Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M07101 Технологиялық машиналар мен жабдықтар в Қазақстан инженерлік-технологиялық университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Мақсаты еңбек нарығында бәсекеге қабілетті мемлекеттік, жергілікті, өңірлік, шетелдік мекемелер үшін технологиялық жабдықтар бойынша мамандар даярлау, сондай-ақ жоғары оқу орындары мен колледждер үшін ғылыми-педагогикалық кадрлар даярлау болып табылады. Өзекті ғылыми проблемаларды қалыптастыру, мемлекет пен нарықтың қажеттіліктеріне негізделген техникалық ғылымдар саласында теориялық және практикалық жеке дайындықты тереңдету, сондай-ақ ғылыми және практикалық қызметті игеру.
  • Академиялық дәреже Магистратура
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша
  • Оқу мерзімі 2 года
  • Кредиттер көлемі 120
  • Білім беру бағдарламаларының тобы M104 Көлік, көліктік техника және технология
  • Ғылым тарихы және философиясы
    Несиелер: 4

    Жалпыға ортақ мәдениеттің бөлігі ретінде ғылыми ойлаудың тарихын және философиясын терең түсінуге негізделген бакалавриаттың пәнаралық дүниетанымын қалыптастыру мәселесін шешуге мүмкіндік беретін теориялық білімдер және практикалық дағдыларды топтастыру туралы жалпы ақпарат.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ технологиясының физика-химиялық, биохимиялық және биотехнологиялық негіздері
    Несиелер: 4

    Кәсіби проблемаларды шешуге және өндірістің технологиялық үдерістерін басқаруға арналған тамақ өнімдерінің физика-химиялық және биохимиялық процестерінің негіздерін білуді студенттердің дайындауға дайындаған пән. Пәндерді меңгеру мақсаты - өнім өндірісінің негізгі технологиялық процестері саласындағы білімді қалыптастыру; судың биологиялық ресурстарында болған өзгерістерді басқару дағдылары мен дағдылары, қажетті қасиеттері бар тағамдарды алу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Менеджмент психологиясы
    Несиелер: 4

    Студенттердің психологиялық білімінің кеңеюі, басқару тақырыптарының жалпы психологиялық базасын қосу, сондай-ақ басқарушылық қарым-қатынас, кәсіби өсу және студенттердің өзін-өзі тану саласындағы менеджмент сәйкестігін кеңейтуге байланысты кәсіби және өмірлік мәселелерді шешуге практикалық дайындық туралы жалпы ақпарат.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылыми-зерттеу қызметі және коммерцияландыру
    Несиелер: 5

    «Ғылыми-зерттеу қызметі және оны коммерцияландыру» оқу пәнінің мақсаты: ғылыми және (немесе) ғылыми-техникалық қызметті орындау барысында алынған және кез келген ақпараттық жеткізгіште тіркелген Ғылыми зерттеулерді басқару, жаңа білім немесе шешім туралы ұғыну және түсіну функцияларының бірі ретінде ғылыми және ғылыми-техникалық қызмет нәтижелерін енгізу және оларды коммерцияландыру туралы тұтас түсінік алу арқылы талдамалық, шығармашылық ойлауды қалыптастыру болып табылады.; өндіріске ғылыми әзірлемелер мен технологияларды, сондай-ақ жаңа бұйымдардың, материалдар мен заттардың үлгілерін, макеттерін, үлгілерін енгізу. Қазақстан Республикасының экономикасын дамытуға бағытталған ғылыми саланың құрамдас бөлігі ретінде ғылыми және (немесе) ғылыми-техникалық қызмет нәтижелерін коммерцияландыру саласындағы заңдарды білу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шетел тілі
    Несиелер: 4

    Кәсіби бағдарланған шет тілдік коммуникативтік құзыреттілік деңгейіне қол жеткізу, болашақта ғылыми қызметтегі ІЖ-ны іс жүзінде қолдану үшін жеткілікті.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жоғары мектеп педагогикасы
    Несиелер: 4

