Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07201 Тамақ өнімдерінің технологиясы в С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті

  • Химия
    Несиелер: 6

    Пән бейорганикалық заттардың құрылымы мен қасиеттерін, судыңсапа сынбағалау дақолданылатын химиялық әдістер туралы қазіргі заманғы көзқарастарды оқытады. Бейорганикалық қосылыстардың маңызды кластарының қасиеттерін олардың құрылымымен байланыстыра зерттеу; химиялық процестердің жүру заңдылықтары; химия ғылымының әдістері мен жетістіктерін оқытады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Математика
    Несиелер: 5

    Сызықтық алгебраның элементтері (Екінші және үшінші ретті анықтауыштар, олардың қасиеттері,матрицаларға сызықтық амалдар қолдану,Сызықтық теңдеулер жүйелері,Жазықтықтағы аналитикалық геометрия, кеңістіктегі аналитикалық геометрия) Бір айнымалы функция, шектері, туындысы (Функцияның берілу тәсілдері,Функциялардың туындысы,Жоғары ретті туындылар,Функцияны зерттеу,Функцияны ойыс, дөңестікке зерттеу) Бір айнымалы функцияның интегралы (Алғашқы функция, Қарапайым бөлшектерді интегралдау, Анықталған интеграл, Интегралдың қолданылуы)

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Кәсіби қазақ (орыс) тілі
    Несиелер: 3

    Курстың соңында студенттер қазақ (орыс) кәсіби әдеби тілінің барлық нормаларын сақтай отырып, жазбаша және сөйлеу дағдыларын дамытады; әртүрлі функционалдық стильдердің кәсіптік мәтіндерінің семантикалық құрылымдық ерекшеліктерін білу; коммуникативтік дағдылар және сөйлеу дағдылары мамандық бойынша кәсіби мәтіндерді оқығанда.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 3
  • Сызба геометриясы және инженерлік графика
    Несиелер: 3

    Кеңістіктік қиялды дамыту және дұрыс логикалық ойлау дағдыларын, жазықтықта кеңістіктік формалардың кескіндерін құру әдістерін үйрету, кескіндерді түрлендіруге мүмкіндік беретін осы формаларды өлшеу, жобалық құжаттаманың бірыңғай жүйесіне (ESKD) сәйкес жобалық құжаттаманы жобалау ережелері, жеке бөлшектер мен құрастыру бірліктерінің сызбаларын орындау және оқу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 3
  • Тамақ өнімдерінің химиясы және биохимиясы
    Несиелер: 10

    Тағам шикізатын бағалау үшін биохимиялық әдістерді қолдану; тағамдық жүйелердің қажетті қасиеттерін алу үшін химиялық құрамды өзгерту процестерін басқару; тамақ өнімдерін дамытуға жүйелі көзқарас негізінде дәстүрлі және жаңа тағамдық жүйелердің химиялық құрамын оңтайландыру. Биохимиялық процестер негізінде жатқан заманауи ғылымның әдістерін меңгеру. Тамақ өнімдерін өндірісі технологиясын негіздеу кезінде биохимиялық процестер және оның химиялық құрамы туралы алған білімдерін қолдана білу

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тамақ өндірістері жылулық және тоңазытқыш жабдықтары
    Несиелер: 4

    Жылыту және тоңазытқыш жабдықтар. Техникалық процестерде жылу тасымалының және бұқаралық трансферттің рөлі. Жататын тамақтандыру жабдығы. ОТ-да термиялық өңдеу әдістерінің классификациясы. Жылу құрылғыларының жалпы принциптері ОП. Қоғамдық тамақтанудағы жылыту құрылғыларының кейбір түрлерінің конструкциялары (тікелей жылыту қазандықтары, автоклавтар, қатты отын қазандықтары, буға пештер, кофемашылар, шұжықтар) Пісіру және пісіру жабдығы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қолданбалы механика
    Несиелер: 5

