Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B11101 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі в AlmaU

  • Minor
    Несиелер: 15

    Қосымша білім беру бағдарламасы (Minor) әртүрлі пәндік салаларында, оқыту бағыттарында қосымша кәсіби құзыреттерді қалыптастыруға мүмкіндік береді. Minor 15 кредитті қамтиды, 3 пәннен тұрады.

    Селективті тәртіп
  • Кәсіпкерлікке кіріспе
    Несиелер: 3

    Бұл курстың мақсаты креативтілік деңгейін арттыру, студенттерді кәсіпкерлік идеяларды генерациялау дағдыларына және Канвас бизнес-моделімен идеяны интеграциялау дағдыларына үйрету болып табылады. Курс аяқталғаннан кейін студенттер креативті ойлаудың әртүрлі құралдары мен тәсілдерін қолдана отырып, идеялар жасай алады, кәсіпкерлік идеяны "орау" үшін бизнес-Канвас модельдерін қолдана алады

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Экономика
    Несиелер: 3

    Пән экономиканың қағидалары мен әдістері туралы түсініктерді қалыптастыруға, экономикалық қызметтің нәтижелерін өлшеу әдістерін түсінуге, нарықтардағы тұтынушылардың мінез-құлқы мен тұтыну және жинақтаудағы мотивтерін түсінуге, тауарлар мен қызметтер нарығындағы, ақша нарығындағы әртүрлі жағдайларды, сондай-ақ, мемлекеттің макроэкономикалық өсімі мен экономикалық саясатының факторларын талдау шеберлігін қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қоғамға қызмет ету
    Несиелер: 3

    Пән, теориялық оқыту, және халықтың әлеуметтік осал топтарының игілігі үшін қоғамдық пайдалы іс-әрекеттер арқылы, қоғамға әлеуметтік қызмет көрсету және адамгершілікті тәрбиелеу тәжірибесін, сондай ақ адамгершілік құндылықтарды және азаматтық ұстанымды қалыптастыруға мүмкіндік береді; қоғамның негізгі мәселелерін тұжырымдау және түсіну, әлеуметтік жобаларға сыни талдау жасау және топта жұмыс істей білу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тәжірибе 1 (сапарлар /практикумдер)
    Несиелер: 4

    Алынған теориялық білімді бекіту, кеңейту және тереңдету және нақты мәселелерді, процестерді шешуде бастапқы практикалық дағдыларды игеру. Оқу практикасы көшпелі іс-шаралар, мастер-кластар, практикумдар, ҚР бойынша және шетелге тағылымдамалар және т. б. түрінде өткізілуі мүмкін.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Менеджмент
    Несиелер: 3

    Пән басқарудың негізгі ұғымдары мен теорияларын бөліп көрсетуге; қазіргі заманғы басқарушылық ойлауды қалыптастыру; басқарудың негізгі әдістері мен технологияларын пайдалана отырып, қолданбалы есептерді шешу дағдыларын алу; басқару шешімдерінің ұсынылған нұсқаларын сыни тұрғыдан бағалау мүмкіндік береді

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Principles of Hygiene and Food Safety Management
    Несиелер: 5

    Пән қоғамдық тамақтану объектілерінде гигиена мен тамақ қауіпсіздігін басқарудың негізгі мәселелерін зерделеуге мүмкіндік береді. Курстың тақырыптары HACCP қағидаттарын, санитарлық-эпидемиологиялық талаптарды ескере отырып, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін қажетті бақылау құралдарын шолуды, сондай-ақ HACCP қағидаттары негізінде тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі жүйесін енгізу мәселелерін қамтиды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Өмір дизайны
    Несиелер: 3

    Пән әрбір студентке, оқу кезінде және оқуды бітіргеннен кейін, дизайндық ойлаудың инновациялық принциптерін өз өмірін жобалау мәселесіне қолдануға көмектеседі. Пән, қоршаған әлемді тану, қабылдау және өзгерту және өзінің микроәлемін жасау призмасы арқылы, өзінің «Мен» білдіру қабілетін дамытады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Әрекеттегі кәсіпкерлік 1
    Несиелер: 3

