Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07220 Тағам қауіпсіздігі (1ж. бейіндік) в Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Тағам қауіпсіздігі саласында мамандар даярлау, тағам қауіпсіздігінің қазіргі заманғы талаптарын ескере отырып, тағам өнеркәсібі кәсіпорындарында жұмыс істеу үшін, сондай-ақ ұлттық және халықаралық стандарттардың талаптары мен ұсынымдарына сәйкес санитариялық сараптама жүргізу бойынша білім мен практикалық дағдылар алу
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 1 год
-
Кредиттер көлемі 60
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Тағам өнімдерінің қауіпсіздігінің қауіп-қатерін бағалау
Менеджмент
Шетел тілі (кәсіби)
Тағам өндірісі саласындағы ұлттық және халықаралық заңнама
Тағам өнімдерінің контаминациясы (ластануы)
Конфликтология
Басқару психологиясы
Кәсіпкерлік саласындағы жобаларды басқару
Тағам қауіпсіздігіндегі ғылыми зерттеулердің әдіснамасы
Оқыту нәтижелері
- Дайын өнімге, өсімдік және жануар шикізатын өндіру, сақтау және қайта өңдеу үшін экологиялық нормативтерді қолданады
- Әлеуметтік, этикалық және ғылыми пайымдауларды ескере отырып пайымдау қалыптастыру үшін ақпарат жинауды және түсіндіруді жүзеге асырады және ауыл шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеудің энергия үнемдейтін, қалдығы аз, экологиялық таза технологияларын жобалай алады
- Басқарушылық қызмет жобаларының идеяларын табысты іске асыру және өзін-өзі жетілдіру үшін психология білімін қолдану
- Әлеуметтік, этикалық және ғылыми ойларды ескере отырып, пікір қалыптастыру үшін ақпарат жинауды және түсінік беруді жүзеге асыру және тамақ қауіпсіздігі саласындағы ғылыми және практикалық қызметте тәжірибелік зерттеулердің әдіснамасы мен әдістерін білу
- Халықаралық және ұлттық заңнама мен тағам өнімдері саласындағы нормативтік актілер арасындағы айырмашылықтар мен ұқсастықтарды түсіну; Интернет арқылы қол жетімді ДДҰ, ФАО, Кодекс және ДСҰ сияқты халықаралық агенттіктердің ақпарат көздерімен жақсы таныс болу
- Оқытылып отырған саланың озық білімдеріне негізделген қауіп-қатерді басқару барысында және тағам өнімдерінің жаңа технологияларын қолданысқа енгізу
- Шет тілдерінің бірінде жазбаша және ауызша кәсіби коммуникацияға қабілетті
- Конфликттіні алдын ала анықтай білу, талдау және тану және оларды шешу үшін шаралар қабылдау
- Көптеген өзара байланысты факторлармен өндірістік проблемаларды шешеді, Әлеуметтік, этикалық және ғылыми пайымдауларды ескере отырып, міндеттерді қою және алынған нәтижелер үшін жауапкершілікті болу