    Кез келген құрылғы барлық қабылданған стандарттарға жауап беретин нақты есептеулер мен әдістер негізінде жобаланады. Жабдықтың дұрыс жұмыс істеуі және жұмыс істеу ұзақтығы терең техникалық білімді талап ететін дұрыс есептеліп жобаланған құрылымға тәуелді болады. Бұл курста қолданбалы механика теориясын оқытылады және есептеу-тәжірибелік жұмыстар дағдыларын меңгеріледі. Бағдарлама механикалық жүйенің статикасы және кинетикасы бойынша мәселелерді шешуді, материалдарды таңдауды, жабдықтардың жұмыс істеу қабілеттіліктерін, яғни беріктік, қатаңдық және тұрақтылық сияқты критерилерін есептеуді; механикалық берілістер мен қосылыстарды есептеуді қарастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кәсіби бағытталған шетел тілі
    Несиелер: 4

    Курс студенттердің нақты кәсіби, іскерлік, ғылыми салалардағы қарым-қатынастарда және кәсіби ойлау ерекшеліктерін ескере отырып, мотивациялық-ынталандырушы және болжамды ұйымдар-зерттеу қызметі шет тілін меңгеру қабілетін қалыптастыруды көздейді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Электротехника және электроника негіздері
    Несиелер: 4

    Электр және магнит тізбектерінің негізгі ұғымдары мен анықтамалары, электр тізбектерін есептеудің негізгі заңдары мен әдістері, электромагнетизм және негізгі ұғымдар, үшфазалы айнымалы тоқтың электр тізбектері, негізгі ұғымдар, векторлық және толқындық диаграммаларды құру, өнеркәсіптік электрониканың негізгі ұғымдары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Экология және тіршілік әрекетінің қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Пән ағзалардың тіршілік ету орталарымен өзара әрекет ету заңдылықтарын, биосфераның әртүрлі бөліктерінде биогеоценоздардың тіршілк етуі мен дамуының заңдылықтарын, техносферада адамның өмірі мен денсаулығын сақтауға байланысты сұрақтарды, техногенді және табиғи жағдайда пайда болатын қауіп қатерлерден қорғану және қолайлы жағдай жасауды оқытады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Еңбекті қорғау және тіршілік қауіпсіздігі негіздері
    Несиелер: 5

    Еңбек қорғау заңнамалары. Әйелдер мен жастардың еңбегін қорғау ерекшеліктері, еңбекті қорғау жөніндегі заңнаманың орындалуын қадағалау және бақылау және еңбекті қорғау талаптарын бұзғаны үшін жауапкершілікке алу. Білім алушыларда тіршілік әрекетінің қауіпсіз және зиянсыз жағдайларды жасау, қауіпті жағдайлардың туындау себептерімен жағдайларының алдын алу, халықты және халық шаруашылығы объектілерінің өндірістік персоналын төтенше жағдайлардың ықтимал салдарларынан қорғау бойынша білімді, практикалық дағдыларды қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
    Несиелер: 5

    «Сыбайлас жемқорлық» ұғымының теориялық және әдіснамалық негіздері Сыбайлас жемқорлыққа қарсы тұру шарты ретінде қазақстандық қоғамның әлеуметтік-экономикалық қатынастарын жетілдіру Сыбайлас жемқорлық мінезінің психологиялық ерекшеліктері Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті қалыптастыру Жастардың сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетін қалыптастыру ерекшеліктері Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті қалыптастырудың этникалық ерекшеліктері Түрлі салаларда жемқорлық үшін моральдық және этикалық жауапкершілік. Сыбайлас жемқорлық құқық бұзушылықтар үшін заңдық жауапкершілік.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Білім берудегі көшбасшылыққа кіріспе
    Несиелер: 5

    Тиімді коммуникациялық көшбасшы модельдері. Күрделі жағдайларда басқарудың жолдары. Басқару тобындағы жұмыс әдістері және командадағы рөлдерді бөлу принциптері. Оқуды тиімді бақылау және ынталандыру әдістері. Көшбасшылық теориясы. көшбасшылық мінез-құлық басшылығының (үш стильдер (К.Левин) тұжырымдамасы, Огайо штатының университетіндегі зерттеулер, Мичиган университетінің зерттеу, басқару жүйесі (Р.Ликерт) басқарушылық тор моделі (Блейк және Моутон), Көтермелеу және жазалау туралы түсінік, көшбасшылық алмастырғыштар (С. Керр мен Дж.Джермьер).

