер жасайды.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Азық-түлік биотехнологиясындағы инновациялар
    Несиелер: 5

    Пән биотехнологиялық процестер саласын, тағам биотехнологиясы саласында практикаға бағытталған дағдыларды меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Өсімдік, жануар, микробиологиялық шикізатты қайта өңдеу принциптері
    Несиелер: 5

    Пән тамақ өнімдерін өндіруде қолданылатын әртүрлі шикізатты жіктеуді, өңдеудің қолданыстағы әдістерін талдауды жүргізеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Биоинженерия
    Несиелер: 5

    Пән флораның, фаунаның, микроорганизмдердің биологиялық жүйелерімен жұмыс істеудегі инженерлік принциптерді; жасушалық және гендік инженерия саласындағы жетістіктерді зерделейді; пәнді оқу нәтижелері бойынша білім алушы жасушалық технологияларды қолданудан бастап жасанды органдарды құруға дейінгі медициналық мәселелерді шешу үшін техникалық тәсілдерді қолдануға қабілетті.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Нанотехнология негіздерімен жасушалық биотехнология
    Несиелер: 5

    Пән жасуша биотехнологиясының негіздерін, жасуша дақылдарын өсірудің және будандарды құрудың заманауи әдістерін зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Хромосомалық және гендік инженерия
    Несиелер: 5

    Пән негізгі генетикалық ұғымдарды, тұқым қуалаушылық және өзгергіштік заңдылықтарын, генетикалық талдау негіздерін, ғылым проблемаларының қазіргі жағдайын зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Экологиялық биотехнология
    Несиелер: 5

    Пән ауыл шаруашылығы, тұрмыстық және өнеркәсіптік қалдықтарды кәдеге жаратуды; ағынды сулар мен газ шығарындыларын тазартуды; мәдени өсімдіктер мен үй жануарларының аурулары мен зиянкестерімен күресу үшін тиімді және улы емес препараттарды алуды; пәнді оқу нәтижелері бойынша білім алушы тағамды, дәрілік препараттарды, энергия көздерін және пайдалы қазбаларды өндіру, қоршаған ортаға балама және зиянсыз көбейту әдістерін қолдана алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Биотехнологиядағы ғылыми зерттеулерді ұйымдастыру және жоспарлау
    Несиелер: 5

    Пән биотехнология саласындағы ғылыми-зерттеу жұмыстарын жоспарлауды, ұйымдастыруды және жүргізуді зерделейді; пәнді оқу нәтижелері бойынша білім алушы эксперименттер нәтижелерін дұрыс өңдеуді жүргізуге және негізделген қорытындылар мен қорытындылар жасауға қабілетті; өндірісте қауіп-қатерсіз техниканы қамтамасыз ету, қоршаған ортаны қорғау және мониторинг бойынша іс-шараларды жоспарлауға және жүргізуге қабілетті.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Ауыл шаруашылығындағы биотехнология
    Несиелер: 8

    Пән стандарттаудың, сертификаттаудың ұйымдастырушылық-әдістемелік негіздерін, өнім қауіпсіздігінің санитарлық-гигиеналық талаптарын, ауылшаруашылық өнімдерінің тұтынушылық талаптары мен сапалық сипаттамаларын зерделейді; пәнді оқу нәтижелері бойынша білім алушы азық-түлік ауылшаруашылық шикізаттары мен тамақ өнімдерінің сәйкестігін бағалау ережелерін, зерттеу әдістерінің жіктелуі мен мәнін анықтай алады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Биотехнологиялық өнімдерді стандарттау, сертификаттау және заңнамалық база
    Несиелер: 5

    Пән стандарттаудың, сертификаттаудың ұйымдастырушылық-әдістемелік негіздерін, өнім қауіпсіздігінің санитарлық-гигиеналық талаптарын, ауылшаруашылық өнімдерінің тұтынушылық талаптары мен сапалық сипаттамаларын зерделейді; пәнді оқу нәтижелері бойынша білім алушы азық-түлік ауылшаруашылық шикізаттары мен тамақ өнімдерінің сәйкестігін бағалау ережелерін, зерттеу әдістерінің жіктелуі мен мәнін анықтай алады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тұқым қуалайтын өсімдік ауруларының молекулалық механизмдері
    Несиелер: 5

    Пән тұқымқуалаушылықтың материалдық негіздерін және ұйымның молекулалық деңгейіндегі мұрагерлік механизмдерін; мұрагерлік заңдылықтарын; тірі материяның молекулалық деңгейіндегі биологиялық әртүрлілік негіздерін зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Канцерогенездің молекулалық механизмдері
    Несиелер: 5

    Пән канцерогенездің генетикалық аспектілерін; канцерогендік факторларды; канцерогенездің биологиялық механизмдерін; ісік өсуінің биологиялық ерекшеліктерін; әртүрлі локализациядағы кейбір қатерлі ісіктерде гендердің өзгеруін; молекулалық-генетикалық диагностика әдістерін зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Микроорганизмдер биохимиясы және физиологиясы
    Несиелер: 7

    Пән микроорганизмдердің әртүрлі топтарының негізгі метаболикалық жолдарының ерекшеліктерін; органикалық қосылыстардың соңғы тотығуының және анаболикалық процестер үшін амфиболиялық пулдың қалыптасуының классикалық механизмдеріне әртүрлі құрылымдағы көміртекті субстраттарды тартудың микробтық механизмдерінің алуан түрлілігін; микробтық жасушаның қалыпты метаболизміне әртүрлі химиялық құрылымдардың қосылыстарын тартудың типтік механизмдерін зерттейді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Код ON4

    Техникалық регламенттердің, Қазақстан Республикасының техникалық реттеу саласындағы заңнамасының, биотехнология саласындағы санитариялық-гигиеналық талаптардың талаптарына сәйкес сараптаманы, сертификаттауды жүзеге асыруға қабілетті.

