Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M05102 Биотехнология в Торайгыров университеті

  • Foreign language for academic purposes
    Несиелер: 5

    Курс жазбаша және ауызша ақпарат алмасуды жүзеге асыру үшін кәсіби ағылшын тілін меңгерудің жеткілікті деңгейін қалыптастыруды көздейді, сондай-ақ магистранттарды тілді өз бетінше зерттеу жұмысына қатыстырады. Пәннің мақсаты-магистранттың Кәсіби құзыреттілік деңгейін арттыру үшін кәсіби қызметтің түрлі аспектілерін жүзеге асыруға мүмкіндік беретін кәсіби ағылшын тілін қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жоғары мектеп педагогикасы
    Несиелер: 4

    ЖОО-да педагогикалық процесті ұйымдастыру және жүргізу білімдері мен дағдыларын қалыптастыру. Магистранттарды жоғары оқу орындарының педагогикасы бойынша біліммен қаруландыру. Пәннің міндеттері: магистранттарды педагогика ғылымының әдістемесімен таныстыру; ЖОО-да оқу процесін ұйымдастырудың формалары, технологиялары мен әдістері туралы білім беру; магистранттардың – университеттің болашақ оқытушыларының тұлғалық және кәсіби қасиеттерін қалыптастыру

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Бейіндік пәндерді оқыту әдістемесі
    Несиелер: 5

    Мақсат:ЖОО-нда биотехнология әдістерінің білім жүйесін жетілдіру,Ғылыми микрокөзқарасты жетілдіру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылымның тарихы мен философиясы
    Несиелер: 5

    Бұл пән ғылым құбылысы мәселесін арнайы философиялық талдаудың пәні ретінде енгізеді және ғылыми танымның жалпы заңдылықтары мен тенденцияларын олардың дамуында қабылданған және тарихи тұрғыдан қарастырылатын ғылыми білімді өндірудің арнайы қызметі ретінде зерттеуге бағытталған. әлеуметтік-мәдени контексттің өзгеруі. Ғылым және кәсіптік қызмет саласындағы концептуалды білімді меңгереді

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Зертханалық іс әдістемесі
    Несиелер: 5

    Мақсаты: ЖОО-да Биотехнология мәселелерін оқыту әдістері, тәсілдері және технологиялары туралы білім жүйесін қалыптастыру. Ғылыми дүниетанымды қалыптастыру.Зертханалық іс. Зертханалық талдау әдістемесі. Зертханалық және эксперименталды тәжірибені қою. Биотехнологияның негізгі мәселелері. Биотехнологиялық өндірістегі микроорганизмдер. Микроорганизмдерді өсіру. Жасушалық инженерия. Гендік инженерия. Трансгендік өсімдіктер. Жануарлар жасушалары негізіндегі Биотехнология. Трансгендік Жануарлар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Генетикалық инженерия
    Несиелер: 4

    Пәннің негізінде гендік инженерияның молекулалық негіздерін оқу мақсаты Жатыр: рекомбинантты ДНҚ технологиясының әдістері, рестрикцияның негізгі ферменттері, рестрикциялық карталарды құру және нуклеотидті тізбекті анықтау тәсілдері, рекомбинантты ДНҚ құрастыру және оларды клондау, генді клеткаға енгізу тәсілдері, векторлар түрлері.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шeтeл тілі (кәcіби)
    Несиелер: 5

    мәдениаралық-коммуникативті қызметтерде тіл жүйесімен оның әдістерін қолдануды меңгеру; - дайындық және қабілеттілік: әр түрлі тақырыптарға тез әңгіме құрастыру жалпы оқу-кәсіптік, сондай-ақ бос уақытқа байланысты, дайындықсыз грамматикалық қате жібермей әңгімелесу; - біреумен дайындықсыз шапшаң әңгімелесу; қандай-да бір іске жеке қызығушылыққа баса назар аудару, қажетті дәлелдердің көмегімен өз көз-қарасын түсіндіру; - студенттер коммуникацияның ауызша және жазбаша түрі бойынша өздерінің дайындығы мен қабілеттіліктерін көрсетеді: - 1. Тілдік тақырыппен оқыған және естіген хабарларды түсініп қабылдау, - 2. Анықтау,дәлілдеу, әңгімелесушінің айтқаның толықтыру, таласты тақырыпқа дәлел, жорамал жасау, серіктесін жұмыс істеуге итермелеу келтіру, мадақтау, көмек ұсыну, серіктесінің араласуына рұқсат ету, ескерту жасау, қатесін түзеу,, бұйыру, әңгімелесушісінің әнгімесін ұзу, қарама-қарсы сұраққа жауап беру, ойнауға жағдай жасау. (жеке қызметке) - 3. Өзінің ойын дәлелдеу; түрлі көз қарастарды салыстыру; қорытынды жасау: мақұлдау, қынжылу, қанағаттандыру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Seed production
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-көкөніс дақылдарын іріктеу және тұқым өсіру негіздері бойынша білім мен дағдыларды қалыптастыру. Пәннің міндеттері-көкөніс өсірудің селекциялық процесінің әдістері мен технологияларын игеру, сонымен қатар көкөніс дақылдарының тұқымын өндіру технологияларын зерттеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 4