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Экономика және құқық негіздері
    Несиелер: 5

    Экономикалық теория пәні және зерттеу әдістері. Қоғамдық өндіріс негіздері және қоғамдық шаруашылық нысандары. Нарықтық жүйенің жұмыс істеу механизмі. Өндіріс, фирманың шығындары мен табыстары. Ұлттық экономика. Экономикалық өсу және нарықтық экономиканың тұрақсыздығы. Жұмыссыздық пен инфляция - экономикалық тұрақсыздықтың көрінісі. Ұлттық экономикадағы қаржы және ақша жүйесі және экономикалық қауіпсіздік. Мемлекет және құқық теориясының негіздері. Конституциялық, әкімшілік, азаматтық, еңбек, отбасылық, қылмыстық құқық негіздері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Инновациялық кәсіпкерлік
    Несиелер: 5

    Студенттерде инновациялық дамудың іргелі тұжырымдамаларын, нарықта инновациялық кәсіпорынның бәсекеге қабілеттілігін қамтамасыз ету үшін жаңа технологиялар саласында кәсіпкерлік қызметті жүзеге асырудың заманауи тәсілдерін қалыптастыру. Инновациялық кәсіпкерліктің экономикалық мәні. Бизнес-жоспарлау. Венчурлық қаржыландыру. Венчурлық капитал фирмаларының түрлері. Тәуекелдерді басқару. Инновациялық менеджменттегі адам ресурстарын басқару. Инновациялық процестер экономикалық өсудің шарты ретінде.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Тамақ өнімдері технологиясының теориялық негіздері
    Несиелер: 10

    Тамақтану туралы жалпы ақпарат. Зат алмасу. Негізгі тағамдық және биологиялық белсенді заттар. Сипаттамалары, құрылымы мен қасиеттері, тамақтану құндылығы, керекті тұтынушыныңағзасына сіңірілу қажеттілігі мен сипаттамасы. Негізгі қасиеттері, тағамдық, биологиялық және энергетикалық құндылықтары. Сапа тұжырымдамасы, сапа көрсеткіштері. Тамақ өнімдерінің органолептикалық, физикалық-химиялық көрсеткіштері. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігінің көрсеткіштері. Сапаны бағалау. Сәйкестендіру сапасы.Технологиялық процестердің негіздері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қайта өңдеу өндірістерінің теориялық негіздері және астық тану
    Несиелер: 10

    Астық сынамасын таңдай білу, астықтың біріктірілген және тәуліктік үлгілерін құра білу; астықтың және оны қайта өңдеу өнімдерінің сапалық көрсеткіштерін анықтау; арамшөп және астық қоспаларының құрамын, ылғалдылығын, табиғатын, ірілігін, шынылығының біркелкілігін, залалдануын және басқа да көрсеткіштерді анықтау; Астықты өңдеу кәсіпорындарының дайын өнімі сапасының міндетті жалпы, қосымша және арнайы көрсеткіштерін айқындау бойынша талдаулар жүргізу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Микробиология
    Несиелер: 4

    Микроорганизмдердің систематикасы, морфологиясы және көбеюі. Микроорганизмдер және қоршаған орта. Микроағзалардың физиологиясы, зат және энергия алмасуы. Негізгі ашыту және тотығу процестері. Көміртегі қосылыстарының микроорганизмдерде айналуы. Қоректік заттардың айналымында микроорганизмдердің қатысуы. Топырақ микробиологиясы. Агроқұрылымдардың топырақ микроорганизмдеріне әсері. Топырақтық микроорганизмдер мен өсімдіктердің өзара қарым-қатынасы. Микробиологиялық препараттар және өсімдіктерді қорғау құралдары. Мал азығы микробиологиясы.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Физика
    Несиелер: 4

    Студенттерде ғылыми дүниетаным мен қазіргі заманғы физикалық ойлауды қалыптастыру және физика заңдарын физикалық заңдылықтарға, құбылыстар мен процестерге негізгі инженерлік мәселелерді шешуге қажетті практикалық қолдану, негізгі физикалық шамалар мен анықтамалар мен өлшем бірліктерін зерттеу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Сызбаларды орындауды автоматтандыру.
    Несиелер: 5

