Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07501 Азық-түлік өнімдерінің өндірісіндегі стандарттау жəне сертификаттау в Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті

Пәндер

  • Стандарттау негіздері

    Модульдің пәні стандарттау негіздерін, стандарттау саласындағы ұғымдарды, сондай-ақ стандарттау мақсаттары, міндеттері, принциптері, функциялары мен әдістерін оқытуда құзыреттілікті қалыптастырады. Стандарттау объектілері мен саласын, Қазақстан Республикасының Мемлекеттік стандарттау жүйесін, Қазақстан Республикасында стандарттау жөніндегі жұмыстарды ұйымдастыруды, стандарттау жөніндегі жұмыстарды жоспарлауды, нормативтік құжаттарды, стандарттау жөніндегі нормативтік құжаттардың санатын, әртүрлі стандарттардың сипаттамаларын қарайды

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Сертификаттау негіздері

    Модульдің пәні Қазақстан Республикасының Мемлекеттік сертификаттау жүйесі саласындағы сертификаттаудың негізгі ұғымдарын, сертификаттау жөніндегі нормативтік құжаттарды, өнімдер мен көрсетілетін қызметтердің сәйкестігін растауды, сертификаттау түрлерін, сертификаттау схемаларын және өнімді, көрсетілетін қызметтерді сертификаттауды жүргізу тәртіптерін зерделеуде құзыреттерді қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 6
  • Физика

    Бұл пән физиканың негізгі заңдары мен физикалық құбылыстарын, теориялық және қолданбалы есептерді шешу үшін олардыңіс жүзінде қолданылу мүмкіндіктерін зерттейді. Пән әлемнің қазіргі заманғы физикалық көрінісінің негізгі түсініктерін қамтиды.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Тамақ өнеркәсібіндегі еңбекті қорғау

    Бұл пән тамақ өндірісіндегі еңбекті қорғау саласындағы білім кешенін қалыптастырады, сондай-ақ тамақ өнеркәсібі салаларындағы қауіпті және зиянды өндірістік факторлар (ЖЗШ) жөніндегі мәселелерді қарайды. Пән тамақ өнімдерін өндіруді реттейтін нормативтік құжаттар туралы білім береді, тамақ өнімдерін әртүрлі белгілер бойынша жіктеу принциптері туралы білімді қалыптастырады, тиісті контексте нормативтік-техникалық құжаттаманы қолдануға мүмкіндік беретін білімді қалыптастырады, сонымен қатар технологиялық жабдықты таңдау мен пайдаланудың прогрессивті әдістерін меңгереді. Тамақ өнімдерінің ықтимал қауіптілігінің ықтимал көздерін талдауды ескере отырып, тамақтану бағдарламаларын әзірлеу және енгізу принциптерін қалыптастырады компоненттер.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Тағам өндірістерінің процесстері мен аппараттары

    Модуль пәні материалдарды ұсақтау, материалдарды қысыммен өңдеу (престеу), сұйық біртекті емес жүйелерді бөлу, буландыру, пастерлеу, стерилизациялау, абсорбциялау, адсорбциялау, кептіру, экстрагирлеу, кристалдау, механикалық, массаалмасу, гидромеханикалық, жылу және химиялық процестердің ерекшеліктері

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Экономика және кәсіпкерлік негіздері

    Пән экономика және кәсіпкерлік негіздерін игеру, экономикалық сауаттылықты, кәсіпкерлік қызметтің практикалық дағдыларын дамыту арқылы білім алушылардың жалпы құзыреттілігін қалыптастыруға бағытталған. Пәннің мазмұны нарықтық экономиканың теориялық негіздерін, қазіргі экономикалық шындықтарды, кәсіпкерлік қызметтің түрлері мен нысандарын, экономиканың барлық салаларындағы бизнес-жоспарлаудың ерекшеліктерін, ақылы қызметтерді ұйымдастыру мен жүзеге асыруды, маркетингтік қызметтің негіздерін зерделеуді құрайды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қаржылық сауаттылық негіздері

