Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B08200 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы в Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті

  • Биофизика
    Несиелер: 3

    Тірі материяның (молекулалық, жасушалық, ағзалық, тұтас ағзаның) әртүрлі деңгейлеріндегі физикалық және физика-химиялық процестерді, сондай-ақ тірі материяға сыртқы ортаның физикалық факторларының әсер ету заңдылықтары мен механизмдерін зерттейді. Физика заңдарын, биологиялық ұлпалардың физикалық қасиеттерін, физикалық және математикалық модельдеу әдістерін қолдана отырып, жүйелердің жұмыс істеуін пайдалана отырып, биожүйелердің тіршілік ету процестерін талдау қабілетін дамытады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • А/ш жануарларының морфологиясы
    Несиелер: 5

    Курс ауылшаруашылық жануарларының ағзасындағы морфологиялық процестер мен функциялар туралы іргелі және кәсіби білімді қалыптастырады. Білім алушыларға онтогенезде де, филогенезде де жануарлардың әртүрлі түрлерінің жасушаларының, тіндері мен мүшелерінің құрылымдық ұйымдастырылуын білуге мүмкіндік береді. Ол жануарлардың жасушаларының, тіндерінің, мүшелерінің және тұтас ағзасының жалпы және жеке механизмдері мен заңдылықтарын білуді сипаттайды

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ботаника негіздерімен мал азығын өндіру
    Несиелер: 5

    Курс қолданыстағы егіншілік жүйелері туралы теориялық біліммен және ауыспалы егісті құру принциптерімен; топырақты өңдеу әдістері мен жүйелерімен; тыңайтқыштарды қолдану ерекшеліктерімен және жемдік өсімдіктерін өсіру үшін ауылшаруашылық мелиорациясының негіздерімен таныстырады. Қажетті жемдік дақылдарды өңдеу және жер ресурстарын тиімді пайдалану үшін жарамдылығы бойынша топырақ қасиеттерін диагностикалау мен бағалау дағдыларын алуға бағытталған

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Химия
    Несиелер: 5

    Пән химиялық реакциялар, атомдар мен Молекулалардың өзара әрекеттесуі нәтижесінде заттар, олардың құрылысы мен айналуын зерттейді (Химиялық байланыстардың арқасында пайда болған). Химия негізгі бөлімдерге бөлінеді: аналитикалық, Органикалық емес және органикалық химия

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Генетика
    Несиелер: 5

    Жануарлардың тұқым қуалаушылық және өзгергіштік теориясын зерттеу. Ауылшаруашылық жануарларын бағалау, құнды ұрпақтар беретін жеке дараларды іріктеу. Өнімділігі жоғары жаңа тұқымдарды жақсарту және құруда селекциялық әдістерді және биометриялық мәліметтерді өңдеуді қолдану

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Зоология
    Несиелер: 3

    Пән жануарлар дүниесінің алуан түрлілігін, жануарлардың құрылысы мен тіршілік әрекетін, олардың таралуын, мекендеу ортасымен байланысын, жеке және тарихи даму заңдылықтарын, жануарлардың алуан түрлілігі мен географиялық таралуын, систематикасын, морфологиясын, физиологиясын және экологиясын зерттейді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Мал азықтандыру
    Несиелер: 5

    Ауыл шаруашылығы жануарларын азықтандыру технологиясын зерттейді. Білім алушыларға органолептикалық бағалау, зоотехникалық талдау, әр түрлі жем түрлерінің химиялық құрамы мен тағамдық құндылығы, құрама жем рационын, ақуыз-витаминдік қоспалар мен жануарларға арналған премикстер жасау дағдыларын алуға бағытталған. Курс білім алушылардың ауыл шаруашылығы жануарларының өнімділігін арттыру үшін жемшөп пен қоспаларды ұтымды пайдалану жөніндегі іс-шараларды әзірлеу қабілетіне бағытталған

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • IT және цифрлық мәдениет
    Несиелер: 3

    Пәнде операциялық жүйелермен жұмыс, сандық қауіпсіздік, электрондық кестелер құру; Деректер қорын құру. Мультимедиялық технологияларды дамыту; Графикалық редакторлармен жұмыс мәселелері оқытылады, сонымен қатар қазіргі заманғы интернет кеңістігінің негізгі қызметтері және E-технологиялармен практикалық жұмыс қарастырылған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Ауыл шаруашылығы жануарларын іріктеу және өсіру
    Несиелер: 5