    Электрондық құралдарды жасау кезінде заманауи автоматтандырылған жобалаудың негізгі принциптері мен әдіснамасын зерделеу, жобалауды автоматтандыру құралдарын пайдалана отырып, пәннің негізгі бөлімдері бойынша есептерді шешудің әдістері мен тәсілдері, конструкцияның математикалық модельдерін жасау, SolidWorks, Компас 3D, Altium Designer, T-Flex CAD жүйелері сияқты конструкторлық-технологиялық құжаттаманы дайындау мен шығаруды автоматтандыру.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдерінің тауартануы
    Несиелер: 3

    Пәнді оқу барысында білімалушы тамақ өнімдері тауарының нарығын қалыптастыру және дамытудың негізгі бағыттары мен мәселелерін; тауартанудың міндеттерін, функциясы және әдістерін; тамақтану өнімдерінің химиялық құрамы және тағамдық құндылығын; азық-түлік өнімдерінің негізгі топтарының жәктелуі және ассортиментін; әртүрлі топтағы азық-түлік өнімдерін шығару, тасымалдау, сақтау режимдері мен шарттарын; тамақ өнімдерінің сапасын және сипаттамалық көрсеткіштерін қалыптастыратын факторларын; азық-түлік өнімдерінің әрбір түрлеріне нормативті-техникалық құжаттар әзірлеу; азық-түлік өнімдерін қабылдау ережелерін, азық-түлік өнімдерінің ақауларын және бұзылу түрлерін, сондай ақ олардың туындау себептерін біледі

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдерінің үдерістері мен аппараттары
    Несиелер: 6

    Тамақ өнімдерінің және шикізаттың негізгі қасиеттері. Процестер мен аппараттарды талдау және есептеу принциптері. Гидростатика. Гидродинамика. Сорғылар. Гетерогенді жүйелерді бөлу. Тұндыру және сүзу. Сүзу Газ біртекті емес жүйелерін бөлу. Араластыру Жылу беру. Жылыту, буландыру, салқындату және конденсациялау. Буландыру. Массаалмасу процесінің негіздері. Абсорбция. Дистиляция және түзету. «Сұйықтық-сұйықтық» жүйесінен алу. «Қатты-сұйықтық» жүйесіндегі экстракция. Адсорбция. Кептіру Кристалдану. Ұсақтау. Престеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қайта өңдеу өндірістерінің үдерістері мен аппараттары
    Несиелер: 6

    Астықты терең қайта және алғашқы өңдеу процестері мен құрылғыларыныңжіктелуін. Гидравликалық және пневматикалық процестердің теориясын және конструкциялық ерекшеліктерін, жұмыс принциптерін, осы процестерді жүзеге асыруға арналған аппараттың негізгі есептеулері. Гидромеханикалық процестердің теориясы мен ерекшеліктері, жұмыс істеу принципі, осы процестерді жүзеге асыру үшін аппараттың негізгі есептері, жылу және масса алмасу процестерінің теориясы және конструкциялық ерекшеліктері, жұмыс принципі, осы процестерді жүзеге асыруға арналған аппараттың негізгі есептері.Механикалық жәнее биохимиялық процестер мен конструкцияларының ерекшеліктері, жұмыс істеу принципі, негізгі есептеулері және осы процестерді іске асыру құрылғылары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Элеватор-қойма шаруашылығы, өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау
    Несиелер: 3

    Астық сақтау қоймаларының жіктелуі және оларға қойылатын талаптар, сусымалы материалдар механикасы; астық қабылдау кәсіпорындарына арналған құрылыс алағының бас жоспары, өмісдік тектес шикізаттарды жинаудан кейінгі қайта өңдеу операциялары; астық қоймалары және механизацияланған жұмысшы мұнаралар, элеваторлар, элеватордың есебі, заманауи элеваторлардың технологиялық ерекшеліктері, тұқымдарды өңдеу цехтары мен зауыттары, элеваторлар мен астық қабылдау кәсіпорындарының пайдалану ерекшеліктері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Шикізатты терең өңдеу мен биоотын өндірісіне арналған құрал-жабдықтар
    Несиелер: 7