    Бұл курстың мақсаты кәсіпкерлік идеяның бизнес-жоспарын әзірлеу және инвестициялауға бизнес-жоспарды ұсыну дағдыларын дамыту болып табылады. Курс аяқталғаннан кейін студенттер start-up ерекшеліктерін біледі, қаржылық негіздемесін біледі, кәсіпкерлік идеяның жеке және топтық бизнес-жобасын таныстыру дағдыларын қолданады

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Culinary - Theory and Practical (dual course) 2
    Несиелер: 5

    Пән Culinary - Theory and Practical (dual course) 1 курсының жалғасы болып табылады және мейрамхана жағдайында ыстық және суық тағамдарды, пісірілген өнімдерді және кондитерлік өнімдерді дайындаудың практикалық дағдыларын бекітуге, сондай-ақ курс шеңберінде алынған теориялық білімді жинақтауға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Food and Beverage Service - Theory and Practical (dual course)
    Несиелер: 5

    Бұл курс іс жүзінде тамақ өнімдері мен сусындармен жұмыс жасау кезінде қонақтарға кәсіби қызмет көрсету процестерін, принциптері мен әдістерін түсінуге мүмкіндік береді. Студенттер алған теориялық білімдерін зерделейді және қолданады, мейрамханаларда қонақтарға қызмет көрсету дағдыларын пысықтайды

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Culinary - Theory and Practical (dual course) 1
    Несиелер: 5

    Курс барысында ыстық, суық тағамдарды, салаттар, нан-тоқаш өнімдерін, жартылай фабрикаттарды өндіру және дайындау технологиялық процестері, өндіріс процестерін басқару және есептеу әдістері оқытылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Элективті шет тілі курстары 1 (қытай тілі, француз тілі, испан тілі)
    Несиелер: 5

    Пән екінші шет тілінің базалық деңгейін оқуға бағытталған және таңдау бойынша қытай, француз және испан тілдерін қамтиды. Курстың мақсаты студенттерге ауызша және жазбаша қарым-қатынас түрлерінде А1 деңгейіне (CEFR) сәйкес практикалық тілдік дағдыларды беру. Студенттер өздері, отбасы және өмірдің әртүрлі аспектілері туралы айта алады және күнделікті өмірге тікелей қатысты салаларға қатысты қысқа диалогтарды тыңдап, қадағалай алады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Әрекеттегі кәсіпкерлік 2
    Несиелер: 3

    Аталған курстың мақсаты — кәсіпкерлік қызметтің инновациялық компонентін іздестіру және масштабтау жоспарын іске асыру, кәсіпкерлік командаларға жаңа нарықтарға шығуға мүмкіндік беретін бизнес-жоспарды әзірлеу болып табылады. Курс барысында студенттер High - Growth Firms-ті , масштабталатын жобаның қаржылық негіздемесін , трекинг және unit economics әдіснамасын біледі, питчинг дағдыларын қолданады

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Lodging and Accommodation Management
    Несиелер: 5

    Курс студенттердің орналастыру индустриясы туралы жүйелі теориялық білімдерін қалыптастыруға бағытталған. Студенттер қонақ үй қызметтерін ұсыну процесін жоспарлау мен ұйымдастырудың теориялық және практикалық мәселелерін, қонақ үй қызметтері мен персоналды басқарудың оңтайлы басқару тұжырымдамаларын, сондай-ақ қонақ үй шығындарын азайту технологиясын оқып үйренеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Шет тілі 3
    Несиелер: 5

    Пәнді оқудың мақсаты – студенттердің шет тілі коммуникативтік құзыреттілігін шеберлеу және А1, А2, В1, В2, С1 деңгейлерінде 4 негізгі сөйлеу, тыңдау, оқу және жазу дағдыларын дамыту. Коммуникативті әдіс рөлдік ойындар мен жобалық жұмыс кезінде қарым-қатынас процесінде тілді меңгеруге бағытталған. Курс сыни тұрғыдан ойлау, ақпаратты талдау және жинақтау, өз ойын ауызша және жазбаша түрде жеткізу дағдыларын дамытады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Introduction to Hotel Operations (dual course)
    Несиелер: 5

