Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M07220 Тағам қауіпсіздігі (1ж. бейіндік) в Қазақ ұлттық аграрлық университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Тағам қауіпсіздігі саласында мамандар даярлау, тағам қауіпсіздігінің қазіргі заманғы талаптарын ескере отырып, тағам өнеркәсібі кәсіпорындарында жұмыс істеу үшін, сондай-ақ ұлттық және халықаралық стандарттардың талаптары мен ұсынымдарына сәйкес санитариялық сараптама жүргізу бойынша білім мен практикалық дағдылар алу
  • Академиялық дәреже Магистратура
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
  • Оқу мерзімі 1 год
  • Кредиттер көлемі 60
  • Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
  • Тағам өнімдерінің қауіпсіздігінің қауіп-қатерін бағалау
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты-өндірістік қауіп-қатерді басқару және бағалау саласында базалық білімді қалыптастыру, магистранттардың өнім қауіпсіздігіне әсер ететін қауіпті факторларды жүйелі сәйкестендіру, бағалау және басқару негізінде тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін басқару және бағалау саласында теориялық білім мен практикалық дағдыларды игеруі

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Менеджмент
    Несиелер: 2

    Менеджменттің даму динамикасын ескере отырып, бәсекелес орта жағдайларында жұмыс істейтін ұйымдардағы процестер мен құбылыстарды түсіну үшін кең ғылыми басқарушылық көзқарасты, дүниетанымды, кәсіби құзіреттілікті қалыптастыру. Икемді бейімделген ұйымдық құрылымдар құру, ұжымдық басқарудың инновациялық әдістері мен технологиялары

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шетел тілі (кәсіби)
    Несиелер: 2

    Пәннің негізгі мақсаты - болашақ магистрдың кәсіби қызметінде ағылшын тілін белсенді меңгеру дағдылары мен қабілеттерін одан әрі дамыту негізінде шет тілін оқытудың халықаралық стандарттарының шеңберінде коммуникативтік құзыреттілікті жүйелі түрде тереңдете білу. Магистранттың дағдыларын дамытудағы негізгі принциптер: - ғылыми ақпарат алу және беру үшін мамандық бойынша ағылшын тіліндегі әдебиеттерді оқу; - аудармалар, аннотациялар, рефераттар түріндегі алынған ақпаратты тіркеу; - магистрлік мамандығына және ғылыми жұмысына байланысты тақырыптар бойынша ағылшын тілінде әңгіме жүр

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тағам өндірісі саласындағы ұлттық және халықаралық заңнама
    Несиелер: 6

    Пән тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігіне нормативтік құжаттардың талаптарын, азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету жөніндегі Қазақстан Республикасының нормативтік-заңнамалық базасын зерделейді. Сондай-ақ тамақ өнімдерінің қауіпсіздігіне қойылатын халықаралық талаптар, оның ішінде Кеден одағының техникалық регламенттерінің талаптарын оқытады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тағам өнімдерінің контаминациясы (ластануы)
    Несиелер: 4

    Білім алушыларда тағам өнімдерінің негізгі химиялық ластағыштары туралы, сондай-ақ тамақ өнімдерін өндіру кезінде пестицидтерді кеңінен пайдалану есебінен кәсіби дағдыларды қалыптастыратын пән болып табылады, тағам шикізаты мен тағам өнімдеріндегі пестицидтердің қалдық мөлшерін анықтау әдістерін зерттеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Конфликтология
    Несиелер: 3

    Конфликтологияның негізгі санаттарын, жанжалдардың типологиясын, жанжалдарды басқару технологияларын қарастырады. даулы жағдайда тұлғаның іс-қимыл теориясы, жанжалдағы тиімді қарым-қатынас және рационалды іс-қимыл технологиясы. Жанжалды реттеу технологиясы ретінде дауларды, медиацияны шешу бойынша келіссөз процесінің психологиясы туралы түсінік қалыптастырады. Қоғамдағы қақтығыстар, ұйымдардағы қақтығыстар, қақтығыстар және стресс.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 2