    Пән білім алушыларда жеке қаржыға қатысты шешімдер қабылдау кезінде ұтымды қаржылық мінез-құлықты қалыптастырады. Пән аясында білім алушылар қаржы саласындағы барлық құралдарды іс жүзінде қолдануға, жинақтарды көбейтуге, бюджетті сауатты жоспарлауға, салықтарды есептеуге, салық есептілігін дұрыс толтыруға, қаржылық проблемалар туындаған кезде қаржылық шешімдер қабылдауға және қаржылық алаяқтықты тануға үйренеді

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Экология және тіршілік қауіпсіздігі

    Пәннің мақсаты-биоэкологияның негізгі заңдылықтарын, биосфераның компоненттерін және оларға әсер ететін факторларды, антропогендік қызметтен туындайтын экологиялық проблемаларды, қоғамның орнықты даму қағидаттарын, сондай-ақ табиғи және техногендік сипаттағы түрлі қауіптер жағдайындағы қауіпсіздік негіздерін зерделеу. Нәтижесінде алынған білім мен қалыптасқан дағдылар кәсіби қызметте экологиялық принциптер мен қауіпсіздік негіздерін қолдануға ықпал етеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ғылыми зерттеулердің негіздері және академиялық хат

    Пән оқытылатын саладағы ғылыми зерттеулер әдістері мен академиялық хатты зерттеуге бағытталған. Білім алушылар тұжырымдамалық аппаратпен және зерттеу жұмысының негізгі кезеңдерімен, әдістердің жіктелуімен, оларды қолдану салаларымен танысады. Білім алушылар ғылыми зерттеулерді сандық және сапалық талдау дағдыларын игеруге және оның нәтижелерін академиялық ортада мақала мен баяндамалар түрінде ұсынуға үйренеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Көшбасшылық негіздері

    Бұл пәнді оқу кезінде студенттер көшбасшылық қасиеттерді, стильдерді, кәсіпорын, аймақ және тұтастай ел деңгейінде әсер ету әдістерін қолдана отырып, адамдардың мінез-құлқы мен өзара әрекетін тиімді басқарудың әдістемесі мен практикасын игереді

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Инклюзивті өзара әрекеттесу этикасы

    Пән мүмкіндігі шектеулі адамдармен қарым-қатынас жасау процесінде студенттердің коммуникативті және әлеуметтік дағдыларын дамытуды, ерекше денсаулық мүмкіндіктері бар адамдардың әлеуметтік, эмоционалды және мінез-құлық қиындықтарының ерекшелігі туралы білімді қалыптастыруды қамтиды, сонымен қатар инклюзивті білім беру және кәсіби ортада туындайтын тұлғааралық өзара әрекеттесу мәселелерін шешуге көмектесуге арналған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері

    Пәнді оқу заңнамалық нормалардың рөлі туралы жалпы түсінік беретін құқықтың негізгі салаларының мәселелерін қарауға бағытталған, сондай-ақ білім алушылардың сыбайлас жемқорлыққа қарсы дүниетанымы мен құқықтық мәдениетін қалыптастыруды зерделеуді көздейді

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Техникалық реттеу негіздері

    Модуль пәні Техникалық реттеу саласындағы білім кешенін қалыптастыруға, техникалық реттеудің жалпы қағидаттарын, әдістері мен рәсімдерін игеруге, оқушыны ҚР жаңа техникалық саясаты аясында өлшем бірлігін қамтамасыз ету әдістерін пайдалану негізінде жұмыстың сапасы мен тиімділігіне қол жеткізу жөніндегі кәсіби міндеттерді шешуге дайындауға ықпал етеді

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Метрология

    Модульдік пәні физикалық шама бірліктерін, өлшеу әдістері мен құралдарын қолдану бойынша міндетті техникалық және заңды талаптарды белгілейтін, сондай-ақ олардың бірлігін қамтамасыз етудің өлшемдері, әдістері мен құралдары және талап етілетін дәлдікке қол жеткізу, техникалық құралдарды қолдану бойынша операциялар жиынтығында көрінетін өлшеулер жүргізу және өлшем құралдарының метрологиялық талаптарға сәйкестігін растау мақсатында орындалатын салыстырып тексеру, операциялар туралы білімді қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Өнімдер мен процестердің сапасын басқарудың статистикалық әдістері