    Жоғары білім беру педагогикасы мен психологиясының пәні мен объектісі. Жоғары мектеп педагогикасы мен психологиясының міндеттері. Пәннің негізгі категориялары. Жоғары білім беру парадигмалары: педагогикалық, андрогогиялық, акмеологиялық, коммуникативті. Әдіснамалық білімнің құрылымы: философиялық, жалпы ғылыми, нақты ғылыми және технологиялық деңгейлер. Қазіргі жоғары білім беру педагогикасының міндеттері. Университеттің білім беру процесінің құрылымы.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Зияткерлік меншік және патент
    Несиелер: 5

    Азық-түлік қауіпсіздігін дамыту, зияткерлік қызмет нәтижелеріне құқықтарға қатысты жалпы ережелер, мыналарға қатысты негізгі ережелер: өнертабыстың патентке қабілеттілік шарттарына, пайдалы модельге, өнеркәсіптік үлгіге; осы объектілерге қатысты патенттік құқықтарға; Патент алу рәсімдеріне.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Зерттеу теориясы мен әдістері
    Несиелер: 5

    Тамақ өнімдерін зерттеудің аспаптық және органолептикалық әдістері. Азық-түлік шикізатын және оны қайта өңдеу өнімдерін зерттеу әдістерінің классификациясы: химиялық, физика-химиялық және биохимиялық әдістер

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Технологиялық процестерді моделдеу және оңтайландыру
    Несиелер: 5

    - технологиялық үдерістердің негізгі заңдылықтары; - технологиялық үдерістердің негізгі математикалық модельдері; - технологиялық процестерді сандық модельдеу негіздері; - технологиялық процесстерді оңтайландыру негіздері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Процесті моделдеу
    Несиелер: 5

    - азық-түлік өнеркәсібінің кеңістік, уақыт және басқа да сипаттамалары бойынша параметрлерді бөле отырып, стационарлық, стационарлы емес есептерді, есептерді шешудің математикалық әдістерінің теориялық негіздері. - Тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібінің технологиялық жүйелерінің модельдерін құру үшін қазіргі заманғы бағдарламалық қамтамасыз етуді қолдану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Ғылыми мен практикадағы ақпараттық технологиялар
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты қазіргі заманғы ақпараттық технологиялармен жұмыс істеудің практикалық дағдыларын дамыту, ақпараттық-есептеу жүйелері мен желілерін құрудың негізгі қағидаларымен танысу, ақпаратты жинау және өңдеу, құжаттарды дайындау және рәсімдеу, ақпараттық желілерде материалдарды ұсыну, ғылыми және білім беру қызметінде қолданбалы бағдарламалардың арнайы пакеттерін пайдалану болып табылады. Пәнді оқыту нәтижесінде магистрант ғылыми қызметте АКТ құралдарын қолдана алады; зерттеу аясында ғылыми ақпаратты іздеу үшін Интернет желісінің тиісті ақпараттық ресурстарын, оның ішінде халықаралық ресурстарды таңдай алады; зерттеу нәтижелерін өңдеу үшін АКТ құралдарын таңдай алады; зерттеудің жаңа әдістерін игеру кезінде заманауи ақпараттық технологияларды меңгере алады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Прогрессивті техника, технология және өндірісті механизациялау
    Несиелер: 5

    Негізгі технологиялық процестерді, тамақ өнімдерін өндіру технологиялық схемаларын зерттеу. Табиғат объектілерінің сапалы өзгеруі адамның технологиялық процесс деп аталады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Патенттелу
    Несиелер: 5

    Зияткерлік қызмет нәтижелерінің құқықтық жоспарларының қалыптасуы және қазіргі жағдайы. Қазақстан Республикасындағы Патенттік құқық. Өнеркәсіптік үлгідегі өнертабыстарды құқықтық қорғау, патентке сынамаларды ресімдеу, патенттік құқықтарды қорғау және қорғау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Ұлттық азық-түлік өнімдерін өндіру техникалары мен технологиялардың даму перспективалары
    Несиелер: 5

    Шикізат пен дайын өнімнің сипаттамасы мен қасиеттері; шикізат пен өнімдерді сақтаудың негізгі режимдері мен әдістері; өндірістің негізгі технологиялық процестері; тағайындалған пункт және негізгі технологиялық жабдықтың сипаттамалары; жеке технологиялық операцияларды бағалау өлшемдері мен әдістері; технологиялық желілер мен жабдықтар. Ұлттық тағам технологиясы мен технологиясын дамыту перспективалары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тамақ өнеркәсібін метрологиялық қамтамасыз ету
    Несиелер: 5

