Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07201 Тамақ өнімдерінің технологиясы в С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Білім беру бағдарламасының мақсаты қазіргі еңбек нарығының талаптарына сәйкес тағам және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы саласында теориялық, практикалық және басқару дағдыларын меңгерген инновациялық-бағытталған, бәсекеге қабілетті мамандарды сапалы дайындауды қамтамасыз ету болып табылады.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
2 Оқу жылы
Химия
Микробиология
Кәсіпкерліктегі экономика, құқық және қаржы
Тамақ өнімдерінің ғылыми зерттеу негіздері
Астықты сақтау және қайта өңдеу кәсіпорындарының көтеру-тасымалдау құрылғылары және желдету қондырғылары
Экология, тіршілік әрекетінің негіздері және ТДМ
Өсімдік шаруашылық негізінде астықтану
Тамақ өнімдері технологиясының теориялық негіздері 1
Тамақ өнімдерінің тауартануы
Жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Элеваторлы-қойма шаруашылығы
Сызбаларды орындауды автоматтандыру.
Жасанды интеллект негіздері
Аналитиалық химия
-
3 Оқу жылы
Тағам саласын стандарттау, метрология және сертификаттау
Астықты жинағаннан кейін өңдеу технологиясы
Тамақ өнімдері технологиясының теориялық негіздері 2
Ет өнімдерін өңдеудің физико-химиялық әдістері
Тамақ өнімдері өндірісінің жабдықтары
Биохимия
Өңдеу өндірістерінің теориялық негіздері
Қайта өңдеу өндірістерінің үдерістері мен аппараттары 1
Қайта өңдеу өндірістерінің технологиялық машиналары мен жабдықтары
Тамақ өнімдерінің үдерістері мен аппараттары 1
Ұн технологиясы
Ет және ет өнімдер технологиясы 1
Сүт өнімдерін өңдеудің физика-химиялық әдістері
Астық кептіру технологиясы
Өсімдік өнімдерінің технохимиялық бақылауы, сапасын бағалау және қауіпсіздігі 1
Тамақ өнімдерінің үдерістері мен аппараттары 2
Қайта өңдеу өндірістерінің үдерістері мен аппараттары 2
Қоғамдық тамақтану өнімдерінің технологиясы 1
Сүт және сүт өнімдер технологиясы 1
Өсімдік майлары технологиясы 1
Өсімдік тектес екіншілік шикізаттарды биоконверсиялау негіздері 1
Макарон өнімдері және нан технологиясы 1
Жануар тектес екіншілік шикізаттарды кешенді қайта өңдеу негіздері 1
Ет өнімдерінің технохимиялық бақылауы, сапасын бағалау және қауіпсіздігі
-
4 Оқу жылы
Өсімдік майлары технологиясы 2
Менеджмент
Өсімдік тектес екіншілік шикізаттарды биоконверсиялау негіздері 2
Құрама жем және жарма технологиясы
Макарон өнімдері және нан технологиясы 2
Ет және ет өнімдер технологиясы 2
Сүт және сүт өнімдер технологиясы 2
Өсімдік өнімдерінің технохимиялық бақылауы, сапасын бағалау және қауіпсіздігі 2
Қоғамдық тамақтану өнімдерінің технологиясы 2
Жануар тектес екіншілік шикізаттарды кешенді қайта өңдеу негіздері 2
Сүт өнімдерінің технохимиялық бақылауы, сапасын бағалау және қауіпсіздігі
Тамақ өндірісі кәсіпорындарын жобалау
Кәсіпорын экономикасы және кәсіпкерлік
Өсімдік тектес өнімдерді өндіретін кәсіпорындарды жобалау
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Шикізат пен дайын өнімнің қауіпсіздігі мен сапасын, технологиялық процестердің параметрлерін және өңдеу әдістерін ұйымдастыру және жүзеге асыру. Өнімді техникалық бақылау және сынау әдістерін әзірлеу.
- Өнімді өндірудің технологиялық процестерін жетілдіру жөніндегі іс шараларды әзірлей алу қабілетін көрсету және зерттеуді жобалау мен жүргізу кезінде процестерді математикалық модельдеу заңдылықтарын пайдалана білу.
- Қауіпсіздік техникасының талаптарына сәйкес кәсіби қызметте технологиялық жабдықтардың әртүрлі түрлерін қолдана білу. Прогрессивті технологиялық процестер мен технологиялық жабдықтардың түрлерін әзірлеу және енгізу. Тамақ өнімдерін өндіруде технологиялық процестерін ұйымдастыру, енгізу және басқару.
- Жеке қаржы және инвестицияларды басқарудың негізгі білімі мен дағдыларын дамыту. Білім беру бағдарламасы бойынша кәсіби деңгейде тілді меңгеру, сала бойынша терминдерді еркін аудару, еркін коммуникативтік дағдыларға ие болу.
- Кәсіби қызмет саласында заманауи техникамен жұмыс істеу дағдыларын меңгеру, техникалық сызбаларды орындау және оқу.
- Тамақ және қайта өңдеу саласының кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастыру, ұйымдық-басқару шешімдерін қабылдау, кәсіби қызмет саласындағы сәйкестікті растау рәсімін жүргізуге өнімді стандарттау және дайындау бойынша жұмыстарды орындау.
- Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау және қайта жабдықтау саласындағы қызметтердің сапасын бағалау. Кәсіпорында технологиялық тәртіптің сақталуын және технологиялық жабдықтың дұрыс пайдаланылуын бақылауды жүзеге асыру.
- Қайта өңдеу саласы мен тамақ өнімдерін өндірудің тиімділігін арттыру үшін өнімді өңдеу, сақтау және қайта өңдеу технологиясының негіздерін пайдалану.
- Кәсіби, экономикалық және экологиялық салалардағы іргелі, қолданбалы және жаратылыстану-ғылыми білім негізінде, сондай-ақ тұрақты даму мақсаттары мен сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері шеңберінде дағдыларды, қабілеттерді және міндеттерді шешуге дайындықты игеру.
- Шикізат ресурстарын ұтымды пайдалануды, жаңа тамақ өнімдерінің кең ассортиментін алуды қамтамасыз ететін жаңа технологияларды іске асыру. Технологиялық процесті және өндірістегі дайын өнімнің шығуын бақылау.