    Курс қонақүйлерді басқару негіздерін, орналастыру объектілерін басқару көрсеткіштерін санаттауды және талдауды, бөлме қорын жіктеуді, желілік және тәуелсіз қонақ үйлердің ерекшеліктерін, қонақтардың шағымдарының себептерін, қонақтардың тамақтану жүйесінің элементтерін, қонақ үйлердегі мейрамхананы басқаруды оқып үйренуге бағытталған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Көшбасшылық
    Несиелер: 3

    Курста табиғат, көшбасшылық анықтамасы, көшбасшылық қасиеттер теориясы зерттеледі. Оқу көшбасшылығына жағдайлық тәсіл қолданылады. Студент өзінің әлеуетін ашу және бағыныштылардың таланттарын тану, өсу мен дамуға деген көзқарасты қалыптастыру, мотивация мен табысқа қалай әсер ету керектігі туралы сұрақтарға жауап беру дағдыларына ие болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Сыни ойлау
    Несиелер: 3

    Пән тәуелсіз ойлау қабілетін қалыптастыруға, кез-келген күрделілік туралы ақпаратты талдауға және бағалауға мүмкіндік береді; қарым-қатынас дағдыларын дамыту, шешімдерді қабылдау үдерісінің тиімділігін арттыру үшін ақпаратты сыни талдау әдістерін қабылдау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Элективті шет тілі курстары 2 (қытай тілі, француз тілі, испан тілі)
    Несиелер: 5

    Пән екінші шет тілінде (қытай, француз және испан) А1 деңгейін толық меңгеруге бағытталған. Курстың мақсаты бастапқы тілдік, коммуникативті және әлеуметтік-мәдени құзыреттіліктерді меңгеру және бекіту. Студенттер өзін таныстыра алады, кәсібі мен кәсіби қызметі туралы айта алады, күнделікті және кәсіби өмірге тікелей қатысты салаларға қатысты қысқаша әңгімелер, хабарламалар, хабарландыруларды тыңдап, қадағалай алады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қаржы
    Несиелер: 3

    Пән қаржы саласындағы жеке қабілеттер мен кәсіпкерлік ойлауды дамытуға, макро және микро деңгейлердегі қаржы ағындарын талдау дағдыларын алуға, компаниялар қызметінің қаржылық көрсеткіштерін есептеуге, капитал, инвестициялар, акциялар мен блигацияларды бағалау, сондай-ақ компаниялардың қаржылық есептілік құрылымы саласындағы білім мен дағдыларды түсіндіруге мүмкіндік беретін қазіргі заманғы ақпараттық технологиялар мен қаржы платформаларын пайдалана отырып, инвестициялау және кредиттеу кезінде ақша ағындарын бағалауға бағытталған

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Introduction to Hotel and Foodservice Industries
    Несиелер: 5

    Бұл кіріспе курс студенттерді қонақжайлылық және тамақтану индустриясының негіздерімен таныстыруға арналған. Студенттер қонақ үйлер мен басқа да орналастыру нысандарын, сондай-ақ мейрамханалар мен тамақтану орындарын санаттауды, олардың жұмыс принциптерін, олардың қызметін жоспарлауды, ұйымдастыруды үйренеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Convention Sales and Service
    Несиелер: 5

    Курс әр түрлі конференциялар, банкеттер мен іс-шараларды сату әдістері мен тиімді қызмет көрсету туралы білімді қалыптастыруға мүмкіндік береді. Курс іс-шаралар маркетингімен, қызмет жеткізушілермен жұмысты ұйымдастырумен, сатуды автоматтандыру процестерін басқарумен, баға белгілеу мәселелерімен және т. б. байланысты тақырыптарды қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Hospitality Facilities Management and Design
    Несиелер: 5

    Пәнді оқу барысында студенттер ұйым инфрақұрылымын басқару қағидаттарына қойылатын талаптарды зерттейді, фасилити-менеджмент саласындағы негізгі ақпарат жиынтығын және қонақжайлылық саласындағы дизайн негіздерін біледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Food and Beverage Management (dual course)
    Несиелер: 5

    Оқушылар гастрономия және мейрамхана бизнесі саласының практикалық негіздерін, мейрамхана асханасы мен залының технологиялық операцияларының құрылымын, мейрамханалық қызмет көрсету сапасының көрсеткіштерін үйренеді және дуальды форматтағы түрлі мейрамханаларда оқудан өтіп, тамақтану кәсіпорнын басқарудың практикалық дағдыларына ие болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Weddings, Festivals and Exhibitions
    Несиелер: 5