    Ұсынылып отырған оқыту курсы студенттердің басқарушылық қызметтің құрылымы, динамикасы мен ерекшеліктері туралы, әртүрлі ұйымдық-басқару жүйелері мен қарым-қатынастарына енгізілген адамдардың мінез-құлқын психикалық реттеудің заңдылықтары мен механизмдері туралы кәсіби білімдерін айтарлықтай толықтырады. осы жүйелер мен қатынастардың психологиялық сипаттамалары ретінде. Психология ғылым ретінде, студенттік жас психологиясы, педагогикалық қарым-қатынас психологиясы, жоғары мектеп мұғалімі мен педагогикалық ұжымның педагогикалық іс-әрекетінің психологиясы зерттеледі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Биотехнологиялық өндірістердің тағамдық қауіпсіздігі
    Несиелер: 4

    Пәнді игерудің мақсаты Стандарттау, метрология және сәйкестікті растау саласындағы білім, білік және дағдылар жүйесін өнімнің, жұмыстар мен қызметтердің сапасын қамтамасыз етудің негізгі әдістері ретінде қалыптастыру болып табылады. Пәнді игеру нәтижесінде магистранттар биотехнология саласындағы өнімнің, жұмыстардың жоғары сапасын қамтамасыз ету әдістерін кеңінен қолдануға мүмкіндік беретін кәсіби құзыреттерге ие болады

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Биотехнологиядағы қазіргі замаңғы әдістер
    Несиелер: 4

    өсімдік текті қазіргі заманғы биотехнология өнімдерінің жетістіктері, гендік-инженерлік өсімдік өнімдерін өндіру әдістерін студенттерге таныстырады. Биотехнология бөлек азық-түлік өнімдерін өндіру болып саналады. Оқытудың мақсаты - өсімдік текті технологиясы өнімдерінде пайдаланылатын дәстүрлі биотехнологиялық процестерді зерттеу және азық-түлік өнімдерінің тұтынушылық қасиеттерін қалыптастырудағы олардың рөлі үшін.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Infectious diseases of agricultural plants
    Несиелер: 5

    Пәнді игерудің мақсаты студенттердің өсімдік ауруларының негізгі түрлері мен көріністері, ауруларды жіктеу принциптері, диагностика әдістері, нақты зақымдану жағдайында қолданылатын қазіргі заманғы бақылау шаралары туралы білімдерін қалыптастыру болып табылады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Биоинженерия және биоинформатика
    Несиелер: 5

    Биоинженерия және биоинформатика гендік инженерия, биология, биофизика және жаңа компьютерлік технологиялар тоғысында пайда болды. Болашақ мамандардың міндеттеріне медициналық проблемаларды шешу мақсатында озық технологияларды практикалық қызметте қолдану негізінде тірі жүйелермен жұмыс жүргізу кіреді. Нуклеотидті эволюция талдауындағы Биоинформатика. Деректер базасындағы гомологияны іздеу: Pam матрица. BLAST.FEST.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Фармакогнозия
    Несиелер: 5

    Дәрілік өсімдіктерді фармакологиялық белсенді заттардың көзі ретінде зерттеу. Біз өсімдіктердің морфологиялық сипаттамаларын, олардың мекендеу орындарының географиясын, химиялық құрамын (фитохимия), шикізатты сатып алу әдістерін және мерзімдерін, заттардың фармакологиялық әсері, дәрілік препараттарды сақтау әдістерін және кезеңдерін оқимыз. Дәрілік өсімдіктердің ресурстық-тауарлық зерттеулері. Табиғатта олардың мекендейтін жерлерін анықтаңыз. Өсімдік өсімдіктерді, ықтимал қорларды, егін жинаудың жылдық көлемін анықтау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Өсімдіктерді қорғау және карантин
    Несиелер: 5