    Пән өнімнің сапасын басқару және статистикалық бақылау әдістерін қолдану саласындағы білімді қалыптастырады және өндірісте осы әдістердің негіздерін практикалық қолдану, ұйымдастыру кезінде өнімнің сапасын басқару жүйелері мен бақылау әдістерін практикалық қолдану дағдысы және стандарттау саласында жұмыстар жүргізу, жоғары сапалы өнім өндірісін қамтамасыз ету мәс����лелерін және ең аз шығынмен қажетті қызмет көрсету, өндірістік процестің әр түрлі кезеңдерінде бақылауды жүзеге асыра отыры��, өнімнің сапасын арттыру, өне��кәсіп өнімдері мен халық тұтынатын тауарлардың сапасы мен сатысын статистикалық бақылау мен басқарудың негі��гі әдістері туралы.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Өлшеу мен бақылаудың әдістері мен құралдары

    Модуль пәні физикалық шамаларды өлшеу принциптерін игеруге, өлшеу құралдарының құрылымдық, оптикалық, кинематикалық сызбаларын және олардың метрологиялық сипаттамаларын білуге, сондай-ақ өлшеу міндеттерінің ерекшеліктерін ескере отырып өлшеу құралдарын қолданудың практикалық дағдыларын игеруге ықпал етеді. Өлшеу техникасының заманауи мәселелері туралы, техникалық құжаттаманы пайдалану туралы, сынау және бақылау кезінде өлшеу құралдарын пайдалану туралы, оның біліктілігі мен өндірістік қызметіне сәйкес келетін үлгілік өлшеу міндеттерін шешу кезінде білімді қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Азық-түлік жабдықтарының стандарттары

    Бұл пән наубайханаларда, асханаларда, асүйлерде тамақ жабдықтарын қолдану саласындағы білім кешенін қалыптастырады, тамақ өндірісіндегі жаңа технологияларға сенімділікті қамтамасыз етеді, тамақ жабдықтарының материалдарына, дизайнына, дизайнына және сипаттамаларына минималды талаптарды белгілейді. Сондай-ақ, саланың қажеттіліктерін өзектендіру, саланың озық тәжірибесін көрсету және адамдардың, өнімдер мен процестердің қауіпсіздігін қамтамасыз ету мақсатында Азық-түлік жабдықтарының стандарттарын үнемі қайта қарау үшін білім қалыптастырылады. Пән тамақ жабдықтары саласындағы терминологияны, сондай-ақ жабдықтар мен жабдықтарға қойылатын минималды санитарлық-гигиеналық талаптарды белгілеу принциптерін қарастырады

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Өнім сапасын сараптау

    Модульдің пәні өнім сапасын сараптау, қабылдау кезінде немесе ұзақ уақыт сақтағаннан кейін партия тауарларының сапасын анықтау немесе сақтау кезінде жасырын технологиялық ақауларды анықтау, жеткізушіге наразылық білдірудің белгілі бір мерзімдері аяқталғаннан кейін, жаңа тауарлар үлгілерінің сапасын бағалау бойынша білімді қалыптас-тырады, сериялық өндіріске дейін. Білім сапа сараптамасының түрлері бойынша қалыптасады, ол келесі сорттарға бөлінеді: сапаны қабылдау сараптамасы, толықтығы бойынша сараптама, жаңа тауарларды сараптау, азық-түлік дәмін тату және келісімшарттар бойынша сараптама.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 6
  • Азық-түлiк өнімдерінің тауартануы

    Модуль пәні тамақ өнімдерінің сапасына, тағамдық өнімдердің құрамына, сақтау режиміне, тамақ өнімдерінің классификациясына кешенді баға береді; тамақ өнімдерін шығаратын кәсіпорындарда өндірісті ұйымдастыруды, өндіріс технологиясының ерекшеліктерін логикалық және дәйекті түрде негіздейді

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Метрологияны кұжаттамамен қамтамасыздандыру

    Модуль пәні басқаруды және мұрағат ісін ақпараттық-Құжаттамалық қамтамасыз етудің заңнамалық және нормативтік-әдістемелік базасы саласында, сондай-ақ кәсіби терминологияны, басқаруда ақпараттық технологияларды қолдануды реттейтін заңнамалық және нормативтік-әдістемелік базаны, құжаттанудың негізгі мәселелерін меңгеру мәселелерінде білімді қалыптастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Квалиметрия