    Бұл пән әртүрлі фестивальдер, көрмелер және үйлену рәсімдерін ұйымдастырудың негіздерін түсінуге бағытталған. Атап айтқанда, іс-шараларды жоспарлауға, түрлі процестерді басқаруға, оқиғалар маркетингіне, халықаралық мега оқиғаларды ұйымдастырудың медиа технологияларына, оқиғалар индустриясындағы жеткізілімдер тізбегіне және басқа да мәселелерге байланысты тақырыптар оқытылатын болады. Сонымен қатар курста үйлену тойларының, фестивальдар мен көрмелердің негізгі кезеңдерін, іс-шаралардың мақсаттары мен міндеттерін, іс-шаралар тұжырымдамасын таңдауды және т.б. зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Rooms Division Management (dual course)
    Несиелер: 5

    Курс қонақ үйлердің нөмірлік қорымен операцияларды ұйымдастыру және тиімді басқару бойынша білімді қалыптастыруға бағытталған. Студенттер алған теориялық білімдерін әр түрлі қонақ үйлерде дуальды форматта оқып, қолданады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Casino and Gaming Management
    Несиелер: 5

    Курс казино түрлерін, олардың ұйымдық құрылымын, бизнесті ұйымдастырудың қаржылық аспектілерін зерттеуге бағытталған. Бұдан басқа, үстел ойындарына, ойын бөлмелерін, жарыстар мен спорттық іс-шараларды ұйымдастыруға байланысты жекелеген тақырыптар жеке зерделенеді, нақты объектілерге операциялық талдау жүргізіледі, казино маркетингі мәселелері, сондай-ақ ойын бизнесін ұйымдастырудың нормативтік-құқықтық базасы оқытылатын болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Airline Management
    Несиелер: 5

    Курс студенттерде туристік тасымалдар үшін пайдаланылатын авиа көлік жұмысының қағидалары мен ерекшеліктерін, сондай-ақ делдалдардың, жолаушылар мен авиа компаниялардың өзара іс-қимылының нысандары мен тәсілдерін, бортта сервистік қызмет көрсету мәселелерін, чартерлік тасымалдарды, іскерлік авиацияны және т. б. білім жүйесін қалыптастыруға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Food & Beverage Cost Control
    Несиелер: 5

    Пәнді оқу студенттердің өнімнің, қызметтің шығындары мен өзіндік құнын жоспарлаудың негізгі тәсілдерін, тұжырымдамалары мен түсініктерін игеруін, шығындарды жоспарлау мен шығындарды басқарудың ұйымдастырылуы мен әдіснамасын түсінуді, шығындарды есептеу мен ұйымның шығындарын тиімді басқарудың практикалық дағдыларын алуды қамтамасыз етуі керек

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Элективті шет тілі курстары 3 (қытай тілі, француз тілі, испан тілі)
    Несиелер: 5

    Пән екінші шет тілінің A2 (CEFR) деңгейін оқуға бағытталған. Курстың мақсаты тілдік қатынастың кәсіби бағытталған ауызша және жазбаша түрлерінде қолдану үшін қажетті мәдениетаралық коммуникативті құзыреттіліктерді қалыптастыру. Студенттер іскерлік хат алмасудың негізгі дағдыларын алады және мәдениетаралық қарым-қатынас жасау қабілеті мен дайындығын, күрделілік деңгейіне сәйкес жанама жазбаша (оқу, жазу) және тікелей ауызша (сөйлеу, тыңдау) шетел тіліндегі қарым-қатынас дағдыларын дамыту.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Accounting and Control in Hospitality, Tourism and Events
    Несиелер: 5

    Курс студенттердің қонақжайлылық, туризм және іс-шаралар саласындағы бухгалтерлік есеп және ішкі бақылау саласындағы базалық білімдерін дамытуға бағытталған. Пәнді игерудің мақсаты студенттерді бухгалтерлік есептің негізгі принциптері мен мәніне үйрету және зерттелген әдістерді ұйымдардың экономикалық іс-тәжірибесінде қолдану болып табылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Service Excellence & Business Etiquette
    Несиелер: 5