    МС ИСО / МЭК 17024 стандарттарына сәйкес кадрларды сәйкестендіруді, тестілеуді, калибрлеуді, калибрлеуді, сертификаттауды, МС ISO / IEC 17025 стандартына сәйкес сынау зертханаларын сертификаттауды, метрологиялық қызметтің жұмысын, сондай-ақ жалпы бақылауды қамтамасыз ету үшін техникалық өлшемдерді енгізу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тағам массасының инженерлік реологиясы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты мен міндеттері. Шикізат пен дайын өнім сапасын басқару, реттеу және басқаруды қамтамасыз етуде инженерлік реологияның рөлі. Инженерлік реологияның ғылыми негіздері. Жалпы ережелер. Тұжырымдар мен анықтамалар. Дисперсия түрлері. Нақты тамақ массасының қасиеттерін сипаттау үшін реологиялық модельдерді қолдану. Тамақтың негізгі құрылымдық және механикалық қасиеттері. Тамақ өнімдерінің құрылымдық және механикалық қасиеттеріне технологиялық факторлардың әсері: температура, ылғалдың мөлшері, қысым, ұнтақтау дәрежесі, ұзақтығы

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тамақ концентратын өндіретін арнайы жабдықтар
    Несиелер: 5

    Азық-түлік концентраттары өндірісінің жабдықтары мен ағынды желілерінің қазіргі жағдайы және перспективалы жаңартылуы. Тағамдық концентраттар жабдықтарының жаңа нанотехнологиялық типтерін құру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Ет және сүт өнеркәсібінің прогрессивті технологиялары
    Несиелер: 5

    Ет және сүт өнеркәсібіндегі жаңа кәсіпорындарды жобалауды, тиісті кәсіпорындарды техникалық қайта жарақтандыру мен қайта құруды, жаңа технологиялық жабдықтарды жасаудың техникалық жағдайларын және оларды жобалау шешімдерін әзірлеуді, ет және сүт өнеркәсібінің стандарттарына сәйкес келетін жоғары сапалы бәсекеге қабілетті өнімдерді өндіруді зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Азық-түлік шикізатын меаникалық өңдеуге арналған заманауи жабдықтарды әзірлеу
    Несиелер: 5

    Жалпы инженер дайындау. Оқу құралы негізінде салынған бұл тәсіл технологияны емес, өндіріспен емес, сонымен бірге осы жабдықпен орындалатын функцияларды қарастырады, немесе жабдықтың осы түріне арналған шикізатты өңдеу кезінде пайда болатын процестер. Бұл белгілі бір азық-түлік өнімдерінің жабдықтарын қарастырғаннан гөрі аз бөлімдерді анықтауға мүмкіндік береді, сондықтан оларды зерттеу керек. Оқудың соңғы сатысында (дипломдық жобада)

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы Менеджмент және сервис
    Несиелер: 4

    Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорны әлеуметтік-экономикалық жүйе ретінде. Кәсіпорындардың жіктелуі. Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы баға. Менеджменттің негізгі түсініктері мен категориялары . Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын басқару ерекшеліктері. Басқару принциптері, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында басқару принциптерін қолдану ерекшеліктері. Жоспарлау функциясы. Бақылау функциясы. Бақылау түрлері, кезеңдері, ережелері. Басқару стилі. Қызмет көрсету процесін ақпараттық қамтамасыз ету. Шетелдік туристерге қызмет көрсетуді ұйымдастыру. Қабылдаулар мен банкеттерге қызмет көрсету. Үстел басында банкеттерге қызмет көрсетуді ұйымдастыру

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Эксперименттік деректерді өңдеу әдістері
    Несиелер: 5

    Өлшеу міндеті. Өлшеу шкаласының түсінігі. Өлшеу түрлері. Физикалық шамаларды тікелей және жанама өлшеу тәсілдеріндегі айырмашылықтар. Физикалық шамалардың абсолюттік және салыстырмалы өлшемдеріндегі айырмашылықтар. Өлшеу дәлдігі. Санды және сандық емес деректер. Деректерді кодтау. Дихотомиялық (екілік) және полихотомдық деректер. Дерек көзі және алынған деректер. Бір өлшемді және көп өлшемді деректер. Деректердің артықшылығы. Қателер түрлері. Абсолюттік және салыстырмалы қателер. Жүйелік қателер. Жүйелі және кездейсоқ қателерді хабарлау. Бірінші және екінші түрдегі қателер