    Модуль пәні квалиметрияның теориялық негіздерін зерттейді, масштабтауға негізгі квалиметриялық көзқарасты, әртүрлі объектілердің сапасын сандық бағалау әдістерін қарастырады, сапа критерийлерін таңдау және сапаны бағалау рәсімдерін жүзеге асыру, сандық талдау және модельдеу әдістемесі, теориялық және эксперименттік зерттеу, сапаны басқарудың заманауи жүйесі және бәсекеге қабілеттілікті қамтамасыз ету.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тауарларды бірдейлендіру, бұрмалау және таңбалау

    Бұл пән тұтынушылар мен өндірушілердің құқықтарын қорғауды қамтамасыз ету саласындағы білім кешенін қалыптастыру үшін қажет. Сондай-ақ тауарларды сәйкестендіру, бұрмалау және таңбалау жөніндегі сарапшының практикалық жұмысында заңнамалық актілерді қолдану үшін білімді, іскерлікті және практикалық дағдыларды қалыптастыруға ықпал етеді, тауарлар мен өнімдердің түпнұсқалығын белгілеудің әдістері мен құралдарын қолдануға мүмкіндік береді. Тауарларды сәйкестендіру және бұрмалау түрлерін зерттеуге көмектеседі; тауарлардың сәйкестендіру белгілерін анықтау; бұрмалау құралдарымен және оларды анықтау әдістерімен танысу; жалғандықтың салдарын және оның алдын алу шараларын, сәйкестендіру нәтижелерін өңдеу әдістерін, тауарларды таңбалау тәсілдерін зерделеу, өнім сапасын бақылау әдістерін қолдану. Осы пәнді зерделеу кезінде тауарлардың жекелеген топтарының түпнұсқалығын сәйкестендіру және бұрмалануын анықтау бойынша теориялық және практикалық дағдыларға ерекше назар аударылады, сондай-ақ студенттердің азық-түлік тауарларының сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету бойынша білімдерін қамтамасыз етеді

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Мейрамханалық қызмет көрсетуді ұйымдастыру және технологиясы

    Модуль пәні кәсіпорынның ерекше түрі ретінде мейрамхананың жан - жақты қызметі туралы білімді қалыптастырады. Оның жұмысының әртүрлі аспектілерін зерттейді: үй-жайларды жабдықтаудан бастап келушілерге қызмет көрсетудің жоғары деңгейін ұйымдастыруға дейін. Мейрамхананың жеке қызметтерінің жұмыс әдістері мен әдістерін және аспаздық өндірістің ерекшеліктерін қарастырады

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Жасанды интеллект негіздері

    Пәнді оқудың мақсаты: әртүрлі салаға бейімделген интеллектуалды жүйелерді құрудың қазіргі теориясы мен тәжірибесі туралы тұтас жүйелі түсінік қалыптастыру. Пәнді меңгеру нәтижесінде студенттер жасанды интеллекттің негізгі ұғымдары мен терминдерін біледі және олармен жұмыс істеуді үйренеді, өздерінің кәсіби қызметтерінің тиімділігін және нәтижелерін жақсарту үшін жасанды интеллекттің принциптерін, әдістерін және идеологияларын түсінеді, бағдарламалық құралдары мен әдістерін қолданады, сондай-ақ жасанды интеллектті пайдаланудың этикалық аспектілерін меңгереді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Өсімдікті шикізаттан жасалатын өнімдер технологиясы

    Модуль пәні өсімдік шикізатынан өнім өндіру технологиясымен; технологияның ерекшеліктерімен; өсімдік шикізатынан өнім сапасын бақылаумен және бағалаумен таны-стырады; рецептураларды құрастыру, шикізатты іріктеу процедурасын түсінуге мүмкіндік береді; өсімдік шикізатынан өнім өндіру үшін негізгі технологиялық жабдық жұмысының технологиялық тиімділігін анықтайды

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарын ұйымдастыру және қызмет көрсету

    Модульдің пәні қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында қызмет көрсету және ұйымдастыру мәнін біледі; азық- түлік өнімдерінің органолептикалық, физико-химиялық, микробиологиялық қасиеттерін сипаттайтын негізгі көрсеткіштергеие ; тағам өнімдерінің ассортименттік тізбесі және сапа көрсеткіштері;кәсіби қызмет саласындағы дағдылар; келушілерге қызмет көрсету, тағамдарды ресімдеу, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының жұмысын ұйымдастыру