    Бұл пән клиенттерге қызмет көрсету және қызмет көрсету кезінде жетілуге қол жеткізу мәселелерін, сондай-ақ қонақтарға қызмет көрсету кезінде іскерлік этикет ережелерін зерттеуге бағытталған. Курс шеңберінде бизнестегі және клиенттерге қызмет көрсетудегі тұлғааралық дағдылардың аспектілері зерделенетін болады. Курс тақырыптары киімдегі іскерлік стиль, үстел этикеті және қоғамдағы мінез-құлық дағдылары, кездесулерді тиімді өткізу және т. б. мәселелерді ашады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Beverage and Wine Studies (dual course)
    Несиелер: 5

    Курс қатысушыларды шараппен және қарапайым винификациямен таныстыруға арналған. Курс бағдарламасы экологияға, шарап жасау процестеріне және шараптардың жіктелуіне байланысты тақырыптарды қамтиды. Курс барысында студенттер француз, итальян, испан, американдық, австралиялық және Жаңа Зеландия шараптарын ажырата білуді үйренеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Financial Management in Hospitality Tourism and Events
    Несиелер: 3

    Кәсіпорынның қаржысын басқаруда шешімдерді дайындау мен қабылдаудың негізгі әдістері мен қағидаттары баяндалады, сондай-ақ қонақжайлық, туризм және іс-шаралар индустриясына қолданылатын қаржылық менеджменттің нақты практикалық міндеттері қаралады. Қаржыны басқарудың түрлі аспектілері бойынша нақты міндеттерді шешуде пайдаланылатын қағидаттардың, әдістердің және ақпараттық базаның органикалық бірлігі көрсетілетін болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Hospitality Distribution Channels Management
    Несиелер: 5

    Курс әлеуетті клиенттерге тауарлар мен қызметтерді сатуды ұйымдастыру мақсатында онлайн немесе офлайн өткізу арналарын зерделеуге бағытталған. Курс барысында GDS, OTA және т. б. өткізу арналарының түрлері, сондай-ақ өткізу стратегиясын басқару тәсілдері, өнімді өткізу арналарын басқару бойынша ұсынымдар, баға белгілеу және жылжыту мәселелері ,арнаның әрбір қатысушысының тиімділігін бақылау және бағалау жүйесі, арна қатысушыларын ұйымның ең жақсы мүдделері үшін әрекет етуге ынталандыру жоспары, арнаның әрбір қатысушысының тиімділігін бақылау және бағалау жүйесі зерттеледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Managing Hospitality Human Resources
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты персоналды басқару жүйесінің жұмыс істеуін қалыптастыру, кадрлық жұмысты жоспарлау, персоналды басқару технологиясы, оның дамуы, еңбекті бағалау және қонақжайлылық пен қақтығыстарды басқарудағы персонал қызметінің нәтижелері бойынша теориялық және әдіснамалық білім мен жұмыс дағдыларының негіздерін беру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тәжірибе 2
    Несиелер: 10

    Студенттерді өзіндік кәсіби қызметке дайындауға, Дағдылар мен құзыреттерді бекітуге, жұмыс орнында практикалық оқыту және менторлық форматында өзіндік қызмет тәжірибесін, қонақжайлық индустриясы кәсіпорындарында оқытудың дуальды форматын алуға бағытталған.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Ақпараттық жүйелер құралдарын басқару – электрондық кестелер
    Несиелер: 5

    Бұл курс электрондық кестелер арқылы талдауға болатын бизнес және менеджмент, әлеуметтік ғылымдар, экономика, қаржы және маркетинг сияқты салалардағы шешімдердің әртүрлі түрлеріне қолданбалы назар аудара отырып, Excel бағдарламасының негізгі дағдыларын қамтиды. Сондай-ақ студенттер күрделірек деректер жиындарына әртүрлі талдау әдістерін қолдану және негізгі Excel мүмкіндіктерін пайдалану арқылы жалпы тапсырмаларды автоматтандыруды үйренеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тұрақты даму: қағидаттар мен практика
    Несиелер: 5

