Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B05101 Биотехнология в Халықаралық инженерлік-технологиялық университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • биотехнологиялық кәсіпорындарда Еңбекті қорғау, экология және өнеркәсіптік қауіпсіздік ережелері мен нормаларын сақтау.
  • өнімді тазарту әдістерін, сондай-ақ өнеркәсіптік микробиологияда дайын өнімді бақылау және стандарттау қағидаттарын, биотехнологиялық өндірісті дамыту үшін инженерлік энзимология, гендік инженерия саласындағы жетістіктерді, биотехнологиялық өндірістерді микробиологиялық бақылау кезіндегі әдістерді қолдану.
  • инвестициялық жобалауда, бизнесті жоспарлауда, жобаларды басқаруда қолданылатын ұтымды шешімдерді ұсыну.
  • биологиялық объектілер мен тағамдық биотехнологияның көмегімен тамақ өнімдерін алу әдістерін қолдану.
  • жоғары генеративті және биосинтетикалық қабілеті бар жасушаларды алуда пайдаланылатын биотехнологиялық және биомедициналық өндірістерді, гендік инженерияны, нанобиотехнологияны, молекулалық модельдеуді, биосинтезді, дәрілік заттарды бөлу мен тазартуды жүзеге асыруға қатысу.
  • ашыту процестерінің негізінде биотехнологиялық өндірістерді жетілдіру жолдарын, нәтижелерді математикалық өңдеу арқылы өнімдерді зерттеудің жаңа әдістемелерін қолдана отырып, қайталама шикізат негізінде өнімнің жаңа түрлерінің рецептураларын талдау.
  • ой-өрісі кең және ойлау мәдениеті жоғары білімді тұлғаны қалыптастыруға ықпал ететін әлеуметтік-гуманитарлық және жаратылыстану ғылымдары саласындағы негізгі білімдерін көрсету.
  • қоршаған ортаны тазартудың биологиялық әдістерін пайдалана отырып және су экологиялық жүйелерін талдай отырып, биотехнологиялық өндірістердің қауіпсіздігін, адам мен қоршаған ортаның әртүрлі биологиялық қосылыстардың зиянды әсерінен қорғалуын, ластаушы заттардың биологиялық түрленуіндегі ұқсастықтар мен айырмашылықтарды қамтамасыз ету.
  • кәсіпорынның кәсіпкерлік қызметін, бизнес-жоспарларын, инвестициялық жобаларын жоспарлау.
  • жануарлар биотехнологиясының жалпы биологиялық негіздерін, өсімдіктердің морфологиясын, экологиясын және жаңа түрлерін, жоғары сапалы биологиялық құнды азық-түлік өнімдерін алу әдістерін, аймақтың биоресурстарын сақтай отырып және кәсіпорынның тиімділігін арттыра отырып түсіндіру.
  • кәсіби қызмет саласында ақпараттық-коммуникациялық технологияларды қолдана отырып, заманауи техникамен, аппаратурамен жұмыс істеу.
Top