    Ауыл шаруашылығы жануарларын өсіру, селекция, асылдандыру жұмыстарының заманауи әдістерін, сондай-ақ биологиялық ерекшеліктері мен өнімділік қасиеттерін зерттейді. Курс жануарларды іріктеу және жұптау, шығу тегі, ұрпағының сапасы бойынша бағалау, бірнеше тұқым бойынша қанын анықтау, АТЖ бағдарламасымен жұмыс істеу, ғылыми-шаруашылық, баланстық тәжірибелер жүргізу, алынған деректерді статистикалық өңдеу және талдау дағдыларын алуға бағытталған

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Жануарлардың физиология және биохимиясы
    Несиелер: 3

    Ауыл шаруашылығы жануарлары организмдерінің физиологиясы мен биохимиясының теориялық және әдістемелік негіздерін зерделейді. Физиологиялық процестер мен функцияларды нейрогуморальды реттеу механизмдерімен, жануарлардағы дене мен жеке жасушалардың химиялық құрамымен таныстырады. Ол жануарлар ағзасындағы физиологиялық және биохимиялық процестерді зерттеу дағдыларын және осы білімді мал шаруашылығында қолдану дағдыларын игеруге бағытталған

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кәсіби табыстылық менеджменті
    Несиелер: 5

    Студенттерге кәсіби жетістіктің теориялық және қолданбалы модельдерінің тетіктерін жан-жақты түсінуге, жеке компанияларда да, қоғамда да қолдануға болатын іскерлік жазбаша бизнес және мансаптық коммуникация стратегияларын, кәсіби көшбасшылық және тиімді командалық жұмыс дағдыларын игеруге мүмкіндік береді. Өзін-өзі таныстырудың, идеяларды қалыптастырудың және іскер адамның имиджін қалыптастыруға бағытталған шығармашылық ойлаудың маңызды дағдыларын қалыптастыру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Шетел тілі 2
    Несиелер: 5

    Өз қызметін табысты орындау үшін кәсіби маманға қажетті, кәсіби сапаға кәсіби бағытталған шет тілін оқыту аясында қалыптасатын қажетті құзіреттіліктер қарастырылады, сонымен қатар қоғам мен мемлекеттің қазіргі мамандардың құзыреттеріне қойылатын талаптарын қарастырады, шет тілді коммуникативтік құзыреттілікті қалыптастыру, мәдениетаралық коммуникативтік құзыреттілікті дамыту, арнайы мақсаттар үшін шет тілін оқыту, шет тілінде сөйлесе білуді дамыту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Микробиология вирусологиямен
    Несиелер: 5

    Микробиология және вирусология саласындағы соңғы жетістіктермен, микроорганизмдердің систематикасымен, морфологиясымен және құрылымымен, олардың тіршілігі және даму заңдылықтарымен, сонымен қатар жануарлар организмінде болатын өзгерістермен таныстырады. Курс жануарларға алдын ала санитарлық-гигиеналық жағдай жасауға және емдік-профилактикалық іс-шараларды жүргізуге мүмкіндік беретін мал шаруашылығы өнімдерінің микробиологиясын зерттеу әдістерін меңгеруге бағытталған

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Академиялық хат
    Несиелер: 5

    Аналитикалық шолудың академиялық жанрларымен таныстыру (аннотация, реферат, эссе, тезистер, әдебиет, презентация, библиографиялық сипаттаманың дұрыс құрастырылуы); мәтіндерді аналитикалық өңдеудің мақсатын анықтау; кәсіби тақырыбы бойынша интернет көздерінен (плагиат/Академиялық адалдық) әдебиетті пайдаланбай мәтіндерді талдау және жазу; тілдік нормаларды меңгеру (сөйлеу мәдениеті); сөз сөйлеулер (баяндамалар) дайындау; академиялық жазудың түрлі жанрларымен жұмыс істеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мал шаруашылығындағы механикаландыру және автоматтандыру
    Несиелер: 5

    Өндіріс процестерінің технологиясы мен механизациясын, машиналардың, жабдықтардың және механизмдердің жұмыс істеу принциптерін, оларды мал шаруашылығында пайдалану және ұтымды пайдалану ережелерін зерттейді. Курс жоғары экологиялық таза, органикалық мал өнімдерін алу үшін мал шаруашылығы кешендерінде, шағын және отбасылық фермаларда заманауи автоматтандырылған технологияны құру дағдыларын дамытуға бағытталған