    Өсімдік шикізатын терең өңдеу және биоотын өндірісі бойынша жабдықтардың жіктелуін, құрылымын, негізгі элементтерін, жұмыс принципін зерттеу, сондай-ақ оларды өнімді қайта өңдеудің технологиялық схемаларында ұтымды қолдану.оқушылардың өсімдік шикізатын терең өңдеу және биоотын өндіру бойынша технологиялық схемаларда технология талаптарын сақтай отырып, тиімді пайдалану дағдысы болуы тиіс.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдері өндірісінің жабдықтары
    Несиелер: 7

    "Тамақ өнімдері өндірісінің жабдықтары" білім алушылардың тамақ өндірісінің бакалаврларын дайындау кезінде қажетті ет және сүт өндірістерінің технологиялық қондырғылары бойынша теориялық білім мен практикалық дағдыларды алуын қарастырады. Ет және сүт өнеркәсібінің машиналары мен аппараттарының негізгі технологиялық есептеулері мен конструкциясын, сондай-ақ негізгі сипаттамаларын қарастырады. Жұмыс параметрлерін, пайдалану ерекшеліктерін, қолданыстағы жабдықты жетілдіру жолдарын, технологиялық процестерді механикаландыру және автоматтандыру және оларды басқару мүмкіндіктерін қамтиды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Астықты сақтау және қайта өңдеу кәсіпорындарының көтеру-тасымалдау құрылғылары және желдету қондырғылары
    Несиелер: 6

    Ғылым мен ғылыми зерттеулер туралы жалпы мағлұмат. Ғылыми зерттеулерді ұйымдастыр. Ғылыми ақпараттарды өңдеу. Теориялық зерттеулер. Тәжірибелік зерттеулер. Тәжірибелік факторлы математикалық модельдер. Тәжірибе жоспары мен олардың құрылымы. Тәжірибе нәтижелерін талдау және ғылыми зерттеудің нәтижелерін рәсімдеу. Өнеркәсіп пен ауыл шаруашылығын дамытудағы Көтеру-тасымалдау құрылғылары мен пневмокөлікшілердің рөлі. Жүк көтергіш және тасымалдаушы машиналардың негізгі тораптары. Вентиляция туралы жалпы мәліметтер. Желдету және аспирациялық жүйелер.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тамақ өнімдерін өңдеудің физико-химиялық әдістері
    Несиелер: 6

    Білім алушы электрофизикалық, құрылымдық-механикалық және жылуфизикалық қасиеттерін; әртүрлі технологиялық процестерде өңдеудің қазіргі заманғы физикалық әдістерін пайдалану ерекшеліктерін; тамақ шикізаты мен дайын өнімді физикалық өңдеуге арналған қондырғылар мен аппараттарды білуі тиіс. Тамақ өнімдерін өңдеудің физикалық әдістерін таңдау, дайын өнімнің қасиеттеріне технологиялық факторлардың әсерін, қасиеттерін анықтау дағдыларын меңгеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тамақ өнімдерінің ғылыми зерттеу негіздері
    Несиелер: 6

    Ғылым мен ғылыми зерттеулер туралы жалпы мағлұмат. Ғылыми зерттеулерді ұйымдастыр. Ғылыми ақпараттарды өңдеу. Теориялық зерттеулер. Тәжірибелік зерттеулер. Тәжірибелік факторлы математикалық модельдер. Тәжірибе жоспары мен олардың құрылымы. Тәжірибе нәтижелерін талдау және ғылыми зерттеудің нәтижелерін рәсімдеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тағам саласын стандарттау, метрология және сертификаттау
    Несиелер: 5

    Сертификаттау бойынша Заңнамалық және нормативтік құжаттардың, әдістемелік материалдардың, өнімдер мен қызметтердің сәйкестігін растау ережелері мен рәсімдерінің, сәйкестікті растау бойынша сынақтар өткізу ережелерінің, сапа жүйелерінің және өндірістің сәйкестігін растаудың ережелерін білу. Өнімді сертификаттау саласында озық отандық және шетелдік тәжірибені оқу және жүйелеу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Биоотын өндірісі және шикізатты терең өңдеудің технологияларының негізі
    Несиелер: 6

