Білім беру бағдарламасы өзекті емес

7M07220 Тағам қауіпсіздігі (1ж. бейіндік) в Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университеті

Пәндер

  • Тағам өнімдерінің қауіпсіздігінің қауіп-қатерін бағалау

    Пәнді оқытудың мақсаты-өндірістік қауіп-қатерді басқару және бағалау саласында базалық білімді қалыптастыру, магистранттардың өнім қауіпсіздігіне әсер ететін қауіпті факторларды жүйелі сәйкестендіру, бағалау және басқару негізінде тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін басқару және бағалау саласында теориялық білім мен практикалық дағдыларды игеруі

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Менеджмент

    Менеджменттің даму динамикасын ескере отырып, бәсекелес орта жағдайларында жұмыс істейтін ұйымдардағы процестер мен құбылыстарды түсіну үшін кең ғылыми басқарушылық көзқарасты, дүниетанымды, кәсіби құзіреттілікті қалыптастыру. Икемді бейімделген ұйымдық құрылымдар құру, ұжымдық басқарудың инновациялық әдістері мен технологиялары

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 2
  • Шетел тілі (кәсіби)

    Пәннің негізгі мақсаты - болашақ магистрдың кәсіби қызметінде ағылшын тілін белсенді меңгеру дағдылары мен қабілеттерін одан әрі дамыту негізінде шет тілін оқытудың халықаралық стандарттарының шеңберінде коммуникативтік құзыреттілікті жүйелі түрде тереңдете білу. Магистранттың дағдыларын дамытудағы негізгі принциптер: - ғылыми ақпарат алу және беру үшін мамандық бойынша ағылшын тіліндегі әдебиеттерді оқу; - аудармалар, аннотациялар, рефераттар түріндегі алынған ақпаратты тіркеу; - магистрлік мамандығына және ғылыми жұмысына байланысты тақырыптар бойынша ағылшын тілінде әңгіме жүр

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 2
  • Тағам өндірісі саласындағы ұлттық және халықаралық заңнама

    Пән тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігіне нормативтік құжаттардың талаптарын, азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету жөніндегі Қазақстан Республикасының нормативтік-заңнамалық базасын зерделейді. Сондай-ақ тамақ өнімдерінің қауіпсіздігіне қойылатын халықаралық талаптар, оның ішінде Кеден одағының техникалық регламенттерінің талаптарын оқытады

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Тағам өнімдерінің контаминациясы (ластануы)

    Білім алушыларда тағам өнімдерінің негізгі химиялық ластағыштары туралы, сондай-ақ тамақ өнімдерін өндіру кезінде пестицидтерді кеңінен пайдалану есебінен кәсіби дағдыларды қалыптастыратын пән болып табылады, тағам шикізаты мен тағам өнімдеріндегі пестицидтердің қалдық мөлшерін анықтау әдістерін зерттеу

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Конфликтология

    Конфликтологияның негізгі санаттарын, жанжалдардың типологиясын, жанжалдарды басқару технологияларын қарастырады. даулы жағдайда тұлғаның іс-қимыл теориясы, жанжалдағы тиімді қарым-қатынас және рационалды іс-қимыл технологиясы. Жанжалды реттеу технологиясы ретінде дауларды, медиацияны шешу бойынша келіссөз процесінің психологиясы туралы түсінік қалыптастырады. Қоғамдағы қақтығыстар, ұйымдардағы қақтығыстар, қақтығыстар және стресс.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Басқару психологиясы

    Пән басқару психологиясының тақырыбын, сипатын, міндеттері мен құрылымын, оның психологиялық зерттеулер әдістерін және оны зерттеудің негізгі тәсілдерін қарастырады. Басқару әрекетіндегі тұлға психологиясын, танымдық әрекет психологиясын перцептивтік, мнемикалық және ойлау ұрдістерін басқару қызметтінде зерттейді. Курс заманауи іскерлік адамның қызметінде этикет туралы, менеджердің коммуникативті құзыреттілігі, басқарушылық қызметтегі эмоционалды және ерікті күйлері туралы және қызметті басқара білу туралы қабылеттерін қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 2
  • Кәсіпкерлік саласындағы жобаларды басқару