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мал шаруашылығында асыл тұқымдық жұмысты ұйымдастыру
    Несиелер: 6

    Асылдандыру ісінің теориясы мен практикасын зерттейді. Мал шаруашылығында асылдандыру ісі мәселелері бойынша ұйымдастыру іс-шараларын жүргізу, жануарларды тұқымдылығы, класы, жасы, тірі салмағы, дене бітімі, ұрпағының сапасы бойынша бағалау, асылдандыру жұмысының жоспарын жасау, тұқым қуалаушылық деңгейін және шаруашылық-пайдалы белгілердің өзара байланысын анықтау, жануарларды бағалау, табынның генеалогиялық құрылымын және іріктеу кезінде жануарлардың үйлесімділігін анықтау дағдыларын қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
    Несиелер: 2

    Курс мемлекеттің сыбайлас жемқорлыққа қарсы саясатының негізгі бағыттарын, сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл жөніндегі қолданыстағы заңнаманың негіздерін, сондай-ақ жазаның бұлтартпастығын, қорғау мен көтермелеудің құқықтық кепілдіктерін қамтамасыз ететін жекелеген құқықтық институттардың қызметін зерделейді. Курс сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті қалыптастыруға және осы негізде азаматтық ұстанымды қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Экономика және кәсіпкерлік негіздері
    Несиелер: 5

    Пәнді оқу экономика ұғымы, қоғамның экономикалық қажеттіліктері; қоғамның еркін және экономикалық игіліктері туралы теориялық және практикалық білімді қалыптастырады. Маңызды экономикалық ресурстар қарастырылады: Еңбек, жер, капитал, кәсіпкерлік; экономикалық ресурстардың шектеулілігі – экономиканың басты мәселесі; өндірістік мүмкіндіктердің шекаралары; экономиканың теориялық негіздері; Кәсіпкерлік: түсінігі, оның негізгі түрлері және ұйымдастырушылық.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мал шаруашылығы өнімдерін стандарттау және сертификаттау
    Несиелер: 3

    Стандарттау, метрология, сертификаттау ұйымдастыру-әдістемелік негіздері, ұлттық және Халықаралық стандарттау жүйесі, өнім қауіпсіздігінің санитарлық-гигиеналық талаптары, мал шаруашылығы өнімінің тұтынушылық талаптары мен сапалық сипаттамалары. Қазіргі заманғы ақпарат көздерін, Стандарттау, сертификаттау және сапаны басқару бойынша отандық және шетелдік тәжірибені, өнім сапасын бағалаудың қазіргі заманғы әдістерін қорыту дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Зоотехникалық зерттеу әдістемесі
    Несиелер: 3

    Жануарларды өсіру, селекциялау, генетика, азықтандыру және мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы саласындағы ғылыми – зерттеу қызметін зерделейді. Бұл салада эксперимент жасау дағдыларын қалыптастыруға, ғылыми, дипломдық жұмыстарды дайындауға, ғылыми мақалалар жазуға, зоотехникалық ғылымның жаңа жетістіктері мен озық тәжірибені еңбек пен қаражаттың аз шығынымен жоғары сапалы мал шаруашылығы өнімдерін өндіруге енгізуге бағытталған

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Жануарлар биотехнологиясы
    Несиелер: 5

    Жануарлардың генетикалық трансформациясы, жасушалық және эмбриогенетикалық инженерияны қолдану, жасанды ұрықтандыру әдістері, жыныс және ұрық жасушаларын криоконсервациялау мәселелері, гендік-инженерлік биотехнологияның негізгі бағыттары, биотехнологиялық әдістерді қолдану жөніндегі жұмыстардың әдіснамалық тәсілдері мен негізгі кезеңдерін зерделейді. Негізгі Жануарлар объектілерімен жұмыс істеу, биотехнологиялық, зертханалық жабдықтармен және аппаратурамен жұмыс істеу дағдыларын алуға бағытталған.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мал шикізатын тауартануы
    Несиелер: 3

    Курс жануарлар шикізатының тауартану сипаттарын және олардың өнеркәсіпке жарамдылығын анықтаудың теориялық анықтамалары мен әдістерін таныстырады. Шикізатты сақтау, буып-түю, тасымалдау және сату жағдайларын; жануарлар шикізатының барлық түрлерін өңдеу әдістерін, шикізатты санаттар бойынша жіктеуді зерделейді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мал дәрігерлігі негіздері
    Несиелер: 3