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Түскі ас тағамдарының концентраттарын өңдіру технологиясы

    Модульдің пәні тамақтанатын тағам концентраттарын өндіру технологиясы, ассортиментті қайта тігу, шикізаттың қасиеттері, дайын өнімге қойылатын нормативтік талаптар саласындағы білімді қалыптастырады; құрғақ таңғы ас, жүгері және күріш таяқшалары, бірінші, екінші концентраттар және тәтті тағам концентраттары өндірісінің технологиялық нұсқаулықтарын зерттейді; қуырылған және жасыл кофе мен оны ауыстыратын сусындардың физикалық-химиялық сипаттамаларын зерттейді

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Сертификаттау жөніндегі органдар мен сынау зертханаларын аккредиттеу

    Пән сәйкестікті растау бойынша жұмыстар-ды орындайтын сертификаттау жөніндегі органдар мен сынақ зертханаларының (ор-талықтарының) құзыреттілігін растау, дайындаушылардың, сатушылардың және сатып алушылардың сертификаттау органдары мен аккредиттелген сынақ зертханала-рының (орталықтарының) қызметіне сенімін қамтамасыз ету, сертификаттау жөніндегі органдар мен аккредиттелген сынақ зертханалары (орталықтары) қызметінің нәтижелерін тану үшін жағдай жасау саласындағы білімді қалыптастырады. Сондай-ақ аккредиттеу жөніндегі органдар арасында ақпарат алмасу саласында, аудиторлар мен басқа да персоналды оқытуда ынтымақтастық, ISO және басқа да халықаралық ұйымдардың жұмысына жәрдемдесу, аккредиттеуші органдардың аймақтық топтарымен байланысты қолдау, басқа ұйымдармен және өнеркәсіптік топтармен байланысты қолдау.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Сапа менеджменті жүйесі

    Модуль пәні қазақстандық өндірістің сапасын басқару саласындағы білім кешенін қалыптастыру, өндірістік жағдайларда ISO 9000 сериялы халықаралық стандарттарды қолдану, қолданыстағы НД және техникалық регламенттерді қайта қарау дағдылары; сапаға байланысты техникалық регламенттер талаптарының сақталуына жүйелі бақылауды жүзеге асыру; Техникалық реттеу және өнім сапасын басқару саласындағы озық отандық және шетелдік тәжірибені зерделеу және жүйелеу үшін қажет.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Өнімді сынау, бақылау және қауіпсіздігі

    Модуль пәні сынаулар мен бақылауды жоспарлау, ұйымдастыру және жүргізу әдістерінің негізгі ережелері туралы, кейіннен білімді қолдану үшін сынақ нәтижелерін өңдеу туралы, өнеркәсіптің әртүрлі салаларының бұйымдарына зерттеу, бақылау сынақтарын жүргізудің ұйымдастырушылық, әдістемелік және техникалық мәселелерін шешу кезінде кәсіби міндеттерді шешу бойынша білімді қалыптастырады, өнімнің сапасын қамтамасыз ету жүйесіндегі сынақтардың міндеттері туралы, сынақтарды технологиялық, математикалық, әдістемелік, метрологиялық және ақпараттық қамтамасыз етудің қазіргі заманғы даму деңгейі туралы.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы

    Модуль пәні сүттің құрамы мен қасиеттері, сүт шикізаттарын жоғары функционалды қасиеттері бар және жоғары сақтау қабілеті бар сүт өнімдеріне қайта өңдеу тәсілдері туралы білімді; сүт және сүт өнімдерінің жалпы технологиясын; тұтас сүт өнімдерінің техноло-гиясын; сары май технологиясын; ірімшік технологиясын; сүт консервілерінің технологиясын қалыптастырады. балалар тағамы өнімдерінің технологиясы; майсызданды-рылған сүттен, пахтадан және сарысудан жа-салған өнімдердің технологиясы; сүт негізіндегі функционалдық тағам өнімдерінің технологиясы; сүт және сүт өнімдерін өндіру кезіндегі технологиялық есептер; технологиялық процестерді жобалау

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Ет және ет өнімдерінің технологиясы