    Бұл пән өсімдіктерді өсімдік шаруашылығына экономикалық зиян келтіретін зиянды организмдерден (зиянкестер, аурулар, арамшөптер) қорғауға байланысты мәселелерді зерттеуге бағытталған. Курс аяқталғаннан кейін мамандар фитосанитариялық мониторинг, ауыл шаруашылығы өсімдіктерін зиянкестерден, аурулардан және арамшөптерден қорғаудың кешенді шараларын жүргізу дағдыларын меңгереді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Plant biotechnology
    Несиелер: 5

    "Өсімдіктер биотехнологиясы" пәнін игерудің мақсаты өсімдіктер биотехнологиясы, Биотехнологиялық өндірістің технологиясы мен әдістері, ғылыми-зерттеу жұмыстары саласында білімі бар магистрлерді дайындау болып табылады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Геномика және протеомика
    Несиелер: 4

    Прокариот және эукариот геномдарын зерттеу. Хондриом, теломерлер, мобильді элементтер, молекулалық генетика әдістерін өңдеу (полимеразды тізбекті реакция және ДНК-секвенирлеу)) Протеомика-ақуыздарды зерттеу және олардың тірі организмдерде өзара әрекеттесуі. Массалық спектрометрияға негізделген Протеомика, протеомиканың реттелуі, Даму бағыттары, ДНК-байланыстырушы белоктардың құрылымы. Фолдинг, домендер және геномдық бірліктер. Гендік желі.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Өсімдіктердің микробтық өзара әрекеттесуі
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты микроорганизмдердің биотикалық немесе абиотикалық ортамен қарым-қатынас заңдылықтарымен танысу болып табылады. Курстың мақсаты-микроорганизмдердің табиғи тіршілік ету ортасында, оның ішінде төтенше жағдайларда даму заңдылықтарын қарастыру; судағы, топырақтағы және басқа тіршілік ету орталарындағы микроорганизмдердің маңызды топтарының мазмұны мен маңызы туралы түсінік беру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Генетикалық процестердің молекулалық механизмдері
    Несиелер: 4

    Пән негізінде генетикалық бақылау және репликацияның молекулалық механизмдерін, рекомбинация құбылыстарын (гомологиялық кроссингер, сайтспецификалық рекомбинация) зерттеу мақсаты Жатыр. Мутациялық процесті, гендердің әрекетін транскрипция, трансляция деңгейінде реттеудің молекулалық механизмдерін, генетикалық ақпаратты іске асыру жолдарын генетикалық бақылау

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Plant protection systems
    Несиелер: 5

    "Өсімдіктерді қорғау жүйесі" пәнінің мақсаты студенттердің теориялық және практикалық білімдерін дамыту және ауыл шаруашылығы өндірісінің тәжірибесінде зиянды организмдерден ауылшаруашылық өнімдерінің шығынын болдырмау және азайту саласында дағдыларды игеру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Өсімдіктер физиологиясының әдістері
    Несиелер: 5

    "Өсімдіктерді қорғау жүйесі" пәнінің мақсаты студенттердің теориялық және практикалық білімдерін дамыту және ауыл шаруашылығы өндірісінің тәжірибесінде зиянды организмдерден ауылшаруашылық өнімдерінің шығынын болдырмау және азайту саласында дағдыларды игеру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Биотехнологиядағы тағамдық инновациялар
    Несиелер: 4

    Пәннің мақсаты-тамақ өнеркәсібінде ғылыми әзірлемелерді инновациялық жоспарлаудың теориялық аспектілерін қалыптастыру. Зерделеу кезінде мынадай міндеттер қойылады: – магистранттарды тамақ саласы үшін басым міндеттермен, патенттік зерттеулер деректері бойынша басым міндеттерді шешу жолдарымен, инновацияларды енгізуге кешенді тәсілмен, тамақ өнеркәсібіндегі инновацияларды сыныптаумен таныстыру

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Industrial agrobiotechnology
    Несиелер: 5

    "Өнеркәсіптік агробиотехнология" пәнінің мақсаты ауыл шаруашылығы өнеркәсібіне инновациялық биотехнологиялық әдістерді зерттеумен және енгізумен байланысты ғылыми-зерттеу жұмыстарын зерттеу болып табылады. Вирустар, бактериялар, саңырауқұлақтар, өсімдіктердің, жануарлар мен адамның жасушалары мен тіндері, сондай-ақ жасушадан тыс заттар мен жасушалық компоненттер агробиотехнологияларды зерттеу объектілері болып табылады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Иммунобиотехнология
    Несиелер: 5