    Пән басқару психологиясының тақырыбын, сипатын, міндеттері мен құрылымын, оның психологиялық зерттеулер әдістерін және оны зерттеудің негізгі тәсілдерін қарастырады. Басқару әрекетіндегі тұлға психологиясын, танымдық әрекет психологиясын перцептивтік, мнемикалық және ойлау ұрдістерін басқару қызметтінде зерттейді. Курс заманауи іскерлік адамның қызметінде этикет туралы, менеджердің коммуникативті құзыреттілігі, басқарушылық қызметтегі эмоционалды және ерікті күйлері туралы және қызметті басқара білу туралы қабылеттерін қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Кәсіпкерлік саласындағы жобаларды басқару
    Несиелер: 3

    Жобаларды басқару әдістерінің даму тарихымен таныстырады; жобаның тұжырымдамасын әзірлеу, оны құрылымдау және бағалау бойынша шешімдер қабылдаудың әдістемелік тәсілдерін зерттейді; жобаның өмірлік циклінің түрлі сатыларында жоба менеджерінің рөлін және функцияларын меңгеру; жобаларды басқарудың ұйымдастырушылық нысандары және оларды әзірлеу, оңтайландыру әдістерімен таныстырады. Нарық жағдайында агро өнеркәсіптік кешеннің сферасы жүйесінде білім алушыларды даярлау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тағам қауіпсіздігіндегі ғылыми зерттеулердің әдіснамасы
    Несиелер: 3

    Тағам өнімдерін талдаудың заманауи әдістері мәселелері бойынша ғылыми-техникалық әдебиеттерді іріктеу. Ғылыми эксперименттерді жоспарлау. Тағам өндірісінің ерекшелігіне байланысты жүргізілетін ғылыми зерттеулер шеңберінде талдау әдістерін таңдауды негіздеу. Сынамаларды іріктеу және дайындау тәсілдерін зерттеу. Шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын өнімнің қасиеттерін зерттеу әдістері мен заманауи жабдықтарды қолдана отырып, таңдалған талдау әдістерін игеру. Макро-және микронутриенттерді зерттеу әдістемесін игеру. Әзірленген тамақ өнімінің технологиялық схемасын жасау. Кестелер мен графиктер түрінде жүргізілген зерттеулердің статистикалық сенімді нәтижелерін ұсыну

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Код ON6

    Дайын өнімге, өсімдік және жануар шикізатын өндіру, сақтау және қайта өңдеу үшін экологиялық нормативтерді қолданады

  • Код ON5

    Әлеуметтік, этикалық және ғылыми пайымдауларды ескере отырып пайымдау қалыптастыру үшін ақпарат жинауды және түсіндіруді жүзеге асырады және ауыл шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеудің энергия үнемдейтін, қалдығы аз, экологиялық таза технологияларын жобалай алады

  • Код ON1

    Басқарушылық қызмет жобаларының идеяларын табысты іске асыру және өзін-өзі жетілдіру үшін психология білімін қолдану

  • Код ON4

    Әлеуметтік, этикалық және ғылыми ойларды ескере отырып, пікір қалыптастыру үшін ақпарат жинауды және түсінік беруді жүзеге асыру және тамақ қауіпсіздігі саласындағы ғылыми және практикалық қызметте тәжірибелік зерттеулердің әдіснамасы мен әдістерін білу

  • Код ON7

    Халықаралық және ұлттық заңнама мен тағам өнімдері саласындағы нормативтік актілер арасындағы айырмашылықтар мен ұқсастықтарды түсіну; Интернет арқылы қол жетімді ДДҰ, ФАО, Кодекс және ДСҰ сияқты халықаралық агенттіктердің ақпарат көздерімен жақсы таныс болу

  • Код ON3

    Оқытылып отырған саланың озық білімдеріне негізделген қауіп-қатерді басқару барысында және тағам өнімдерінің жаңа технологияларын қолданысқа енгізу

  • Код ON2

    Шет тілдерінің бірінде жазбаша және ауызша кәсіби коммуникацияға қабілетті

  • Код ON8

    Конфликттіні алдын ала анықтай білу, талдау және тану және оларды шешу үшін шаралар қабылдау

  • Код ON9

    Көптеген өзара байланысты факторлармен өндірістік проблемаларды шешеді, Әлеуметтік, этикалық және ғылыми пайымдауларды ескере отырып, міндеттерді қою және алынған нәтижелер үшін жауапкершілікті болу

Top