    Жобаларды басқару әдістерінің даму тарихымен таныстырады; жобаның тұжырымдамасын әзірлеу, оны құрылымдау және бағалау бойынша шешімдер қабылдаудың әдістемелік тәсілдерін зерттейді; жобаның өмірлік циклінің түрлі сатыларында жоба менеджерінің рөлін және функцияларын меңгеру; жобаларды басқарудың ұйымдастырушылық нысандары және оларды әзірлеу, оңтайландыру әдістерімен таныстырады. Нарық жағдайында агро өнеркәсіптік кешеннің сферасы жүйесінде білім алушыларды даярлау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Тағам қауіпсіздігіндегі ғылыми зерттеулердің әдіснамасы

    Тағам өнімдерін талдаудың заманауи әдістері мәселелері бойынша ғылыми-техникалық әдебиеттерді іріктеу. Ғылыми эксперименттерді жоспарлау. Тағам өндірісінің ерекшелігіне байланысты жүргізілетін ғылыми зерттеулер шеңберінде талдау әдістерін таңдауды негіздеу. Сынамаларды іріктеу және дайындау тәсілдерін зерттеу. Шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын өнімнің қасиеттерін зерттеу әдістері мен заманауи жабдықтарды қолдана отырып, таңдалған талдау әдістерін игеру. Макро-және микронутриенттерді зерттеу әдістемесін игеру. Әзірленген тамақ өнімінің технологиялық схемасын жасау. Кестелер мен графиктер түрінде жүргізілген зерттеулердің статистикалық сенімді нәтижелерін ұсыну

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 3

Оқыту нәтижелері

  • Дайын өнімге, өсімдік және жануар шикізатын өндіру, сақтау және қайта өңдеу үшін экологиялық нормативтерді қолданады
  • Әлеуметтік, этикалық және ғылыми пайымдауларды ескере отырып пайымдау қалыптастыру үшін ақпарат жинауды және түсіндіруді жүзеге асырады және ауыл шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеудің энергия үнемдейтін, қалдығы аз, экологиялық таза технологияларын жобалай алады
  • Басқарушылық қызмет жобаларының идеяларын табысты іске асыру және өзін-өзі жетілдіру үшін психология білімін қолдану
  • Әлеуметтік, этикалық және ғылыми ойларды ескере отырып, пікір қалыптастыру үшін ақпарат жинауды және түсінік беруді жүзеге асыру және тамақ қауіпсіздігі саласындағы ғылыми және практикалық қызметте тәжірибелік зерттеулердің әдіснамасы мен әдістерін білу
  • Халықаралық және ұлттық заңнама мен тағам өнімдері саласындағы нормативтік актілер арасындағы айырмашылықтар мен ұқсастықтарды түсіну; Интернет арқылы қол жетімді ДДҰ, ФАО, Кодекс және ДСҰ сияқты халықаралық агенттіктердің ақпарат көздерімен жақсы таныс болу
  • Оқытылып отырған саланың озық білімдеріне негізделген қауіп-қатерді басқару барысында және тағам өнімдерінің жаңа технологияларын қолданысқа енгізу
  • Шет тілдерінің бірінде жазбаша және ауызша кәсіби коммуникацияға қабілетті
  • Конфликттіні алдын ала анықтай білу, талдау және тану және оларды шешу үшін шаралар қабылдау
  • Көптеген өзара байланысты факторлармен өндірістік проблемаларды шешеді, Әлеуметтік, этикалық және ғылыми пайымдауларды ескере отырып, міндеттерді қою және алынған нәтижелер үшін жауапкершілікті болу
Top