    Қазіргі заманғы мал шаруашылықтарындағы жануарлардың денсаулығын қамтамасыз ету және жұқпалы, жұқпалы емес аурулар бойынша шаруашылықтардың тұрақты әл-ауқатын сақтау бойынша қажетті ветеринария негіздерін зерделейді, жоспарлы және күнделікті ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру және жүргізу туралы білім алуға ықпал етеді. Жануарлар ауруының белгілерін тану және ауру жануарларға алғашқы ветеринариялық көмекті уақтылы көрсету дағдыларын қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Зоогигиена және мал шаруашылығы объектілерін жобалау негіздері
    Несиелер: 5

    Курс ауыл шаруашылығы жануарларының физиологиялық күйі мен өнімділік қасиеттеріне қоршаған орта факторларының әсерін зерттейді. Білім алушыларға зоогигиеналық, профилактикалық іс-шараларды жүргізу, мал шаруашылығы объектілерін жобалау және ауыл шаруашылығы жануарларының ауруларының алдын алу үшін арнайы құрылғылар арқылы осы нысандардың микроклиматының көрсеткіштерін анықтау дағдыларын алуға бағытталған

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Бизнес жоспарлау
    Несиелер: 5

    Зерттеу кезінде бизнес - жоспарлаудың мәні, мақсаттары мен міндеттері; бизнес-жоспардың мақсаты мен мазмұны қарастырылады. Бизнес - жоспарды дайындау әдістемесі: кәсіпорын мен саланың сипаттамасы; тауарлардың (қызметтердің) түрлері және тауарларды өткізу нарықтары; өткізу нарықтарындағы бәсекелестік; маркетинг жоспары; өндіріс жоспары; ұйымдастыру жоспары; қаржылық жоспар; бизнесті инвестициялау; тәуекелді бағалау; кәсіпкерлердің қызметін құқықтық қамтамасыз ету.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қой шаруашылығы
    Несиелер: 5

    Қойдың шығу тегін, біздің елімізде және шет елдерде қой шаруашылығының қазіргі жағдайын,экстерьерлік-конституционалды және интерьерлік ерекшеліктерін, өнімділіктің түрлі бағыттағы қой тұқымдарының сипаттамасын, асылдандыру жұмысының негіздерін зерттейді. Қойдың дене өлшемін өлшеу, өсіру, азықтандыру, ұстау, өнімді және асыл тұқымдық сапасын бағалау бойынша теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Ірі қара шаруашылығы
    Несиелер: 5

    Еліміздегі және шетелдердегі ірі қара мал шаруашылығының тарихи дамуы мен қазіргі жай-күйін, отандық және шетелдік ғалымдардың ірі қара мал шаруашылығын дамытуға қосқан үлесін, мал тұқымын, өнімділігінің әртүрлі салаларындағы биологиялық және шаруашылық ерекшеліктерін зерттейді. Курс ірі қара малдың өнімділігін, конституциялық және сыртқы көрсеткіштерін бағалау, өсіру, азықтандыру, ұстау және тиімді пайдалану дағдыларын алуға бағытталған

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Түйе шаруашылығы
    Несиелер: 5

    Түйелердің биологиялық және шаруашылық ерекшеліктерін зерттейді. Курс түйелердің пайда болуы, біздің елімізде және шетелде түйе шаруашылығының жағдайы және оларды ұтымды пайдалану туралы теориялық білім береді. Түйелерді ұстау, өлшеу, азықтандыру, түйелермен селекциялық-асылдандыру жұмыстарын жүргізу әдістерін зерттейді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Жылқы шаруашылығы
    Несиелер: 5

    Жылқылардың биологиялық және өнімділік ерекшеліктерін және жылқы өсірудің негізгі бағыттарын зерттейді. Зоотехникалық бағалау жүргізу, өлшеулерді, жасын, экстерьерлік ерекшеліктерін, қозғалыс сапасын, жұмысқа қабілеттілігін, жылқылардың физиологиялық жағдайын анықтау дағдыларын қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Құс шаруашылығы
    Несиелер: 5

    Курс құстардың биологиялық ерекшеліктерін, селекцияның генетикалық негіздерін, құстарды конституция және экстерьер бойынша бағалау әдістерін, селекциялық-асылдандыру жұмыстарын, бағалауды жүргізуді қамтиды. Жұмыртқаны инкубациялау технологиясы, азықтандыру, рацион жасау, суару және құстарды ұстау бойынша білім мен дағдыларды қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Сүт және ет өндіру және алғашқы өндеу технологиясы
    Несиелер: 5