    Модуль пәні ет және ет өнімдерінің жіктелуі, ассортименті және сапасы саласында негізгі түсініктер береді. Ет шикізаты мен дайын өнімнің сапасын бақылау үшін негізгі нормативтік материалдар мен прогрессивті технологиялық тәсілдер; ет және ет өнімдерінің сапа көрсеткіштерін бақылау әдістері; ет өнімдеріне дегустация жүргізу ережесі

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Өндірісті метрологиялық қамтамасыз ету

    Пән білім алушылардың қазақстандық кәсіпорындарда өлшем бірлігін қамтамасыз етудің ғылыми-ұйымдастырушылық негіздерін орнату және қолдану, өлшем бірлігі мен талап етілетін дәлдікке қол жеткізу үшін техникалық құралдарды, ережелер мен нормаларды меңгеру бойынша теориялық және практикалық білімді қолдану саласында білімді қалыптастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Алкогольсіз сусындардың технологиясы

    Модульдің пәні алкогольсіз сусындарды өндіру технологиясы саласындағы білімді қалыптастырады; алкогольсіз сусындардың жіктелуі, ассортименті және сапасы саласындағы негізгі түсініктерді зерттейді. Шикізат пен дайын өнімнің сапасын бақылауға арналған негізгі нормативтік материалдар мен прогрессивті технологиялық тәсілдер

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі

    Пін тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бағалаудың негізгі үрдістері мен әдістері; тамақ өнімдерінің тұтынушылық қасиеттері; өнім сапасының көрсеткіштері; өнім сапасын бақылау түрлері; өнім сапасының деңгейі; өнімнің техникалық бақылауы; жарамдылық ұғымдары саласында кәсіби білім мен іскерлікті қалыптастырады

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Біріктірілген менеджмент жүйелері

    Модульдің пәні менеджменттің интеграцияланған жүйесі (МЖ) саласында білімді қалыптастырады, олардың құрамдас бөлігі сапаны бағалау және бақылау әдістері туралы білім жиынтығы, оны өнімнің өмірлік циклінің әр түрлі сатыларында қамтамасыз ету, бұл білімді практикада іске асыра білу, екі немесе одан да көп халықаралық стандарттар талаптарын белгілейтін және біртұтас ретінде жұмыс істейтін жалпы менеджмент жүйесінің бір бөлігі ретінде ұсыну болып табылады. Қазақстандық өндірістің жоғары талабына байланысты ISO 9001, ISO 14001 және OHSAS 18001 халықаралық стандарттары негізінде.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Өнім сапасының аудиті

    Модульдің пәні шығарылатын өнімнің немесе өнім топтарының сапасын бағалау, сондай-ақ шығарылған өнімдердің немесе өнімдер желісінің алдын-ала белгіленген сапа стандарттарына сәйкестігі, инспекциялық тексеру үшін арнайы белгіленген сапа деңгейін бағалау, инспекциялық тексерудің тиімділік дәрежесін өлшеу, сапа мәселелері, кәсіпорындағы ішкі сапаны бақылау процестерін тексеру саласындағы білімді қалыптастырады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Үнемділік өндіріс

    Бұл пән үнемді өндіріс тұжырымдамасын іске асыру және қолдану негізінде тамақ өндірісі саласындағы қызметті жүзеге асыратын кәсіпорындардың өндірісін басқарудың перспективалық тәсілдерін қолдану мәселелері бойынша білім кешенін қалыптастырады. Пән үнемді өндірісті ұйымдастыру, үнемді өндірісті ұйымдастырудың отандық және шетелдік тәжірибесін қолдану, үнемді өндірісті ұйымдастырудың құралдары мен әдістерін дамытудың заманауи тенденцияларын қолдану, үнемді өндірісті ұйымдастырудың тиімді әдістерін қолдану мәселелерінде білім қалыптастыруға мүмкіндік береді. 5С және "Штурм-серпіліс" үнемді өндірісін ұйымдастырудың заманауи әдістерін қолдану және қолдану негізінде іс жүзінде жұмысты ұйымдастыруға және туындаған өткір мәселелерді шешуге, өндіріске талдау жүргізу үшін қажетті құжаттарды әзірлеуге мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Экологиялық менеджмент жүйесі

