Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07501 Азық-түлік өнімдерінің өндірісіндегі стандарттау жəне сертификаттау в Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Тамақ өнімдерін өткізу кезінде стандарттау және сертификаттау бойынша жұмыстарды орындау кезінде өнімдер мен процестердің сапасын бақылауды жүзеге асыру үшін жоғары білікті мамандарды даярлау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)
-
ҰБТ-дағы пәндер Математика және Физика
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Стандарттау негіздері
Сертификаттау негіздері
Физика
Тамақ өнеркәсібіндегі еңбекті қорғау
-
2 Оқу жылы
Тағам өндірістерінің процесстері мен аппараттары
Экономика және кәсіпкерлік негіздері
Қаржылық сауаттылық негіздері
Экология және тіршілік қауіпсіздігі
Ғылыми зерттеулердің негіздері және академиялық хат
Көшбасшылық негіздері
Инклюзивті өзара әрекеттесу этикасы
Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Техникалық реттеу негіздері
Метрология
Өнімдер мен процестердің сапасын басқарудың статистикалық әдістері
Өлшеу мен бақылаудың әдістері мен құралдары
Азық-түлік жабдықтарының стандарттары
Өнім сапасын сараптау
Азық-түлiк өнімдерінің тауартануы
-
3 Оқу жылы
Метрологияны кұжаттамамен қамтамасыздандыру
Квалиметрия
Тауарларды бірдейлендіру, бұрмалау және таңбалау
Мейрамханалық қызмет көрсетуді ұйымдастыру және технологиясы
Жасанды интеллект негіздері
Өсімдікті шикізаттан жасалатын өнімдер технологиясы
Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарын ұйымдастыру және қызмет көрсету
Түскі ас тағамдарының концентраттарын өңдіру технологиясы
Сертификаттау жөніндегі органдар мен сынау зертханаларын аккредиттеу
Сапа менеджменті жүйесі
Өнімді сынау, бақылау және қауіпсіздігі
Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы
Ет және ет өнімдерінің технологиясы
Өндірісті метрологиялық қамтамасыз ету
Алкогольсіз сусындардың технологиясы
-
4 Оқу жылы
Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі
Біріктірілген менеджмент жүйелері
Өнім сапасының аудиті
Үнемділік өндіріс
Экологиялық менеджмент жүйесі
Тауарларды кодтау негіздері
Санитария және тағамтану гигиенасы
Денсаулық сақтау және еңбек қауіпсіздігін қамтамасыз ету менеджменті жүйелері
Өндірістік менеджмент
Тамақ өнімдері қауіпсіздігінің менеджмент жүйелері
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Өнім сапасын талдау әдістерін және ақау себептерін табу әдістерін қолданады;
- Тамақ өнімдерін өндіру кезінде сапаны бақылау үшін бақылау-өлшеу және сынау техникасын қолданады;
- Тамақ өнімдерін өндіру кезінде стандарттау және сертификаттау жөніндегі жұмыстарды жоспарлау және жүргізу үшін компьютерлік технологияларды қолданады;
- Кәсіпорындарда стандарттармен басқада нормативтік-техникалық құжаттаманы әзірлеу кезінде параметрлік қатарларды біріктіру, симплификациялау және есептеу әдістерін қолданады;
- Шикізатпен дайын тамақ өнімдерінің сапасын бағалайды;
- Дайын өнімнің шығымы мен сапасын арттыру үшін технологиялық процестердің тиімділігін жетілдіреді
- Еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастырады және басқарушылық шешімдер қабылдайды;
- ON8 Тұжырымдамалық, Функционалды және логикалық жобалау әдістерін, сәулет пен дизайнды әзірлеу және тексеру әдістерін, әзірлеу және прототиптеу құралдары мен әдістерін, білім қорын басқарудың заманауи жүйелерін, масштабтағы және күрделіліктегі жасанды интеллектуалды жүйелерді бағдарламалау тілдерін көрсету. Кәсіби қызмет міндеттерін шешуде өмірлік циклдің барлық кезеңдерінде заманауи ақпараттық технологияларды бағдарламалық құралдарды, жасанды интеллектті, оның ішінде отандық өндірісті қолдану.
- Азық-түлік өнімдерін сақтауға, тасымалдауға, механикалық және жылумен өңдеуге, қайта өңдеуге және буып-түюге арналған жеке машиналардыңда, желілердіңде конструкцияларымен құрылғыларының жұмысын бақылайды;
- Өнімнің жаңа түрлеріне, технологиялық процестерге және оларға арналған технологиялық құжаттамаға нормативтік құжаттаманы әзірлейді; қажетті технологиялық есептерді жүргізеді;
- Шикізаттың, дайын өнімнің және цехтық құжаттаманың есебімен есептілігін жүргізеді;
- Тамақ өнімдерін өндіру бойынша стандарттау және сертификаттау жөніндегі жаңа стандарттармен қолданыстағы басқада нормативтік құжаттарды әзірлейді және қайта қарайды.