    Бұл пән студенттерді тұрақтылық қағидаттарымен, адамның қоршаған ортамен қауіпсіз өзара әрекеттесуімен және әртүрлі салаларда ТДМ тиімді қолданудың негізгі стратегияларымен таныстырады. Студенттер әлеуметтік, экономикалық және экологиялық тұрақтылықтың үштік тұжырымдамасы аясында келесі тақырыптарда шарлау мүмкіндігіне ие болады: әлем халқы, индустрияландыру, қоршаған ортаның ластануы, азық-түлік өндірісі және ресурстардың сарқылуы. Оқушылар экологиядан алған білімдерін өндірістік қызмет нәтижелерінің тиімділігін бағалауда пайдалана алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Hotel Management (Practical Supervision)
    Несиелер: 5

    Курс қонақүйлерді басқару саласындағы практикалық дағдыларды бекітеді. Студенттер қонақ үйлердің басқару құрылымын, қонақ үй қызметтерінің сипаттамаларын, қонақ үй қызметтерін ұсыну бойынша бөлімдер мен олардың функционалдық міндеттерін, GDS арналары арқылы брондау және сату процестерін, инженерлік инфрақұрылымды, қонақ үйдің HR тәжірибесін, екі жақты оқыту форматындағы қонақ үй маркетингін оқиды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Адам құқығы және азаматтық қоғам
    Несиелер: 5

    Бұл пән студенттерді азаматтық қоғам түсінігімен және адамның негізгі құқықтарын құрметтеу принциптерімен таныстырады. Оқыту барысында студенттер азаматтық қоғам мен құқықтық мемлекеттің қалыптасуының критерийі ретінде адам құқықтары мен азаматтардың бостандықтарын ажырата алады. Студенттер ұлттық заңнаманың халықаралық құқыққа қаншалықты сәйкес келетінін біледі және қоғамның сыбайлас жемқорлыққа төзбеушілігін көрсететін құндылықтар жүйесін нығайтуға өз үлесін қоса алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Restaurant and Bar Management (Practical Supervision)
    Несиелер: 5

    Курс дуальді формат шеңберінде мейрамхана мен барды басқару теориясы, аспаздық негіздері, санитария, қауіпсіздік және мейрамханалық қадағалау туралы білімді қорытындылауға мүмкіндік береді. Бағдарлама сонымен қатар Азық-түлік қауіпсіздігі мен санитарияға, HACCP принциптеріне, бар-менеджментке және т. б. байланысты мәселелерді қамтиды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Hospitality and Tourism Sales and Marketing Management
    Несиелер: 5

    Пән студенттерді қонақжайлылық пен туризмдегі маркетинг пен сатудың принциптерімен, функционалдық міндеттерімен және стратегияларымен таныстыруға, сондай-ақ студенттерді осы салаларда маркетингтік технологияларды қолдану бойынша нақты шешімдер қабылдауға үйретуге бағытталған. Курстың тақырыптары қонақжайлылық пен туристік индустриядағы сату технологияларын, қызмет көрсету және сату процесінің мазмұнын, клиенттердің әртүрлі санаттарымен қарым-қатынастардың құжаттық дизайнын зерттеуді ашады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Зерттеу дизайны
    Несиелер: 3

    Курс зерттеу дизайнының негізгі түрлерімен, құрылымымен және зерттеу дизайнды құрастыру ережелерімен студенттерді таныстырады. Курсты аяқтау нәтижесінде студенттер белгілі бір зерттеу тапсырмасына арналған зерттеу дизайынды таңдап, құрастырып, негіздей алады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Luxury Brand Management in Hospitality and Tourism
    Несиелер: 5

    Пән студенттерге брендтерді құру және басқару қызметіне кәсіби көзқарасты қалыптастыруға, компанияның маркетингтік стратегиялары мен нарықтағы жағдайды ескере отырып, брендтердің орналасуын анықтауға көмектесетін қонақжайлылық пен туризм кәсіпорындарының брендинг саласындағы негізгі құзіреттіліктерді дамытуға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Yield and Revenue Management
    Несиелер: 5