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қазіргі замаңғы тамақ өнімдерін техникалық қамтамасыздандыру
    Несиелер: 5

    Технологиялық жабдықтардың жаңа заманауи үлгілері, тағамдық концентраттарды өндіруге арналған жабдықтардың жіктелуі. Жабдыққа қойылатын сапалық талаптар.Жөндеу, пайдалану және жабдыққа қойылатын негізгі қауіпсіздік талаптары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Технологиялық машиналар мен жабдықтарды жобалау (салалар бойынша)
    Несиелер: 5

    Технологиялық жабдықтың жалпы жобалау принциптері. Тамақ өнімдерін өңдейтін жабдықтарды өндіруге арналған құрылыс материалдарын таңдау. Өндіріс негіздері. Өндірістік желілерге арналған жабдықтарды жеткізу. Өндірістік желілердің жұмыс істеуі және жұмыс істеуі. Өндіріс желілерінің құрамында жұмыс істейтін тамақ өнімдерін өндіруге арналған машиналар мен құрылғылардың жұмыс істеуіне, оларды әзірлеуге, оңтайлы орналасуға және осы сандық және сапалық көрсеткіштерге қажетті анықтауға байланысты өндіріс, жобалау және ғылыми қызмет.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Азық-түлік өнімдерін сертификаттау және сапасы
    Несиелер: 5

    Мал шаруашылығы және өсімдік тектес тамақ өнімдері мен ауыл шаруашылығы шикізатының қауіпсіздігі. Сапаны қалыптастырудағы Тамақ өнімдері қауіпсіздігінің негізгі рөлі. ШЖШ, ШЖШ. Тамақ өнімдерін радиологиялық бақылау, бактериологиялық бақылау, токсикологиялық, паразитологиялық, микробиологиялық, ветеринариялық - санитариялық бақылау. Сапа түсінігі. Сапаны қалыптастыру. Тамақ өнімдерінің сапа бірлігі. Тамақ өнімдерінің сапасын бақылау әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Код ON1

    ғылым мен білімнің қоғамдық өмірдегі рөлін түсіну; ғылыми білімнің қазіргі тенденциялары туралы; жаратылыстану (әлеуметтік, гуманитарлық, экономикалық) ғылымдарының өзекті методологиялық және философиялық мәселелері туралы; жоғары білім беретін оқытушының кәсіби құзіреттілігі туралы; жаһандану процестерінің қайшылықтары мен әлеуметтік-экономикалық салдары туралы

  • Код ON2

    ғылыми білімнің әдіснамасын қолдану; ғылыми қызметті ұйымдастырудың принциптері мен құрылымы; оқу процесінде студенттердің танымдық іс-әрекетінің психологиясы; білім берудің тиімділігі мен сапасын арттырудың психологиялық әдістері мен құралдары

  • Код ON3

    алған білімдерін ғылыми зерттеулер аясында идеяларды бастапқы игеру және қолдану үшін пайдалануға; процестер мен құбылыстарды талдаудың қолданыстағы тұжырымдамаларын, теориялары мен тәсілдерін сыни тұрғыдан талдау

  • Код ON5

    стандартты ғылыми міндеттерді шеше отырып, ғылыми-зерттеу қызметінде қолдана алады

  • Код ON7

    Кәсіби пәндерді оқытудың әдістерін білу

  • Код ON4

    педагогика және жоғары білім психологиясы туралы білімді оқытушылық қызметінде қолдану

  • Код ON8

    оқу процесінде заманауи ақпараттық технологияларды қолдану; кәсіби қарым-қатынас және мәдениетаралық коммуникация; ауызша және жазбаша түрде өз ойларын шешендік, дұрыс және логикалық жобалау; күнделікті кәсіби қызметке және докторантурада үздіксіз білім алуға қажетті білімдерді кеңейту және тереңдету

  • Код ON6

    Оқытудың кредиттік технологиясы бойынша оқу және педагогикалық қызметті жүзеге асыру

Top