    Иммунобиотехнология-жұқпалы және жұқпалы емес аурулардың алдын алу, емдеу, диагностикалау үшін иммунобиотехнологиялық өнімдерді құрастыру, Биотехнология және зерттеу әдістері мен әдістерін әзірлейтін иммунология және биотехнология бөлімі. Иммунобиотехнологияларды меңгеру барысында магистранттар медициналық иммунобиологиялық препараттарды (вакциналар, иммуноглобулиндер, иммунобиагностикумдар) алу технологиясын жасау және әзірлеу саласында білім алуды болжайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Тамақ өнімдерінің ғылыми негіздері
    Несиелер: 5

    "Тамақ өнімдері өндірісінің ғылыми негіздері" пәнінің мақсаты магистранттарда тамақ өнімдерін өндіру технологиясын ғылыми-теориялық білімдерді қалыптастыру болып табылады. Пәнді оқу магистранттарға тамақ өнімдерін өндіру саласында неғұрлым кең және терең білім алуға, жануарлар мен өсімдіктер шикізатынан тамақ өнімдерін өндіру кезінде болатын күрделі процестердің ғылыми негіздерін зерттеуге мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Код ON5

    ғылыми және инновациялық қызметті іске асыру кезінде экономикалық бағалауды әзірлейді

  • Код ON3

    Іскерлік, кәсіби, ғылыми әлем саласында органикалық қоғам құру кезінде көшбасшылық қасиеттерді көрсетеді.

  • Код ON7

    Биотехнология, гендік және жасушалық инженерия саласында технологиялық инновациялар әзірлейді. Ғылыми зерттеулерді жоспарлау, ұйымдастыру және жүргізу.

  • Код ON10

    биотехнологияда білімі мен түсінігін кәсіби деңгейде көрсету; осы саладағы мәселелерді шешу және дәлелдерді тұжырымдау

  • Код ON1

    Ғылым және кәсіби қызмет саласында концептуалды білімді меңгерген. Кәсіби биотехнологияның ғылыми және ғылыми - педагогикалық жұмысын жоспарлау және орындау.

  • Код ON4

    биотехнология саласында шет тіліндегі кәсіби және ғылыми коммуникациялардың негізгі дағдыларын меңгерген

  • Код ON13

    Биомедицинаның, ауыл шаруашылығы мен экологияның және биотехнологияның өзекті мәселелерін шешу үшін генетика саласында алынған теориялық білім мен практикалық жұмыс дағдыларын қолданады;

  • Код ON8

    Жоғары мектепте оқытушылық қызметті жүзеге асырады. Өзінің практикалық қызметінде іргелі ғылымдар бойынша білімді пайдаланады.

  • Код ON6

    Биотехнология саласында тәжірибелік зерттеулерді жүзеге асырады, заманауи зертханалық жабдықтарды пайдаланады.

  • Код ON11

    Мамандық бойынша ғылыми-педагогикалық жұмыста инновациялық саясатты қалыптастырады

  • Код ON2

    Кәсіби қызметтің мақсатын анықтайды, оларға қол жеткізудің барабар әдістері мен құралдарын таңдайды, жаңа білім алу бойынша ғылыми, инновациялық қызметті жүзеге асырады, бөлімшелер деңгейінде шешімдер және жауапкершілік қабылдайды

  • Код ON9

    Биотехнология саласындағы инновациялық және рационализаторлық қызметке қатысады

  • Код ON12

    Қазіргі заманғы деңгейде репродукция жүйелерінің жалпы генетика және биология және генетика саласында зерттеулер жүргізеді

7M05102 Экобиотехнология және табиғатты пайдалану
Магистратура

Алматы технологиялық университеті (АТУ)

БББТ: M082 Биотехнология

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
7M05102 Өсімдік биотехнологиясы
Магистратура

С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті

БББТ: M082 Биотехнология

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
7M05102 Биотехнология
Магистратура

Қазақ ұлттық аграрлық университеті

БББТ: M082 Биотехнология

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
7M05102 Биотехнология
Магистратура

Торайгыров университеті

БББТ: M082 Биотехнология

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
7M05102 Биотехнология
Магистратура

Манаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті

БББТ: M082 Биотехнология

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
7M05102 Биотехнология
Магистратура

Инновациялық Еуразия университеті

БББТ: M082 Биотехнология

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
7M05102 Биотехнология
Магистратура

Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

БББТ: M082 Биотехнология

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
7M05102 Тағамдық Биотехнология
Магистратура

Ш. Уәлиханов атындағы Көкшетау университетi

БББТ: M082 Биотехнология

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
Top