    Курс сұраныс пен сату саясатын анықтау негізінде қонақ үй/мейрамхана бөлімдерінің әрқайсысында максималды маржаны алу үшін кірістерді басқару тұжырымдамаларын зерттеуді ұсынады. Бағдарлама тарифтерді басқару және жүктеу, мейрамхана-қонақ үй кешені кәсіпорнының кірісін барынша арттыру үшін тиімді шешімдер мәселелерін қамтиды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тәжірибе 3
    Несиелер: 10

    Тәжірибе білім алушылардың тәжірибелік компентенцияларын күшейтуге, сондай-ақ жиналған ақпаратты жүйелеу, зерттеудің қойылған мақсаттары мен міндеттерін шешу үшін компания қызметіне сыни талдау жүргізу арқылы топтық дипломдық жобаны жазу үшін деректер жинауға бағытталған.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Код ON7

    тағамдарды, сусындарды өндірудің және оларды усынудың технологиялық процестерін, қоғамдық тамақтанудағы қызмет көрсету стандарттарын, өндірістік гигиенаны біледі және мейрамхана кәсіпорындарының қызметін регламенттейтін нормативтік-технологиялық құжаттаманы қолдануға дайын;

  • Код ON5

    тиісті теориялар мен әдіснамаларды таңдау, өзекті және нақты ақпарат алу, деректерді талдау және қонақжайлылық саласындағы теориялық зерттеулерде немесе қолданбалы жобаларда қорытындылар әзірлеу үшін базалық зерттеу дағдыларын, ақпараттық технологияларды, сыни ойлау дағдыларын, көшбасшылық дағдыларды қолданады;

  • Код ON11

    жүйелі және пәнаралық тәсіл негізінде практикалық міндеттерді шешу, сондай-ақ әртүрлі кәсіби салаларда дербес даму үшін бизнес пен нарық қажеттіліктеріне байланысты негізгі тұжырымдамалар мен құралдар туралы білімді және түсінікті қолдану.

  • Код ON8

    персоналды басқару, қаржы-экономикалық талдау әдістерінде, мейрамхана-қонақ үй қызметі жүйесінде есепке алу мәселелерінде құзыретті, сондай-ақ алынған ақпаратты ескере отырып, басқарушылық шешім қабылдауға қабілетті;

  • Код ON3

    Экономика, менеджмент, маркетинг, қаржы, құқық сияқты кең академиялық пән ретінде бизнеске қатысты негізгі парадигмалар мен тұжырымдамаларды тізімдейді және түсіндіреді;

  • Код ON1

    гуманитарлық және әлеуметтік ғылымдардың негізгі парадигмаларын, оның ішінде тарихты, философияны, әлеуметтік-саяси ғылымдарды, экология және тіршілік қауіпсіздігі,, дене шынықтыруды сипаттайды және түсіндіреді, қоғам мен өзін-өзі тану үшін жеке даму мақсатында этикалық және әлеуметтік құндылықтарды ажыратады;

  • Код ON9

    Стратегиялық менеджмент, маркетинг, сату, брендинг құралдарын пайдалана отырып, қонақжайлық саласының және қосалқы салалардың (авиация, казино, ойын бизнесі және т. б.) өнімін әзірлеу, ұсыну және ілгерілету дағдыларын меңгерген;

  • Код ON10

    негізгі бағдарламамен қатар оқытудың басқа бағыттары бойынша микровалификацияны (minor) меңгеру, қонақжай индустриясы кәсіпорындарында дуальды оқыту, практикадан өту арқылы практикалық дағдыларды мен кәсіби құзыреттіліктерді қалыптастырады;

  • Код ON6

    қонақжайлылық негіздерін, қызмет көрсету стандарттары мен іскерлік этикетті, инфрақұрылымды біледі, орналастыру кәсіпорындарының операциялық көрсеткіштерін санаттарға бөледі және талдайды, нөмірлік қорды, сату арналарын жіктейді, мейрамхана-қонақ үй кешенінің өндірістік, шаруашылық қызметін жоспарлау мен ұйымдастырудың ерекшеліктерін түсінеді;

  • Код ON4

    кәсіпкерліктің негізгі ерекшеліктері мен әдістерін сипаттауға және оларды практикада қолдануға қабілетті;

  • Код ON2

    академиялық мәтіндерді мемлекеттік, орыс және шет тілдерінде оқу, және жаза білу;

Top