    Модуль пәні ИСО 14000 сериялы ұлттық және халықаралық стандарттардың талаптарына сәйкес ҚР кәсіпорындарында экологиялық басқару жүйесін әзірлеу, құру және енгізу үшін білім, білік және практикалық дағдыларды алу жолымен экологиялық талаптарды сақтау саласында білімді қалыптастырады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Тауарларды кодтау негіздері

    Бұл пән тауарларды кодтау, кодтарды тағайындау ережелері мен әдістері, олардың құрылымы, сонымен қатар штрих-кодтаудың функциялары, түрлері мен артықшылықтары, өнімнің өмірлік циклі туралы түсініктер, оның кезеңдерінің сипаттамалары туралы білім жиынтығын құрайды. Пән халық тұтынатын тауарларды жіктеудің мақсаттары мен мәндері туралы, жіктеу принциптері туралы, жіктеудің негізгі ережелері туралы, тауарларды жіктеу үшін қолданылатын әдістер туралы, Тауарларды жіктеудің иерархиялық және фасеттік әдістерінің мәні туралы, халық тұтынатын тауарларды жіктеудің негізгі түрлері туралы, тауарлар кодының элементтері туралы, тауарларды кодтау үшін қолданылатын әдістер туралы білім алуға мүмкіндік береді. штрих-код құрылымы, штрих-кодтарды жіктеу принциптері туралы.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Санитария және тағамтану гигиенасы

    Модульдің пәні тамақтану гигиенасының негіздері, сыртқы орта факторларына және сала кәсіпорындарын абаттандыруға қойылатын гигиеналық талаптар, сала кәсіпорындарының құрылысын жобалаудың гигиеналық негіздері, Технологиялық жабдыққа, мүкәммалға, ыдысқа, ыдысқа қойылатын санитариялық талаптар, сала кәсіпорындарындағы санитариялық режимдер, тамақ өнімдерін санитариялық-гигиеналық бағалау және олардың эпидемиологиялық мәндері саласындағы білімді қалыптастырады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Денсаулық сақтау және еңбек қауіпсіздігін қамтамасыз ету менеджменті жүйелері

    Модульдің пәні денсаулық сақтау менеджменті жүйесі және еңбек қауіпсіздігін қамтамасыз ету, негізгі талаптар, денсаулық сақтау менеджменті жүйесіне қойылатын талаптар және еңбек қауіпсіздігін қамтамасыз ету, қауіптерді сәйкестендіру, тәуекелдерді бағалау және басқару шараларын белгілеу, заңнамалық, нормативтік және басқа да талаптар саласындағы білімді қалыптастырады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Өндірістік менеджмент

    Бұл пән нарықтық жағдайда жұмыс істейтін ұйымның операциялық (өндірістік) қызметін басқару теориясы мен практикасы бойынша білім жүйесін қалыптастырады. Сондай-ақ өндірісті құру және ағымдағы жұмыс істеу процесінде туындайтын басқару қатынастары жүйелері саласындағы білім кешенін қалыптастырады. Ұтымды ұйымдастырудың принциптері мен әдістерін зерделеу, әртүрлі типтегі операциялық жүйелердің жұмысын жоспарлау және бақылау, операциялық жүйені құру бойынша шешімдерді талдауға және негіздеуге, оның жұмыс істеуі мен өзгеруінің тұрақты режимін қолдауға байланысты техникалық-экономикалық есептеулерді жүзеге асыру дағдыларын игеру мүмкіндігін қарастырады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Тамақ өнімдері қауіпсіздігінің менеджмент жүйелері

    Модульдің пәні тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі менеджменті жүйелерін стандарттау саласындағы білімді қалыптастырады: ҚР СТ ИСО 22000 «Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі менеджменті жүйелері. Тағам өнімдерін жасау тізбегіне қатысатын ұйымдарға қойылатын талаптар»; ҚР СТ 53755 «Тамақ өнімдері қауіпсіздігінің менеджмент жүйелері. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі менеджменті жүйелерінің аудиті мен сертификаттауын жүзеге асыратын органдарға қойылатын талаптар». ҚР СТ 51705.1 «Сапа жүйелері. ХАССП қағидаттары негізінде тамақ өнімдерінің сапасын басқару».