  • Код ON6

    Биотехнология және аралас салалар саласында ғылыми ақпаратты жинау, өңдеу және тарату үшін қазіргі заманғы ақпараттық технологияларды; кәсіби қызмет міндеттерін шешу үшін деректер базасын, бағдарламалық өнімдерді және интернет ресурстарын пайдалана алады.

  • Код ON2

    Жаһандану және интернационализация жағдайында отандық ғылымның дамуының қазіргі үрдістерін, бағыттары мен заңдылықтарын талдауды жүзеге асыруға, алынған зерттеу нәтижелерін ресімдей отырып, ғылыми зерттеу әдістерін пайдалана отырып, жаратылыстану ғылымдары, АКТ саласында жоспарлауды жүзеге асыруға және зерттеулер жүргізуге, ғылыми зерттеулер әдіснамасы саласында құзыретті болуға қабілетті.

  • Код ON1

    Әртүрлі тілдік және мәдени ортада еркін қарым-қатынас дағдыларын меңгерген, өзінің кәсіби саласында ғылыми коммуникация мен халықаралық ынтымақтастықты жүзеге асыруға қабілетті, өз ойын академиялық адалдық ережелерін қарастырып ауызша және жазбаша нысанда дұрыс ресімдеуге қабілетті.

  • Код ON5

    Биотехнологиялық өндіріс негіздерін, биотехнологиялық өнім түрлерін, биотехнологиялық өндірістің тиімділігін бағалау әдістерін; өсімдік шаруашылығындағы ауыл шаруашылығы өндірісін қарқындату үшін қолданылатын агро - биотехнологиялардың негізгі бағыттарын меңгерген.

  • Код ON8

    Тамақ өнімдерін бақылау, жаңа сапалы және функционалдық көрсеткіштері бар тамақ өнеркәсібі өнімдеріне арналған инновациялық орама материалдарын жасау саласындағы білімді пайдалана отырып, тағамдық өнімдерде шикізатты өңдеудің әртүрлі тәсілдерінде микробиологиялық бақылауды жүзеге асыруға қабілетті.

  • Код ON3

    Оқытудың кредиттік технологиясының талаптарына сәйкес, білім беру үдерісін әдістемелік қамтамасыз ете отырып, жоғары мектепте арнайы пәндерін оқытудың инновациялық технологиялары мен әдістерін пайдалана отырып, оқу ақпаратын таратуға қабілетті, соның ішінде осы ғылымында ғылыми зерттеулердің теориялық-әдістемелік негіздеріне сәйкес білім беру ортасының зерттеу қызметін жүзеге асыруға қабілетті, оқу үрдісінде білім алушылардың танымдық іс-әрекеті психологиясының біліміне негізделе отырып командада жұмыс істеуге, шешімдер қабылдауға, даулы жағдайларды шешуге қабілетті

  • Код ON7

    Биотехнология саласында эксперименталды зерттеулер жүргізу әдістері мен тәсілдерін қолданады; органолептикалық және физика-химиялық әдістермен биотехнологиялық өндіріс өнімдерін талдауды орындау дағдысы.

  • Код ON9

    Молекулалық биология, молекулалық генетика, молекулалық биотехнология жетістіктерін негізге ала отырып, жүргізілетін іргелі зерттеулер мен технологиялық әзірлемелерді ғылыми қолдау мақсатында биотехнология саласындағы ғылыми және техникалық ақпаратқа егжей-тегжейлі талдау жүргізуге қабілетті.

  • Код ON10

    Биотехнологияның, гендік инженерияның, нанобиотехнологияның, молекулалық үлгілеудің заманауи теорияларын негізге ала отырып, алғашқы биотехнологиялық материалдарды биометриялық өңдеу және эксперимент нәтижелерін жүргізу үшін генетикалық ұқсастық пен әртүрлілік дәрежесін анықтау үшін генетикалық зерттеу әдістерін меңгерген.

  • Код ON11

    Әртүрлі ортадағы микроорганизмдерді сандық есепке алудың алынған нәтижелері негізінде талдауды жүзеге асыруға, микроорганизмдердің тіршілік әрекетінің теориялық негіздерін,оларға сыртқы орта факторларының әсерін білуге негізделе отырып, микроорганизмдердің дақылдық-биохимиялық қасиеттерін анықтауға қабілетті, препараттарды дайындайды және микроағзаларды боялған және тірі күйде микроскопиялайды.

7M05102 Экобиотехнология және табиғатты пайдалану
Магистратура

Алматы технологиялық университеті (АТУ)

БББТ: M082 Биотехнология

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
7M05102 Өсімдік биотехнологиясы
Магистратура

С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті

БББТ: M082 Биотехнология

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
7M05102 Биотехнология
Магистратура

Қазақ ұлттық аграрлық университеті

БББТ: M082 Биотехнология

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
7M05102 Биотехнология
Магистратура

Торайгыров университеті

БББТ: M082 Биотехнология

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
7M05102 Биотехнология
Магистратура

Манаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті

БББТ: M082 Биотехнология

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
7M05102 Биотехнология
Магистратура

Инновациялық Еуразия университеті

БББТ: M082 Биотехнология

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
7M05102 Биотехнология
Магистратура

Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

БББТ: M082 Биотехнология

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
7M05102 Тағамдық Биотехнология
Магистратура

Ш. Уәлиханов атындағы Көкшетау университетi

БББТ: M082 Биотехнология

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
Top