    Білім алушылар шикізат пен биоотын терең өңдеу үшін технологиялық схемаларды, жабдықтардың орналасуын және өндіріс технологиясының ерекшеліктерін ескере отырып есептеулерді жүргізуге қабілетті болуы керек. Білім алушылар өндірісті оңтайлы ұйымдастыру, өнімдердің рентабельділігін жоғарылату бойынша ұсыныстар жасау үшін әртүрлі биожанармай түрлеріне арналған кәсіпорындар және өсімдік тектес шикізаттарды тереңдете өңдеу технологиясы негіздерін білуге құзыретті.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Менеджмент
    Несиелер: 3

    Қазіргі ұйымдағы менеджердің рөлі, функциялары және міндеттері. Ұйымдағы негізгі бизнес-процестер. Ұйымдастыру жоспарлаудың түрлері мен әдістері. Ұйымдастыру құрылымдарының түрлері, ішкі бақылаудың негізгі түрлері мен процедуралары. Басқару шешімдерінің түрлері және оларды қабылдау әдістері. Ұйымдағы адамдардың өзара әрекеттесуінің негізгі теориялары мен ұғымдары. Ұйымдастыру мәдениетінің түрлері және оларды қалыптастыру әдістері. Салааралық байланыс. Ауыл шаруашылығындағы инновациялық технологияларды басқару.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Астықты жинағаннан кейінгі өңдеу технологиясы және астық кептіру
    Несиелер: 6

    Астық сақтау объектісі ретінде; астық массаларының сипаттамасы; астық қоймаларында орындалатын астық және тұқымдармен негізгі операциялар; тауар және тұтыну объектісі ретінде астық; таразы жабдығы, таразыларды өлшеу және пайдалану тәртібі; астықты тазарту технологиясы; астық кептіру және аэрациялық қондырғылар; шахталық және камералық астық кептіргіштер; рециркуляциялық астық кептіргіштер; жылжымалы астық кептіргіштер; астық сақтау қоймаларының ағынды технологиялық желілері; түрлі дақылдардың астығын өңдеуге арналған технологиялық желілердің ерекшеліктері; экологиялық қорғау техникасы және өрт-жарылыс қауіпсіздігі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өсімдік майлары технологиясы
    Несиелер: 8

    Сапасы мен тағайындалуын ескере отырып, майлы шикізатты сақтаудың ең тиімді режимдерін таңдау дағдысының болу; майлы шикізатты тиімді пайдалану мен өткізу үшін оның мақсатты мақсатын анықтау; өсімдік майын өндірудің теориялық негіздерін білу, жоғары сапалы өсімдік майын өндіру процесін ұйымдастыру; өсімдік майын өндіруді ұйымдастыру үшін ғылымға жетудің озық тәжірибесін қолдану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Қоғамдық тамақтану өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 8

    Халық тағамдары және кәсіби аспаздық. Қоғамдық тамақтануды дамытудың қазіргі тенденциялары. Қоғамдық тамақтану өнімдері технологиясының теориялық негіздерін әзірлеу. Шикізаттың технологиялық қасиеттері, тамақ өнімдерін аспаздық өңдеу тәсілдері, аспаздық өнімнің жіктелуі және ассортименті. Мәзір. Мейрамханалар мен барларда өндіріс жұмысын ұйымдастыру. Мейрамханалар мен барлардың сауда үй-жайларының түрлері мен сипаттамасы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Өсімдік өнімдерінің технохимиялық бақылауы, сапасын бағалау және қауіпсіздігі
    Несиелер: 9

    Астықты қайта өңдеу кәсіпорындарындағы техникалық талаптары; ауыл шаруашылығы шикізатының және оның өңделген өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі көрсеткіштері; технологиялық процестердің барлық кезеңдерінде шикізат, материалдар мен өңделген өнімдердің сапасын бақылаудың негізгі әдістері, шикізаттың сапасын және түпкілікті өнімге қойылатын талаптарды талдау негізінде қолданыстағы технологиялық процестерді жетілдіру әдістерін меңгеру, өндірістік бақылаудың негізгі схемаларын құрастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Жануар тектес екіншілік шикізаттарды терең өңдеу технологияларының негіздері
    Несиелер: 6