    Сиыр еті мен сүт өндіретін шаруашылықтарды ұйымдастыруға байланысты мәселелерді зерттейді, Шаруа қожалықтары мен өндірістік кешендердегі негізгі өндірістік процестерді механикаландыру жүйелерін, сүт пен сиыр етін өндірудің негізгі кезеңдерін қарастырады. Курс сүт пен сиыр етін бастапқы өңдеуді ұйымдастыруды, олардың сапасын анықтауды зерттейді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Ешкі шаруашылығы
    Несиелер: 3

    Ешкінің шығу тегін, биологиялық ерекшеліктерін, қазіргі жағдайын, даму перспективаларын, мал шаруашылығы салалары арасындағы ешкі шаруашылығының маңызы мен орнын, ешкі шаруашылығы өнімдерін өндіру мен қайта өңдеудің технологиялық процестерін зерттейді. Курс конституциялық - экстерьерлік және мінез-құлық қасиеттерін зерттеу дағдыларын қалыптастыруға, табынды қалпына келтіруге, азықтандыру және ұстау технологиясына, сүтті, жүнді, мамықты, тонды-үлбірді, ешкінің былғары және етті өнімділігіне бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
    Несиелер: 5

    Ауылшаруашылық жануарлары мен құстарының өнімділігі мен асыл тұқымдық қасиеттерін зерттейді. Мал шаруашылығының әртүрлі салаларында мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясын ұйымдастырады. Жануарларды іріктеу әдістері, ауыл шаруашылығы малдары мен құстарын өсіру, мал шаруашылығы өнімдерін алу дағдыларын қалыптастырады. Курс ауылшаруашылық жануарлары мен құстардың әртүрлі жыныстық және жас ерекшеліктеріне байланысты дұрыс тамақтандырудың теориялық негіздері мен принциптерін игеруді қарастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қоян шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
    Несиелер: 5

    Қоян еті мен терісін өндіру технологиясын, еттің химиялық құрамын, қоян етінің морфологиялық құрамын, ет өнімділігіне әсер ететін факторларды зерттейді. Курс қоян өсіруде қолданылатын іріктеу әдістерін, бройлер және қарқынды ет бағытындағы шаруашылықтарды ұйымдастыру; мал сою пункттерінің ағынды-механикаландырылған желілерінде механикаландырылмаған үй қояндарының ұшаларын сою әдістерін; қояндардың ұшаларын өңдеу, сақтау және тасымалдау тәсілдерін қарастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Шошқа шаруашылығы
    Несиелер: 5

    Шаруашылықтардың әртүрлі санаттарында шошқа етін өндірудің прогрессивті технологиясын зерттейді. Білім алушыларға оңтайлы зоогигиеналық параметрлер аясында шошқаларды жасанды ұрықтандыру, өнімділік қасиеттерін анықтау, азықтандыру, ұстау және өсіру дағдыларын қалыптастырады. Білім алушылардың пәнді игеруі шошқалардың мамандандырылған ет және бекон тұқымдарын қарқынды пайдалану негізінде елдің азық-түлік қауіпсіздігі проблемасын тиімді шешуге мүмкіндік береді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Жұмыртқа мен құс етін өндіру және алғашқы өңдеу технологиясы
    Несиелер: 5

    Өнімділіктің әртүрлі бағыттарындағы тауықтар мен бөденелерді өсіру, көбейту, ұстау, азықтандыру технологиясын зерттейді. Құс шаруашылығы өнімдерін өндіру және бастапқы өңдеу бойынша шаруашылықтарды ұйымдастыру, бройлер балапандары, үйректер, қаздар, күркетауықтар, бөденелердің ет сапасын анықтауды бағалау. Негізгі өндірістік процестерді механикаландыру жүйелерін және жұмыртқа мен құс етін өндіру кезеңдерін қарастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Ара шаруашылығы
    Несиелер: 5

    Биология, ара ұяларын ұстау, энтомофильді өсімдіктерді тозаңдату, Ара шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы және ара өсіру бойынша білімді қалыптастырады. Дағдыларды алуға ықпал етеді анықтау, энтомофилияның тиімділігін анықтау, балдың сапасын анықтау, ара ұясына жем дайындау және тарату, Ара ұяларын әр түрлі типтік ұяларда ұстау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Терісі бағалы аң шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
    Несиелер: 5