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6

Оқыту нәтижелері

  • Өнім сапасын талдау әдістерін және ақау себептерін табу әдістерін қолданады;
  • Тамақ өнімдерін өндіру кезінде сапаны бақылау үшін бақылау-өлшеу және сынау техникасын қолданады;
  • Тамақ өнімдерін өндіру кезінде стандарттау және сертификаттау жөніндегі жұмыстарды жоспарлау және жүргізу үшін компьютерлік технологияларды қолданады;
  • Кәсіпорындарда стандарттармен басқада нормативтік-техникалық құжаттаманы әзірлеу кезінде параметрлік қатарларды біріктіру, симплификациялау және есептеу әдістерін қолданады;
  • Шикізатпен дайын тамақ өнімдерінің сапасын бағалайды;
  • Дайын өнімнің шығымы мен сапасын арттыру үшін технологиялық процестердің тиімділігін жетілдіреді
  • Еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастырады және басқарушылық шешімдер қабылдайды;
  • ON8 Тұжырымдамалық, Функционалды және логикалық жобалау әдістерін, сәулет пен дизайнды әзірлеу және тексеру әдістерін, әзірлеу және прототиптеу құралдары мен әдістерін, білім қорын басқарудың заманауи жүйелерін, масштабтағы және күрделіліктегі жасанды интеллектуалды жүйелерді бағдарламалау тілдерін көрсету. Кәсіби қызмет міндеттерін шешуде өмірлік циклдің барлық кезеңдерінде заманауи ақпараттық технологияларды бағдарламалық құралдарды, жасанды интеллектті, оның ішінде отандық өндірісті қолдану.
  • Азық-түлік өнімдерін сақтауға, тасымалдауға, механикалық және жылумен өңдеуге, қайта өңдеуге және буып-түюге арналған жеке машиналардыңда, желілердіңде конструкцияларымен құрылғыларының жұмысын бақылайды;
  • Өнімнің жаңа түрлеріне, технологиялық процестерге және оларға арналған технологиялық құжаттамаға нормативтік құжаттаманы әзірлейді; қажетті технологиялық есептерді жүргізеді;
  • Шикізаттың, дайын өнімнің және цехтық құжаттаманың есебімен есептілігін жүргізеді;
  • Тамақ өнімдерін өндіру бойынша стандарттау және сертификаттау жөніндегі жаңа стандарттармен қолданыстағы басқада нормативтік құжаттарды әзірлейді және қайта қарайды.

Ұқсас БББ

6B07501 Өнеркәсіптік инженерия

Қ.И.Сәтбаев атындағы Қазақ ұлттық техникалық зерттеу университеті (Satbayev University)

6B07501 Стандарттау, сертификаттау және метрология

Халықаралық көлік және гуманитарлық университеті

6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)

Шерхан Мұртаза атындағы Халықаралық Тараз инновациялық институты

6B07501 Стандартизация, сертификация и метрология ( по отраслям)

Еуразия Технологиялық Университеті (ЕТУ)

6B07501 Стандарттау, сертификаттау және метрология (салалары бойынша)

Қызылорда "Болашақ" университеті

6B07501 Стандарттау және сертификаттау

Халықаралық инженерлік-технологиялық университеті (ХИТУ)

6B07501 Стандарттау, сертификаттау және метрология (тағам саласы бойынша)

Алматы технологиялық университеті (АТУ)

6B07501 Стандартаттау және сертификаттау (сала бойынша)

Батыс Қазақстан инновациялық-технологиялық университеті (БҚИТУ)

6B07501 Стандарттау және сертификаттау (сала бойынша)

Д.Серікбаев атындағы Шығыс Қазақстан техникалық университеті (Д.Серікбаев атындағы ШҚТУ)

6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)

әл-Фараби атындағы Қазақ Ұлттық университеті

6B07501 Стандарттау, сертификаттау және метрология

С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті

6B07501 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Торайгыров университеті

6B07501 Стандарттау, метрология және сертификаттау

Х.Досмұхамедов атындағы Атырау университеті

6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)

Ілияс Жансүгіров атындағы Жетісу университеті

6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)

Әбілқас Сағынов атындағы Қарағанды техникалық университеті (ҚМТУ)

6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)

Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

6B07501 Стандарттау, метрология және сертификаттау

Қарағанды индустриялық университеті

6B07501 Стандарттау және сертификаттау (сала бойынша)

Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университеті

Top