    Білім алушылар пәндердің постреквизиттерін зерделеу кезінде құзыреттілікті одан әрі қолдану үшін жануарлардан алынатын шикізатты терең өңдеу технологиясының негізгі технологиялық тәсілдерін, ерекшеліктері мен принциптерін білуі тиіс. Білім алушылар шикізат материалдарын олардың компоненттік құрамы бойынша жіктей білуі және өзіндік құны жоғарылатылған өнімнің қандай да бір түрін алу үшін алдын ала және соңғы өңдеудің тиісті түрлерін таңдай білуі тиіс. Білім алушылардың терең өңдеу кезеңдерінде құрамы мен өңделу өзгерістерін анықтау үшін әртүрлі әдістемелерді өз бетінше қолдану дағдылары, сондай-ақ соңғы өнімдерді алуда ферментативті қайта өңдеу үшін микроорганизмдердің әртүрлі штаммдарын пайдалану дағдылары болуы тиіс.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Сүт және ет өнімдерінің технохимиялық бақылауы, сапасын бағалау және қауіпсіздігі
    Несиелер: 9

    Тамақ өнімдерінің сапасын бақылауды ұйымдастыру. Сапаны бақылау әдістері мен құралдары. Шикі сүттің, ауыз сүт және кілегейдің сапасын бақылау. Сұйық қышқыл сүт өнімдерінің өндірісін бақылау. Ірімшіктерді жіктеу. Өндірісті микробиологиялық бақылау және ТХ схемалары. Ет саласында ТХК ұйымдастыру. Технологиялық өңдеу сатылары бойынша өндірістік процесті бақылау. Бақылау-өлшеу аспаптары. Дайын шұжық өнімдерінің сапасын бақылау. Тұздау процесін және тұздалған және ысталған бұйымдардың сапасын бақылау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Кәсіпорын экономикасы және кәсіпкерлік
    Несиелер: 6

    Кәсіпкерлік субъектісі және кәсіпкерлік қызмет объектісі ретінде тұжырымдамасы; Кәсіпорын өнімі, оның бәсекеге қабілеттілігі; Кәсіпорынның өндірістік ресурстары; Кәсіпорын - нарықтың экономикалық субъектісі; Акционерлік қоғамдар; Шағын бизнес; Шағын бизнеске салық салу; Сауда фирмасын ұйымдастыру және тіркеу; Бизнес-жүйеде бәсекелестік; Компанияның коммерциялық қызметі; Бизнес-инфрақұрылым; Бизнес жүйесінде маркетинг; Кәсіпорын қызметінде басқару; Басқаруды ынталандыру

    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Құрама жем, жарма және ұн технологиясы
    Несиелер: 8

    Пәнді оқу кезінде ұн, жарма және құрама жем технологиясының принциптері мен әдістеріне, теориялық ережелерге ерекше көңіл бөлу қажет, онда астықты тазарту, дайындау және ұнтақтау және жарма дақылдарының астығын қауыздау процестерінің технологиялық операцияларының инженерлік нұсқалары негізделеді, олар келесі жұмыста қолданылуы мүмкін. Астықты тазалау және өңдеуге дайындау режимдері. Ұн тарту және жарма зауыттарының шикізатқа қойылатын талаптары. Диірмендерде, жарма және құрама жем зауыттарында технологиялық процестерді ұйымдастыру және жүргізу ережесі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 8

    Сүт және сүт өнімдерінің микробиологиясы.Сүт және сүт өнімдерінің биохимиясы.Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы және өндірісін ұйымдастыру сүт өнімдерінің жіктелуі; сүт саласының спецификалық шикізаты мен материалдары; дайындық жұмыстарын ұйымдастыру; сүтті мал шаруашылығы туралы түсінік, сапалы сүт алу, сұйық диеталық қышқыл сүт өнімдері, қаймақ, сүзбе және сүзбе бұйымдары, балмұздақ, т.б.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Макарон өнімдері және нан технологиясы
    Несиелер: 8

    Нан және нан өнімдерін өндіру өндірістеріндегі шикізатты, дайын өнімді бақылау әдістерін қарастыру.Нан және нан өнімдерін өндіру өндірістеріндегі шикізаттың және өнімдердің сапасын бақылауды ұйымдастыру. Сапаға әсер ететін факторлар. Сапа көрсеткіштері. Бақылау сапаны қамтамасыз ететін құралы ретінде. Сапаны бақылау әдістері мен құралдары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Ет және ет өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 8