    Аңдардың сипаттамасын, биологиялық ерекшеліктерін, тіршілік ету жағдайларын, қоректенуін, аң шаруашылығындағы зоотехникалық асыл тұқымды есепке алуды, аңдардың құрамын, аң терісінің шикізатының жіктелуін зерттейді. Курс аң шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясын ұйымдастыру; теріні сою, түсіру, өңдеу, кептіру әдістері және терінің сапасын бағалау, ұшаларды тасымалдау және сақтау дағдыларын қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қымыз бен жылқы етін өндіру және алғашқы өңдеу технологиясы
    Несиелер: 5

    Жылқылардың сүт және ет өнімділігін, бие мен жылқы сүтінің химиялық құрамын, олардың емдік және профилактикалық қасиеттерін зерттейді. Қымыз бен жылқы етін өнеркәсіптік негізде өндіру мен бастапқы өңдеуді ұйымдастырады. Қазақстанның негізгі қымыз шипажайларымен таныстырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қой еті, жүн, елтірі өндірісі және алғашқы өңдеу технологиясы
    Несиелер: 5

    Табынның өсімін молайтуды және қозыларды алуды ұйымдастыруды, жас малды бірінші жылы қарқынды өсіруді, аналықтардан айыру кезде қозыларды іріктеуді, қарқынды бордақылауды ұйымдастыруды, жас төлдің етке, жүнге және елтіріге сатылу жасын айқындауды зерделейді. Қой етін союдың, бастапқы өңдеудің технологиялық схемасын, жүн және елтірі өнімділігін, қаракөлді бастапқы өңдеуді анықтайды

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Балық шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
    Несиелер: 5

    Мал шаруашылығында балық өсіруді ұйымдастыруды, балықтардың биологиялық ерекшеліктерін, балық өсірудің әртүрлі технологияларын зерттеу. Тоғандарда тауарлы балық өсірудің жаңа технологияларын, су қоймаларын интенсификациялау және мелиорациялау әдістерін әзірлеу, тоғандарда балық өсіру-биологиялық көрсеткіштерді есептеу дағдылары мен аралас әдіспен тауарлы балық өсіруді қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Код ON11

    Ауыл шаруашылығы жануарлары мен құстарының өсімін молайту, өсіру, азықтандыру, ұстау және бонитировкасын ұйымдастыру.

  • Код ON6

    Жануарлар ауруларын анықтау, микробтар мен вирустарды ажырату. Аурудың алдын алу үшін ауыл шаруашылық жануарларынабілімді қолдану.

  • Код ON5

    Мал шаруашылығы өнімдерін өндіруде оларды одан әрі пайдалану мақсатында а.ш. ж-ына морфологиялық және физиологиялық бағалауды жүргізу

  • Код ON8

    Мал шаруашылығы кәсіпорындарын жобалау және мал шаруашылығы өнімдерін өндіруде инновациялық технологияларды қолдану

  • Код ON3

    Қоғам мен мемлекеттің тарихи дамуының негізгі тәсілдерін, кезеңдері мен заңдылықтарын талдау.Қазіргі қоғамдағы политикалық және қоғамдық жағдайларды бағалау.

  • Код ON4

    Экономикалық және кәсіпкерлік қызметті ұйымдастыру және жүргізу үшін кәсіпорынның бизнес-жоспарын әзірлеу

  • Код ON9

    Мал тұқымын асылдандыру ісін ұйымдастыру, зоотехникалық талдау жүргізу, материалды биометриялық өңдеу

  • Код ON12

    Мал шаруашылығы өнімдерін, сондай-ақ қоян шаруашылығы, балық шаруашылығы және терісі бағалы аңдар өнімдерін өндіру және бастапқы қайта өңдеу технологиясын ұйымдастыру

  • Код ON1

    Философиялық, мәдени, адамгершілік және рухани, адам өмірі туралы білім алуға. Тарихын зерделеуге және өмір құндылықтарын бағдарлау.

  • Код ON2

    Кәсіби тақырыптарға сөйлеу іс-әрекетінде коммуникативтік білім дағдыларын қалыптастыру.

  • Код ON7

    Мал азығын өндіру технологиясын білу. Мал азығының құнарлылығын бағалау білімі мен дағдыларын меңгеру. Ауыл шаруашылығы жануарларын қалыпты азықтандыруды ұйымдастыру

  • Код ON10

    Жануарлар шикізатының ассортиментін жіктеу. Мал шаруашылығы өнімдерін сертификаттай білу.

Top