    Ет өнімдерінің химиялық құрамы, физикалық-химиялық, технологиялық және органолептикалық қасиеттерін анықтау. Ет және ет өнімдерінің технологиясы бойынша өнеркәсіптік – технологиялық және зерттеу саласында студенттің қажетті білімін қалыптастыру. Ет өндірісінің негізгі технологиялық процестерін білу және түсіну, ірі қара малдың, ұсақ малдың және құсты алғашқы өңдеу процестерін білу. Пәнді оқу барысында ет және ет өнімдерін өндіру кәсіпорынының техника экономикалық есептерін жүргізу, технологиялық процесті басқару, жартылайфабрикат өндіру технологиясын меңгеру керек

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Тамақ өндірісі кәсіпорындарын жобалау
    Несиелер: 8

    Тамақ өндірісі кәсіпорындарын жобалау. Ет және сүт өңдеу бойынша шағын қуатты тамақ өндірісі кәсіпорындары мен нысандарын жобалау. техникалық сұлбаны таңдау және негіздеу, ет өнеркәсібіндегі кәсіпорындарын қайта ұйымдастыру мен технико-экономикалық негіздемені құрастыру, өндірістік ғимараттар мен цехтың компановкасын орындау, технологиялық жабдықтарды таңдау және есептеу, өнімдік есептеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 3
  • Өсімдік шикізатын қайта өңдеу және биоотын өндірісі кәсіпорындарын жобалау
    Несиелер: 8

    Өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау, қайта өңдеу және биоотын өндіруге арналған технологиялық сұлбаларды жобалаудың негізгі кезеңдері қарастырылады. Негізгі технологиялық және көліктік жабдықтар есептерінің және оларды таңдау, өнімді өндіру технологиялық үдерісінің мөлшерлік балансы есебінің, цех іші коммуникацияларының жобалануының әдістемелері беріледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 3
  • Код ON1

    Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениеттің негіздері мен тыныс-тіршіліктің кәсіби және әлеуметтік-экономикалық салаларында іргелі және қолданбалы жаратылыстану-ғылыми білім негізінде қойылған міндеттерді шешуге қабілеттілік пен әзірлікке ие болу;

  • Код ON9

    Тамақ саласы кәсіпорындарын жобалау және реконструкциялау саласындағы қызметтердің сапасын бағалау;

  • Код ON10

    Шикізат ресурстарын ұтымды пайдалануды, жаңа тамақ өнімдерінің кең ассортиментін алуды қамтамасыз ететін жаңа технологияларды іске асыру;

  • Код ON5

    Тамақ және қайта өңдеу саласы кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастыру, ұйымдастырушылық-басқарушылық шешімдер қабылдау, стандарттау және өнімді кәсіби қызмет саласында сәйкестікті растау рәсімін жүргізуге дайындау жөніндегі жұмыстарды орындау;

  • Код ON7

    Техникалық қауіпсіздік талаптарына сәйкес кәсіби қызметте технологиялық жабдықтардың әртүрлі түрлерін қолдана білу;

  • Код ON2

    Білім беру бағдарламасы бойынша кәсіби деңгейде тілді меңгеру, сала бойынша терминдерді еркін аудару, еркін коммуникативтік дағдыларды меңгеру;

  • Код ON4

    Өңдеу саласының және тамақ өнімдері өндірісінің тиімділігін арттыру үшін өнімді өңдеу, сақтау және қайта өңдеу технологиясының негіздерін пайдалану;

  • Код ON6

    Шикізат пен дайын өнімнің сапасын, технологиялық процестердің параметрлерін және өңдеу әдістерін бақылауды ұйымдастыру және жүзеге асыру;

  • Код ON8

    Өнімді өндірудің технологиялық процестерін жетілдіру бойынша іс-шараларды әзірлеу қабілетін көрсету және зерттеулерді жобалау және жүргізу кезінде процестерді математикалық модельдеу заңдылықтарын пайдалана білу;

  • Код ON3

    Кәсіби қызмет саласында заманауи техникамен жұмыс істеу дағдыларын меңгеру, техникалық сызбаларды орындау және оқу;

Top